top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

VENUŠINA HVIEZDA / RUŽA (22. OKTÓBER 2022): NOVÝ CYKLUS HARMÓNIE, SPRAVODLIVOSTI, LÁSKY & KRÁSY

Každých osem rokov Venuša pri obiehaní okolo Slnka vytvorí dokonalú päťcípu hviezdu alebo päťlistú ružu. Tento dokonalý geometrický tvar, známy ako Venušina ruža alebo Venušina hviezda, je našou pripomienkou krásy, harmónie a poriadku, ktoré možno nájsť vo Vesmíre. Vytvorenie okvetných lístkov vzniká prechodom Venuše medzi tzv. rannou hviezdou a večernou hviezdou. Tento prechod je spojený so zosúladením (konjunkciou) Venuše so Slnkom, ktoré je známe ako Hviezdny bod Venuše. Keď sa Venuša a Slnko spoja, Venuša sa premení z rannej na večernú hviezdu. Venuša sa potom presunie do svojho retrográdu a znova sa zosúladí so Slnkom, aby sa stala rannou hviezdou. Cyklus sa potom opakuje. Od začiatku roku 2022 Venuša putuje našou oblohou ako ranná hviezda. Ale teraz, 22. októbra 2022, sa zosúladí so Slnkom a postupne sa premení na večernú hviezdu. Táto transformácia môže trvať až 80 dní, pretože Venuša spája svoju energiu s centrom našej slnečnej sústavy. Na konci tohto splynutia sa Venuša pomaly oddelí od Slnka a objaví sa na večernej oblohe. Je dôležité tiež zdôrazniť, že 22. októbra 2022 prvýkrát po 150 rokoch vstúpi Venušina hviezda do znamenia Váh. Pomaly sa pohybujúce rotačné hviezdne hodiny Venuše prechádzajú rôznym znamením zverokruhu v rôznych intervaloch v histórii a strávia v znamení (v priemere) 100 rokov. Nasledujúcich cca 150 rokov Venušina päťcípa hviezda v tomto znamení absentuje. Posledný prechod Venušinej hviezdy cez znamenie Váh sa uskutočnil v rokoch 1771 až 1880. Iste, môžeme súhlasiť, že to bolo neuveriteľné obdobie histórie. So zrodením dvoch nových a dôležitých systémov demokracie po americkej a francúzskej revolúcii môžeme teraz len s nadšením pozorovať, aké "zázraky" sa zrodia v nasledujúcom cykle. Pripravení dozvedieť sa viac? Čítajte ďalej...

VENUŠINA HVIEZDA / RUŽA (22. OKTÓBER 2022): NOVÝ CYKLUS HARMÓNIE, SPRAVODLIVOSTI & KRÁSY

Verí sa, že Venuša ako večerná hviezda nám pomáha aktivovať pocity sebalásky, sebaobživy a prináša krásu do nášho vnútorného sveta. Venuša ako ranná hviezda nám naopak pomáha vytvárať silné partnerstvá, spojenie s ostatnými a prináša krásu do nášho vonkajšieho sveta.


Každý rok zvyčajne zažijeme jeden hviezdny bod Venuše, ale októbrový hviezdny bod bude v skutočnosti náš druhý. K prvému došlo 8. januára 2022, počas retrográdnej Venuše v Kozorožcovi. V tom čase sme dokončovali osemročný Venušin cyklus (ako už vieme, každý Venušin cyklus trvá osem rokov, pričom polovička z tohto pravdepodobne priniesla do našich milostných životov niečo extra šťavnaté) a zamýšľali sa nad našimi hodnotami a minulými vzťahmi. Bol to čas pochopiť, ako ďaleko sme sa dostali a čo sme sa naučili z našich intenzívnych lekcií /najčastejšie pochádzajúcich z oblasti vzťahov a lásky/. Hviezdny bod Venuše, ktorý nastáva 22. októbra 2022 je teda začiatkom novej romantickej expedície, ktorá začína svoju novú osemročnú víziu (s najvyššími bodmi o štyri roky).


Čo tiež pridáva na význame októbrového hviezdneho bodu Venuše je, že sa bude odohrávať vo Váhach, jej vládnucom znamení. Ako už bolo uvedené vyššie, Venuša nevytvorila hviezdny bod vo Váhach od 70. rokov 18. storočia, to znamená, že to bude prvýkrát, čo niekto z nás zažil túto energiu.


Pre doplnenie tiež uvediem, že táto mocná energia Venuša bude tiež posilnená spojením s trpasličou planétou Haumea, ktorá je pomenovaná po havajskej Bohyni zrodenia. Navyše, len pár hodín potom sa retrográdny Saturn otáča do svojho priameho pohybu vpred, a my sa k tomu aktuálne ponáarame hlboko do Sezóny Zatmenia! To vytvára veľa intenzívnej a transformačnej energie, s ktorou sa dá pracovať, najmä pokiaľ ide o naše vzťahy, záležitosti srdca, vyjadrenia a harmonizácie našej posvätnej ženskej časti /či už ste žena alebo muž/.


Poďme si teraz podrobne rozobrať, čo to všetko znamená a ako môžete maximalizovať jeho energiu vo svojom vlastnom živote...



TRANZIT VENUŠINEJ PÄŤCÍPEJ HVIEZDY / PÄŤLUPIENKOVEJ RUŽE

Ako som už spomenula v úvode tohto príspevku, Venuša svojim obehom okolo Slnka, vytvára krásny geometrický útvar v podobe kvetu s piatimi lupeňmi známeho ako Venušina ruža alebo Venušina hviezda /viď obr. nižšie/. Každý z týchto okvetných lístkov, resp. bodov päťcípej hviezdy, predstavuje bod rastu alebo vývojový bod, pokiaľ ide o lásku, spojenia s ostatnými, naše vlastné hodnoty a našu interpretáciu krásy.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page