top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

NOV MESIACA V BARANOVI MAREC 2023: ČAS MANIFESTÁCIE, NOVÝCH ZAČIATKOV & ODVÁŽNYCH ROZHODNUTÍ

Sezóna Barana 2023 nám prináša zriedkavý výskyt dvoch Novoluní. Prvé Novolunie v Baranovi, 21. marca, slúži zároveň aj ako astrologický nový rok. Je to čas na resetovanie a prehodnotenie každého zámeru, ktorý ste si stanovili od začiatku tohto roka. Je to naša pripomienka toho, že keď sa raz pustíme na Cestu osobného rastu, potrebujeme neustále začať znova, znova a znova. Čo pre nás znamená Novolunie v Baranovi? Odvahu prekonať akúkoľvek prekážku. Čistú silu vôle vytrvať. Motiváciu pokračovať ďalej. To sú energie Barana. Naladíme sa na ne vždy, keď potrebujeme príval inšpirácie, aby sme niečo nové začali, v niečom vytrvalo pokračovali alebo vydržali napriek všetkým prekážkam, ktoré nám život občas háďže do Cesty. Energia Barana je surová a primárna. Predstavuje vibrácie samotného života. Je to plač dieťaťa, ktoré sa dožaduje potravy, semienko, ktoré sa prediera pôdou, aby našlo svetlo, či gazela, ktorá šprintuje za prežitím. Baran nás učí, že máme právo na existenciu v tomto svete, a pomáha nám za túto existenciu bojovať, keď je to potrebné. Táto vibrácia je výbušná a poháňa nás na ďalšiu úroveň našej evolúcie, keď sa využije správnym smerom. Toto Novolunie v Baranovi nám teda pripomína, že nikdy nekončíme s rastom a vývojom. Transformácia prebieha po malých krokoch od jednej verzie nás samých k druhej. Keď si dáme priestor začať odznova, vytvoríme magnet pre nové vibrácie, ktoré vstúpia do nášho poľa a pomôžu nám dosiahnuť ďalšiu úroveň rastu. Novolunie v Baranovi je pre nás dokonalým portálom, cez ktorý môžeme vykročiť vpred a stretnúť sa s ďalšou verziou seba samého, keď na začiatku tohto astrologického roka začíname odznova. Pripravení dozvedieť sa viac? Poďme na to...

NOV MESIACA V BARANOVI MAREC 2023: ČAS MANIFESTÁCIE, NOVÝCH ZAČIATKOV & ODVÁŽNYCH ROZHODNUTÍ

Art by Emilia Nora Elina


"Myseľ, ktorá sa raz roztiahne novou myšlienkou, sa už nikdy nevráti do svojich pôvodných rozmerov." - Ralph Waldo Emerson


Novolunie v Baranovi 21. marca, ktoré nastáva hneď po Jarnej rovnodennosti, symbolicky otáča novú stránku v našej Knihe života. Je to jedna z najlepších energií pre nové začiatky, aké zažijeme počas celého roka. Nesie v sebe vysokú tvorivú energiu, ktorá nám umožňuje s väčšou ľahkosťou manifestovať, nachádzať nové príležitosti a otvárať sa novým svetom.


Toto marcové Novolunie môžeme považovať za akýsi závan čerstvého vzduchu, ktorý nás vedie k tomu, aby sme mysleli inak, rozšírili svoju myseľ do nových dimenzií a pozreli sa na veci úplne novým spôsobom.


Pod vplyvom tohto Novu Mesiaca v Bsranovi je nám predurčené začať odznova. Ak ste chceli vo svojom živote urobiť nejaké zásadné životné zmeny; ak nastal čas, aby ste hľadali jedinečné príležitosti niekde inde, vedzte, že toto Novolunie v Baranovi je na vašej strane.


NOVOLUNIE V BARANOVI & NADCHÁDZAJÚCE ZATMENIE SLNKA V NOVE MESIACA V BARANOVI

Pri všetkej tejto čerstvej a novej energii, ktorá krúži Vesmírnou oblohou, je pravdepodobné, že sa do nášho sveta dostanú prekvapivé alebo možno dokonca šokujúce informácie. Môžeme zažiť akési prebudenie alebo hlboký a možno a6 konfrontačný ahá moment.


Možno zistíme, že sa potrebujeme nevyhnutne prispôsobiť alebo urobiť zásadné zmeny v živote, aby sme zapadli do tejto novej paradigmy, ktorá je teraz pred nami.


V roku 2023 nás čakajú dve Novolunia v znamení Barana: prvé nastane 21. marca a druhé 20. apríla v podobe Zatmenia Slnka v Nove Mesiaca v Baranovi.


Tieto dve Novolunia v Baranovi budú pôsobiť spoločne, pričom marcové Novolunie pripadne na začiatok Barana na 0 - 1 stupeň a aprílové Zatmenie na koniec Barana na 29 stupňov.


Ak je marcové Novolunie na začiatku Barana a aprílové Zatmenie v Nove Mesiaca na jeho konci, je pravdepodobné, že čokoľvek nám vypláva na povrch počas tohto marcového Novolunia v Baranovi, bude len jednou časťou príbehu. Zvyšok príbehu sa nám odhalí pod týmto silným a mocným Zatmením Slnka v apríli.


Dva lunárne cykly v Baranovi naznačujú, že nás čaká silné, odvážne a ohnivé obdobie, v ktorom budeme povzbudzovaní k veľkým skokom viery a nebojácnym rozhodnutiam. Vesmír je na našej strane a prináša nové príležitosti, ale aj sebadôveru a motiváciu, aby sme sa týchto príležitostí chopili.


P.S: Nepremeškajte žiadne dôležité astrologické tranzity roka⤵️


"Buďte natoľko oddaní svojmu rastu, že ste ochotní povedať nie bez pocitu viny a áno bez strachu."

Sezóna Barana, ktorému vládne oheň a planéta Mars, nás zaplavuje frekvenciami motivácie, odvahy a vzrušenia. Toto obdobie otvára nový astrologický rok a pomáha nám vytvárať nové príležitosti. Je to čas nových začiatkov, keď sa príroda obnovuje a začína ďalší cyklus života. Viac o tom sa dočítate v príspevku SEZÓNA BARANA 2023 ~ ČAS PREBUDENIA SPIRITUÁLNEHO BOJOVNÍKA: ASTROLÓGIA, HOROSKOP & RITUÁLY.


Nov Mesiaca v Baranovi je plný ohnivej energie a môže pôsobiť až elektrizujúco na váš nervový systém. Táto intenzita môže podnecovať vaše vášne alebo spôsobiť, že pocítite svoju hlbokú frustráciu. Prilieva palivo do akéhokoľvek vnútorného ohňa, či už ide o vaše podráždenie alebo odhodlanie.


Ak sa u vás v období okolo tohto Novu objavuje hnev, netrpezlivosť alebo nepokoj, vedzte, že je to len Baran, ktorý vás upozorňuje na to, čo si vo vašom živote vyžaduje vašu pozornosť. Často, keď nie ste v súlade so svojím cieľom alebo životným poslaním, zažívate nepríjemný pocit. Môže sa začať ako mierne rozčúlenie nad sebou samým a ostatnými, potom prerastie do neustáleho podráždenia, až kým neodhalíte jeho skutočný zdroj.


Ak pociťujete narastajúci nepokoj, privítajte plný "výbuch" svojej energie. Dovoľte, aby všetky vaše obavy, mrzutosti a frustrácie bezpečne vyvreli na povrch. Až keď všetko vyjde na povrch, môžete určiť hlavnú príčinu týchto pocitov. Potom môžete nájsť riešenie, ako svoje emócie nielen uvoľniť, ale aj posunúť do niečoho produktívneho a v súlade s vašou dušou.


Každá emócia je len energia so základnou vibráciou. Keď vibrujeme vyššie, len posúvame energetickú vibráciu z jednej emócie, napríklad hnevu, na inú frekvenciu. Namiesto toho, aby ste sa počas tohto Novu Mesiaca snažili zbaviť akýchkoľvek pocitov naštvanosti na svoj súčasný život, precíťte, ako ich môžete posunúť do energie motivácie nájsť novú Cestu, ktorá je v súlade s cestou vašej duše. Využite čaro tohto Novolunia, aby vám pomohlo nastaviť frekvenciu, ktorú chcete vyžarovať a niesť vo svojom poli, a potom sa spojte s Baranom, aby ste zostali odhodlaní túto frekvenciu udržiavať.


V našom Vedomí existuje priame prepojenie medzi hnevom a motiváciou "prístupu". Práve tento typ motivácie je potrebný na to, aby sme sa pustili do nových situácií a urobili prvé kroky na Ceste, ktorá nás môže na začiatku úplne vystrašiť. Možno ste už niekedy zažili spojenie medzi týmito dvoma emóciami. Keď sa cítite nahnevaní, ľahšie získate odvahu urobiť niečo, čo by vám za normálnych okolností nebolo príjemné. Tento efekt neznamená, že sa musíte zakaždým nahnevať, aby ste začali odznova; znamená to len, že ak vo vás Novolunie v Baranovi vyvoláva frustráciu, nájdite pre tieto energie užitočné konštruktívne využitie.


Toto Novolunie nám taktiež pripomína, že my v skutočnosti nikdy nekončíme s rastom a vývojom. Transformácia prebieha po malých krokoch od jednej verzie nás samých k druhej. Keď si dáme priestor začať odznova, vytvoríme magnet pre nové vibrácie, ktoré vstúpia do nášho poľa a pomôžu nám dosiahnuť ďalšiu úroveň rastu. Novolunie v Baranovi je pre nás dokonalým portálom, cez ktorý môžeme vykročiť a stretnúť sa s ďalšou verziou seba samého, keď na začiatku tohto astrologického roka začíname odznova.



NOV MESIACA V BARANOVI & ĎALŠIE ASTROLOGICKÉ ASPEKTY

Toto Novolunie je aspektované Plutom a Marsom, čo zvyšuje jeho energiu. Je v sextile s Plutom, ktorý čoskoro opustí Kozorožca a vstúpi do Vodnára. Sextilné aspekty sú harmonické a spájajú energiu dvoch astrologických telies, ktoré ich tvoria. V posledných dňoch Kozorožca je Pluto pri tomto Nove Mesiaca vo Vesmíre veľmi aktívny.


Pluto nám pripomína, aby sme si uctili cykly nášho života. Táto planéta nás učí, že časová os našej energie je oveľa širšia ako tento vedomý život. Udalosti, ktoré sa dejú v tomto živote, môžu súvisieť s minulými životmi a my možno nikdy vedome nepochopíme ich skutočný význam. Viac o tomto tranzite sa dočítate v príspevku PLUTO VO VODNÁROVI 2023: ASTROLÓGIA, SPIRITUÁLNY VÝZNAM & AKO HO VYUŽIŤ PRE SVOJ SPIRITUÁLNY RAST.


Keďže Nov Mesiaca v Baranovi je v kvadratúre s Marsom, môže to spôsobiť trenice okolo vášho cieľa, vášní a životnej Cesty. Možno neviete, čo chcete v tomto živote robiť. Ako sa pri tom cítite? Keď je aktivovaný Mars, máme tendenciu cítiť sa frustrovaní alebo netrpezliví. Je dôležité si uvedomiť, že môže trvať roky a veľa experimentovania, kým nájdete svoj životný cieľ. Vaša Cesta môže mať veľa zákrut a odbočiek. Môže potrebovať presmerovanie a dokonca aj špirálovitý vývoj.


To je v poriadku. Svoj osud nemôžete minúť. Môžete byť netrpezliví pri čakaní na jeho nájdenie, ale nemôžete ho zmeškať. Jeho nájdenie si však môžete sťažiť, ak zostanete pripútaní k nižším vibráciám, ako sú pochybnosti a strach. Nemôžete ho však zmeškať.


Pozn.: Naopak, ak si chcete život uľahčiť, existuje spôsob ako zistiť váš životný cieľ, vaše životné poslanie, s ktorým ste sa rozhodli inkarnovať v tomto živote na Zemi. Viac podrobností nájdete v rámci KARMICKEJ ASTROLÓGIE.



AKO SA ORIENTOVAŤ V TOMTO OHNIVOM NOVE MESIACA V BARANOVI

Pri tomto prvom Nove Mesiaca v rámci nového astrologického roku očakávajte vysokú energiu. Najskôr nájdite uzemnenie vo svojom vnútri. Táto energia je dynamická a môže pôsobiť chaoticky na váš systém, ak si nenájdete čas na spojenie so svojím stredom.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page