top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
Názov príspevku
© Copyright

CESTA ZASVÄTENIA VI.: TAROTOVÝ ARCHETYP "MILENCI" ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA

Updated: Jul 10, 2023

Ako pokračujeme na Ceste zasvätenia duše, zostupujeme dole kolesom života a dostávame sa na Cestu čísla VI, ktorú reprezentuje tarotový archetyp Milenci. Milenci sú pravdepodobne najznámejšou kartou v Tarote a zrejme aj najviac nepochopenou. Vykladači kariet ju často označujú ako kartu vzťahov a sexu, pričom táto karta v skutočnosti vyjadruje oveľa viac. Hovorí o dynamike, ktorá ďaleko presahuje akúkoľvek fyzickú skúsenosť. Milenci k nám prichádzajú z výšky až z vrcholu Stromu Života, ďaleko za osobnosťou, blízko samotného Zdroja všetkého, kým a čím sme ako ľudské bytosti. Milenci nás učia, ako je štruktúrovaná naša myseľ a aký je charakter posvätnej ženskej a mužskej energie, a čo sa stane, keď ich spojíme do Božského zjednotenia. Či už ste v tarote nováčik alebo skúsený čitateľ, tento príspevok je vytvorený tak, aby vám poskytol hlbší vhľad do spirituálneho významu tohto tarotového archetypu, ktorý vás posunie na ďalšiu úroveň na Ceste zasvätenia duše. Preskúmame do detailov jeho symboliku, ako aj to, čo tento archetyp pre nás znamená v našom každodennom živote. Čítajte ďalej v tomto exkluzívnom príspevku na Ceste zasvätenia duše skrz tarotové archetypy...

TAROT MILENCI VÝZNAM

Aký obohacujúci obraz nám karta Milencov ponúka. Nahý muž a žena pripomínajúci Adama a Evu nám ukazujú zmes ohnivej vášne a zmyselnosti. Ich vyvažujúce temperamenty nám ponúkajú dva spôsoby, ako premýšľať o tom, na čom momentálne skutočne záleží, s horou uprostred, na ktorú musíme, bez ohľadu na naše rozhodnutie, vyliezť. Sú vedení zhora, uzdravujúcim anjelom Rafaelom, osvetlení nádherným Slnkom, čo naznačuje pozitívny výsledok. Dostali sme sa do bodu, kedy musíme urobiť rozhodnutie, ktoré zmení náš život. Obklopuje nás neistota a nie je to žiadnym prekvapením, keď vidíme tento obrázok – deje sa tam toho naozaj veľa! Milenci na nás čakajú, aby sme urobili svoje rozhodnutie. Ani jedna z možností nebude zlá, ale v tomto momente si potrebujeme veľmi dobre premyslieť, na čom skutočne záleží nášmu srdcu a duši, a nechať sa viesť ku všetkému tomu krásnemu, po čom túžime.


Milenci sú kartou číslo VI. v tarotovom balíčku. Karta Milencov predstavuje komplexný archetyp lásky, vášne, sexuality a schopnosti zvoliť si – zvoliť srdcom. Karta Milencov je tiež dobre známa ako karta „Voľby“.


Milenci sú kartou voľby, ktorá nám dokáže zmeniť celý život. Poukazuje na to, že pred nami ležia dve cesty a obe sú veľmi lákavé. Pre niektorých to môže byť aj láska, ale väčšinou sú to dve protichodné sily, ktoré stoja pred nami, s jedným rozhodnutím, takže nás žiadajú, aby sme uvažovali múdro.


Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page