top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

RETROGRÁDNY URÁN V BÝKOVI /24.8.2022 - 22.1.2023/: ČAS PREHODNOTENIA SVOJHO STATUS QUO

Updated: Aug 24, 2022

S letom vo svojom vrchole a jeseňou ihneď za rohom, možností je veľa – a možno sa dokonca cítite v miernom napätí z toho, čo môže priniesť ďalšia sezóna. Takže počuť, že iná planéta sa chystá do svojho retrográdu, je pravdepodobne to posledné, čo by ste chceli teraz počuť. A práve preto je tak dôležité mať vždy na pamäti, že nie každá retrográdna planéta vyvoláva chaos. V prípade tohtoročného retrográdneho Uránu v Býkovi môže byť zmena skutočne krásna vec. Urán, planéta rebélie, revolúcie, elektrizujúcich zmien a inovácií, každoročne upadá do retrográdneho stavu, čím nám ponúka jedinečnú šancu zintenzívniť našu sebareflexiu v snahe zmeniť svoj príbeh, myslenie a Cestu zvnútra von. Toto je obdobie, ktoré sa hodí na pomerne divoké objavy a potenciálne narážanie na konvencie a hranice, ktoré nás brzdia a zdržujú na Ceste. Počnúc 24. augustom a s trvaním do 22. januára 2023, retrográdny Urán v Býkovi, zemskom znamení ovládanom Venušou a spojený s druhým domom hodnôt a príjmov, by mohol priniesť významné ahá momenty – najmä v súvislosti so vzťahmi, hodnotami a peniazmi. Keď Urán ponorí svoje prsty na nohách do retrográdneho územia, dáva nám šancu znova chytiť dych a prekalibrovať sa z akýchkoľvek prebudení alebo zmien, ktoré sa udiali od 18. januára 2022, kedy Urán ukončil svoj posledný retrográdny cyklus. Kto bude najviac cítiť jeho vplyv a ako čo najefektívnejšie využiť tento mocný tranzit vo svoj najvyšší prospech, sa dozviete v tomto príspevku... pokračujte ďalej v čítani.

RETROGRÁDNY URÁN V BÝKOVI 2022 & SPIRITUÁLNY VÝZNAM www.jove.sk
Art by Emilia Nora Elina

Urán, planéta zmeny a prebúdzania, bol v posledných mesiacoch veľmi aktívny na našej kozmickej oblohe, keď sa presunul do súladu so Severným uzlom. Viac o tomto sa dozviete v príspevku KONJUNKCIA URÁNU V BÝKOVI SO SEVERNÝM UZLOM /26. JÚLA 2022: KOCKY ĎALŠIEHO OSUDU ĽUDSTVA SÚ HODENÉ.


Ak sa do vášho života dostali veľké zmeny, kolísavá energia alebo nestabilita, retrográdny Urán vám pomôže energetický tok vecí mierne pozastaviť, čo vám umožní ich lepšie stráviť a takpovediac "upratať si hlavu".


Myšlienka pozastavenia je v skutočnosti témou, ktorá sa v priebehu nasledujúcich týždňov a mesiacov začne zintenzívňovať, keďže 10. septembra vstupuje do svojho retrográdu aj planéta Merkúr, čím nám na krátky čas poskytne celkom šesť retrográdnych planét. Táto silná kozmická téma môže skutočne spomaliť dopredné energie v našich životoch a priniesť veci a udalosti do ešte väčšej pauzy.



Hoci to môže znieť trochu skľučujúco, vedzte, že život môže byť výrazne jednoduchší, keď plynieme v harmónii s kozmickým počasím.


Ak nosíte hrubú bundu, keď je horúco, budete sa pravdepodobne cítiť nepríjemne. Rovnako, keď kozmická obloha vysiela silné vlny energie, ktoré nás povzbudzujú, aby sme spomalili, premýšľali, stiahli sa dovnútra a prehodnotili svoju minulosť, je oveľa jednoduchšie, ak sa budeme snažiť čo najlepšie s ňou prúdiť.



AKO FUNGUJE URÁN VO VAŠOM OSOBNOM HOROSKOPE

Urán, ktorý dohliada na vzburu proti status quo, revolúciu, progresívne myslenie a konanie, elektrizujúce uvedomenia, individualitu a vynaliezavosť, je často vykresľovaný ako dosť zastrašujúci agent. Planéta, ktorá mení pravidlá hry, má tendenciu prinášať zvraty, ktoré ste nikdy predtým nevideli. A keďže celkovo ako ľudstvo máme vrodenú tendenciu považovať zmenu skôr za strašidelnú ako vzrušujúcu, tak je to aj s Uránom. Je dôležité si uvedomiť, že tie veľké prebudenia a náhle otrasy v našich životoch, ktorých sa tak veľmi bojíme, môžu byť v skutočnosti presne to, čo aktuálne potrebujeme, aby sme sa vydali na šťastnejšiu Cestu v súlade s našim najvyšším poslaním, a týmto spôsobom môže byť Urán super užitočný.


Pochopenie toho, kde sa Urán nachádza vo vašej osobnom horoskope – znamenie, v ktorom sa nachádza, dom a aspekty jeho vytvárania smerom k iných umiestneniach – vám môže pomôcť pochopiť viac o tom, čo vás robí vskutku jedinečnými.


Rovnako ako vaše Mesačné znamenie charakterizuje, ako veci preciťujete, ako sa staráte – a chcete byť vyživovaní – a váš Mars ukazuje, akým spôsobom sa rozhodujete a konáte, váš rodný Urán charakterizuje to, čo z vás robí originál a umožňuje vám rebelovať, vyniknúť a presadiť sa. A hoci váš rodný Urán môže alebo nemusí byť ovplyvnený počas aktuálneho retrográdneho obdobia Uránu, zrejme budete chcieť zvážiť jeho témy, účel a tiež váš vzťah k planéte, keď príde na akýkoľvek uránsky moment na oblohe.


Postavenie Uránu vo svojej osobnom horoskope ľahko zistíte prostredníctvom bezplatného softwéru, ktorý nájdete na našej podstránke >> MOONOLÓGIA.


ČO TO ZNAMENÁ, KEĎ JE URÁN RETROGRÁDNY

Urán, transpersonálna vonkajšia planéta, ktorá sa pohybuje pomaly a je spojená so sociálnymi vzormi a trendmi, trávi približne sedem rokov v jednom znamení zverokruhu. Práve teraz sa pohybuje cez fixné zemské znamenie Býka, kde vstúpil 15. mája 2018 a zostane až do 7. júla 2025. To znamená, že Urán bude aj retrográdovať v tomto zemskom znamení, čo je zverokruh, ktorý uprednostňuje stabilitu a konzistenciu. Na druhej strane Urán je energia, ktorá je mimo "škatuľky", radikálna a o neustálom posúvaní hraníc. A aj keď je Urán v Býkovi už od roku 2018, tieto témy sa môžu znovu rozprúdiť v našich životoch, keď začne svoju retrográdnu cestu.


V časoch, keď je Urán priamy – alias pohybuje sa vpred – v Býkovi tlačí na otrasy, zmeny a reformy na území spojené s druhým znamením zverokruhu. Keďže je v zemskom znamení, osvetľuje spôsob, akým riešime klimatické zmeny a podnecujeme extrémnejšie poveternostné javy. Vzhľadom na spojenie Býka s druhým domom príjmov a hodnôt sa náš vzťah k peniazom dramaticky vyvíja a mení (hej, krypto). A pod vládou Venuše, planéty lásky a krásy, nanovo definujeme naše vzťahy.


Zatiaľ čo účinok Uránu je najčastejšie vidieť na tejto rozsiahlej spoločenskej úrovni, určite vás môže ovplyvniť aj na veľmi osobnej úrovni (najmä keď prechádzate svojou opozíciou voči Uránu vo veku 30 a 40 rokov!). Môže vás to inšpirovať k tomu, aby ste sa oslobodili od všedných rutín, zastaralých vzorcov alebo správaní, ktoré vám už jednoducho neslúžia.


A keď je Urán retrográdny – ako je to aj v tomto prípade, keď sa zdá, že sa planéta z nášho pohľadu na Zem pohybuje dozadu – budete cítiť jeho silu vnútornejším spôsobom. Až do 22. januára môžete byť inšpirovaní k tomu, aby ste prehodnotili, ako rozmýšľate o práci, ktorú chcete opustiť alebo ako premýšľate o svojich vzťahoch (možno s niekým flirtujete – chcete ostať otvorení iným možnostiam alebo sa chcete zaviazať?). V podstate je to obdobie, v ktorom môžete urobiť veľa produktívnej vnútornej práce prameniacej z vonkajších zmien vo vašom živote alebo ktorá by mohla viesť k vonkajším zmenám.


Môžete tiež použiť retrográdny Urán, aby ste popremýšľali o tom, kde potrebujete udržať väčšiu rovnováhu pri dodržiavaní konzistentnej rutiny alebo návykov, a kde potrebujete vecami otriasť a zbúrať niektoré hranice, ktoré ste vytvorili vy alebo iní.


Kde túžite po väčšej štruktúre? Kde túžite po väčšej slobode? Skúmanie týchto otázok sa môže prirodzene objaviť v tomto kozmickom počasí.


Retrográdny Urán môže tiež pomôcť zmierniť akýkoľvek šok v súvislosti s prekvapivými alebo náhlymi zmenami, ku ktorým mohlo dôjsť od začiatku roka. Možno dokonca zistíme, že začneme vidieť veci z novej perspektívy a väčšou jasnosťou, alebo veci, pri ktorých sme sa kedysi cítili neisto, sa teraz začnú cítiť trochu istejšie alebo upokojujúco.


Je dôležité mať na pamäti, že Urán neotriasa našimi životmi len tak bez dôvodu; robí to preto, aby nás prebudil a oslobodil od akéhokoľvek obmedzujúceho správania alebo vzorcov, ktoré v nás zanechali pocit uviaznutia.


Retrográdny Urán po nás žiada, aby sme sa na veci pozerali novým spôsobom. Chce, aby sme urobili revolúciu v našej perspektíve, aby sme mali prístup k novej úrovni slobody a ľahko uvoľnili Cestu všetkým, ktorí nás majú nájsť.


KTO BUDE NAJVIAC POCIŤOVAŤ RETROGRÁDNY URÁN 2022

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page