top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM
© Copyright

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE SEPTEMBER 2023: VYTÚŽENÝ ČAS REGENERÁCIE, ROVNOVÁHY & SEBAPOZNÁVANIA

Po preplávaní emocionálnymi prúdmi v júli a auguste nám nebeská obloha v septembri 2023 konečne ponúka trochu viac oddychu. Astrologická predpoveď pre september 2023 sa javí viac ako nádejná, keďže prináša obdobie rovnováhy, regenerácie a cenných poznatkov. Júl a august neboli ľahké mesiace. Všetky planéty v znamení Raka a Leva sme mali v opozícii s"nezbednými chlapcami", Saturnom a Plutom. Retrográdna Venuša bola k tomu v náročnej kvadratúre s Uránom. Čerešničkou na torte uplynulého mesiaca bolo, že Merkúr sa stal retrográdnym. No vedzte, že na konci tunela je už vidieť svetlo. V septembri sa Venuša dostane do direktnej dráhy, čím sa ukončí neuveriteľne prebúdzajúci a náročný karmický cyklus okolo vzťahov v našom živote. Svoje retrográdne putovanie ukončí tento mesiac aj nezbedný Merkúr, ktorý mohol do našich životov prinášať veľké omeškania, nedorozumenia v komunikáci či rôzne technické zlyhania a "výpadky". V septembri budeme tiež svedkami Jesennej rovnodennosti, ktorá posúva koleso života do nového obdobia. Už nebudú žiadne opozície Saturna a Pluta. Čaká nás taktiež nádherné Novolunie v Panne v kombináciii s veľkým šťastným trigónom. Veci vyzerajú naozaj veľmi dobre! Samozrejme, všetko závisí od toho, ako tieto tranzity ovplyvnia váš osobný horoskop. Ale celkové astrologické počasie sa rozhodne zlepšuje. Na konci mesiaca nás čaká jasný Spln Mesiaca v Baranovi, pri ktorom by mohol naplno rozkvitnúť váš dlhoočakávaný veľký projekt. Pozrime sa teda bližšie pozrieť na jednotlivé kľúčové astrologické udalosti septembra 2023 a na to, čo môžeme od nich v tomto mesiaci očakávať... a tradične, nebudú chýbať ani odporúčania a deníkové výzvy, s ktorými môžete pracovať pre posilnenie svoje duchovnej praxe v tomto období...

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE SEPTEMBER 2023: VYTÚŽENÝ ČAS REGENERÁCIE, ROVNOVÁHY & SEBAPOZNÁVANIA

Art by Emilia Nora Elina


So vstupom do septembra 2023 sa vesmírna obloha vyrovnáva a vytvára vzácne a magické spojenie známe ako Veľká trojica / trigón. Energia Veľkej zemskej trojice, ktorá sa vyskytuje v zemských znameniach medzi planétami Merkúr, Urán a Pluto, bude pociťovaná v priebehu celého mesiaca a bude pôsobiť veľmi stabilizujúco.


Táto stabilizačná, uzemňujúca sila bude vítaná vzhľadom na náročné energie predchádzajúceho mesiaca, augusta. V skutočnosti sa zdá, že nám Vesmír dáva šancu znova sa nadýchnuť a vytvoriť si väčšiu istotu a štruktúru okolo všetkého, čo sa nám v poslednom období prejavilo a vyplávalo na povrch. Podporné energie okolo Veľkého trigónu nám to pomôžu dosiahnuť s väčšou ľahkosťou...


TIP: Chcete sa dozvedieť viac o tom, ako sa zladiť s prirodzeným rytmom Vesmíru pre svoj spirituálny rast? Prečítajte si tiež o tom, prečo sa septembrový Mesiac nazýva Žatevný či Kukuričný Mesiac, a ako ho využiť vo svoj najvyšší prospech za pomoci jednoduchých rituálov v súlade s rytmom prírody >> MOONOLÓGIA.


Máme tu tiež dva zaujímavé tranzity, ktoré nás budú ovplyvňovať takmer celý mesiac: Venuša je v kvadratúre s Jupiterom a v sextile s Marsom.


Zvyčajne ide o krátkodobé vplyvy (1-3 dni). Ale keďže Venuša aj Jupiter sa tento mesiac nachádzajú v prechodnom období, kedy spomaľujú, aby zmenili svoj smer, kvadratúra Venuše s Jupiterom a sextil Venuše s Marsom potrvajú oveľa dlhšie.


Je to dôležité, pretože Venuša nás upozorní na niektoré základné dynamiky vzťahov, ktoré zvyčajne nespochybňujeme a považujeme ich za samozrejmé.


To, že Venuša tento mesiac prechádza do priameho pohybu vpred ešte neznamená, že v septembri už Venušine témy, ako sú vzťahy alebo financie, nie sú v centre pozornosti... práve naopak. Ale teraz, keď je Venuša priama, máme jasnejšie v tom, čo je ešte potrebné urovnať, aby sme urobili správne rozhodnutia.


Venuša v kvadratúre s Jupiterom poukazuje na spôsoby, akými sú naše priania a túžby v rozpore so spoločnosťou alebo s tým, čo si myslíme, že sa od nás očakáva.


Možno si myslíte, že by ste mali venovať veľa času a prostriedkov svojmu vzhľadu, ale "neustále sa tváriť perfektne" vás oberá o energiu? Alebo naopak máte pocit, že "ľudia vo vašom veku" sú častokrát odsudzovaní za to, že chcú vyzerať krásne?


Bojíte sa opustiť dlhodobý vzťah kvôli tomu, čo si myslia ostatní ľudia? Alebo si myslíte, že by sa na vás pozerali s dešpektom, keby ste si začali "netradičný" vzťah - podľa tradičných spoločenských noriem?


Venuša v sextile s Marsom vám dodá chuť a odhodlanie nasledovať svoje srdce a robiť to, čo chcete VY, namiesto toho, čo po vás chcú alebo si myslia iní ľudia. Nie že by sa ostatní vždy mýlili. Skutočný problém je v tom, že existujú určité "tajné výhody", ktoré - nevedome - dostávame, keď robíme to, čo chcú iní ľudia, namiesto toho, čo chceme MY.


Čo by sa však stalo, keby ste začali robiť to, čo chcete VY? O čo by ste prišli? Čo by ste týmto rozhodnutím získali?


Pozrime sa teraz podrobne na najdôležitejšie tranzity tohto mesiaca a ako z nich vyťažiť maximum pre svoj duchovný i osobnostný rast...


ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE SEPTEMBER 2023


4. septembra 2023 - Venuša prechádza do priameho pohybu vpred

4. septembra 2203 (01:20 hod.) Venuša prejde na direktnú dráhu na 12° Leva. Bola to dlhá 40-dňová cesta do hlbín nášho srdca.


Všetci sa z času na čas potrebujeme vydať na túto cestu. Potrebujeme čeliť tomu, čomu je potrebné čeliť, a uvoľniť to, čo je potrebné uvoľniť. V tomto symbolickom podsvetí sa učíme novým spôsobom vzťahov so sebou samými a s druhými, a meníme priority v našom živote.


Teraz, keď Venuša konečne prechádza do direktívneho smeru, nájdite si čas na to, aby ste sa poplácali po pleci. Zvládli ste to, ste na druhej strane! Teraz sa poznáte o niečo lepšie. Vaše srdce je o niečo ľahšie a pripravené zažiť svet z novej perspektívy, plnej nádeje, zvedavosti a väčšieho zmyslu pre zázraky života.


Venuša začala svoju retrográdnu cestu v júli 2023. Počas tohto obdobia sa mohli vynoriť problémy týkajúce sa našich vzťahov alebo sme sa mohli ocitnúť v situácii, keď sme riešili problémy týkajúce sa peňazí alebo našej sebaúcty.


Je pravdepodobné, že od tohto obdobia sme boli na ceste hlbokého skúmania. Možno sme sa museli vydať na cestu hlboko do svojho srdca a do svojej pravdy, aby sme zistili, či sme na správnej ceste, alebo možno potrebujeme urobiť nejkú zásadnú zmenu. Možno sme zistili, že potrebujeme s niekým prerušiť vzťahy, alebo si uvedomili, prečo sa v našich vzťahoch objavujú určité opakujúce témy alebo neistoty.


Retrográdna Venuša nás núti pracovať na srdcových a vzťahových záležitostiach. Pomáha nám prehodnotiť, čo je dôležité a čo už nie je v súlade s našimi hodnotami. Keď sa naše srdce otvorí, niektoré vzťahy môžu prúdiť hlbšie a niektoré vzťahy je potrebné prerušiť.


Otočenie Venuše do priameho pohybu vpred bude na tejto ceste objasňujúcim bodom. V tento deň sa naše srdcia otvoria novej úrovni lásky a pravdy, čo nám pomôže osvetliť cestu vpred. Hoci Venuša v tento deň prechádza do direkcie, bude trvať cca až do 8. októbra, kým sa dostane z postretrográdneho tieňa. Viac o astrológii a spirituálnom význame retrográdnej Venuše sa dozviete v príspevku RETROGRÁDNA VENUŠA 2023 - ALCHEMICKÝ PROCES TRANSFORMÁCIE.


Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page