top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
LAMMAS / LUGHNASADH (1. AUGUST): 1. SVIATOK HOJNOSTI & SPIRITUÁLNY VÝZNAM / + RECEPT NA MAGICKÝ OLEJ/
© Copyright

NOV MESIACA V STRELCOVI DECEMBER 2023: ČAS NÁDEJE, EXPANZIE & SNÍVANIA VO VEĽKOM + DENNÍKOVÉ VÝZVY

Updated: Dec 12, 2023

Nov Mesiaca v Strelcovi, ktorý nastáva 13. decembra 2023 (00:31hod.) je posledným Novoluním v roku 2023. Pár hodín po vrchole Novu sa do retrográdnej polohy dostáva aj Merkúr, čo z neho robí silný deň na našej vesmírnej oblohe. Rok 2023 sa rýchlo blíži ku koncu a mnohí sa snažia veci popoháňať, aby niečo ešte stihli. Aj keď sa nám v tomto ročnom období môže zdať, že život je mimoriadne rušný, Nov Mesiaca v Strelcovi 2023 je našou šancou aspoň na chvíľu sa pozastaviť, pozrieť sa do budúcnosti a položiť si otázku: Čo je to najlepšie, čo sa môže stať? Strelec, ktorému vládne Jupiter a živel ohňa, nám prináša radosť, optimizmus a vyšší zmysel života. Novolunie nám zasa pomáha pochopiť, čo naozaj chceme. Spúšťa závoj medzi vedomou a podvedomou mysľou, takže môžeme skutočne pochopiť, po čom v živote túžime, a potom získať prístup k svojej intuícii, ktorá nám poradí, ako to zhmotniť. Novolunia nám umožňujú pochopiť, po čom túžime z úrovne duše. Nie sú to len prchavé túžby, ale skôr hlboké pochopenie túžob našej energie pre jej vývoj v tomto živote. Novolunia nás učia o nás samých a o tom, ako si dôverovať, keď si predstavujeme život plný všetkého, po čom túžime. Nov Mesiaca v Strelcovi nás vyzýva, aby sme urobili skok viery. Povzbudzuje nás, aby sme sa na možnosti svojho života pozerali z toho najoptimistickejšieho možného uhla pohľadu. Toto nie je Mesiac, pri ktorom by ste mali premýšľať, či sa vaše zámery prejavia. Je to vhodný čas, aby ste sa pýtali kedy. Keď sa prispôsobíte energii tohto dňa, oprite sa do vzrušenia, ktoré je vo vzduchu. Čokoľvek a všetko je možné. Vedzte, že máte moc vytvoriť si akýkoľvek život, ktorý chcete žiť. Kľúčom je vedieť, ako taký život vyzerá a ako sa cíti, a potom veriť v seba, že ho dokážete zhmotniť...


NOV MESIACA V STRELCOVI DECEMBER 2023: ČAS  NÁDEJE, EXPANZIE & SNÍVANIA VO VEĽKOM + DENNÍKOVÉ VÝZVY

Art by Emilia Nora Elina


Čo pre nás znamená Nov Mesiaca v Strelcovi 2023

Strelec nám pomáha vnímať všetky udalosti, ktoré sa vyskytnú na našej ceste, ako skúsenosti, ktoré nám pomáhajú vyvíjať sa. Neexistujú žiadne negatívne udalosti, ale ani pozitívne. Sú tu len energie, ktoré nás učia a rozvíjajú. Niektoré nás môžu frustrovať, niektoré nám môžu zlomiť srdce, niektoré nás môžu zmiasť a niektoré nám môžu vyčariť úsmev na tvári. Všetky vzostupy a pády však vedú k jednému: k expanzii.


Pre Strelca to nie je len o otvorenej ceste alebo mnohých hodinách na mori. Je to aj o získavaní poznatkov o fungovaní sveta, o rôznych perspektívach, ktoré v sebe skrýva, a o vyššom zmysle toho všetkého.


Tento Mesiac ovplyvňuje planetárny vládca Strelca, Jupiter. Jupiter je planéta expanzie. Jupiterova energia, ktorá sa momentálne nachádza v retrográdnom znamení Býka, nás bude počas tohto Novu Mesiaca uzemňovať. Pripomína nám, aby sme sa vcítili do svojho tela a našli tam odpovede, ktoré hľadáme.


Počas tohto Novu Mesiaca si všímajte jemné odkazy svojho tela, keď si zapisujete svoje zámery. Pozorujte, či sa vám pri vizualizácii vášho budúceho vytúženého života niečo nevzpiera. Taktiež si všímajte, či sa niečo neuvoľňuje a otvára, keď vidíte, ako žijete svoj sen. Vaše telo vám môže povedať veľa vecí o vašom podvedomí. Povie vám, či sa držíte späť kvôli strachu, alebo ste otvorení nepohodliu neznámeho, keď rastiete a vyvíjate sa.


Jupiter nám tiež pomáha rozpoznať, kde nenapĺňame svoj potenciál. Keď si píšete svoje zámery, precíťte ich. Potom precíťte, či sú dostatočne veľké. Toto Novolunie vás vyzýva snívať väčšie sny a predstavovať si kedysi nepredstaviteľné možnosti. Všimnite si, či o sebe nepochybujete a či svoje vízie neobmedzujete. Existuje starý príbeh, ktorý si rozprávate? Sabotujete týmto príbehom svoje vízie skôr, ako majú šancu sa zhmotniť?


Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page