top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
BELTANE ~ FESTIVAL OSLAVY POSVÄTNEJ LÁSKY, PREBÚDZANIA VNÚTORNÉHO OHŇA & PLODNOSTI (+ RITUÁLY)
© Copyright

AKO NA JAR VYČISTIŤ ENERGIU VÁŠHO DOMOVA & NÁVOD NA VYTVORENIE OLTÁRU

Updated: Jan 27, 2023

Váš domov je vyjadrením vašej mysle, tela a ducha. V mnohých ohľadoch existuje spojenie medzi všetkými týmito energiami. Keď sa vaše prostredie cíti dobre, pomáha aj vám cítiť sa dobre, a rovnako, keď sa vy cítite dobre vo svojom vnútri, odráža sa to aj na vašom prostredí. Možno ste už počuli príslovie: domov je všade tam, kde je srdce, a to možno platí viacerými spôsobmi. Možno na najhlbšej úrovni je váš domov odrazom vášho srdca.

So vstupom do novej sezóny (a obzvlášť pred začatím nového astrologického roku v marci) je dôležité vyčistiť z vášho domova všetok neporiadok. Platí to najmä vtedy, ak máte do činenia s ťažkými energiami, alebo ak ste sa vo svojom živote cítili doteraz zaseknutí a stagnovali. Chcete sa dozvedieť viac o tom ako na to? Pokračujte ďalej v čítaní...

AKO NA JAR VYČISTIŤ ENERGIU VÁŠHO DOMOVA & NÁVOD NA VYTVORENIE OLTÁRU

Ak chcete pre seba vytvoriť vyživujúce tvorivé prostredie, alebo ak chcete vo svojom živote pritiahnuť sviežu energiu, jedným zo spôsobov, ako to urobiť a manifestovať, je začať s priestorom, v ktorom žijete.


Tu je príklad, ako energeticky vyčistiť váš domov, aby ste pritiahli a uvítali nové energie.


Krok 1: Začnite s fyzickým čistením

Nemôžete energeticky vyčistiť svoj priestor, kým ho fyzicky nevyčistíte. Choďte do každej miestnosti vo svojom dome a začnite vyberať a odstraňovať predmety, ktoré už nepotrebujete alebo už nie sú v súlade s vašim estetickým cítením. Akonáhle je neporiadok odstránený, začnite fyzicky čistiť priestor do najmenších detailov, vysávať, umývať, odstráňovať všetok prach atď. - zábava, viem!:)


TIP: Pri upratovaní priestoru môžte použiť niekoľko kvapiek esenciálnych olejov zmiešaných s vodou. Napr. ak došlo v danom priestore k hádke, je vhodný levanduľový esenciálny olej či olej z geránia.



Krok 2: Vyčistite svoj domov energeticky

Akonáhle je váš dom fyzicky očistený, je čas urobiť si energetickú očistu. Viac informácií o tom, ako si vyčistiť domácnosť posvätnými bylinami, ako je šalvia, si môžete prečítať TU.

Ak šalviu nepoužívate, môžete použiť aj kadidlo, spreje vytvorené z éterických olejov alebo aj zvončeky. Niekoľko tipov pre energetickú očistu priestoru:


  • Obchádzajte každú miestnosť v smere hodinových ručičiek a tlieskajte pritom rukami. Pozornosť venujte obzvlášť rohom a tmavým kútom. Tlieskajte smerom od podlahy ku stropu. Energia v priestore sa postupne očistí a zvuk tak bude iskrivejší.

  • Pomocou rozprašovača (ideálne keby bol sklenený) postriekajte miestnosť vodou s niekoľkými kvapkami vonných olejov.

  • Nový domov prevoňajte šalviovým, borovicovým alebo smrekovým esenciálnym olejom.

  • V mieste kde prebýval chorý človek použite eukalyptový olej, citrónový olej alebo rozmarýnový olej.

  • Pre zvýšenie energie v priestore je najlepší pomarančový olej, mätový olej alebo akýkoľvek olej z citrusových plodov.

  • Ak sa rozhodnete čistiť priestor zvončekom, začnite s najvýchodnejším rohom a ako prechádzate v kruhu po miestnosti, zvoňte pri tom zvončekom. Predstavujte si, ako zvukové vlny zvončeka roznášajú váš zámer po celej miestnosti. Nakoniec zvončekom 8x zazvoňte, čo "rozviaže" miestnosť, ktorú ste práve energeticky čistili.

  • Nasypte po obvodoch miestnosti soľ. Opäť platí aj v tomto prípade, zvýšenú pozornosť venujte obzvlášť rohom a tmavým zákutiam. Soľ nechajte pôsobiť 24 hodín, následne pozametajte a spláchnite vo vode (napr. v toaletnej mise).


Krok 3: Umiestnite krištály do svojej domácnosti

Ak chcete do svojho domova pozvať tok pozitívnej, láskyplnej a liečivej energie, použite krištály. Tu sú nejaké návrhy:


  • Umiestnite ametyst k svojim vchodovým dverám, aby ste chránili svoj domov pred negatívnou energiou.

  • Umiestnite do spálne dva kúsky ružového kremeňa / ruženínu, aby ste si vytvorili pozitívne a harmonické vzťahy.

  • Umiestnite citrín do domácej kancelárie a pozvite hojnosť a prosperitu.

  • Čistý kremeň / horský krištáľ umiestnite do blízkosti všetkých technológií, ako sú počítače, internetové smerovače a televízia, aby sa minimalizovalo poškodenie voľnými radikálmi.

  • Celestit umiestnite do jedálne alebo rodinného priestoru, aby ste podporili šťastné rozhovory a pozvali požehnania od anjelov.


OBJAVTE MYSTIKU & MÁGIU KRIŠTÁLOVÉHO LIEČENIA: 13 TRANSFORMAČNÝCH KAMEŇOV PRE VAŠU SPIRITUÁLNU PRÁCU

Zaujímavú ponuku krištálov nájdete aj na našom eShope v časti SVET POLODRAHOKAMOV.


Zoznam metafyzických vlastností jednotlivých vzácnych kameňov nájdete podrobne a vizuálne prehľadne a ľúbivo uvedené v časti VLASTNOSTI KAMEŇOV.



Krok 4: Vneste kúsok prírody

Vnášanie prírody do domácnosti je skvelý spôsob, ako vyvolať pozitívnu energiu a vyčistiť energiu vášho domova. Ukázalo sa tiež, že niektoré izbové rastliny fungujú rovnako ako prírodný vzduchový filter.


Tu je niekoľko najlepších možností, ako vyčistiť vzduch vo vašej domácnosti:

  • Aloe vera

  • Gerbera (Gerbera jamesonii)

  • Figovník (Ficus elastica, Ficus lyrata, Ficus robusta)

  • Papradie (Nephrolepis exaltata)

  • Bambusová palma / Datľová palma

  • Svokrin jazyk (Sansevieria trifasciata)

  • Chryzantéma (Chrysanthemum morifolium)

  • Dracéna (Dracena marginata)

  • Fikus malolistý

  • Potos (Scindapsus aureus)

  • Antúria (Anthurium andreanum)


Krok 5: Aplikujete jednoduché zásady feng-šuej

Feng Shui je starodávne čínske dizajnové umenie, ktoré prináša do domu pozitívnu energiu. Jedným z najjednoduchších princípov feng-šuej je vyváženie energie zeme, vzduchu, ohňa, vody a kovu v každej miestnosti.


Fascinujúcou súčasťou feng šuej je práve aj očista priestoru. Táto starobylá zručnosť prispieva priamo obradne a rituálne k odstráneniu akejkoľvek nepriaznivej energie domova či kancelárie. Tradične sa prevádza pred nasťahovaním sa do nového bytu či domu, alebo po tom čo v priestoroch prebýval chorý človek, resp. sa tam udialo niečo nepríjemné. Každopádne, priestor "upratujeme" pre to, aby sme dosiahli čo najväčšiu účinnosť "liečby" priestoru, ktorá následne prispeje k očisteniu od stagnujúcich energií v celom priestoru.

AKO NA JAR VYČISTIŤ ENERGIU VÁŠHO DOMOVA & NÁVOD NA VYTVORENIE OLTÁRU

Tu je niekoľko základných princípov feng-šuej, ktoré môžete prijať do svojho každodenného života:

  • Aby ste vytvorili jasný tok energie, vyhýbajte sa preplneným priestorom a oblastiam domu, ktoré sú stiesnené a plné neptrebných vecí. Možno sa poprechádzajte po svojom dome a zistite, či môžete vytvoriť jasný priechod pre tok pozitívnej energie.

  • Vo vodných miestnostiach domu, ako sú napr. kúpeľne, priveďte viac zemitých prvkov, ako sú rastliny, kamene a krištály.

  • Posteľ by mala byť umiestnená v miestnosti tak, aby bola optimálne diagonálna k dverám - nechcete spať priamo oproti dverám a nechcete spať vedľa dverí.

  • Pri zdobení v spálni sa pokúste vytvoriť rovnováhu a symetriu na oboch stranách postele.

  • V domácej kancelárii by mal byť váš stôl v „silovej polohe“, ktorá je v priamom pohľade na dvere - nikdy neseďte chrbtom k dverám alebo hlavou k stene.

  • Snažte sa do domu vnášať čo najviac prirodzeného svetla, najmä do rodinnej izby / obývačky a kuchyne.

  • Nenechávajte predmety uložené pod posteľou, pretože to údajne blokuje tok energie a môže prerušiť dobrý spánok.

  • Nábytok by mal byť umiestnený tak, aby neobmedzoval priechod alebo tok energie miestnosťou - ak je to možné, ľudia by mali sedieť chrbtom k stene.

  • Tvrdí sa, že ostré rohy stolov podporujú tvrdú energiu, takže vždy, keď je to možné, vyberte zaoblené rohy.

  • Neuchovávajte rozbité veci v domácnosti, pretože sa predpokladá, že nesú „pokazenú a rozbitú“ energiu.

  • Opravte upchaté odtoky, pretože hromadenie vody naznačuje, že energia nemôže voľne prúdiť.

  • Dvere do kúpeľne a toalety by mali byť v noci zatvorené, aby sa podporil tok pozitívnej energie.



Krok 6: Vytvorte oltár

Nájdite si miesto v domácnosti a vytvorte si vlastný súkromný oltár. Je to ako posvätný priestor, kde môžete doma meditovať alebo jednoducho sedieť, kontemplovať a uvažovať. Na svoj oltár môžete tiež umiestniť vzácne predmety, ako sú krištály, fotografie, ba dokonca aj všetky priania alebo afirmácie, ktoré ste vyjadrili pre nasledujúci rok.


Každý by mal mať v domácnosti jeden energeticky čistý a posvätný priestor na vnútornú prácu, meditáciu a na uskladnenie krištálov a talizmanov s vysokou vibráciou.

Oltár je zvyčajne stôl, ktorý sa používa pri rituáloch, ako aj na vystavenie a nabíjanie predmetov s vysokou energiou, ako sú napríklad rituálne nástroje, krištály, tarotové karty, šperky, amulety a talizmany, kvety a ďalšie.


Samozrejme, nič nebráni tomu, aby ste k meditácii či rituálom použili váš vnútorný priestor (taktiež dbajte na to, aby bol udržavaný čistý a posvätný). No mať oltár vo svojom vonkajšom priestore vám niekedy môže pripomínať vaše spojenie so všetkým božským.


To, čím sa rozhodnete ozdobiť svoj oltár, je úplne na vás a často je to vaša osobná preferencia, tu je však niekoľko návrhov.


1.) Umiestnite oltár do rohu svojej izby alebo domu. Miesto by malo byť udržiavané mimoriadne čisté a bez harabúrd alebo zbytočných vecí, na oltár by ste si určite nemali dávať náhodné predmety, ako sú kľúče od auta alebo sponky do vlasov a pod. Nechajte si ho ako posvätné miesto, ktoré slúži len pre vás.

2.) Keď ste si vybrali ideálne miesto pre svoj oltár, vyzdobte si ho, ako chcete. Možno si chcete svoj stôl vymaľovať alebo ozdobiť krásne vyšívanou látkou alebo čistým obrusom. Pri nastavovaní oltára si môžte pustiť upokojujúcu alebo meditačnú hudbu, spievať alebo recitovať pri tom mantry, aby ste podporili prúdenie pozitívnej energie.


3.) Ak si nie ste celkom istí, čo by ste si mali dať na oltár, začnite s vecami, vďaka ktorým sa budete cítiť dobre. Váš oltár by mal byť šťastným miestom, ktoré pomáha zvyšovať vaše vibrácie. Niekoľko návrhov - krištály, vibračná medicína (kvetinové esencie a tinktúry), špeciálne šperky s posvätnou symbolikou, kvety, sušené byliny, posvätné vydymovacie zmesi, sviečky, kadidlo, mince, fotografie, básne, citáty, zrkadlo, malé umelecké diela, anjelské alebo tarotové karty ... zoznam je nekonečný!


4.) Pokiaľ to priestor dovoľuje, položte si k oltáru vankúše alebo meditačnú stoličku. Týmto spôsobom môžete pri oltári meditovať, písať, spievať alebo precvičovať čokoľvek, čo robíte, aby ste sa spojili so svojím vyšším Ja alebo s Vesmírom v tomto posvätnom priestore.



Pamätajte, že pri zostavovaní oltára neexistujú žiadne pravidlá, dôležité je iba to, čo je pre vás posvätné a dôležité! Doprajte svojmu oltáru, aby odrážal vaše osobné presvedčenie a vaše hodnoty.


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼!


Zistite, či ste vo vibračnom súlade so svojimi cieľmi a ako čo najlepšie postupovať pri týchto magických frekvenciách, a objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY

bottom of page