top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

TOP 7 AFRODIZIAKÁLNYCH SUPERPOTRAVÍN PRE SUPERVÁŠEŇ VO VZŤAHU

Updated: Mar 23, 2021

Chutné, lahodné, vynikajúce, vznešené, nebeské, božské, orgazmické! Ó áno! Superpotraviny, ktoré dokážu pomôcť dokonale nabudiť vášeň... a nielen na Sv. Valentína:)


Jedenie je prvotná potreba spojená s potešením, niečo podobné vzrušeniu. Keď sa v našich ústach roztápa slastná chuť jedla, toto potešenie náhle zmyje všetky naše starosti a stres z celého dňa. Mnoho vedcov súhlasí s tým, že niektoré potraviny disponujú vlastnosťami, ktoré stimulujú centrum radosti v mozgu. Je tiež dobre známe, že takzvané #superpotraviny plné vitamínov a minerálov zvyšujú našu energiu - a tak môžu pozitívne ovplyvniť aj naše #libido.


Okrem toho, kto by si nedoprial romantické, zmyselné jedlo, ktoré dokonale zvyšuje potešenie všetkych našich zmyslov? Pri prípravách na oslavu Lásky s našim partnerom môžeme izbu „okoreniť“ nielen svetlom a hudbou, ale aj vôňami (vyskúšali ste už Ylang Ylang?? ... funguje dokonale, či už v horúcom kúpeli, v aroma lampe alebo zmiešaný so základným olejom, napr. mandľovým olejom, ktorý je spojený s Bohyňou Lásky, na senzuálnu masáž tela), tvarom a farbami jedla, ktoré vyvolávajú „chuťové bunky našej fantázie“. V skutočnosti väčšina afrodiziakálnych podnetov vychádza z jedla so symbolickým vzhľadom. Slávni kuchári na svete svorne súhlasia s tým, že skôr ako si dáme jedlo do úst, zvykneme ho jesť očami. Jeho atraktívna prezentácia nesmierne prispieva k pôžitku z konzumácie jedla. Obloha je limit... akonáhle do svojho jedálnička v rámci príprav romantickej večere so svojim milovaným pri sviečkach zahrniete niektoré z nasledujúcich superpotravín, ktoré sú tiež obľúbenými afrodiziakami, vášeň nebude poznať hranice...


Napríklad jednoduché občerstvenie z čerstvých jahôd, pomarančov a banánov, ponorených do rozpustenej tmavej čokolády, s nasekanými čili papričkami, kokosom alebo pistáciáciami, vystrelí vaše chuťové poháriky orgazmickou strechou. Primeje vás a vášho milovaného túžiť po sebe takou vášňou, ako nikdy predtým:)...



# 1 Tmavá čokoláda (najmenej 70% kakaa)

Kakaové bôbové struky používali Aztékovia a Mayovia ako formu meny. O Mayoch bolo známe, že pár bôbov vymenili za noc vášne v "nevestinci", zatiaľ čo povesti o aztéckom cisárovi Montezumovi hovoria, že na uspokojenie svojich početných manželiek skonzumoval najmenej päťdesiat šálok čokolády. Známy #Casanova tiež spomína čokoládu vo svojich pamätiach ako prostriedok na udržanie svojho libida. Tmavá čokoláda je nielen zmyselná kvôli svojej chuti a aróme, ale tiež zvyšuje vytrvalosť a spôsobuje prudký nárast dopamínu - hormónu, ktorý vyvoláva pocity šťastia. Vďaka obsahu fenyletylamínu a tryptofánu nám čokoláda dáva potešenie, ktoré niektorí označujú ako podobné zamilovaniu, a pomáha pri tvorbe serotonínu, ktorý zlepšuje náladu a sexuálne vzrušenie.


Elixír lásky: Pre sladkú a zdravú pochúťku pridajte kúsok kakaa do smoothies, ovsených vločiek, jogurtu alebo syra ricotta. Alebo ho zmiešajte so šálkou teplého mandľového mlieka a štipkou stévie pre dokonalú horúcu šálku čokolády bez viny, ktorá napumpuje endorfíny.


# 2 Jahody

Jahody boli kedysi známe ako symbol Venuše, bohyne Lásky. V starom Grécku bolo údajne obdobie, keď sa jedli jahody jedine v tvare srdca, a všetky ostatné červené jedlá boli zakázané! Jahody sú superpotravinou bohatou na antioxidanty a fytochemikálie, ktoré pomáhajú znižovať zápaly kĺbov, zvyšujú imunitu, znižujú hladinu cholesterolu a podporujú zdravie očí a srdca. Pomáhajú tiež zabraňovať deštrukcii kolagénu, čo je jedným z hlavných faktorov tvorby vrások. Vysoký obsah vitamínu C v jahodách je prospešný pre produkciu pohlavných hormónov a neurotransmiterov v mozgu na zvýšenie libida.


# 3 Čili papričky

Čili papričky obsahujú kapsaicín - práve to ich robí pikantnými nakoľko stimuluje nervové zakončenia v jazyku, ktoré následne uvoľňujú adrenalín. Tieto chemikálie zvyšujú srdcovú frekvenciu a uvoľňujú endorfíny - prírodné opiáty nachádzajúce sa v ľudskom tele. Pri ich konzumácii buďte opatrní, pretože ak si ich budete trieť o pokožku mimo úst alebo kdekoľvek inde na tele - bude to štípať :).


# 4 Pistácie

Pistácie sú jednými z mála orechov, ktoré obsahujú väčšinu výživných látok, ktoré ľudia potrebujú pre úplné zdravie. Sú tak nabité výživnými látkami, že iba 100-gramová porcia poskytuje 562 kalórií a 20% dennej potreby bielkovín, vlákniny, niekoľkých minerálov, tiamínu a až 131% dennej potreby vitamínu B6. S denným príjmom hŕstky pistácií sa libido výrazne zvyšuje.


# 5 Kokos

Kokos obsahuje vitamín C a základné minerály ako meď, železo, horčík, mangán, fosfor a selén. Pomáha pri budovaní silných kostí, znižovaní zápalov kĺbov, regulácii hladiny cukru v krvi a relaxácii mysle a tela. Hovorí sa, že vláknina prítomná v kokose reguluje chuť do jedla. Je dobré si uvedomiť, že kokosový olej je takmer čistý nasýtený tuk a mal by sa konzumovať s mierou.


# 6 Citrusové ovocie

Citrusové ovocie je nielen aromatické, asi aj preto patrí k najobľúbenejším potravinám na svete, ale je tiež bohatým zdrojom minerálov, vitamínov a vlákniny (neškrobové polysacharidy). Obsahuje tiež fytochemikálie, ktoré pomáhajú znižovať riziko mnohých chronických chorôb. Okrem toho, že sú zdrojom vitamínu C, citrusové plody obsahujú základné živiny, ako sú glykemické a neglykemické uhľohydráty (cukry a vláknina), vápnik, meď, kyselina listová, horčík, niacín, kyselina pantoténová, fosfor, draslík, riboflavín, tiamín a vitamín B6. Citrusové ovocie je zároveň prospešné aj pre reprodukčné zdravie mužov.


# 7 Banány

Babány sú bohaté na draslík, ktorý pomáha kardiovaskulárnemu systému pri udržiavaní optimálneho pravidelného prietoku krvi. Obsahujú tryptofán - bielkovinu, ktorú telo používa k premene na serotonín. Banán je obľúbeným občerstvením športovcov a je nabitý bromelaínom a vitamínom B - obidvomi regulátormi testosterónu. Sú nielen dobré pre mužské libido, ale tiež zvyšujú zdravie prostaty vďaka vysokému obsahu mangánu a horčíka.


Zoznam superpotravín, ktoré sú tiež aj výbornými afrodiziakami, je pomerne dosť dlhý. Každý z nás si môže nájsť niečo, čo má skutočne rád, a použiť to vo svojich obľúbených receptoch ako hlavnú ingredienciu alebo náhradu.


Tuto sú niektoré z ďalších obľúbených afrodiziakálnych superpotravín, ktoré bezpochyby pošteklia vašu fantáziu:


Acai, jablko, marhuľa, mango, čučoriedky, brusnice, čerešne, banány, broskyne, ananás, granátové jablko, maliny, figy, hrozno

Rukola, špargľa, avokádo, uhorky, bazalka, bobkový list, repa, fenikel, zeler, reďkovka

Kaviár, čili papričky, čokoláda, škorica, kokosová voda,

Cesnak, Ďumbier, Ginkgo, Ženšen, Goji Berry, tekvicové semiačka, rozmarín, šafrán

Muškátový oriešok, aníz, orechy, mandle, vanilka

Olivový olej, ovos, ustrice, losos, mušle, morské riasy, morský ježko (Uni), žralok, krevety, sushi, hľuzovky, tuniak, melón Yarsagumba (himalájska Viagra, huba)


Do svojho nádherného menu môžete pridať červené víno alebo šampanské. Tieto lahodné moky pomôžu uvoľniť telo i myseľ, a dostať vás do romantickej nálady.

Červené víno obsahuje resveratrol, silný antioxidant, ktorý pomáha zmierňovať zápaly a doslova nám pumpuje krv. Červené víno, šampanské a šumivé víno umožňujú, aby bol alkohol rýchlejšie absorbovaný do našej krvi, čo prispieva k našej relaxácii a podpore dobrej nálady v romantickom prostredí. Všeobecne sa alkohol považuje za silné afrodiziakum, hlavne kvôli jeho fyziologickým účinkom. Ale ako však povedal Shakespeare o alkohole: „Vyvoláva túžbu, ale zoberie to výkon.“ Inými slovami - čím menej, tým viac.


Ak nepijete žiadny alkohol, môžete ho nahradiť hroznovou šťavou (červenou alebo bielou), pretože obsahuje rovnaké množstvo resveratrolu ako červené a biele víno.


A nezabudnite samozrejme na milý úsmev a dobrú náladu, tá spolu so smiechom býva častokrát tým najlepším afrodiziakom vo vzťahu...


Krásneho Valentína prajem všetkým...



TIP: Vyskúšajte náš recept na >> Zdravú Valentínsku čokoládovú tortu <<

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page