top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

SPLN MESIACA V RYBÁCH (21.9.2021): DIVOKÉ ZMENY... HORE AŽ KU HVIEZDAM!!

Updated: Sep 17, 2021

Spln Mesiaca vo vodnom znamení Rýb 21. septembra (01:55) bude zrejme jedným z tých najzasnenejších Splnov v tomu roku. Pod vplyvom jeho mágie sa môžeme cítiť mimoriadne citliví, mimoriadne kreatívni a dokonca aj mimoriadne intuitívni. Na druhej strane však Mesiac bude v čase svojho Splnu v opozícii s Marsom a v konjukcii s fixnou hviezdou Scheat, čo môže predpovedať náhle a vskutku nepríjemné udalosti. Tarotová karta reprezentujúca tento Spln Mesiaca je 10 Pohárov a liečivým krištálom akvamarín. Septembrový Spln Mesiaca nastáva po sérii liečivých vzdušných trigónov. Planéta Saturn stále neúprosne drží tieto trigóny pohromade. Vyzerá to však, že všetky udalosti, ktoré sa udejú okolo tohto Splnu mesiaca, sa čoskoro rozpadnú! Divoké zmeny nálad počas tohto Splnu Mesiaca v Rybách nás budú zrejme držať poriadne v strehu.


Merkúr v kvadratúre s Plutom počas Splnu Mesiaca predpovedá, že emócie budú úplne všade. Navyše, hviezda Scheat (Beta Pegasi - sýto žltá hviezda s magnitúdou 2,44, ktorá sa nachádza na nohe okrídleného koňa, v súhvezdí Pegasa) sa nenadarmo nazýva Scheeeaaat (výslovnosť mena je veľmi podobná angl. slovu "shit":).

Táto hviezda je veľmi náchylná na náhle nehody. Dalo by sa dokonca povedať, že hviezda Scheat má medzi astrológmi zrejme tú najhoršiu povesť. Navyše, v opozícii s Marsom by to mohlo predpovedať veľmi nepríjemné udalosti. Je potrebné však zdôrazniť, že v tomto období sa bude na nebeskom plátne odohrávať aj niekoľko šťavnatých, pozitívnych a veľmi kreatívnych trigónov, s Mesiacom nie príliš ďaleko od Neptúna. Existuje teda vynikajúca príležitosť preniesť túto iskrivú energiu do niečoho úžasne odvážneho.


Hviezda Scheat je tiež na pokraji toho, aby sa stala „hviezdou nášho veku“, pretože v roku 2045 sa presúva do súhvezdia Barana. Scheat má veľa čo do činenia s pokrokom futuristických technológií a spájaním myslí prostredníctvom internetu.


Surfovanie na internete je v dnešnej dobe úplne bežná vec, všetky bariéry padajú a medzi ľuďmi existuje väčšie prepojenie a transparentnosť, to sme tu napr. ešte pred 20 rokmi nemali. Opäť je však dôležité pripomenúť, aby sme boli opatrnejší a vedomejší pri práci s týmto dvojsečným nástrojom, pretože tí, ktorí majú kontrolu, môžu použiť túto technológiu proti nám. Scheat však nepozná hranice a nevidí žiadne hranice. Only Sky is The Limit.


Ako už bolo vyššie spomenuté, Mesiac v opozícii s Marsom vytvára veľmi dynamické energie, ktoré je potrebné vyjadriť pri nejakej fyzickej aktivite alebo nasmerovať túto energiu do niečoho kreatívneho. V opačnom prípade sa vybudovaná frustrácia môže stať veľmi nepríjemnou a pomaly až nebezpečnou ako pre vás samotných, tak aj pre ostatných vo vašom okolí. Majte teda oči na stopkách, dávajte na seba zvýšený pozor a neotvárajte sa nižším astrálnym "podvodníkom".


VÝZNAM SPLNU MESIACA V RYBÁCH

Rybám vládne živel vody a Mesiac je rád vo vodných znameniach. Je pod vplyvom toku vĺn, ktoré umožňujú Mesiacu vyjadriť svoj plný energetický potenciál. V astrológii predstavuje Mesiac naše emócie. Ovláda naše emocionálne telo a je silne prepojený s tým, ako sa cítime. Mesiac je spojený aj s našimi pocitmi bezpečia. Cítime sa emočne bezpečne v našich každodenných potulkách svetom?


Mesiac je tiež spojený s posvätnou ženskou energiou. Táto energia je prítomná vo všetkých živých veciach a pri silnom Splne Mesiaca môžu vyplávať na povrch problémy, ktoré súvisia so vzťahom k nášmu posvätnému ženstvu vo vnútri alebo k ženského pohlaviu všeobecne. Niekedy sa tieto výzvy môžu odzrkadliť v najvýznamných "ženských" vzťahoch /matka, dcéra, životná partnerka a pod./ v našich životoch.


Každý Spln bude na nás vplývať odlišne v závislosti od našich vlastných individuálnych kozmických energií a toho, čo je Mesiac predurčený "namiešať" v našich vlastných životoch.


Spln Mesiaca je však v konečnom dôsledku časom osvetlenia a kulminácie. Predstavuje vrchol lunárneho cyklu, a ako vo všetkých dobrých dejových líniách každého príbehu, po intezívnych zápletkách a nespočetných dramatických twistoch konečne nastáva vyvrcholenie a rozuzlenie príbehu, ktorým sme spolu s ostatnými "postavami" prechádzali.


Tento Spln Mesiaca vo snovom znamení Rýb je úzko spojený s udalosťami, ktoré sa odohrávali začiatkom septembra počas Novu Mesiaca v Panne, a rovnako je energeticky spojený aj s udalosťami, ktoré sa udiali v polovici marca pod Novom Mesiaca v Rybách.


Dalo by sa povedať, že Nov Mesiaca v Rybách v marci bol začiatkom príbehu, ktorý teraz dosiahol svoje vrcholenie. Viete vytvoriť nejaké prepojenie medzi tým, čo sa vo vašom živote odohrávalo v marci 2021 a teraz?


Spln Mesiaca je tiež obdobím energetického uvoľnenia, takže ak existuje niečo, čo by ste chceli zo svojho života uvoľniť, je to perfektný moment v mesiaci na stanovenie nových zámerov.


Zamyslite sa nad tým, čoho / koho sa už nechcete viac držať. Pošlite tomuto "spojeniu" lásku a vďačnosť za všetky predošlé lekcie, ktoré ste vďaka tejto skúsenosti získali, a potom ho pod jasným svetlom Splnu symbolicky vydýchnite von zo svojho energetického poľa.


Neptún, planéta ilúzií, snov a intuície, je pod týmto Splnom Mesiaca v znamení Rýb taktiež veľmi aktívny. Kedykoľvek je Neptún aktívny, môže vytvárať hmlistú energiu. Môžeme mať pocit, že sa brodíme hustým lesom a nevidíme, čo je pred nami. Môže byť ťažšie rozhodnúť sa alebo myslieť s čistou mysľou.


Neptún môže tiež vyvolať naše najhlbšie emócie, čo nám umožní vidieť, čo bublá pod povrchom. Pod jeho vplyvom možno nebudeme schopní analyzovať to, čo cítime, namiesto toho sa môžeme ocitnúť medzi prechádzaním od jedného pocitu k druhému.




Počas Splnu Mesiaca vo vodnom znamení, ako je tento, je najlepšie, keď sa necháme viesť našim srdcom. Pokúšať sa porozumieť veciam pomocou našej racionálnej mysle môže len prispieť k vačšiemu zmätku. Ak však na chvíľu necháme svoje myšlienkové pochody ísť a namiesto toho vkĺzneme do miesta srdca a cítenia, môžeme byť schopní intuitívne nájsť všetky odpovede, ktoré hľadáme.


Intuícia je často popisovaná ako pocit, že to jednoducho "viete". Často nemáte žiadny konkrétny dôkaz, alebo vôbec akýkoľvek dôvod cítiť to tak, je to len silný pocit "vedenia".


V mnohých ohľadoch je toto miesto vnútorného vedenia miestom, kam nás povoláva tento blížiaci sa septembrový Spln Mesiaca. Volá nás vykročiť z racionálnej mysle do priestoru cítenia. Vyzýva nás, aby sme sa odpojili od hľadania dôkazov a namiesto toho sa nechali spojiť so svojimi pocitmi.


Vyskúšajte si rýchle cvičenie, ktoré vám pomôže stelesniť tento priestor. Položte si ruku na srdce a zatvorte oči. Teraz si položte otázku: Aké sú tri slová na opis toho, ako sa momentálne cítim? Potom, čo si položíte túto otázku, pozastavte sa na chvíľu. Nesnažte sa ihneď odpovedať pomocou mysle, namiesto toho sa vrhnite do posvätného priestoru svojho srdca a odpovedajte z miesta čistého pocitu.


Možno budete prekvapení, aké odpovede sa vám budú vnášať do vedomia. Niekedy, keď robíme toto cvičenie, vieme povzniesť posudzovanie našej mysle do hlbšieho a prepojenejšieho posvätného priestoru srdca. Niekedy si ani neuvedomujeme, ako sa skutočne cítime, kým neposkytneme priestor tomuto vedomiu.


Toto malé cvičenie vás môže okamžite spojiť s vašim emocionálnym telom, a dokonca vám môže pomôcť porozumieť sebe na oveľa hlbšej úrovni.


Naše emócie nie sú vždy našou pravdou, ale vždy platí, že sú odzrkadlením a sprievodcami toho, čo budeme potrebovať preskúmať, pozrieť sa na to alebo sa do toho ponoriť hlbšie.



Emócie nás môžu častokrát zavádzať, preto je najlepšie im nedávať žiadne nálepky, ani ich posudzovať. Namiesto toho im nechajte priestor prejaviť sa. Predstavte si ich z pozície nestranného pozorovateľa ako takých "návštevníkov", ktorí prichádzajú a odchádzajú. Niekedy naše emócie chcú byť iba ​​videné a vypočuté. Niekedy úplne stačí, ak im umožníme prejaviť sa, bez našej prílišnej angažovanosti či posudzovania, a oni následne ladne odídu.


Neptún je taktiež silne spojený s vodou a oceánmi. Preto čas strávený v blízkosti vody môže byť v tomto období veľmi prospešný, rovnako ako teplý kúpeľ alebo dokonca postačí aj pravidelný príjem tekutín.


Naprogramovanie pitnej vody pomocou krištálov, zámerov a modlitby je tiež skvelý spôsob, ako využiť túto mocnú energiu Splnu. Rovnako ako trávenie času kreatívnymi projektmi.


Tento Rybí Spln Mesiaca je spolu s energiami Neptúna fantastickou kombináciou všetkých umeleckých snáh. Ak pracujete v kreatívnej oblasti alebo tvoíte nejaký kreatívny projekt, ktorý chcete dostať "zo zeme", táto energia Rybieho Splnu Mesiaca bude plná podpory.


Aj keď je všetka táto vodná energia dobrá na prepojenie s vašou intuíciou a na podporu kreatívnych snov, existuje šanca, že na vás môže vplývať zdrvujúco a posunúť vás na miesto emocionálnej nestability.


To sa môže prejaviť aj ako pocit potreby uniknúť z reality alebo uniknúť pred tlakom zo života. Aj keď niektoré formy úniku môžu byť zdravé, existujú aj také, ktoré nám môžu uškodiť. A to je niečo, čo si musíte uvedomiť pod energiou tohto Rybieho Splnu. Ak cítite potrebu uniknúť, skúste to vyriešiť konštruktívnymi nástromi, ako je meditácia, písanie denníka, zahĺbenie sa do dobrej knihy alebo sa dokonca ponoriť do nejaké povznášajúceho filmu.


V tomto živote bohužiaľ môžeme uniknúť len chvíľu, než nám realita začne opäť klopať na dvere. Vedzte, že vždy máte silu vysporiadať sa s tým, čo prichádza do vášho života. Ak sa rozhodnete postaviť sa svojim výzvam a "zabojovať" so všetkým čo vám každodenný život prinesie "na tanier", nájdete zaručene podporu, ktorú potrebujete na to, aby ste sa mohli vysporiadať so všetkým, čo ťaží vaše srdce.


Spln Mesiaca je vždy vhodný čas na skoncovanie s nezdravými návykmi alebo voľbami životného štýlu, takže využite túto energiu vo svoj prospech. Dôverujte svojej intuícii a použite svoj šiesty zmysel na prekonanie všetkých náročných prekážok, ktoré sa vyskytnú.



Celkovo je septembrový Spln Mesiaca veľmi snovým, kreatívnym a intuitívnym obdobím. Aj keď sa môžeme cítiť mimoriadne citliví, spojenie s jemnejšími frekvenciami sveta okolo nás je vo svojej hĺbke veľmi naplňujúce a krásne. Táto krása sa potom odzrkadlí aj v spojení s odlivmi a prílivmi nášho emocionálneho tela.


Aj keď nie každá emócia, ktorú cítime, je našou najvyššou pravdou, súčasťou našej ľudskej skúsenosti je precítiť ju, dovoliť si zažiť túto emocionálnu dúhu.


Vďaka tejto dúhe sa stávame súcitnejšími, otvorenejšími, uvedomelejšími a láskavejšími. Prostredníctvom našich emócií môžeme začať hlbšie chápať, čo nás poháňa a odkiaľ môžu pochádzať naše zámery.


Preskúmajte svoje emocionálne rytmy pod týmto Rybím Splnom Mesiaca. Prijmite to, čo cez vás pretečie bez posudzovania, nechajte to cez seba prejsť ako vlnu a dôverujte intuitívnym inštinktom a šepotu, ktoré následne vo vás zostanú, keď to im to umožníte.


ZHRNUTIE PRE SPLN MESIACA V ZNAMENÍ RÝB

Počas tohto Splnu Mesiaca v Rybách je viac ako príhodné poučiť sa z mýtu o Pegasovi. Poznáte ho? Stručné pripomenutie... Mýtus o Pegasovi a Bellerophonovi má v gréckej mytológii osobitné miesto, pretože hovorí o zrade a lojalite, snoch a očakávaniach, náhodách a šanciach... pointa tohto dlhého príbehu je, že Bellerophon spadol z Pegasa, práve vo chvíli, keď sa chystal dostať na vrch Olymp, domova samotných Bohov.


Pod vplyvom tohto blížiaceho sa Splnu Mesiaca v Rybách sa uistite, či sa nesabotujete, práve vo chvíli, keď sa chystáte dosiahnuť úspech. Tento Spln Mesiaca je vynikajúci na vytvorenie plánu pre vaše najdivokejšie sny. Počas tohto Splnu Mesiaca sme na pokraji objavenia niečoho fascinujúceho, takže neprepadajte panike zo strachu z neznámeho, ale vyvezte sa na vlne tohto úžasne potenciálneho a magického času... hore až ku hviezdam!!!


V tesnom závese po Splne Mesiaca nastáva Jesenná rovnodennosť, ktorá bude rovnako pod vplyvom tohto magického obdobia. Veľa podrobných informácii a zaujímavosti, ako aj recept na prípravu magického oleja, nájdete v článku MABON (22.9.2021): MYSTÉRIA, ASTROLÓGIA & DUCHOVNÝ VÝZNAM JESENNEJ ROVNODENNOSTI


Krásny očistný rituál pre Spln Mesiaca v Rybách >> nájdete TU.


Požehnaný Spln Mesiaca vám všetkým!!!


S Láskou,




P.S.: Tento príspevok je autorským článkom, preto ak ho túžite zdieľať, urobte tak, prosím, v jeho kompletnom zení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page