top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM
© Copyright

NOV MESIACA VO VODNÁROVI FEBRUÁR 2024: JE ČAS NA PRAVDU ~ ZAČNITE TÝM, ČO HOVORÍTE SAMI SEBE + DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE VAŠU DUCHOVNÚ PRAX

Updated: Feb 11

Druhé Novolunie v roku 2024 pristáva v znamení Vodnára a prináša nám príležitosť nastaviť si frekvenciu do konca roka. Vodnár nás učí myslieť v zmysle energie. Život je neustále odovzdávanie a prijímanie energie. Neustále prijímame a reagujeme na energiu okolo nás. Zároveň ju aj definujeme. Niektoré dni formujeme svojou energiou samotný kolektív. V iných dňoch formuje on nás. Nov Mesiaca vo Vodnárovi, ktorý nastáva 9. februára o 23:58 hod., zároveň reprezentuje začiatok nového lunárneho roka a vstup do roku Draka. V čínskej astrológii je rok Draka považovaný za šťastný rok. Hoci sa môžeme stretnúť s prekážkami, v rámci roku Draka nám tieto prekážky môžu pomôcť nájsť novú sebadôveru, cieľ a úspech. Keďže ide zároveň o prvé Novolunie v lunárnom novom roku, je to tiež vhodný čas na zamyslenie sa nad svojím emocionálnym stavom. V astrológii Mesiac predstavuje naše emócie, takže keď sme prešli všetkými rôznymi emocionálnymi stavmi zverokruhu, ako sa vyvíjali naše emócie? Ako sme začali rozumieť sami sebe na hlbšej úrovni? Mesiac tiež predstavuje náš pocit bezpečia a to, čo nám dáva pocit istoty, aby sa nám v tomto svete skutočne darilo. Ak sa pozrieme na to, kde sa tieto pocity bezpečia a pohodlia nachádzajú v našom vlastnom tele, môžeme začať vidieť súvislosť medzi tým, aký malý alebo veľký je náš život. Čím istejšie, bezpečnejšie a bezpečnejšie sa cítime, tým je pravdepodobnejšie, že rozšírime svoje krídla, sme ochotní viac zariskovať tým, že opustíme svoju zónu komfortu a žiť plnšie. Čím menej sebaistí sa cítime, tým je pravdepodobnejšie, že budeme hrať "malú hru". Meditujte o tejto dynamike vo svojom živote a využite energie lunárneho nového roka na to, aby ste sa vyrovnali so všetkým, čo sa objaví. Ak sa cítite inšpirovaní k zásadným zmenám vo svojom živote, tento februárový Nov Mesiaca vo Vodnárovi 2024 je vhodným obdobím na ich začatie. Novolunie vo Vodnárovi je časom, kedy si môžeme uvedomiť, aké je to absorbovať energiu okolo seba a aké je to definovať ju. Je to čas rozhodnúť sa, ako sa chceme cítiť a tým vedome vytvárať svoj život...


NOV MESIACA VO VODNÁROVI 2024: PRÚDENIE VĹN LIEČIVEJ ENERGIE

Art by Emilia Nora Elina


Čo pre nás znamená Nov Mesiaca vo Vodnárovi 2024

Vodnár od nás žiada, aby sme sa vymanili zo starých vzorcov a prešli na novú paradigmu. Slnko a Mesiac sa počas tohto Novu Mesiaca nachádzajú v blízkosti Saturna, planéty štruktúry a zodpovednosti. Saturn po nás žiada, aby sme sa hlboko venovali tomu, na čom nám najviac záleží, aj keď sa to stane náročným alebo nepohodlným.


Pri práci so svojou frekvenciou a energiou počas tohto Novolunia vo Vodnárovi sa vcíťte do toho, za čo chcete byť v sebe zodpovední. Pýtajte sa, čo ste možno ignorovali, pretože bolo príliš ťažké čeliť tomu alebo to integrovať. Existuje pravda, ktorú ste ignorovali? Ako si ju môžete uctiť svojou pozornosťou a oddanosťou?


Vcíťte sa do svojej zvučnej pravdy pri tomto Nove Mesiaca. Po čom túži vaša duša? Pozrite sa za očakávania spoločnosti či vašej rodiny. Prostredníctvom vibrácií, ktoré vyžarujeme, sa delíme o vedomosti a ovplyvňujeme ostatných. Mnohí ľudia možno rozhodli za vás, ako bude váš život vyzerať, ale v konečnom dôsledku je na vás, aby ste si vytvorili život, po ktorom skutočne túžite. Najprv si uvedomte rozhodnutia, ktoré ste urobili pre iných ľudí, aby ste na nich zapôsobili, urobili ich šťastnými alebo dokázali svoju hodnotu.


Uvedomte si všetky spôsoby, ktorými ste "predali" svoj potenciál, aby ste splnili predstavu niekoho iného o vás. Zmeňte tieto vzorce správania tým, že si uvedomíte zakaždým, keď niečo urobíte, poviete alebo si pomyslíte niečo, čo patrí niekomu inému.


Keď sa zbavíte očakávaní druhých, vcítite sa do toho, kým naozaj chcete byť. Precíťte, kým ste vo svojej duši. Aký život chcete žiť? Čo chcete dosiahnuť? A aké sú vaše ukazovatele šťastia?


Keď prechádzate týmto Novom Mesiaca vo Vodnárovi, vcíťte sa do svojej pravdy. Niektoré odpovede vás môžu šokovať alebo sa vám spočiatku budú zdať cudzie. Keď vstúpite do svojho autentického Ja, môže vám to byť až nepríjemné. Dajte si trochu času a vedzte, že keď raz nájdete cestu Domov, už ju nikdy neopustíte.


Okolo tohto Novu Mesiaca je veľmi silná vodnárska energia, pretože Pluto sa nachádza na vysoko karmickom bode 0 stupňov zverokruhu Vodnára. Pluto predstavuje moc, takže jeho prítomnosť umocňuje vodnárske kvality a pomáha nám vstúpiť hlbšie do cyklu Pluta vo Vodnárovi, ktorý nás bude sprevádzať nasledujúce dve desaťročia.


Silné Novolunie vo Vodnárovi naznačuje snahu o slobodu, inovácie a robenie vecí inak. Vodnárska energia chce posúvať hranice a pochodovať podľa vlastného bubna.


Vodnárska energia však môže pôsobiť aj trochu drsne a prudko. Niekedy je v nej ostrosť, ktorá môže vyvolať naše zranenia, najmä v súvislosti s pocitmi hanby alebo nehodnosti.


Urán, vládnuca planéta Vodnára, je počas tohto Novu Mesiaca vo Vodnárovi tiež aktívny a prináša vlny nestability a vratkej pôdy. Niečo sa môže zrazu náhle zmeniť alebo posunúť, čo spôsobí, že budeme musieť konať na základe vlastnej intuície alebo zmeniť svoje plány.

Prípadne sa môžeme cítiť inšpirovaní k zmenám v našom živote, ktoré môžu priniesť väčší pocit slobody alebo inovácie.


Vždy, keď máme silnú uránovú energiu, je dobré pamätať na to, že treba ísť s prúdom. V skutočnosti je to jeden z darov, ktoré uránska energia poskytuje. Povzbudzuje nás k tomu, aby sme sa vzdali kontroly, plynuli a dôverovali tomuto procesu. Chce, aby sme prijali zmenu, pretože keď sa veci zmenia, môžeme sa s nimi ľahšie zladiť a vyrovnať.


TIP: Páči sa vám téma práce s mágiou Mesiaca a využitia jeho tranzitov pre svoj spirituálny rast a manifestáciu života, po ktorom skutočne túžite? Ak áno, viac sa dozviete >>TU


MOONOLÓGIA: VEDOMÁ CESTA K MANIFESTÁCII Online kurz

NOV MESIACA VO VODNÁROVI 2024: PRÚDENIE VĹN LIEČIVEJ ENERGIE

Hoci z tohto Novolunia vo Vodnárovi 2024 vychádza nestabilná energia, ktorá nás môže trochu rozptýliť, v hre je aj iná dynamika.


Táto dynamika pochádza od Cheiróna a Severného uzla, ktorí sa k sebe stále viac a viac približujú. Cheirón a Severný uzol sa oficiálne spoja cca 19. februára, len niekoľko dní po tomto Nove Mesiaca, ale ich energia bude veľmi aktívna už počas samotného Novolunia.


Spojenie Cheiróna a Severného uzla je signálom pre hlboké uzdravenie. Podporuje uzdravenie na najhlbších úrovniach, a to nielen na osobnej, ale aj na globálnej úrovni. Táto liečivá energia ponúka príležitosť využiť naše zranenia ako portály múdrosti na učenie, inšpiráciu a podporu ostatných. Keď takto prijmeme svoje vlastné zranenia, môžeme prospieť sebe aj ostatným.


Aj keď je táto energetická dynamika bohatá a mnohostranná, pod vplyvom tohto Novu Mesiaca vo Vodnárovi sa ešte posilní, pretože Vodnár je do veľkej miery znamením liečiteľa. Vodnára reprezentuje nositeľ vody, ktorý má dar prijímať vodu, ktorá predstavuje emócie a psychické nečistoty sveta, do svojej nádoby, než ju očistí a vráti späť Zemi.


Tento dar transmutácie bude počas februárového Novolunia vo Vodnárovi silný a v spojení s energiami Cheiróna a Severného uzla tu existuje skutočná sila, ktorá udrží priestor pre lepší a pokojnejší svet.




Ďalšie astrologické vplyvy na Novolunie vo Vodnárovi 2024

Mesiac a Slnko tiež vytvárajú kvadratúru s Uránom v Býkovi, čo prináša určité napätie v súvislosti s rozbíjaním vzorov. Všimnite si, či sa náhodou nedržíte nejakých starých zvykov len z dôvodu, že sú vám dôverne známe. Možno ešte neviete, kým ste s týmto zastaraným správaním a presvedčením. Uctite si tento priestor medzi svojím starým a novým Ja. Je v poriadku cítiť sa občas stratenými...


Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page