top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

RETROGRÁDNY MERKÚR V BÝKOVI APRÍL 2023: ASTROLÓGIA, SPIRITUÁLNY VÝZNAM, RITUÁLY + DENNÍKOVÉ VÝZVY

Retrográdny Merkúr je fenomén, pri ktorom sa z nášho pohľadu na Zemi planéta Merkúr na svojej obežnej dráhe pohybuje dozadu. V skutočnosti to tak nie je, no napriek tomu má tento tranzit výrazný vplyv na našu komunikáciu, technológie a cestovanie. Tento mesiaca prejde Merkúr do svojho retrográdneho pohybu v znamení Býka, kde zostane od 21. apríla do 15. mája 2023. Býk je zemské znamenie, ktoré sa spája so stabilitou, pohodlím a materiálnym statkom. Počas tohto retrográdneho obdobia môžeme mať tendencie sústrediť sa viac na materiálne záležitosti, ako sú financie alebo majetok. Môže to však byť aj veľmi vhodný čas na prehodnotenie našich hodnôt a priorít, najmä v oblasti peňazí a zdrojov. Z duchovného hľadiska môže byť retrográdny Merkúr v Býkovi časom na spomalenie a zamyslenie sa nad tým, na čom v živote skutočne záleží. Možno je najvyšší čas opustiť našu pripútanosť k materiálnym statkom a zamerať sa viac na pestovanie vnútorného pokoja a spokojnosti. Je to tiež čas na precvičenie trpezlivosti a vytrvalosti, pretože energia Býka nás povzbudzuje k tomu, aby sme sa držali vecí, ktoré sú zamerané skôr na dlhú trať. Celkovo môže byť retrográdny Merkúr v Býkovi náročný čas na komunikáciu a cestovanie, no zároveň to môže byť aj skvelý čas na prehodnotenie našich priorít a zameranie sa na náš duchovný rast. Chceli by ste sa dozvedieť viac o tom, ako využiť tento mocný tranzit pre svoje najvyššie dobro a vyťažiť z neho maximum, a ktoré krištály vám budú najviac nápomocné? Pokračujte ďalej v čítaní a dozviete sa všetko potrebné...

RETROGRÁDNY MERKÚR APRÍL 2023: SPIRITUÁLNY VÝZNAM, AKO SA S NÍM VYSPORIADAŤ + DENNÍKOVÉ VÝZVY

Art by Emilia Nora Elina


21. apríla Merkúr vstupuje do svojho retrográdneho pohybu a stáva sa tak prvou planétou v tomto roku, ktorá spomalí naše napredovanie. Merkúr vstupuje do svojho retrográdu trikrát do roka, kde zostáva približne po dobu troch týždňov. Samotnému retrográdu vždy predbieha "tieňové" obdobie, ktoré sa vyskytuje približne dva týždne pred a po oficiálnom retrográde. Merkúr bude retrográdny do 15. mája, pričom jeho tieňové obdobie potrvá až cca do 31. mája.


Hoci okolo retrográdneho Merkúra koluje veľa fám, domnienok a instagramových mémov, nie je to všetko len to zlé. Retrográdny Merkúr taktiež nie je zodpovedný za všetko, čo sa počas tohto obdobia pokazí. Áno, môže spôsobiť určitý chaos v našich životoch, no na druhej strane prináša aj strieborné stránky. Merkúr je planéta komunikácie a verne riadi prenos energie. Merkúr si môžete predstaviť ako extrovertnú osobu pri večeri. Energia vždy prúdi smerom von do davu. V retrográdnom stave sa však energia tejto planéty otočí dovnútra. Takže namiesto toho, aby vysielanie Merkúra vyžarovalo von do sveta, prúdi dovnútra a inšpiruje nás k väčšiemu rozjímaniu a zjaveniam.


Toto smerovanie energie dovnútra funguje skvele pri každodennom denníkovom sedení, nie vždy sa skvele hodí na nákup technológií, cestovné plány alebo podpisovanie zmlúv. Keď sa energia Merkúra obráti dovnútra, osvetlí nesprávne nastavenie systémov a komunikácie. Ak je napríklad chyba v časti kódu, ktorý prevádzkuje váš e-mailový server, retrográdny Merkúr na ňu upozorní a následne znefunkční celý systém. Táto porucha osvetlí trhliny priamo v základoch a v prípade potreby si vyžiada lepšiu prestavbu od základov.


Poukazovanie na nesprávne nastavenie je priam špecialitkou retrográdneho Merkúra. Všetko, čo v našom živote čo už len trochu nesedí, sa odhalí, aby sme to mohli prepracovať, preformulovať a v prípade potreby prestavať. Možno si častokrát ani neuvedomujeme, že niečo nie je v poriadku, kým to Merkúr nezruší, a prípadne po niekoľkých bolestiach hlavy zistíme, že urobiť celkový reštart bolo to najlepšie rozhodnutie.


Retrográdny Merkúr tiež spôsobuje, že sa svojou mysľou vraciame späť a prehodnocujeme, či sa niečo, čo skončilo, dá napraviť, alebo sa s tým musíme raz a navždy rozlúčiť. Možno sa vám stane, že si budete znovu pripomínať rozchody alebo iné prípady, kedy ste mali pocit, že ste premeškali nejakú významnú príležitosť, aby ste zvážili, či ste urobili správne rozhodnutie. Retrográdny Merkúr nám poskytuje čas na prepracovanie minulosti a akejkoľvek komunikácie, ktorá sa uskutočnila počas ukončenia vecí. Preto sa vám v tomto čase môže ozvať váš bývalý partner alebo budete mať chuť ho osloviť. Retrográdny Merkúr je vždy časom na potvrdenie našich minulých rozhodnutí a na nájdenie sily pre definitívne uzavretie toho, čo už naslúži nášmu najvyššiemu dobru.


Merkúr bude v tomto roku prechádzať retrográdom v zemských znameniach. Tento prvý retrográdny Merkúr v roku 2023 sa nachádza v znamení Býka. Býk vládne našim zdrojom, hojnosti, sebaúcte, schopnosti nájsť pokoj, a komfortným zónam. Energia Býka vo všeobecnosti nemá rada zmeny. Povzbudzuje nás k tmu, aby sme zotrvávali v kurze, nech už robíme čokoľvek, a nerozkývali loď. Merkúr však potrebuje otriasať vecami tým, že ich rozbije. V znamení Býka očakávajte, že táto energia odhalí trhliny vo vašom finančnom plánovaní a prerozdeľovaní zdrojov. To znamená, že sa môže ukázať, kam vkladáte príliš veľa energie a kam jej naopak vkladáte príliš málo.


Z praktického hľadiska sa odporúča, aby ste v tomto období nepodpisovali finančné dokumenty, ak to nie je absolútne nevyhnutné. Ak ich predsa len musíte podpísať, prečítajte si ich trikrát. Retrográdny Merkúr má vo zvyku spôsobovať nedorozumenia alebo prehliadanie dôležitých detailov. V znamení Býka idú tieto nedorozumenia a poruchy na úkor nášho finančného života. Rovnako to nie je vhodný čas na uskutočnenie veľkého nákupu, ktorý nesie dlhodobý záväzok. Nejde o to, že by sa mohlo stať niečo hrozné. Len vám môže uniknúť dôležitý detail, ktorý by neskôr mohol spôsobiť problém.


Retrográdny Merkúr v Býkovi je však ideálny čas na to, aby ste posunuli hranice svojich komfortných zón. Je čas spýtať sa, ako sa obmedzujete a prečo. Nezabudnite, že pozitívom retrográdneho Merkúra je, že posilňuje našu vnútornú komunikáciu. Ak zistíte, že sa zdržiavate od toho, aby ste urobili skok vo viere, začnite byť viac otvorení novým výzvam. Pokúste sa zistiť, prečo, a zistite, či môžete preformulovať svoj vnútorný príbeh o tom, prečo nemôžete dôverovať svojej novej Ceste vpred. Vyzvite sa počas tohto tranzitu, aby ste konečne vystúpili zo svojich komfortných zón. Napokon, ak retrográdny Merkúr dokáže "rozbiť" váš počítač, prečo by nemohol rozbiť vaše vnútorné obmedzenia?


Je to tiež čas na hlboké spojenie s prírodou a nájdenie pokoja uprostred chaosu. Retrográdny Merkúr má tendenciu otriasať vecami. To vás môže zneistiť alebo dokonca podráždiť. Môže to podráždiť aj ľudí vo vašom okolí. Ak sa vám zdá, že ste frustrovaní, pretože nejaká technológia nefunguje správne alebo vám zrušili let lietadlom, považujte to za znamenie od Vesmíru, aby ste spomalili. Dajte si pauzu od obrazoviek, prestaňte sa snažiť zapamätať si heslo po tom, čo vám zablokovali účet, a choďte sa prejsť. Reštartujte sa za pomoci sily prírody napríklad tým, že jednoducho pocítite Slnko na tvári a Zem pod sebou. Vnímajte vôňu kvetov, počúvajte vtáky a pamätajte, že príroda je vždy v súlade s najvyšším Zdrojom a samotným Vesmírom. Precíťte, ako na vás dolieha nádherný pocit ľahkosti, a dovoľte, aby vám priniesol energiu a pokoj vašej mysli. Keď sa vrátite k tomu, čo vám spôsobuje ťažkosti, možno zistíte, že sa to napravilo samo, alebo úplne postačí, keď to vypnete a znova zapnete.


RETROGRÁDNY MERKÚR V BÝKOVI APRÍL 2023: ASTROLÓGIA, SPIRITUÁLNY VÝZNAM, RITUÁLY + DENNÍKOVÉ VÝZVY

RITUÁLY A TIPY PRE RETROGRÁDNY MERKÚR V BÝKOVI APRÍL 2023

Tu je niekoľko rituálov a tipov, ktoré môžete praktizovať počas retrográdneho Merkúra v Býkovi, ktoré vám pomôžu ľahšie a jasnejšie sa zorientovať v tomto náročnejšom tranzite:

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page