top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

SUPERNOV MESIACA V KOZOROŽCOVI /23. DECEMBER 2022/: ČAS LIEČENIA, INICIÁCIE & NOVÝCH ZAČIATKOV

Posledný Nov Mesiaca v roku 2022 pripadá na 23. decembra (11:16 hod.) v znamení Kozorožca. S týmto Novom Mesiaca sa toho dá veľa rozbaliť a mnohé energie okolo neho sa zdajú byť náznakom Vesmíru o tom, čo môžeme očakávať, keď sa presunieme do roku 2023. V čase tohto Novu bude Mesiac mimoriadne blízko k Zemi, čo z neho robí tzv. Supermesiac. Aj keď Nov Mesiacav tejto lunárnej fáze neuvidíme, jeho blízkosť k Zemi určite spôsobí, že ho budeme všetci cítiť veľmi intenzívne! Nov Mesiaca v zemskom znamení Kozorožca tiež spadá na prvý stupeň znamenia zverokruhu. Ide o vysoko nabitý a karmický stupeň, ktorý naznačuje nové začiatky a začiatok novej kapitoly v našich životoch, oveľa intenzívnejšie ako ktorýkoľvek iný Nov Mesiaca. Je zaujímavé poznamenať, že toto bola téma minulomesačného Novu Mesiaca a bude pokračovať aj počas nasledujúcich troch novoluní v novom roku 2023. Toto je zároveň druhý Nov Mesiaca v znamení Kozorožca v roku 2022. Prvý sme zažili začiatkom roka 2. januára 2022. Zdá sa, že Kozorožec bola naším sprievodcom, keď sme vstúpili do roka, a bude naším sprievodcom, aj keď z neho vyjdeme. Decembrový Nov Mesiac taktiež vytvára tesnú kvadratúru s Jupiterom na 0° Barana, takže máme čo do činenia s veľmi silnou kardinálnou iniciačnou energiou. Toto je najlepší čas na to, aby ste si dali novoročné predsavzatia. Nechcete to nechať až do 1. januára, pretože vtedy už bude Merkúr retrográdny, čo môže zasahovať do vášho najlepšieho úsudku...

NOV MESIACA V KOZOROŽCOVI DECEMBER 2022 www.jove.sk

Art by Emilia Nora Elina


Morská koza, ktorá je symbolom znamenia Kozorožca, je mýtické stvorenie, ktoré dokáže plávať do najhlbších hlbín morí a zároveň vyšplhať sa na najvyššie útesy hôr, čo jej dodáva jedinečnú perspektívu a múdrosť, ktorej nemôže konkurovať žiadne iné zviera. Morská koza je však tiež v nevýhode. Aj keď má chvost, nemá plutvy. Má len dve predné nohy, zadné jej chýbajú. To všetko môže byť pre Morskú kozu mimoriadne náročné, ale prostredníctvom neustáleho učenia sa a vytrvalosti môže prijať všetky výnimočné dary, ktoré jej život ponúka.


Možno vo vás symbolika morskej kozy niečo rozžiarila. Rezonuje vám lekcia Morskej kozy? Je niečo, čo si z tohto príbehu môžete odniesť?


Morská koza nám pripomína, že každý z nás je jedinečnou a špeciálnou Bytosťou. Všetci máme svoje dary a talenty; všetci máme svoje zručnosti, a keď sa ich naučíme využívať, môžeme zažiť odmeny, ktoré nám ponúkajú.


Morská koza nemôže šplhať tak rýchlo a svižne ako jej bratia a sestry, horské kozy, a nemôže plávať popri kŕdli rýb, ale môže akceptovať jedinečnosť svojho vlastného tela, svoj vlastný talent a svoju vlastnú silu.


Ako môžete vstúpiť do svojej vlastnej vnútornej sily pod Novom Mesiaca v znamení Kozorožca? Ako môžete povstať napriek svojim vnímaným chybám a nedostatkom a spojiť sa so svojou túžbou dosiahnuť čokoľvek, čo vás volá z miesta vášho srdca a duše?

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page