top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE ROK 2024: ROK VÝZNAMNÝCH ZMIEN, LIEČENIA & EXPANZIE

Updated: Jan 6

Pomaly sa blížime k novému roku 2024, ktorý bude, zdá sa, plný dôležitých astrologických udalostí odohrávajúcich sa raz za život. Od presunu Pluta do znamenia Vodnára, cez zriedkavú konjunkciu Cheiróna so Severným uzlom až po očakávanú konjunkciu Jupitera s Uránom v znamení Býka - rok 2024 bude vskutku nezabudnuteľný! Rok 2024 sa vyznačuje aj dôležitou zmenou živlov. Planéty Jupiter a Pluto sa presunú zo zemských znamení (Býk a Kozorožec) do vzdušných znamení (Blíženci a Vodnár). To znamená, že na kolektívnej úrovni sa pozornosť presúva od hmotných a materiálnych záležitostí k intelektuálnemu skúmaniu, inovatívnym nápadom a sociálnym väzbám. O týchto dôležitých tranzitoch v roku 2024 sa dá naozaj veľa hovoriť, a aj si o nich postupne povieme podrobnejšie bližšie k termínu každej významnej astrologickej udalosti. V tomto príspevku sa zameriame na tie najkľúčovejšie aspekty roka, ktoré pravdepodobne ovplyvnia naše životy najviac. Pripravení dozvedieť sa viac o tom, ako vyzerá astrologická predpoveď pre rok 2024? Poďme na to...


ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE ROK 2024: ROK VÝZNAMNÝCH ZMIEN, LIEČENIA & EXPANZIE

Astrologická predpoveď pre rok 2024: Najdôležitejšie tranzity

Pluto vstupuje do Vodnára - január a november 2024

Pluto sa prvýkrát presunie do Vodnára 21. januára 2024. Pluto opúšťa Kozorožca ruka v ruke so Slnkom, ktoré opustí toto znamenie pár hodín predtým, aby tento prechod označil odvážnym vyhlásením "Kráľ je mŕtvy. Nech žije kráľ!"


Pluto putuje priamo znamením Vodnára až do 2. mája 2024, kedy sa stane retrográdnym. Pluto zostane vo Vodnárovi až do 2. septembra 2024, keď sa naposledy retrográdom vráti do Kozorožca.


V období od 2. septembra do 19. novembra 2024 máme teda poslednú šancu dokončiť všetky nedokončené záležitosti spojené s Plutom v Kozorožcovi, aby sme mohli prejsť k ďalšej 20-ročnej kapitole nášho života: kapitole Pluta vo Vodnárovi (váš dom vo Vodnárovi v rámci vášho osobného horoskopu vám napovie, čo sa dostane do centra vašej pozornosti).


Pluto sa definitívne presunie do Vodnára 19. novembra 2024. Vtedy sa nám naplno ukáže, čo nás čaká. Pluto v znamení Vodnára sme, samozrejme, okúsili už v roku 2023 (hovorí vám niečo AI?) a potom ešte raz v prvých 8 mesiacoch roku 2024, ale práve koncom novembra - keď sa Pluto natrvalo presunie do Vodnára - oficiálne prejdeme do tejto novej éry.


Konjunkcia Severného uzla s Cheirónom: 25. február - 14. marec 2024

Vo februári 2024 nás čaká veľmi dôležitý tranzit: Severný uzol je v konjunkcii s Cheirónom na 17° Barana.


Cheirón je naše najhlbšie zranenie a zároveň dar, ktorý sa objaví, keď toto zranenie prijmeme a alchymizujeme. Severný uzol je karmická energia - ale nie taká, ktorá "oživuje staré vzorce" - to je Južný uzol; Severný uzol je príležitosť zmeniť našu karmu a prepísať náš osud.


Naše "najhlbšie zranenie" je málokedy niečo, čo si uvedomujeme (aspoň v plnej miere). Naše najhlbšie zranenie je jemné. Narodili sme sa s ním. Vo väčšine prípadov sa dá vystopovať generácie dozadu.


Keď sa teda Severný uzol stretne s Cheirónom, máme jedinečnú príležitosť pozrieť sa na toto zranenie z iného uhla a prepísať svoje karmické vzorce. Tentoraz môžeme tento cyklus skutočne prelomiť.




Jupiter v konjunkcii s Uránom v Býkovi - 21. apríl 2024

Dňa 21. apríla 2024 je Jupiter v konjunkcii s Uránom na 21° Býka.


Konjunkcia Jupitera s Uránom je sama o sebe vzrušujúcim tranzitom. Čo by vás na tom malo nevzrušovať? Jupiter je veľký dobrodinec, ktorý prináša príležitosti na rast a expanziu. Urán je planéta pokroku a prekvapení.


Konjunkciu Jupitera s Uránom máme raz za 13 až 14 rokov a je to jediný raz počas nášho života, keď sa vyskytuje v znamení Býka. Konjunkcia Jupitera s Uránom sľubuje, že v sektore Býka vo vašom horoskope prinesie veľmi vzrušujúce nové príležitosti.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page