top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MÁJ 2023: MESIAC EXPANZIE, SILY & NEČAKANÝCH ZLOMOV

Updated: May 12, 2023

Aprílové astrologické dažde rozhodne pripravili pôdu pre čerstvé májové kvety. Pretože hoci mesiac začíname uprostred obdobia Zatmení a retrográdneho Merkúra, astrologická predpoveď pre Máj 2023 je plná duchovného rastu a vzrušujúcich nových začiatkov. Máj ako vždy vítame s vyrovnaným a zmyselným vplyvom Sezóny Býka na našej strane, ktorý zdôrazňuje fyzické potešenie a pripomína nám, že sa netreba nikam ponáhľať. Májová kozmická predpoveď však rýchlo naberá na intenzite - planéty sa totiž chystajú urobiť niekoľko zásadných obratov. Pomalá, ale stabilná energia Sezóny Býka je tento mesiac obzvlášť užitočná, pretože sa nachádzame uprostred retrográdneho Merkúra, ktorý môže spôsobiť rôzne duševné zmätky a nedorozumenia. Slnko v Býkovi sa 1. mája spojí s retrográdnym Merkúrom a vytvorí takzvané "Merkúrovo Cazimi". Táto konjunkcia by mohla priniesť moment jasnosti uprostred súčasného retrográdneho zmätku, preto si všímajte akékoľvek duchovné inšpirácie alebo objasňujúce vhľady. V ten istý deň začína svoju každoročnú retrográdnu dráhu po moci bažiace Pluto, ktoré nás počas nasledujúcich piatich mesiacov podnieti k prehodnoteniu intenzívnych spodných prúdov nášho života. Chcete sa dozvedieť viac? Pokračujte ďalej v čítaní...

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MÁJ 2023: MESIAC EXPANZIE, SILY & NEČAKANÝCH ZLOMOV

Art by Emilia Nora Elina


Keď už hovoríme o intenzite, 5. mája nastane prvé Zatmenie Mesiaca v roku 2023 (v apríli sme mali Zatmenie Slnka, ktoré odštartovalo Sezónu Zatmení). Toto Zatmenie Mesiaca v Splne sa odohrá v transformatívnom znamení Škorpióna a bude to posledné Zatmenie, ktoré zasiahne v tomto intenzívnom vodnom znamení až do roku 2031. Tešte sa na vrcholné ukončenie príbehu, ktorý sa v našich životoch odohrával posledné dva roky! Vďaka lunárnej konfrontácii s Uránom plným prekvapení by toto Zatmenie mohlo priniesť niekoľko nečakaných koncov a šokujúcich zvratov, takže je to dôležitý čas na to, aby ste sa zbavili poslednej prešlej emocionálnej batožiny, ktorá vás zaťažovala. Pátrajte hlboko a vykopávajte svojho ducha.


Planetárne energie sa po Zatmení začnú skutočne meniť, keďže Venuša 7. mája vstúpi do jemného a citlivého Raka a opustí nezáväznú koketnosť Blížencov v prospech väčšej citovej istoty a pohodlia. O týždeň neskôr, 15. mája, sa končí retrográdny Merkúr, vďaka čomu budú naše myšlienky, rozhovory a každodenné starosti prebiehať oveľa hladšie. Radujme sa!



Následne 16. mája expanzívny Jupiter prvýkrát po viac ako desiatich rokoch vstúpi do energií bohatého Býka. Tento ligotavý celoročný tranzit Jupitera bude do našich životov prinášať materiálne požehnanie, zvýšenú schopnosť potešenia, silnejšiu túžbu po luxuse a obnovený zmysel pre vieru v naše hodnoty, keďže Býk je znamenie spojené s hojnosťou, pôžitkárstvom a stabilným rastom.


Jupiter v Býkovi si však taktiež posvieti na naše financie, finančný priemysel a pocit vlastnej hodnoty. Keďže Jupiter je známy ako planéta expanzie, všetky tieto témy môžu byť pod vplyvom tohto jeho nového umiestnenia ešte viac zosilnené.


Venuša, Merkúr a Jupiter nie sú jedinými planétami, ktoré urobia v polovici mesiaca zásadné zmeny. Dňa 20. mája vstupuje do znamenia Leva cieľavedomý Mars, ktorý môže pomôcť zvýšiť našu sebadôveru, vyvolať naše vodcovské schopnosti a roznietiť naše libido. Je čas dať sa do pohybu, Priatelia! Keď sa Mars presunie do kráľovstva tohto ohnivého znamenia, stretne sa s Plutom, ktorý zvýši teplotu v akýchkoľvek bojoch o moc. Túžba dobývať naše ciele je teraz väčšia ako kedykoľvek predtým - ale nesmieme dovoliť, aby nás táto intenzita priviedla k sebapoškodzovaniu. Ak túto energiu múdro usmerníme namiesto toho, aby sme ju nechali vybuchnúť, môžeme dosiahnuť obrovské veci.


Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page