top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM
© Copyright

NAJKOMPATIBILNEJŠIE ZNAMENIA ZVEROKRUHU: VZŤAHY V RÁMCI ŽIVLOVÝCH SKUPÍN (+ RECEPT VO VNÚTRI)

Updated: Feb 14

Čo robí dvoch ľudí kompatibilnými, astrologicky povedané? Pravdou je, že akékoľvek dve znamenia zverokruhu môžu zabezpečiť, aby dlhodobý vzťah fungoval, ak ste ochotní zistiť, akými predispozíciami disponuje to druhé. Samozrejme, to sa ľahšie povie, ako urobí, keď vás popáli tretí Škorpión v poradí alebo keď vás ďalší Baran najprv začne uctievať a následne sa k vám začne správať ako k neplatenému stážistovi. Ale neobávajte sa, v tomto príspevku nebudeme vyzdvihovať ani dehonestovať žiadne konkrétne znamenie zverokruhu. Všetci máme predsa svoje žiarivé črty, ako aj "červené vlajky". (Prečítajte si to ďalej.) Otázkou je, či by ste mali z toho radšej vycúvať alebo zostať v hre? Užitočným nástrojom zistenia kompatibility je porovnávanie vašich základných elementov. Zverokruh ich má štyri - oheň, zem, voda a vzduch - a každých z 12 znamení patrí do jednej z týchto elemtárnych živlových skupín. A keďže sa nachádzame v blízkosti sviatku Sv. Valentína, prečo sa v tom trocha nepohrabať? Bude to zábavná jazda...


NAJKOMPATIBILNEJŠIE ZNAMENIA ZVEROKRUHU: PARTNERSKÉ VZŤAHY V RÁMCI JEDNOTLIVÝCH ŽIVLOVÝCH SKUPÍN

©Art by Emilia Nora Elina


V astrológii existuje 12 znamení zverokruhu, z ktorých každé je spojené s určitým prvkom:


Baran, Lev a Strelec sú spájaní so živlom ohňa.

Býk, Panna a Kozorožec sú spojené s prvkom zeme.

Blíženci, Váhy a Vodnár sú spojené s elementom vzduchu.

Rak, Škorpión a Ryby sú spojené so živlom vody.


Okrem toho, planéty a nebeské telesá používané v astrológii sú taktiež spojené s rôznymi prvkami a energiami. Ale to je téma na ďalší príspevok, ak budete mať záujem...


Poďme si však rozobrať jednotlivé znamenia zverokruhu z hľadiska živlov.


Ohnivé znamenia sú horúce, vášnivé, vzrušujúce a kreatívne, ale dokážu veci rýchlo prepáliť (peniaze, romantickí partneri, koníčky).


Zemské znamenia sú uzemnené, stabilné a zamerané na procesy, ale v túžbe zapustiť hlboké korene majú tendencie uviaznuť na mieste.


Vzdušné znamenia sú bezstarostné, spoločenské a rýchlo sa pohybujú, ale vo svojej túžbe naháňať sa za najnovšími "lesklými" vecami môžu byť nestabilné a ťažko uchopiteľné.


Vodné znamenia sú plynulé, emocionálne a hlboké, čo je všetko dobré, kým nedostanú svoju náladu a nezamrznú, alebo sa nevyparia ako duch a na niekoľko dní vypadnú úplne z akejkoľvek komunikácie.


Ak ste v astrológii nováčik, začnite porovnaním svojich Slnečných znamení, teda hlavných znamení zverokruhu. Napríklad vy ste Rak (voda) a váš partner/-ka Kozorožec (zem)...


Keď sa o astrológii dozviete viac, môžete sa pustiť do porovnávania elementov v rámci celého svojho osobného grafu. Má napríklad jeden z vás kopec planét v zemských znameniach, zatiaľ čo ten druhý je prevažne ohnivý? To je ďalšia vrstva užitočných informácií...


Bez ďalšieho otáľania však teraz prejdime k tomu, aké slnečné znamenia (postavenie vášho Slnka v znamení zverokruhu) sa k sebe prirodzene mimoriadne hodia a naopak, ktoré prinášajú so sebou náročnejšie výzvy...



OHEŇ + OHEŇ

Keď sa spojí dvojica vášnivých ohnivých znamení, vzniká hotová žiara. Keďže ste obaja dobrodruhovia, ktorí túžia po novinkách, táto kombinácia zaručuje legendárne chvíle. (Výlet na festival na Coachellu na druhom rande? Prečo nie?) Navzájom sa budete inšpirovať, aby ste riskovali a išli za svojimi najvznešenejšími cieľmi. Spoločné cestovanie je epické! Kedy si však pri vašom rýchlom životnom štýle a neustále sa meniacich záujmoch dokážete nájsť čas jeden na druhého? Vyhorenie môže byť pri vašich dvojitých ambíciách skutočným problémom. Ohnivé znamenia sa vyžívajú v pozornosti, ale ani jeden z vás ju nebude schopný poskytnúť na požiadanie. Keď sa oba vaše ohne rozhoria, veci sa môžu rýchlo zvrtnúť.


OHEŇ + ZEM

Vášnivé ohnivé znamenia a stabilné, pragmatické zemské znamenia sú produktívnou dvojicou, ktorá sa môže spojiť aj prostredníctvom práce. Povzbudzujúce zemské znamenia poskytujú palivo pre oheň, ktorý vďaka tomu horí jasnejšie. Na druhej strane, oheň rozohrieva ťažkopádne zemské znamenia a pomáha im dostať sa z ich tvrdohlavých koľají. Tu však vzniká konflikt: ohnivé znamenia milujú vzrušenie z novosti, zatiaľ čo zemské znamenia uprednostňujú dôverne známe tradície. Vymyslieť, kedy sa bude večerať, a už vôbec nie s deťmi, môže byť nekonečná vojna. Neustála potreba ohnivého znamenia objavovať môže zemské znamenia pomerne dosť vyčerpávať. Zemská zakorenenosť zasa môže spôsobiť, že kočovné ohnivé znamenie sa cíti ako v pasci.


OHEŇ + VZDUCH

Najlepší kamaráti s výhodami? Znie to ako ideálny model vzťahu pre ohnivé a vzdušné znamenia, najslobodomyseľnejšie živly zverokruhu. Zvedavé vzdušné znamenia zbožňujú veľké osobnosti elementu ohňa, zatiaľ čo oheň oceňuje kultivovaný vtip vzduchu. Spoločne budete oživením každej párty, nehovoriac o tom, že vďaka vášmu kombinovanému štýlu a charizme budete poriadnou dymovou šou. Keď vzduch rozdúcha plamene ohňa, všetko sa rýchlo rozjasní a rozhorí! To však môže byť dvojsečná zbraň. Plamene treba zvládnuť (alebo aspoň usmerniť), aby tieto živly mohli nasmerovať svoju spoločne vytvorenú mágiu do niečoho hodnotného, ako je napríklad vytvorenie skutočného vzťahu. Potreba ohňa "viac, viac a viac" môže zo vzťahu vysať všetok kyslík. Keď vzduch fúka ako vietor, oheň sa môže cítiť zanedbaný a opustený. Au!




OHEŇ + VODA

Nevedno, čo sa stane, keď sa akčné ohnivé znamenia spoja s citovo založenými vodnými znameniami. V týchto dvojiciach určite vládne nálada "protiklady sa priťahujú", ale ak si dokážete nájsť svoje cesty - a navzájom sa podporovať vo svojich divoko odlišných procesoch -, môže byť táto kombinácia priam parná. Hravo optimistický oheň vyťahuje vodu z ich pochmúrnych zaklínadiel. Keď sa oheň začne šíriť príliš mnohými smermi, výchovná, intuitívna voda môže nadmerné plamene utlmiť. Pocity sa však môžu pohybovať v rozpätí od pikantných až po ľadové. Ohnivé znamenia majú horúce temperamenty a vodné znamenia sú výbušné, preto majú tendencie si neustále nesprávne interpretovať motívy toho druhého. Dávajte si pozor na výčitky svedomia, "miznutie" a pasívno-agresívne hry...


ZEM + ZEM

Vitajte na Centrále stability. Pre dve tradičné zemské znamenia nie je ťažké nájsť spoločnú reč. A keď sa aj vaše základné hodnoty zosúladia, vzniká čistá mágia. Zem vládne materiálnej sfére, takže veci ako rodina a finančný tok sú pre vás oboch prioritami. Ako prirodzení živitelia sa obaja tešíte z toho, že ste pre svojich blízkych emocionálnou oporou. Ak však váš vzťah zaťaží zodpovednosť, romantika sa môže veľmi rýchlo zo vzťahu vytratiť. Využite svoje plánovacie schopnosti a naplánujte si pravidelné rande. Päťchodové degustačné menu s ochutnávkou vín, výlety do prírody a koncerty pod holým nebom sú spoľahlivou výživou pre váš vzťah. Zemitá zmyselnosť je tu veľká. Na to, aby ste sa obaja dostali do nálady, môže stačiť niekoľko ľahkých dotykov, ale prečo sa zastaviť len pri nich?


ZEM + VZDUCH

Prach vo vetre? Centrované zemské znamenia a Merkúrovské vzdušné znamenia sa môžu spočiatku navzájom vyviesť z rovnováhy - čo je pravdepodobne dôvod, prečo ste jeden druhým takí posadnutí. Vzdušné znamenia sú zábavné a vtipné, čo môže zemské znamnia vytrhnúť z ich koľají, v ktorých sa držia. Zmyselné zemské znamenia zasa dokážu prinútiť tie vzdušné, aby sa "zastavili a privoniavali k ružiam", čím ich privedú do svojho tela a von z hlavy. Hlavným problémom je, že tieto znamenia žijú v dvoch rôznych "časových pásmach". Zemské znamenia sú disciplinované a riadia sa rutinou, uprednostňujú časom overené tradície z minulosti. Zvedavé, rozmanitosť milujúce vzdušné znamenia sú posadnuté budúcnosťou, neustále ju aktualizujú a modernizujú. Trik spočíva v tom, aby ste sa stretli v prítomnom okamihu a pestovali tento fascinujúci vzťah deň po dni.


ZEM + VODA

Podobne ako morská pena, ktorá špliecha na piesočnom pobreží, existuje medzi týmito dvoma živlami prirodzený príliv a odliv. Citlivé, stabilné zemské znamenia vytvárajú bezpečnú nádobu, ktorá umožňuje vodným znameniam voľne plynúť. Vďaka svojej emocionálnej citlivosti lákajú priestor-tvarujúce vodné znamenia do hlbšieho terénu vedomého bytia, čím rozširujú svoju kreativitu a duchovnosť. Domáci život môže byť pre zemské a vodné znamenia taký blažený, že môžete skončiť v izolácii od okolitého sveta vo svojej vzťahovej bublinke. Hoci rodina a spoloční priatelia majú vo vašom vťahu najvyššie postavenie, pestujte si aspoň niekoľko samostatných záujmov a priateľstiev, aby sa váš spoľahlivý vzťah nesklonil k spoluzávislosti.


VZDUCH + VODA

Kombinácia vzduch - vzduch sa rozbieha ako jemný vánok, ale držte si klobúk. Váš vzťah by sa mohol warpovou rýchlosťou roztočiť do hurikánu. To však nemusí byť nevyhnutne zlé! Niekedy život potrebuje menšie "otrasy". Vy dvaja sa navzájom absolútne dostanete do pohybu, čo je pre voľne plynúce vzdušné znamenia preferovaný stav. Skôr než sa nazdáte, prihlásite sa na hodiny snowboardingu, potom si budete prenajímať byty cez Airbnb, zatiaľ čo budete rok cestovať ako digitálni nomádi. Rozhovor je afrodiziakum pre sapiosexuálne vzdušné znamenia, ale nezabudnite, že dotyk môže byť rovnako príjemný ako rozprávanie a písanie správ. Keďže ste od prírody spoločenské tvory, problémy môžu nastať, ak nenájdete prienik vo svojich mimoškolských záujmoch a skupinách priateľov.


VZDUCH + VODA

Hoci ste tak rozdielni, ako sa len dá, mozgové vzdušné znamenia a empatické vodné znamenia môžu rozhodne urobiť veľké vlny. Keď sa voda utápa v nálade, svieže vzdušné znamenia sú pre ňu závanom čerstvého vzduchu. Medzitým oduševnená voda pripomína vzduchu, aby zostúpil z oblakov a skutočne cítil. Regulácia potreby pozornosti a náklonnosti môže byť v týchto dvojiciach náročná. Vodné znamenia sa môžu cítiť ignorované (alebo legitímne opustené), zatiaľ čo vzdušné znamenia donekonečna píšu svojim 1001 priateľom alebo prídu neskoro na rodinnú večeru, pretože viedli "najúžasnejšiu konverzáciu" s "blízkym" cudzincom. Vzdušné znamenia, ktoré sa riadia riešením, sa snažia pochopiť vodné cykly nálad, ktoré sa pohybujú v rozpätí od pokojných cez ľadové až po búrlivé a späť... a znova.


VODA + VODA

Keď sa dve oduševnené, citlivé vodné znamenia zosynchronizujú, nie je núdza o láskavú starostlivosť. Konečne ste našli niekoho, kto rozumie vašim veľkým pocitom a kolísavým náladám. Toto spojenie však nemusí byť nevyhnutne pokojné. Váš emocionálny prúd sa mení tak často, že sa môžete navzájom zaplavovať citmi, zľadovatieť, alebo sa dokonca vypariť, keď teplota začne byť príliš vysoká. Nedá sa poprieť, že vzťahy vo vodnom znamení majú hlboké korene. Ako také sa dajú ľahko odcloniť od zvyšku sveta. Ale nie! Keď pôjde do tuhého, obom vám prospeje podpora vonkajších priateľov, rodiny a áno, aj terapeutov, ktorí vám pomôžu vychladnúť namiesto impulzívnych reakcií.


Verím, že vás tento príspevok pobavil a prípadne ste v ňom našli aj nejaké prípadné odkazy či inšpirácie... napíšte do komentu, ak chcete zazdieľať s ostatnými.



A keďže je tu sviatok Sv. Valetína, ako bonus pripájam aj jednoduchý recept na zdravú čokoládovú Valentínsku tortu, ktorou príjemne prekvapíte svojho miláčika...


ZDRAVÁ VALENTÍNSKA ČOKOLÁDOVÁ TORTA (GF, VEGAN & PALEO FRIENDLY)

Fantasticky dekadentný koláč z tmavej čokolády vyrobený úplne od nuly s prírodnými ingredienciami, ktoré sú zdravé pre telo i Dušu, bez mliečnych výrobkov a priateľské aj v rámci Paleo diéty. Čo viac si priať, pravda?

INGREDIENCIE:

Korpus:

  • 2 šálky mandľovej múky

  • ½ šálky sušeného strúhaného kokosu

  • ¼ pohár javorového sirupu alebo medu

  • ¼ šálka kokosového oleja, rozpustený a navyše na vymastenie tortovej formy


Plnka:

  • 1 ½ šálky kokosovej šľahačky (kúpite už aj napr. v Lidli)

  • ½ šálky kokosového oleja, rozpustený

  • ½ šálky kakaového prášku

  • ½ šálky javorového sirupu alebo medu


INŠTRUKCIE:

  • Predhrejte rúru na 180°.

  • Tortovú formu (optimálne s priemerom 22-23 cm) vymastite kokosovým olejom.

  • Pre výrobu korpusu zmiešajte spolu mandľovú múku, nastrúhaný kokos, kokosový olej a javorový sirup a miešajte (môžte použiť kuchynský robot), kým sa nevytvoria hrubé drobky, asi 3 - 4 minúty.

  • Cesto preložte na vymastenú tortovú formu a rovnomerne vtláčajte na dno i bočné strany formy. Ideálna je pol centimetrová hrúbka cesta korpusu pred pečením.

  • Pečte v rúre dozlatista, asi 15 - 20 minút.

  • Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť na izbovú teplotu.

  • Na prípravu plnky, vložte všetky ingredienciu do stredného hrnca a zahrejte na miernom ohni. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Túto zmes môžte následne ešte vymixovať dohladka v mixéri, cca 2 - 3 minúty.

  • Plnku nalejte na vychladnutý korpus, a dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo aj na celú noc. Vyberte z chladničky, ozodbne jahodami a plátkami mandlí. A môže sa podávať. Tortu možno skladovať v chlade vo vzduchotesnej nádobe až 4 dni.


Poznámky:

Najlepšie je pripraviť cesto korpusu i plnku v kuchynskom robote alebo mixéri, aby ste sa ubezpečili, že všetky ingrediencie sú dobre integrované. Uistite sa, že máte tortovú formu správnej veľkosti.


S Láskou,




Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼!


Chcete sa dozvedieť viac o tom, kde sa aktuálne nachádzate na vašej Ceste Duše a akú vibráciu nesie váš aktuálny rok? Objednajte si online výklad >> Bližšie info TU



bottom of page