top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
LAMMAS / LUGHNASADH (1. AUGUST): 1. SVIATOK HOJNOSTI & SPIRITUÁLNY VÝZNAM / + RECEPT NA MAGICKÝ OLEJ/
© Copyright

RITUÁL UVOĽNENIA A VĎAČNOSTI PRE ZATMENIE MESIACA V SPLNE V BÝKOVI 2023 + AFIRMÁCIE

Updated: Oct 27, 2023

Zatmenie Mesiaca v Splne v Býkovi nastáva 28. októbra, práve keď sa súhvezdie Plejády začne presúvať vysoko na večernú oblohu. Východ Plejád sa už dlho považuje za obdobie, keď sú energie smrti a znovuzrodenia najvyššie. Túto skutočnosť ešte umocňuje Slnko v Škorpiónovi, znamení transformácie, a toto silné Zatmenie Mesiaca v Býkovi. Októbrové Zatmenie Mesiaca v Splne v Býkovi 2023 predstavuje vyvrcholenie nášho úsilia, akousi maturitou našich doterajších poznatkov, ktoré sme za posledné obdobie na našej ceste životom získali. Dosiahli sme koniec tohto cyklu Zatmení, ktorý sa začal ešte v novembri 2021. Preto je to silný čas uvoľnenia, odovzdania a zavŕšenia. Je to tiež čas, keď je závoj medzi našom fyzickým svetom a svetom duchovna tenký a my zisťujeme, že odlupujeme ďalšiu vrstvu k vyššiemu stavu pravdy. V okolí tohto Zatmenia sa môžu objaviť silné témy koncov a vzhľadom na to, že sú v tomto období aktívne aj planéty Pluto, Mars a Merkúr, môžeme pociťovať rastúce napätie, ktoré sa môžu dokonca prejaviť vo forme bojov o moc. Aby sme si aspoň trocha uľahčili cestu týmto transformačným obdobím, v tomto príspevku vám ponúkam rituál pre Zatmenie Mesiaca v Splne v Býkovi 2023, ktorý vás bude viesť...

RITUÁL UVOĽNENIA A VĎAČNOSTI PRE ZATMENIE MESIACA V SPLNE V BÝKOVI 2023

Art by Emilia Nora Elina


Čiastočným Zatmením Mesiaca v Splne v Býkovi 28. októbra 2023 končíme dvojročný cyklus. Zatmenia znamenajú významné obdobia zmien a transformácie. Tieto zmeny sa však neuskutočnia naraz. Môžu sa začať alebo pokračovať v deň konkrétneho Zatmenia, ale ich pôsobenie pokračuje počas celého obdobia, keď sa Zatmenia vyskytujú v rovnakých znameniach. Toto Zatmenie Mesiaca v Býkovi prináša silnú energiu uzavretia posledných dvoch rokov.


Zatiaľ čo Zatmenie Slnka otvára portál pre nové začiatky a zmeny, Zatmenie Mesiaca nám pomáha dokončiť cestu alebo nejakým spôsobom zmeniť smer. Zatmenia Mesiaca, podobne ako Splny, sú odhaľujúce. Často dramatickým spôsobom vyjadrujú pravdu. V porovnaní so Zatmením Slnka sú tiež oveľa emotívnejšie, pretože vo väčšej miere ovplyvňujú naše emocionálne telo.


Zatmenie Mesiaca je jedinečnou príležitosťou na uskutočnenie významných zmien v našom živote. Táto zmena však môže nastať náhle. Môžeme sa cítiť dokonca až prekvapení alebo zaskočení tým, čo sa nám odhalí. Nie všetky informácie sú však negatívne. Niektoré z nich môžu byť pozitívne a priniesť vám inšpiráciu spolu s povzbudením na zmenu vášho života.


Staré energie môžu vyplávať na povrch vašej vedomej mysle, aby ste našli pochopenie a uzavretie. Aj keď ste si mysleli, že niektoré z nich sa už z vášho poľa uvoľnili, môžete sa s nimi opäť stretnúť, keď budú definitívne opúšťať vaše vedomie.


Niekedy môže tento pohyb vpred pôsobiť na váš nervový systém rušivo a spočiatku sa mu môžete dokonca brániť. Pri Zatmení Mesiaca sa však už nedá vrátiť späť. S týmto poznaním nemôžete bojovať. Môžete ho len prijať a pýtať sa sami seba, čo s ním môžete vytvoriť. Ak sa budete snažiť lipnúť na energiách, ktoré už neslúžia vášmu vývoju, stretnete sa s frustráciou a nesprávnym nastavením. Ak Zatmenie Mesiaca odhalí vo vašom živote niečo, čo je potrebné uvoľniť, najlepšie je nájsť čo najmenej dramatický spôsob, ako sa pohnúť ďalej...



Je dôležité pochopiť, že Zatmenie Mesiaca nastáva preto, aby vás posunulo vpred. Je to impulz z Vesmíru, ktorý vás má vyviesť zo stagnujúcich energií a starých vzorcov. Urobte si priestor pre seba a dajte si čas na spracovanie informácií, ktoré sa pri Zatmení odhalia. Neponáhľajte sa so žiadnymi rozhodnutiami, ale radšej nechajte energiu usadiť sa a potom urobte všetky potrebné kroky, ktoré vás posunú vpred.


Zatmenie Mesiaca a mesiac, ktorý po ňom nasleduje, sú príležitosťou odpútať sa od energií, emócií a dokonca aj od ľudí, ktorí neslúžia vášmu vývoju. Zatmenia sú časom na prekonanie bariér, nech už majú akúkoľvek podobu, ktoré vám bránia v dosiahnutí vášho najvyššieho potenciálu.


Pri tomto Zatmení pracujeme s energiami Býka a Škorpióna, v ktorých sa nachádza Mesiac a Slnko. Toto Zatmenie v sebe nesie obrovskú silu a je dokonalým doplnkom nedávneho Zatmenia Slnka vo Váhach, keďže Býkovi aj Váham vládne Venuša. Tieto dve Zatmenia nám spoločne pomáhajú nájsť rovnováhu, pokoj a krásu mimo chaosu v našom živote.


Zatmenia Mesiaca môžu byť energeticky a emocionálne intenzívne. Našťastie zatmenie Mesiaca v Býkovi pôsobí na nervovú sústavu pokojnejšie ako niektoré iné energie zatmení.


Býk je znamenie pokoja. Pripomína nám, že sa máme spojiť so Zemou, aby sme sa cítili podopretí, podporovaní a bohatí. Pomáha nám pocítiť našu vnútornú spoľahlivosť tvárou v tvár akejkoľvek búrke. Pomáha obnoviť náš vnútorný pokoj, keď nám svet pripraví nepríjemnosti. Býk je energiou, ku ktorej sa môžeme obrátiť, keď sa nám zdá, že život je zdrvujúci, príliš stimulujúci alebo jednoducho príliš náročný. Pomáha vám spojiť sa s jemnými energiami prírody, ako je Slnko na tvári, vánok vo vlasoch a zem pod nohami, aby ste pocítili svoj stred. Je to tichý oddych...


TIP: Ak nie ste predplatiteľom NAŠICH ČLENSTIEV, stiahnite si svojho praktického spirituálneho sprievodcu v podobe 31 str. eBooku, kde nájdete všetky potrebné informácie, rituály, meditáciu, či inšpirácie pre prácu s tarotom a krištálmi /pre členov ZLATÉHO ČLENSTVA zdarma /k stiahnutiu v privátnej skupine/ ⤵️


Škorpión aj Býk sa zaoberajú prítomným okamihom. Chcú nám pomôcť vycentrovať našu energiu. Škorpión to robí tak, že nás povzbudzuje, aby sme čelili všetkým svojim tieňom, démonom a životným cyklom. Keď sa prebíjame cez svoje traumy, strachy a bolesť, môžeme nájsť cestu na dno. Tu nájdeme niť, ktorá všetko spája. Pri preciťovaní tejto prepojenosti nachádzame svoju pravdu a nachádzame pokoj. Škorpión chce, aby sme zažili každý vzostup a pád, ktorý nám život ponúka, a na konci tejto jazdy na horskej dráhe našli pokoj.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page