top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
ČO SÚ ZMLUVY DUŠE A AKO FUNGUJÚ: PÔVOD, VÝZNAM NA NAŠEJ SPIRITUÁLNEJ CESTE & SPÔSOBY IDENTIFIKÁCIE
© Copyright

SATURN V RYBÁCH MAREC 2023: SPIRITUÁLNY VÝZNAM, AKO HO VYUŽIŤ VO SVOJ PROSPECH + DENNÍKOVÉ VÝZVY

7. marca 2023 Saturn, veľká planéta štruktúry a formy, zasiahne Ryby, nekonečný oceán kozmického Vedomia. Od marca 2023 až do februára 2026 bude Saturn robiť poriadok v éteri techniky, kultúry, farmakológie, ale aj duchovna. Tisíce rokov bol Saturn považovaný za poslednú planétu našej slnečnej sústavy, za známy okraj Vedomia. Saturn, ktorý vládne hraniciam a koncom, nám pomáha prijať formu, aby sme sa mohli stretnúť so svojimi osudmi. Saturn sa môže prejaviť ako Obi Wan alebo Pai Mei, múdri mentori, ktorí vás inštruujú v technikách majstrovstva; ale rovnako často sa môže zhmotniť ako Trunchbull, patriarchálny teror, ktorý vás núti postaviť sa na vlastné nohy a využiť svoje sily na dosiahnutie cieľa. Bez Saturna by sme zrejme nikdy nevyužili naplno svoj potenciál, neprevzali zodpovednosť za svoje činy a nenaučili sa vyrovnať s "drsnou" realitou života. Čo môže o tomto putovaní prezradiť Saturnovo posledné turné v Rybách v polovici 90. rokov? V tomto príspevku sa dozviete všetko o tom, ako bude tento nový tranzit Saturnu v Rybách formovať našu budúcnosť. Ako bonus si záverom môžete stiahnuť denníkové výzvy, ktoré vám pomôžu lepšie sa zorientovať v tomto mocnom transformačnom tranzite a vyťažiť z neho čo najviac pre svoj spirituálny rast...

SATURN V RYBÁCH MAREC 2023: SPIRITUÁLNY VÝZNAM, AKO HO VYUŽIŤ VO SVOJ PROSPECH + DENNÍKOVÉ VÝZVY

Art by Emilia Nora Elina


Saturnu trvá celých 28 až 30 rokov, kým urobí úplný obrat zverokruhom. Keď sa vráti do svojej východiskovej pozície z čias, keď ste sa narodili, čaká vás niečo ako kozmické dobiehanie alebo tréningová montáž, ktorá vás má katapultovať z detskej samoľúbosti do nového sveta možností. Prvý návrat na konci dvadsiatky má naštartovať vašu dospelosť, druhé kolo, v polovici päťdesiatky, pomáha dať vášmu životu a práci vyšší zmysel a posledné kolo, v osemdesiatke, sa zameriava na to, s čím chcete odísť zo sveta, keď odídete.


Na globálnej úrovni sa tranzity Saturna zaoberajú štruktúrami a monolitmi: niektoré musia jednoducho padnúť, aby sa na ich mieste mohli postaviť nové, ktoré viac odzrkadľujú potreby štruktúry novej doby. Saturn častokrát znamená tradičné a patriarchálne... s čím je potrebné počítať? Buď vzburou, asimiláciou, alebo novým vynálezom. Príchodom Saturna do znamenia Rýb vrcholí cyklus, ktorý sa začal v roku 1996. Čo nás sem priviedlo a akú podobu bude mať toto finále?


SATURN DOKONČUJE KARMICKÝ CYKLUS VO VODNÁROVI

Saturn sa prvýkrát presunul do Vodnára v decembri 2020, pod osudným usporiadaním známym ako Veľká konjunkcia. Toto zriedkavé zarovnanie pripravilo Cestu pre rozvinutie Saturna v energii Vodnára.


Teraz, keď sme na konci tohto cyklu, spomeňte si na témy, vzorce alebo lekcie, ktoré sa vo vašom živote odvíjajú od decembra 2020. Kde ste museli stanoviť hranice? Kde ste museli vykročiť a prevziať zodpovednosť za veci vo svojom živote? Kde ste sa cítili blokovaní?


To všetko sú veci, ktoré môže energia Saturnu inšpirovať v snahe spojiť nás hlbšie s tým, čo skutočne chceme a za čo musíme prevziať zodpovednosť. Saturn možno prirovnať k prísnemu učiteľovi alebo majstrovskému učiteľovi. Aj keď to môže občas priniesť aj drsnejšie lekcie, núti nás to naplno využiť náš najvyšší potenciál. Keď Saturn dokončí s nami naše lekcie, budeme sa cítiť múdrejší, zrelší a viac v súlade s tým, kto a kde chceme byť.


Saturn je tiež známy ako Pán karmy a ako prechádza každým znamením zverokruhu, zabezpečuje, že všetky naše karmické kontroly a zostatky sú vyrovnané. Teraz, keď je Saturn v pohybe, pocítime posun. Všetky staré lekcie Saturna vo Vodnárovi dosiahnu svoj vrcholný bod, čo nám pomôže nájsť uzavretie a uviazať všetky voľné konce.


Predtým, ako Saturn opustí Vodnára, nám Vesmír prinesie všetky naše karmické odmeny! V skutočnosti starí astrológovia verili, že keď Saturn opustí znamenie zverokruhu, vždy zanechá darček, ktorý nám pripomína a odmeňuje všetku tvrdú prácu, ktorú sme robili. Takže teraz, keď sa Saturn chystá začať nový cyklus v Rybách, začnite si viac všímať všetky znamenia, čo by mohli reprezentovať vaše dary z Vesmíru! Zostaňte otvorení tomu, čo vám príde do Cesty, a zistite, či si vďaka nim dokážete uctiť nejaké tvrdé lekcie a kým ste dnes.



PRECHOD SATURNA DO ZNAMENÍ RÝB

Umiestnenie Saturna na kolese zverokruhu naznačuje, kde sme ako spoločnosť nútení získať kontrolu nad realitou a vystupňovať či prevziať väčšiu zodpovednosť. Ryby sú posledným znamením zverokruhu, takže pohyb Saturna tu tiež naznačuje koniec alebo bod dokončenia väčšieho cyklu. Istým spôsobom by stme si mohli predstaviť Saturnov presun do Rýb ako kolektívny návrat Saturna, kde všetci spracovávame a prechádzame karmickými lekciami, ale aj darmi Saturna, ktorý prešiel celým zverokruhom.


Ryby sú vodné znamenie, ktoré predstavuje tmavý a neviditeľný svet. Je známy svojimi abstraktnými myšlienkami, kreativitou, súcitom a plávaním s prúdom. Ryby sú ako premenlivá voda, v ktorej plávajú. Čo znamená, že sú prispôsobivé, voľne prúdiace a otvorené energiám okolitého sveta.


Saturn na druhej strane je veľmi uzemnená a ťažká energia. Vládne veciam, ako sú zákony, hranice, povinnosti a obmedzenia. Saturnova energia môže niekedy pôsobiť ako budíček, ktorý nás vracia späť do reality a núti nás čeliť následkom našich osobných činov, ale aj rozhodnutí a činov kolektívu.


Prítomnosť Saturna v Rybách by mohla byť kvôli tomu trochu ťažkopádna. Táto prirodzene plynúca, intuitívna a citlivá energia Rýb bude pod vplyvom Saturna nútená stať sa trochu viac strnulejšou, trochu viac uzemnenejšou a trochu viac rezervovanejšou. Môžete si to predstaviť takto – ak sú Ryby prirodzene tečúcou vodou, prítomnosť Saturna bude stavať priehrady. Tieto priehrady však môžu pomôcť nasmerovať vodu produktívnejším a prospešnejším smerom, ale zároveň tiež prinášajú so sebou dusnejšie alebo kontrolovateľnejšie prostredie.


Existuje však spôsob, ako vytvoriť rovnováhu medzi týmito dvoma energiami. Tvorivé, nehmotné myšlienky energie Rýb môžu vďaka Saturnu získať určité korene v realite. To nám môže umožniť prijať naše hlboko kreatívne, dokonca aj duchovné nápady a skutočne ich uviesť do života v tomto fyzickom svete. Ak si predstavíme energiu Rýb ako hudobnú skladbu, Saturnova prítomnosť nám môže pomôcť zapísať noty, takže hudobná skladba môže prejsť z melódie, ktorá žije len v našich hlavách, na niečo, čo sa dá donekonečna prehrávať, počúvať a je dostupná všetkým.


Ak sa pozrieme na Ryby z hľadiska ezoterickej astrológie, môžeme skonštatovať, že toto

posledné znamenie zverokruhu stojí na akejsi základni prílivu a odlivu, kde prijíma lekcie predchádzajúcich 11 znamení súčasne. Myseľ Rýb sybolicky surfuje na vlnách prepojeného kozmického Vedomia, zbiera myšlienky, vplyvy a odhalenia, o ktoré sa chce podeliť so zvyškom ľudstva. Je to znamenie vysokovibračnej inšpirácie, vizionára a mesiáša - no primerane tomu na opačnom konci škály aj "narkomana" a sabotéra.


Saturn pracuje s mechanikou a poriadkom, takže keď je vrhnutý do beztvarých vôd Rýb, má teda čo so sebou robiť. Vo vašom osobnom horoskope môže tento tranzit často predstavovať spálenie Ikarových krídel, ako aj dno, ktoré vedie k vytriezveniu. V konštruktívnejšom význame môže Saturn pomôcť postaviť povestný kôš, ktorý dopraví Mojžiša po rieke, alebo raketovú loď, ktorá dopraví Supermana na Zem. Aké nástroje, štruktúry a ochrany sú potrebné, aby ste sa neutopili v hlbokej priepasti neznámych vôd? Ako môžete prevziať väčšiu zodpovednosť za svoj život a naplno využiť svoje dary v prospech celého ľudstva?


POSLEDNÝ PRECHOD SATURNU ZNAMENÍM RÝB

Saturn naposledy putoval v znamení Rýb od mája 1993 do apríla 1996 (s niekoľkými retrogradmi). Tento tranzit sa začal senátnou komisiou o vplyve násilných videohier na mladú myseľ, ktorú odštartoval trhák Mortal Kombat. Saturn opustil znamenie Rýb o niekoľko rokov neskôr, tesne pred debutom filmu Vreskot, ktorý satirizoval predstavu, že mladí ľudia môžu byť skazení médiami... hmm! Kultúrny prúd bol ohromujúci, ohlušujúci, no podľa všetkého aj ničiaci dušu. Kultúra snáď nikdy nedosiahla takú bombastickú, ohromujúcu záplavu ako v tomto momente. Ale tí, ktorí dokázali bezpečne preplávať prúdom a zachovať si svoj individuálny názor i väčší nadhľad, sa vrátili s umeleckými grálmi, ktoré syntetizovali a revitalizovali všetko, čo bolo predtým: Jurský park, Pulp Fiction, Toy Story či Harry Potter a Kameň mudrcov oživili staré témy prostredníctvom nových technológií a povestnej Rybej fantázie a citlivosti.


AKTUÁLNY TRANZIT SATURNU V ZNAMENÍ RÝB

Saturn bude prechádzať Rybami od 7. marca 2023 do 24. mája 2025, potom od 31. augusta 2025 do 13. februára 2026. Týmto sa pravdepodobne skončí celý cyklus tzv. hyperpopového neskorého kapitalizmu, ktorý sa začal v roku 1996. Rozmach kultúry 90. rokov sa dnes zdá byť miestami až kuriózny; robiť všetko a byť všade naraz presne vystihuje Rybí vír vplyvu, podnetov a mediálneho hluku všade okolo nás, ktorý na jednej strane oslňuje, ale aj ničí zároveň. Zdá sa, že každý aspekt nášho života je akýmsi spôsobom digitalizovaný, sledovaný a označený značkou pre reklamu. Skúsenosti boli memeifikované. Hroziaca kataklyzmatická kríza môže podporovať v mnohých ľuďoch nihilizmus, zúfalstvo či depresiu. Preto je najvyšší čas, aby sme našli smer, ktorý nás vytiahne z tejto neľútostnej cesty smerujúcej k zániku, a ktorý nám môže poskytnúť práve Saturn v Rybách.


Na globálnej úrovni môže Saturn v Rybách zaviesť etiku a priniesť nástroje, aby sa zabránilo "povodniam". Očakáva sa tiež zvýšená zodpovednosť za filmový priemysel pre dospelých, výzvy na zvýšenie minimálneho veku pre reklamu zameranú na sociálne médiá (v súčasnosti je to 13 rokov). Môžeme tiež počítať s tzv. opioidovou krízou, pohromou, ktorej sa dá predísť a ktorú spôsobil farmaceutický priemysel a nadmerné spoliehanie sa Západu na farmatické produkty. Verí sa, že tí, ktorí doteraz kontrolovali toky spotreby, budú pravdepodobne musieť čeliť zodpovednosti - akokoľvek minimálnu podobu to môžu mať.


V osobnej rovine bude musieť každý z nás prevziať zodpovednosť za všetko svoje bezmyšlienkovité správanie. Či už pôjde o vzdor, odmietanie nezmyselných reštrikcií alebo presadenie moci, bude potrebné sa konečne rozhodnúť. Tí bez akejkoľvek dávky "triezvosti" a zodpovednosti sa môžu symbolicky utopiť v tomto prúde, podmanení algoritmom, ako spotrebitelia, ktorí sa nikdy nestali skutočnými Tvorcami.


Nastupujúce generácie digitálnych nomádov si budú musieť zvoliť, ako by chceli využiť svoje rozsiahle a všestranné schopnosti. Čo by ste chceli robiť vy so svojimi darmi?


Keď Jupiter, Saturn a Neptún v nasledujúcom desaťročí prejdú cez znamenie Barana, vznikne nový panteón umelcov, ktorí sa vyjadria jazykom budúcnosti. Stroj na nostalgiu sa zrejme rozpadne, pretože Cestu vpred povedú originálne názory. Odpoveďou však nebude vyhýbať sa technológii, ale odovzdať ju do rúk vyšších služieb. Tí, ktorí zažijú svoj návrat Saturna v znamení Rýb, vyjdú z neho s vyšším zmyslom pre cieľ, väčšou perspektívou a dychtivosťou podeliť sa o svoje dary so svetom.



ZHRNUTIE NA ZÁVER...

Ak pracujete v kreatívnej, vynaliezavej alebo duchovnej oblasti, Saturnova prítomnosť vám môže pomôcť vziať všetky vaše nápady a dať im hlboké korene, aby ste s nimi mohli niečo vybudovať. Saturn má veľmi uzemnenú, praktickú energiu, takže to spojte s kreativitou Rýb a je tu rovnováha, ktorú vám pomôže preniesť vaše kreatívne nápady do reálneho života alebo ich dokonca premeniť na úspešné podnikanie.


Ryby sú tiež spojené s náboženstvom a spiritualitou, takže so Saturnom sa tu môže objaviť veľa tém okolo náboženstva a spirituality v spojitosti s tým, ako to všetko súvisí so zákonmi a pravidlami, ktoré riadia spoločnosť. Duchovný a wellness priemysel môžu tiež dostať svoju dávku prebudenia pod touto mocnou energiou, na osobnej úrovni sa môžu objaviť nové vhľady a postoje smerom k vašej spiritualite či náboženstvu.


V Rybách, ako poslednom znamení zverokruhu, je trocha zo všetkých 12 znamení. Tieto malé semienka energie nás postupne zasiahnu v rôznych časoch v priebehu nasledujúcich rokov, ale zakaždým, keď je do príbehu aktívne zapojený Saturn, je vždy dobrý nápad vrátiť sa späť k svojej osobnej zodpovednosti.


Ako môžete prevziať väčšiu zodpovednosť za život, ktorý si volíte, za svoje činy, za slová, za energiu, ktorú odovzdávate svetu?


Saturn po nás žiada, aby sme vykročili z kolektívneho tieňa a prevzali zodpovednosť za svoj život a konali v súlade so svojím skutočným, autentickým Ja. Áno, Saturn nám môže do cesty ukladať rôzne hranice a obmedzenia, vďaka ktorým sa cítime uviaznutí alebo potlačení... ale vedzte, že je to len preto, aby sme si dopriali čas na zistenie, čo skutočne chceme a za čo sme skutočne ochotní sa postaviť.



TÉMY SATURNA V RYBÁCH

So Saturnom v Rybách si môžeme všimnúť nasledujúce témy:

  • Opätovná návšteva tradícií či náboženstva našich predkov

  • Túžba pochopiť náš rodokmeň

  • Cítiť sa zaseknutí alebo blokovaní, kým prehodnotíme svoj prístup ku kreativite

  • Pocit, akoby sme boli duchovne uviaznutí alebo zadržaní, kým prepracujeme naše duchovné spojenie

  • Push-pull medzi štruktúrou vs plynutie s prúdom

  • Väčší zmysel pre uzemnenie a štruktúru našich kreatívnych a duchovných nápadov

  • Túžba starať sa o našich blížnych a prejavovať im súcit

  • Väčší dôraz na dobro druhých

  • Zvýšenie citlivosti na naše vyššie zmysly

  • Problémy okolo zákonov vs. náboženstvo

  • Náboženské otázky vo všeobecnosti

  • Potreba vyvážiť spôsob, akým spôsom dávame a prijímame súcit


ZMAPUJTE SI SVOJ VLASTNÝ CYKLUS SATURNU V RYBÁCH

Naposledy Saturn putoval cez Ryby v rokoch 1994-1996, takže ak si pamätáte tak ďaleko dozadu, zamyslite sa nad tým, aké témy sa vám v tomto období vynárali. Nie je to tak, že by sa presne to isté stalo znova, ale môžete si všimnúť, že podobné témy alebo lekcie sa posúvajú ďalej.


Ak poznáte svoj osobný horoskop, môžete sa tiež pozrieť, ktorý dom ovládajú Ryby, aby ste pochopili, v ktorých oblastiach vášho života vás Saturn ovplyvní najviac. Ak nepoznáte svoj osobný horoskop alebo sa v ňom nevyznáte, nevadí, môžete tiež venovať väčšiu pozornosť tomu, aké témy alebo udalosti vás "napadnú" okolo 7. marca.


Nech už Saturn v Rybách prinesie akékoľvek výzvy, môžete očakávať, že určitá oblasť vášho života bude "pod drobnohľadom". Aj keď sa možno budete musieť veľa naučiť, vedzte, že vyjdete z druhej strany múdrejší, zrelší a integrovanejší na Ceste vašej cesty duše.


Pre tých, ktorí majú optimizmus pozerať sa dopredu - a vôľu pokračovať -, Saturn vás nakŕmi žriedlom a pripraví vás na skúšky, ktoré sú pred nami. Ryby sú tiež znamením obety, božského askétu, ktorý sa zrieka rozptýlenia sveta. Nebojte sa nechať všetko odísť. Pretože iba v tichu budete počuť svoje volanie...



DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE SATURN V RYBÁCH

Saturn v Rybách môže byť silnou kombináciou, pretože spája progresívnu energiu Saturna a intuitívnu energiu Rýb. Tu je niekoľko podnetov do denníka, ktoré vám pomôžu preskúmať túto energiu a nájsť spôsoby, ako ju využiť vo svoj najvyšší prospech:


Čo pre mňa skutočne znamená moja spiritualita? Akým výzvam v tejto súvislosti čelím a ako sa nad ne môžem povzniesť?

Ako môžem využiť svoje kreatívne nápady na vytvorenie niečoho úplne nového a krásneho v prospech ľudstva?

Ako môžem využiť energiu Saturna v Rybách na to, aby som zostal sústredený/-á a organizovaný/-á, a pritom stále využíval/-a svoju kreativitu?

V ktorých oblastiach svojho života potrebujem byť viac disciplinovanejší/-ia a ako na to môžem využiť energiu Saturna v Rybách?

V ktorých oblastiach svojho života túžim byť viac kreatívnejší/-ia a ako na to môžem využiť energiu Saturna v Rybách?

Ako môžem využiť energiu Saturna v Rybách na vytvorenie väčšej rovnováhy medzi štruktúrou a tvorivosťou?

Kedy dokážem najlepšie vyjadriť svoj súcit?

Aké hmatateľné veci môžem urobiť, aby som premenil/-a svoje sny na skutočnosť?

Dokážem lepšie pochopiť sám seba, keď…

Moje skutočné myšlienky a pocity v tejto situácii sú...

Keď sa upokojím, moja intuícia mi odkazuje...

Náboženstvo vo mne vyvoláva pocit...


Ak chcete, môžete si tieto denníkové výzvy bezplatne stiahnuť v podobe pdf ⤵️

DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE SATURN V RYBÁCH
.pdf
Download PDF • 1.99MB

Prajem nám všetkým bezpečnú plavbu búrlivým oceánom kozmického Vedomia ... 🕊☺️🕊



P.S.: Keďže ide o jeden z dvoch najdôležitejších tranzitov roka 2023, rozhodla som sa ho sprístupniť bezplatne všetkým, keďže si uvedovujem, že doba, v ktorej sa nachádzame, nie je zrejme ľahká pre nikoho a prináša úplne nové, veľké výzvy do našich životoch. Ak vás však tieto moje príspevky inšpirujú a pomáhajú vám lepšie sa orientovať v tomto svete chaosu, zvážte prosím príspevok, či už v podobe PLATENÉHO ČLENSTVA /všetky jeho výhody nájdete TU/ alebo symbolickým pozvaním na kávičku☺️. Akýkoľvek akt pozitívneho príspevku v rámci vašich možností do Kola Dharmy sa ráta...

S Láskou,




Ak túžite pomôcť s objavením svojho poslania na Zemi, prečo ste sa rozhodli inkarnovať práve v tomto čase, aké dary si sebou nesiete, aké lekcie ste sa rozhodli v tomto živote riešiť a kde sa nachádza váš povestný BOD ŠŤASTIA, objednajte si svoju online konzultáciu pod názvom KARMICKÁ ASTROLÓGIA & CESTA DUŠE. Podrobné info nájdete v časti >> ONLINE SLUŽBY.


bottom of page