top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

KVETINOVÝ SPLN & MOCNÉ ZATMENIE KRVAVÉHO MESIACA V ŠKORPIÓNOVI /16.5.2022/ A JEHO SPIRITUÁLNY VÝZNAM

Obdobia Zatmenia nie sú vždy prechádzkou v parku. Tieto kozmické tranzity majú tendenciu prinášať náhle uvedomenia a masívne zmeny v našich životoch. Májové Zatmenie Mesiaca v Splne určite nie je výnimkou. 16. máj 2022 nám prináša Zatmenie Krvavého Mesiaca v transformačom znamení Škorpióna. Zatmenie Krvavého Mesiaca je zriedkavé a veľmi silné. Reprezentuje koniec, proces smrti a znovuzrodenia, bod uzavretia kapitoly nielen v našom živote, ale aj na našej ceste duše. Prináša vyvrcholenie emócii a odstránenie všetkého, čo potrebujeme zanechať – či už sa cítime pripravení alebo nie. Duchovný význam tohto májového lunárneho vyvrcholenia, ktorý sa tiež nazýva aj Kvetinový Mesiac, nám pripomína, že prechod od semena k rozkvetu si vyžaduje úplnú transformáciu a tento druh znovuzrodenia nie je vždy jednoduchý. Krvavé Zatmenia Mesiaca dostali svoj názov podľa červenkastého odtieňa, ktorý Mesiac nadobudne, keď nastáva úplné zatmenie. Úplné Zatmenie Mesiaca alebo Krvavé Zatmenie Mesiaca vždy pripadá na Spln a je to zrejme najsilnejší druh, aký môžeme kedy zažiť. Nesie váhu tisícky Splnov!

KRVAVÉ ZATMENIE MESIACA V ŠKORPIÓNOVI

Art by Emillia Nora Elina


Spln Mesiaca označuje osvetlený stred mesačného lunárneho cyklu a je známy tým, že prináša nával energie, napätia a zvýšených emócií. Pretože májový Spln Mesiaca je tiež Zatmením Mesiaca, jeho klimatická sila bude ešte intenzívnejšia ako zvyčajne. Zatmenie Mesiaca sa v astrológii spája s rýchlym rastom, veľkými zmenami a prekvapivými odhaleniami. Pretože táto intenzívna lunácia vrcholí v transformatívnom znamení Škorpióna, duchovný význam májového Zatmenia Mesiaca v Splne spočíva v konfrontácii s pravdami, ktoré ležia pod povrchom našich životov – a dovoliť tak, aby naše pravé Ja naplno rozkvitlo.


Zosúladenie s energiou akéhokoľvek Splnu nám pomáha uzemniť sa a pripraviť na to, čo príde – ale to je ešte dôležitejšie pri navigácii v zákrutách sezóny Zatmenia.


Aký je duchovný význam májového KVETINOVÉHO MESIACA?

Kvetinový Mesiac je tradičnou prezývkou pre Splny, ktoré sa konajú v máji. Toto meno vychádza zo skutočnosti, že máj označuje vrchol jari na severnej pologuli a počas tohto ročného obdobia je množstvo kvetov v plnom rozkvete. Medzi ďalšie bežné prezývky tohto lunation patrí Mesiac sadenia či Mesiac zelených listov, pričom všetky odkazujú na energiu tohto ročného obdobia orientovanú na znovuzrodenie. Duchovný význam májového Zatmenia Mesiaca v Splne je tiež plný zrelých možnosti a začína transformačným rastom.


Kvetinový Mesiac je síce plný tvorivého potenciálu, ale potrebujeme si tiež uvedomiť, že niektoré kvety majú aj tŕne. Toto Zatmenie Mesiaca sa odohráva v hlbokom a mocnom znamení Škorpióna, čo prináša na povrch otázky moci, kontroly a tajomstva, a žiada nás, aby sme čelili pravde v jadre toho všetkého. Zmyslom tejto linácie je pozrieť sa za povrch našich životov a uvedomiť si to, čo sa skrýva v tieni, aby sme to konečne mohli vyniesť na svetlo. Ako znamenie spojené s transformáciou, energia Škorpióna nám pomáha vyčistiť našu emocionálnu "batožinu", aby sme vytvorili priestor pre ďalší rast. Buďte pripravení čeliť svojim pocitom a uznajte "kostlivcov" vo svojom šatníku. Viac o histórii a význame Kvetinového Splnu Mesiaca, a prečo je tak významným sviatkom Buddhistov, sa dozviete na našej podstránke MOONOLÓGIA.


Slnko a Mesiac budú vplývať aj na mnohé iné planéty, čím dodajú energii Zatmenia ešte väčšiu intenzitu a dramatickosť. No toto obdobie mocného rastu nám pomôže zosúladiť sa s naším osudom a pripraví nás na nový krok na našej Ceste. Okrem toho budeme svedkami čerstvého vstupu šťastnej planéty Jupiter do ohnivého Barana. V čase tohto Splnu bude Jupiter na 1 stupni Barana – alias prvého stupňa úplne prvého znamenia zverokruhu – bod, ktorý prekypuje potenciálom pre nové začiatky a vzrušujúce nové cesty. Keďže je v platnosti aj retrográdny Merkúr, budeme chcieť zmierniť túto horlivosť s určitou opatrnosťou a ohľaduplnosťou – ale tento kozmický kokteil nám určite môže pomôcť vidieť mágiu a motiváciu, ktorá nás po Zatmení bezpochyby čaká.


DUCHOVNÝ VÝZNAM ZATMENIA KRVAVÉHO MESIACA V ŠKORPIÓNOVI

Ak ste už predtým cítili bublajúcu energiu Splnu, viete si predstaviť, aké silné môže byť Zatmenie Krvavého Mesiaca. Jeho energia je niečo, čo môžeme takmer všetci cítiť na fyzickej, emocionálnej, mentálnej a duchovnej úrovni, a jeho účinky môžu pretrvávať až mesiac.


Hovorí sa, že všetky Zatmenia aktivujú našu zmluvu duše a prinášajú udalosti, ktoré sú nevyhnutné pre ďalší rast a vývoj našej duše. Aj keď nám Zatmenia môžu priniesť veľké výzvy, vždy nás dostanú tam, kde potrebujeme byť.


Počas Zatmenia Krvavého Mesiaca v máji 2022 sme vedení k tomu, aby sme zatvorili dvere za starou kapitolou nášho života. Toto Zatmenie predstavuje konce, uzavretia a dokončenia. Niečo sa musí skončiť a toto Zatmenie bude toho spúšťačom.


Keďže toto Zatmenie spadá do transformatívneho znamenia Škorpióna, môžeme tiež zistiť, že sa sťahujeme dovnútra, aby sme zhodili vrstvy svojich masiek, a prešli do hlbšieho a autentickejšieho stavu bytia. Znamenie Škorpióna je reprezentovaný škorpiónom pre jeho schopnosť premeniť sa a zbaviť sa kože. Ale energia Škorpióna je tiež spojená s Fénixom. Fénix má schopnosť, silu a moc znovupovstať z popola. Z popola povstáva do svojej pravej a najvyššej podoby.


Každý z nás má túto moc urobiť to pre seba. Aj keď Zatmenie Krvavého Mesiaca môže priniesť spálenie na popol, prináša so sebou aj prísľub toho, že aj my môžeme povstať rovnako ako Fénix a znovu sa zrodiť, aby sme naplno využili svoj potenciál.


Cykly smrti a znovuzrodenia sú súčasťou života a môžu byť skutočne zvýraznené pri Zatmení Krvavého Mesiaca. Každý z nás kráča svojou vlastnou a jedinečnou Cestou, a s príchodom tohto Zatmenia Mesiaca v Škorpiónovi by sme sa možno mali zamyslieť nad cyklom smrti a znovuzrodenia v našom vlastnom živote, ako aj nad tým, čo v nás tieto cykly aktuálne aktivujú.


Ak Zatmenie Mesiaca prinesie uzavretie čohokoľvek vo vašom živote, majte na pamäti, že je to vaša jedinečná príležitosť znovu sa zrodiť z popola. Majte tiež na pamäti, že hoci môžu byť obdobia Zatmení náročné, vždy nás umiestnia tam, kde potrebujeme byť, aby sme dosiahli najvyšší vývoj našej duše.


So stupňovaním energie Zatmenia môžeme zistiť, že potrebujeme viac ustúpiť do pozadia alebo si viac šetriť svoju energiu. V tomto tichom priestore môžeme zistiť, že zažívame momenty prebudenia, ahá momenty a hlbšie uvedomenia si našej cesty, našich vzťahov a situácií, v ktorých sa aktuálne nachádzame.


Keďže toto Zatmenie nesie tému koncov, možno sa pristihneme, že potrebujeme niečo vo svojom živote opustiť alebo si zrazu uvedomíme, že naša súčasná cesta sa potrebuje zmeniť, aby nám lepšie slúžila.


Keďže Merkúr bude počas tohto Zatmenia v retrográdnom stave, môžeme sa ocitnúť v duševnej hmle alebo dokonca trochu zmätení, ako postupovať v našom vonkajšom svete. Ak k tomu dôjde, berte to ako výzvu ísť ešte viac dovnútra, buďte trpezliví a upokojte sa so svojím vnútorným hlasom. Náš vnútorný hlas vždy pozná Cestu, a aj keď toto Zatmenie môže od nás vyžadovať, aby sme boli viac trpezliví v tom, čo sa deje okolo, môžeme sa spoľahnúť na to, že včas dostaneme všetky potrebné odpovede.



Pri tomto Zatmení Krvavého Mesiaca budú Venuša a Cheirón tiež v jednej línii. Táto planetárna kombinácia nám môže poslať očisťujúce, liečivé vibrácie, ktoré nám pomôžu nájsť uzavretie rán, ktoré nás trápili. Niektoré rany možno nejde úplne zahojiť, no pod týmto Zatmením k nám budú prúdiť silno upokojujúce energie, ktoré nás môžu podporiť pri hľadaní rovnováhy a sily.


Keďže Zatmenia Krvavého Mesiaca sú vhodným časom na ukončenie, môžeme túto energiu vedome použiť na stanovenie zámeru ukončiť akékoľvek bolestivé rany, príbehy alebo situácie, v ktorých sme sa ocitli. Zatmenia nás vždy vedú k nášmu ďalšiemu kroku, takže po stanovení zámeru je ďalšou najlepšou vecou, ​​ktorú môžeme urobiť, odovzdanie sa prúdu Vesmíru a dôvera vykročiť vpred tam, kam nás energie volajú.


Mars a Neptún sú pod týmto Zatmením Krvavého Mesiaca tiež zarovnané, čo nás vedie k tomu, aby sme sa sústredili na naše duchovné spojenie. Mars je nebojácna a dynamická energia bojovníka, zatiaľ čo Neptún je o vyššej láske a spojení. Táto kombinácia energie pod Zatmením Krvavého Mesiaca nás vedie k tomu, aby sme sa zamerali na našu duchovnú pohodu a aby sme si zapamätali, že v skutočnosti sme vyspelé duše dočasne zažívajúce ľudský zážitok.


Niekedy je ľahké uviaznuť v ľudskosti toho všetkého, ale keď vstúpime dovnútra, môžeme si spomenúť, že všetko je len dočasné, že sme všetci navzájom prepojení a každý z nás má zohrávať úlohu vo väčšom rozvíjaní života.


V roku 2022 bude 8. novembra ešte jedno Zatmenie Krvavého Mesiaca. Tieto dve Zatmenia budú navzájom spolupracovať. Je veľmi pravdepodobné, že podobné témy ponesie aj novembrové Zatmenie. Takže čokoľvek, čo sa odohráva pod týmto májovým Zatmením, bude kľúčovou témou aj v novembri.


Ako pracovať s energiou Zatmenia Mesiaca v Splne v Škorpiónovi?

Aj keď je toto druhé Zatmenie v roku, je to prvé Zatmenie Mesiaca – a je súčasťou dua lunácií, ktoré zahŕňa sezónu jarného Zatmenia 2022 – takže je čas sadnúť si a pozrieť sa, čo si pre vás Vesmír pripravil. Spln je zvyčajne priaznivý čas na rituály uvoľnenia alebo liečenia, ale počas obdobia Zatmenia je najlepšie odložiť akékoľvek veľké magické Mesačné obrady. Zatmenia môžu byť chaotické, pretože často prinášajú náhle zmeny, rýchly rast a neočakávané príležitosti – takže namiesto toho, aby ste sa pokúšali sústrediť na svoje vlastné túžby a zámery, otvorte svoje srdce všetkému, čo sa vám život snaží ponúknuť. Verte, že to, čo sa počas tejto lunárnej udalosti zvrhne, má byť a vytvára priestor pre veci, ktoré sú viac v súlade s vaším jadrom.


Tak, ako musíme naše záhrady zbaviť buriny, aby sme uvoľnili miesto pre kvety, toto Zatmenie nás podnecuje očistiť svoju emocionálnu batožinu a čeliť svojim vnútorným pravdám, aby v nás mohlo rozkvitnúť niečo ešte krajšie. Zostaňte prítomní počas týchto zmien a buďte ochotní cítiť svoje skutočné pocity, ktoré začnú vyplávať na povrch.


Váš rituál pre Zatmenie Krvavého Mesiaca pre upokojenie a spojenie sa so srdcom príde už čoskoro... zostaňte naladení!!


Astrologický výklad najvýznamnejších tranzitov mesiaca MÁJ 2022 a ich spirituálny odkaz pre nás nájdete v príspevku ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MÁJ 2022: VŠETKO SA MENÍ...


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼!


V súčasnosti sa nachádzame v bode kulminácie niekoľkých vesmírnych cyklov naraz, čo môže byť pre ľudstvo náročná skúsenosť, keďze všetko to, čo doteraz vytváralo naše piliere a pocit istoty, sa zrazu rúca a náhle mení... a my sme vyzývaní k tomu, aby sme vošli ešte viac do svojho srdca, pretože práve tam sú ukryté odpovede na naše otázky a riešenia k našim pozemským situáciam. Pridajte sa k nám na mystickú cestu priamo do srcovej čakry Zeme, a spoločne v sebe aktivujeme toto poznanie posvätného srdca, aby sme mohli stáť pevnejšie v období transformačných búrok tohto rýchlo meniaceho sa sveta... bližšie info nájdete v časti MYSTIC TRAVEL


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page