top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
LAMMAS / LUGHNASADH (1. AUGUST): 1. SVIATOK HOJNOSTI & SPIRITUÁLNY VÝZNAM / + RECEPT NA MAGICKÝ OLEJ/
© Copyright

KONJUNKCIA SLNKA S MARSOM NOVEMBER 2023 ~ NOVÝ CYKLUS MARSU: ČAS SKROTENIA DRAKA NA CESTE HRDINU

V sobotu 18. novembra 2023 nastáva konjunkcia Slnka s Marsom v znamení Škorpióna, čím začína nový dvojročný cyklus Marsu. Je to veľmi dôležitý tranzit, pretože iniciuje úplne novú Cestu Hrdinu. Slnko reprezentuje naša identita a Mars je spôsob, akým konáme, takže keď sa Slnko a Mars stretnú na oblohe, symbolicky všetci stláčame tlačidlo "reset". Je to zároveň naša kozmická výzva, aby sme prehodnotili svoje ciele, nanovo zadefinovali svoje túžby a zosúladili svoje konanie so svojím autentickým Ja. Na rozdiel od Merkúra a Venuše, ktoré nikdy neobídu celý kruh okolo Slnka - pri pohľade zo Zeme - je Mars prvou planétou, ktorá vykoná celý obeh okolo Slnka. S Merkúrom a Venušou nemôžeme mať kvadratúry, trigóny ani opozície so Slnkom. S Marsom áno. Mars je teda prvou planétou, ktorá "spochybňuje" osudový rozmer našej osobnosti - Slnko - a má vlastnú vôľu. Mars je naša slobodná vôľa - ako môžeme zmeniť svoj osud a mať vplyv na svoj evolučný vývoj. Máme tu teda prvý návrat Marsu, a to vo veku 2 rokov. Je to vek nekonečných "nie". Vo veku 2 rokov dieťa zistí, že má vôľu a chce ju uplatniť. Fáza "nie" je však v našom psychologickom vývoji veľmi dôležitá. Vtedy sa učíme, že máme hranice a že môžeme svojou vôľou zmeniť okolnosti. Bez správne vyvinutého Marsu máme pocit, že nemáme žiadne slovo pri tvorbe vlastného života, sme uväznení vo fáze večného dieťaťa, ktorého prežitie závisí od iných... Ako sa pripraviť na tento dôležitý tranzit a ako z neho vyťažiť maximum pre svoj duchovný rast? Pokračujte ďalej v čítaní a dozviete sa všetko potrebné. V závere tohto príspevku nájdete aj užitočné denníkové výzvy, s ktorými môžete počas tohto tranzitu pracovať pre prehĺbenie vašej spirituálnej praxe a umocnenie jeho transformačného účinku...

SLNKO V KONJUNKCII S MARSOM NOVEMBER 2023 ~ ZAČÍNA NOVÝ CYKLUS MARSU: ČAS SKROTENIA DRAKA

Art by Emilia Nora Elina


Archetypom spojeným s planétou Mars je Bojovník /Mars bol tradične Bohom vojny/. Zaujímavé je, že Mars nebol len Bohom vojny, ale aj kráľom vojska. Nebojuje kvôli ničeniu, ale aby chránil záujmy kráľa (Slnka).


Podobne aj činy, ktoré podnikáme, sú v najlepšom záujme nášho vnútorného Slnka alebo nášho najvyššieho Ja.


Keď je Mars "zdravý", naše činy jednoducho nasledujú náš cieľ - a my rastieme a vyvíjame sa. Keď nevieme, kto sme a aký je náš duchovný cieľ, naše konanie je nesúrodé a v dôsledku toho môžeme byť roztržití alebo agresívni.


Ak sa cítime zaseknutí, bez inšpirácie alebo letargickí, môže to mať pôvod v nezdravom vyjadrení archetypu Marsu. Väčšinou si Mars spájame s hnevom a agresivitou, ale aj depresia má v mnohých prípadoch korene v nedostatočnom vyjadrení nášho Marsu.


Keď naše činy nie sú v súlade s naším skutočným cieľom (Slnko), keď náš vnútorný oheň nie je zapálený, ocitáme sa v stave stagnácie a emocionálnej ťažoby.


Mars je impulzom konať a presadzovať naše túžby a želania (Venuša). Keď je tento prirodzený inštinkt potlačený, keď nemáme odbyt pre túto dynamickú energiu Marsu, odpútavame sa od seba a zabúdame, kým sme.


Nepomáha ani to, že v našej spoločnosti sa energia Marsu nie vždy cení. Presadzovanie našich túžob sa považuje za sebecké. Vyjadrenie nášho názoru v rozhovore sa považuje za konfrontačné. Sebectvo, hnev alebo agresivita sú však zvyčajne príznakmi nesprávne nastavenej energie Marsu.


Mars vo svojom najčistejšom vyjadrení jednoducho "vie", čo má robiť. Je hlboko spojený so svojou intuíciou a podniká kroky, ktoré slúžia najlepším záujmom nášho autentického Ja.


Cítite sa v živote dostatočn angažovaní a motivovaní? Dokážete ísť odhodlane za tým, čo chcete? Darí sa vám veci realizovať?


Alebo vám chýba energia a motivácia, prokrastinujete a zamestnávate sa vecami, ktoré nie sú až tak produktívne a neposúvajú vás bližšie k vašim cieľom?



KONJUNKCIA SLNKA S MARSOM NOVEMBER 2023 ~ NOVÝ CYKLUS MARSU

Ak je to tá druhá možnosť, mám pre vás dobrú správu. Tento model sa môže 18. novembra zmeniť. Keď začíname nový cyklus Marsu, máme jedinečnú nebeskú príležitosť stlačiť tlačidlo "reset".


Konjunkcia Slnka s Marsom je našou šancou preladiť naše "marťanské impulzy", zosúladiť naše konanie s našimi autentickými túžbami a oslobodiť sa z pút zotrvačnosti, ktoré nás doteraz brzdili.


Mnohí z nás veria, že zmena je ťažká. Vždy sme robili veci "takto". Robiť veci inak nám pripadá cudzie. Pravdou však je, že zmena nemusí byť ťažká. Zmena typu "Mars" nie je ťažká, pretože má korene v našich túžbach a želaniach (Venuša). Vyžaduje si však kľúčovú vlastnosť: odvahu.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page