top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

NOV MESIACA V BLÍŽENCOCH JÚN 2023: ASTROLÓGIA & SPIRITUÁLNY VÝZNAM + TIPY A NÁVODY PRE DUCHOVNÚ PRAX

Updated: Jun 21, 2023

Keď sa nebeské plátno Vesmíru nanovo zafarbí žiarou Novu, objaví sa s ním aj naša nová príležitosť prekonať minulosť a vydať sa na regenerujúcu Cestu rastu a objavovania. Toto éterické predstavenie, ktoré sľubuje nové začiatky a obnovené ciele, zdobí 18. júna 2023 (o 06:36 hod.) trblietavé súhvezdie Blížencov a šíri okolo seba živú energiu intelektuálnej stimulácie, oduševnenej radosti a nákazlivej zvedavosti. Tanec Novolunia s Blížencami nás vyzýva, aby sme rozvinuli krídla svojej intelektuálnej zvedavosti a ponorili sa do skúmania nových smerov alebo zručností. Podnecuje ducha spoločenskosti, zapaľuje plameň flirtu a pripravuje pôdu pre vzklíčenie nových priateľstiev alebo vzťahov. Vzduch je priam nabitý novými možnosťami a lákavo nás povzbudzuje k tomu, aby sme sa aktívne zúčastňovali spoločenského zdieľania či obohacujúcej výmeny názorov v spoločnosti. Blíženecká energia, i keď je vo svojej podstate tocha rozmarná, nás tiež nabáda k rozvážnosti a úprimnosti. Táto premenlivá energia, hoci je očarujúca a lákavá, môže byť taktiež pomerne dosť prchavá a neuchopiteľná, čo nás núti občas uchýliť sa k tomu, aby sme ľuďom hovorili len to, čo túžia počuť. My sa však potrebujeme snažiť vyvážiť tento prirodzený šarm a pôvab integritou a autenticitou. Ako na to? Pokračujte ďalej v čítaní a dozviete sa všetko potrebné o astrológii a spirituálnom význame tohto júnového Novu Mesiaca v Blížencoch 2023, ako aj to, ako efektívne pracovať s touto energiou v rámci svojej spirituálnej či manifestačnej praxe. Záverom neudú chýbať ani užitočné denníkové výzvy a afirmácie ušité na mieru tohto júnového Novu Mesiaca v Blížencoch, ako aj praktické tipy pre váš spirituálny rast...

NOV MESIACA V BLÍŽENCOCH JÚN 2023: ASTROLÓGIA & SPIRITUÁLNY VÝZNAM + TIPY A NÁVODY PRE DUCHOVNÚ PRAX

© Art by Emilia Nora Elina


Hoci toto júnové Novolunie v Blížencoch môže zdanlivo zahaliť emocionálny rozmer do svojho racionálneho ovzdušia, poskytuje katalyzátor pre tých, ktorí sa snažia prekonať emocionálne prekážky a orientovať sa v zložitých situáciách. Je to vhodný čas na využitie intelektuálnej sily Blížencov, ktorá ponúka vyživujúce útočisko pre spoločenské stretnutia aj intelektuálne úsilia. Toto optimistické Novolunie, aj keď môže glosovať potenciálne výzvy, je symbolom odhodlaného a pozitívneho prístupu, osvetľuje našu Cestu k rastu a múdrosti.


S príchodom Novolunia v Blížencoch si môžeme tiež všimnúť, že sa na nás sťahuje akási kozmická hmla, ktorá prichádza z vplyvu Neptúna. Tento Neptúnov mystický závoj síce môže skresľovať naše vnímanie, ale slúži tiež ako náš duchovný lampáš (podobne ako v prípade tarotového archetypu Pustovníka), ktorý nás vedie k introspekcii a sebadôvere. Uprostred neistôt a iluzórnych realít sveta nás Neptúnova prítomnosť nabáda, aby sme sa naladili na svoj intuitívny vnútorný kompas a začali rozlišovať skutočnú pravdu, ktorá bola pred nami zastretá. Je to naša mystická Cesta do vnútra, kedy sa celý vonkajší svet na chvíľu stlmí, aby zosilnil ozvenu nášho vnútorného hlasu.


Táto božská Cesta do vnútra nás zároveň uvádza do ríše duchovnej lásky. Éterické šepoty Neptúna nás vyzývajú tiež k tomu, aby sme sa vyhrievali v žiari sebalásky a dovolili jej liečivým vibráciám preniknúť do našej duše a pripomenúť nám našu prirodzenú hodnotu lásky. Keď sa snažíme počuť svoju intuíciu alebo dôverovať sami sebe, táto sebaláska sa stáva naším majákom vedenia a vedie nás k osvieteniu a múdrosti.


Novoluním v Blížencoch sa prelína aj vplyv Juno, asteroidu partnerstva. Bohyňa Juno nám pripomína, že je dôležité zachovať si svoju individuálnu iskru aj uprostred partnerských vzťahov, či už romantických alebo iných. Pomáha tým, ktorí sa cítia stratení, pripomína im ich vnútornú hodnotu a znovu zapaľuje ich svetlo, aby jasne žiarili.


Transformačná sila Pluta a karmické lekcie retrográdneho Saturna sa taktiež prelínajú s energiou júnového Novu Mesiaca v Blížencoch a svojou mocnou prítomnosťou napomáhajú nevyhnutným zmenám a odhaleniam. Priam dokonalé načasovanie retrográdneho Saturna s Novoluním v Blížencoch ešte viac zosilňuje jeho energiu a núti nás, aby sme sa vrátili k našej karmickej ceste od marca 2023 a poučili sa z nej.


Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page