top of page
POKLADY VENUŠE Blog
BELTANE ~ FESTIVAL OSLAVY POSVÄTNEJ LÁSKY, PREBÚDZANIA VNÚTORNÉHO OHŇA & PLODNOSTI (+ RITUÁLY)
RITUÁL UVOĽNENIA PRE SPLN MESIACA V ŠKORPIÓNOVI APRÍL 2024: ZANECHANIE MINULOSTI & PREKONANIE OBMEDZENÍ, KTORÉ VÁS BLOKUJÚ NA CESTE
© Copyright

VENUŠA V BÝKOVI APRÍL - MÁJ 2024: PREHLBOVANIE NÁŠHO VTELENIA A VNÍMAVOSTI + AFIRMÁCIE

Updated: May 1

Dňa 29. apríla o 13:32 hod. Venuša opúšťa Barana a vstupuje do svojho pozemského domicilu v Býkovi. Venuša bude v Býkovi až do 23. mája a vyzýva nás, aby sme prehĺbili svoje vtelenie, vnímavosť a sebaprijatie. Je dôležité taktiež spomenúť, že už o necelý deň na to Mars opustí znamenie Rýb a vstúpi do znamenia Barana. Obe vzťahové planéty budú niekoľko týždňov vo svojich domovských znameniach a ponúknu nám príležitosť pozorovať, ako v sebe a vo svojich vzťahoch s druhými vyvažujeme tieto posvätné mužské a ženské energie. Venušin vstup do Býka je mimoriadne dôležitý pre tých, ktorí sa narodili s osobným umiestnením vo fixných znameniach Býka, Leva, Škorpióna a Vodnára, a najmä pre osoby s natálnou Venušou v Býkovi, ktoré budú prežívať svoj tzv. Venušin návrat. Jedinci, ktorých osobne ovplyvní vstup Venuše do Býka, budú obdarovaní jedinečnými príležitosťami obnoviť svoje spojenie so sebou samými, so svojím telom a so svojou zmyselnosťou a zároveň zdokonalia svoju schopnosť naladiť sa na frekvenciu bohatstva. Pokračujte ďalej v čítaní a dozviete sa všetko potrebné o tom, ako Venuša v Býkovi 2024 ovplyvní naše najbližšie dni a týždne v oblasti vzťahov, lásky, sebahodnoty a prístupu k hojnosti...


VENUŠA V BÝKOVI APRÍL - MÁJ 2024: PREHLBOVANIE NÁŠHO VTELENIA A VNÍMAVOSTI + AFIRMÁCIE


Venuša z Barana do Býka: Spomalenie a naladenie sa

Putovanie Venuše cez Barana roznietilo náš vnútorný oheň, podnietilo nás k tomu, aby sme veci uskutočňovali namiesto toho, aby sme čakali, že k nám prídu, a motivovalo nás k investovaniu do našej osobnej aktualizácie, pričom nás vyzvalo, aby sme objavili, kým skutočne sme, bez ohľadu na našu úlohu vo vzťahoch. Počas uplynulých týždňov Venuša v Baranovi okorenila náš spoločenský a romantický život a motivovala nás, aby sme boli verní tomu, kým sme, a aby sme na rovinu povedali, čo potrebujeme a po čom túžime.


Venušin vstup do Býka znamená jasný energetický posun. Zameriavame sa skôr na priťahovanie toho, po čom túžime, než na to, aby sme za tým išli. Tento tranzit nás učí starať sa o "vlastnú záhradu" a dovoliť, aby sa k nám priťahovalo to, čo je nám určené, ako mocný magnet.


Venuša v Býkovi nás vyzýva, aby sme spomalili, naladili sa a načúvali prirodzeným rytmom nášho tela, počúvali, čo naše telo potrebuje a o čo žiada. Naše telo s nami neustále komunikuje a tento tranzit predstavuje výzvu, aby sme sa pohybovali našim životom v tempe, ktoré nám umožní byť viac v spojení s našimi somatickými zážitkami...

Venuša v Býkovi: Prehĺbenie nášho vtelenia a vnímavosti

V astrológii je Venuša vládkyňou Býka aj Váh. Preto sa hovorí, že má jangovú stránku, ktorá zodpovedá Váham, a jinovú stránku, ktorá zodpovedá znameni Býka. Zatiaľ čo Váhový alebo jangový aspekt Venuše súvisí s našimi vzťahmi s druhými, Býčí alebo jinový aspekt Venuše súvisí s našimi vzťahmi so sebou samými.


Z tohto dôvodu náš vzťah k archetypu Venuše odráža náš vzťah k sebaláske, k našim zmyslom, k prírode a k nášmu telu ako predĺženiu samotnej Matky Zeme. Venuša sa spája aj s tým, čo si vážime a ako si vážime sami seba, teda s otázkami sebahodnoty a sebaúcty. Táto planéta súvisí s našou schopnosťou zostať otvorení, byť vnímaví na to, čo nám každodenný život ponúka, s pôvabom prijímať jeho dary a vpustiť do seba lásku. Naša vnímavosť priamo súvisí s naším vzťahom k hojnosti a bohatstvu a s tým, ako zarábame, investujeme a míňame svoje peniaze.


Všetky tieto témy budú v centre pozornosti počas prechodu Venuše Býkom, ktorý nabáda k prehodnoteniu našich hodnôt, prehĺbeniu sebalásky, vnímavosti a spojenia so sebou samým, ako aj k dôkladnému pozorovaniu toho, ako sa vzťahujeme k peniazom, k prírode a k svojej telesnosti. Venuša v Býkovi je výzvou na prehĺbenie nášho vtelenia, našej schopnosti byť plne prítomní v našom tele a zostať v spojení s našimi pocitmi, somatickými zážitkami, ktoré sa dejú.



Venuša v kvadratúre s Plutom, sextile so Saturnom a Neptúnom

1. mája, skvelé načasovanie, keďže v tento deň oslavujeme posvätný sviatok Beltane, Venuša v Býkovi dokončí kvadratúru na Pluto vo Vodnárovi. Táto konfigurácia naznačuje silnú potrebu intenzity a vášne. Upozorňuje nás na akýkoľvek boj o moc a dynamiku manipulácie vo vzťahoch a zdôrazňuje úlohu vzťahov ako katalyzátorov osobného vývoja a psychologickej transformácie.



V tomto období budeme prežívať túžbu dovoliť našim vzťahom, aby nás transformovali, aj strach z toho, čo to znamená. Budeme schopní vidieť, čo sa skrýva za našou potrebou kontroly, žiarlivosťou, manipulatívnymi sklonmi, a priznať si akýkoľvek strach zo straty a zrady, ktorý sa môže objaviť.


Venuša vytvorí 13. mája sextil na Saturn v znamení Rýb. Táto konfigurácia naznačuje túžbu upevniť tie väzby a spojenia, ktoré cítime v súlade, a zaviazať sa k tomu, čo je pre nás cenné. Sextil Venuše a Saturna odráža tendenciu myslieť dlhodobo, a to tak v oblasti vzťahov, ako aj financií, a inšpiruje nás k tomu, aby sme investovali svoje peniaze, čas a energiu do toho, na čom skutočne záleží.


23. mája Venuša vytvorí sextil na Neptúna v Rybách. Tento vysoko kreatívny a duchovný aspekt prinesie príval umeleckej inšpirácie a vyzve nás, aby sme svoju tvorivosť usmernili produktívnym a hmatateľným spôsobom. Vo vzťahoch sextil Venuše a Neptúna inšpiruje k oddanosti a vernosti a pripomína nám, aby sme svojho milovaného/milovanú vnímali ako reprezentáciu toho božského a rozpoznali božskú prítomnosť vo všetkých a vo všetkom.


Konjunkcia Venuše s Uránom a Jupiterom

Venuša sa 18. a 23. mája kríži s Uránom a Jupiterom v znamení Býka. Konjunkcia Venuše s Uránom prináša "elektricky nabitý impulz", novinky a nepredvídateľné zmeny v našom spoločenskom, romantickom a finančnom živote. Táto konjunkcia je výzvou na revolúciu v našich hodnotách a v prístupe k láske, ako aj v našom vzťahu ku kráse, umeniu a peniazom. Približne v tomto čase by nám nepredvídané stretnutia, nečakané príležitosti a náhle zmeny v našich plánoch mohli otvoriť nové dvere a možnosti, ako sa vymaniť zo stagnácie a zaseknutosti.


Krátko nato Venuša pretne Jupitera v neskorých stupňoch Býka, len pár dní pred Jupiterovým vstupom do Blížencov /26. mája 2024/. Konjunkcia Venuše s Jupiterom prináša šťastie a možnosti rastu, a to tak vzťahového, ako aj finančného. Táto konjunkcia zdôrazňuje hodnotu štedrosti a inšpiruje nás, aby sme sa snažili o autenticitu vo všetkých našich vzťahoch s druhými. Konjunkcia Venuše a Jupitera odráža zvýšené ocenenie pôžitkov, pohodlia a luxusu, ako aj zvýšenú vnímavosť voči kráse, ktorá nás obklopuje.



Venuša v Býkovi: Sebaláska a sebaprijatie

Putovanie Venuše Býkom upriamuje našu pozornosť na vzťah, ktorý máme sami k sebe, a pripomína nám, že jeho kvalita určuje kvalitu našich vzťahov s ostatnými. V tomto období máme príležitosť venovať pozornosť tomu, čo nám naše vzťahové skúsenosti odrážajú a aké informácie nám poskytujú o miere našej sebaúcty, sebalásky a sebaúcty. Tento tranzit nám ponúka príležitosť venovať pozornosť našim hmatateľným rozhodnutiam a činom a uvedomiť si, ako nám ukazujú, čo si skutočne vážime, čomu dávame prednosť a do čoho investujeme.


Venuša v Býkovi tiež upriamuje pozornosť na náš vzťah k pôžitkom, najmä k prijímaniu pôžitkov, a pripomína nám, aké dôležité je oceniť zmyselné pôžitky, ako je pocit slnečného svetla na našej pokožke, vôňa rannej kávy, dúšok čerstvej vody, štruktúra teplej prikrývky. Tento tranzit nám dáva povolenie robiť niečo len tak pre potešenie a pripomína nám, aké dôležité je otvoriť sa pre prijatie všetkej krásy a lásky, ktoré nás obklopujú.


Krištáľový tip pre Venušu v Býku: Ruženín

Ruženín, dokonalý krištál pre stretnutie Venuše s energiou Býka, vám pomôže spojiť sa so svojím srdcom a jemnými zmyslami, rozvinúť sebaprijatie a dôveru a obnoviť vzťah k sebe samým a k druhým. Pomôže vám spomaliť a ponoriť sa do väčšej jemnosti, súcitu a láskavosti, uvoľniť napätie, tlak a oheň energie Venuše v Baranovi a usadiť sa v pozemskej náruči Venuše doma v Býkovi.


Ruženín sa spája s Býkom, pretože je neuveriteľne podporný v tom, že vám pomáha rozvíjať sebaúctu a pocit vnútornej istoty a sebalásky, aby ste mohli využiť ten býčí zmysel pre uznanie, pohodlie a krásu z vášho vnútra. Keď pracujete na rozvoji svojich materiálnych zdrojov v živote, aby ste dosiahli väčšiu pozemskú stabilitu, ružový kremeň vám pomáha rozvíjať vaše vnútorné zdroje a emocionálnu stabilitu, ktoré vám pomáhajú riadiť vaše konanie.


Ruženín je neuveriteľne upokojujúci a liečivý krištál, najmä pre priestor vášho srdca, a počas tohto tranzitu vám môže pomôcť uvoľniť všetky potlačené a nevyjadrené emócie, ktoré možno zadržiavate, aby ste mohli rozkvitnúť otvorení do väčšej lásky a otvorenosti, a to voči sebe samým i vo všetkých vašich vzťahoch. Obsahuje povzbudzujúcu a súcitnú energiu, ktorá vás jemne povzbudí k väčšej akceptácii, viere a dôvere vo vlastné svetlo, hodnotu a silu.



AFIRMÁCIE PRE VENUŠU V BÝKOVI

  1. "Moje hodnoty a sebavedomie rastú každým dňom."

  2. "Pociťujem hlbokú spokojnosť a radosť vo svojom vnútri."

  3. "Moje finančné prostriedky neustále rastú a prejavujú sa vo forme hojnosti."

  4. "Cítim sa bezpečne a iste vo svojej vlastnej koži."

  5. "Mám schopnosť vytvárať a udržiavať zdravé a harmonické vzťahy."

  6. "Venuša v Býkovi mi prináša stabilné a dlhodobé šťastie a lásku."

  7. "Moja krása a prirodzený šarm pritahujú pozornosť a obdiv ľudí okolo mňa."

  8. "Som spojený/á so zemou a prírodou, čo mi prináša pokoj a rovnováhu."

  9. "Moje životné radosti a potešenia sa neustále zväčšujú a prehlbujú."

  10. "Všetko, čoho sa dotýkam, sa mení na prosperitu a hojnosť."


Tieto afirmácie podporujú manifestáciu kladných aspektov energie Venuše v znamení Býka, ako sú stabilita, hojnosť, zmyselnosť a hĺbková spokojnosť. Sú určené na posilnenie a upevnenie týchto kvalít vo vašom živote a pomôcť vám prežiť túto tranzitnú fázu s harmoniou a radostnými skúsenosťami...


Pridajte sa k plnému zážitku, získajte všetko, čo pre vás mesačne vytvárame, a podporte našu prácu: mesačné horoskopy, meditácie s krištálmi, rituálne nástroje pre všetky Splny a Novy Mesiaca, denníkové výzvy, meditácie a oveľa viac! Vyberte si z ponuky našich PLATENÝCH ČLENSTIEV


S Láskou,

VENUŠA V BÝKOVI APRÍL - MÁJ 2024: PREHLBOVANIE NÁŠHO VTELENIA A VNÍMAVOSTI + AFIRMÁCIE




💡TIP: Ak vás priťahuje téma prebúdzania skutočnej lásky, vedomých vzťahov či posvätného ženstva, pozrite si obsah môjho Online programu >> PREBÚDZANIE VNÚTORNEJ BOHYNE PROSTREDNÍCTVOM ARCHETYPU VENUŠE.


Nájdete tam praktické nástroje na určenie natálnej Venuše a hotové rozbory k stiahnutiu k jednotlivým významom tranzitu Venuše pre hlbšie pochopenie vašich vrodených potrieb, vašej túžbe po spojení s konkrétnym typom človeka, ako aj jedinečných prejavov smerom k hojnosti, kreativite a vášni... nechýba ani časť ohľadom posvätnej praxe tantry pre vaše znamenie Venuše ⤵️

Online program PREBÚDZANIE VNÚTORNEJ BOHYNE PROSTREDNÍCTVOM ARCHETYPU VENUŠE

bottom of page