top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

RETROGRÁDNY MERKÚR MÁJ 2022: ČAS NA ODPOJENIE SA & RETROSPEKTÍVU

Ešte sme sa nestihli poriadne otriasť z energetických zmien súvisiacich s astrologickými tranzitmi apríla 2022, a už tu máme ďalšiu veľkú udalosť. Merkúr sa 10. mája 2022 zmení na retrográdny vo svojom domovskom znamení Blížencov, čo zintenzívni jeho energie. 23. mája 2022 sa presunie späť do Býka, kedy môžeme mať pocit, že sa veci trochu ustália, a následne 3. júna 2022 ukončí svoje retrográdne obdobie a prejde opäť do priameho pohybu vpred. Merkúr je posolskou planétou komunikácie, koordinácie, tvorivého vyjadrovania a spracovania informácií. Zaujímavým faktom je, že je to najmenšia planéta a zároveň najrýchlejšia planéta našej slnečnej sústavy. Merkúr je len o niečo väčší ako Mesiac Zeme. Starovekí astrológovia verili, že keď bol Merkúr retrográdny, cestoval Podsvetím, odhaľoval skryté posolstvá, stratené intuitívne poznatky a vyššie Pravdy. Z tohto dôvodu bolo ľuďom počas tohto obdobia odporúčané počkať s podpísovaním zmlúv či veľkými životnými rozhodnutiami. Keď sa Merkúr nakoniec vynorí so všetkými týmito skrytými posolstvami, lepšie budeme chápať univerzálnu Pravdu, súvislosti udalostí nášho života a získame nový pohľad na to, ako postupovať ďalej.

RETROGRÁDNY MERKÚR MÁJ 2022

© Art by Emilia Nora Elina


Dnes mnohí veria, že retrográdny Merkúr je pomerne nešťastným obdobím v roku v oblasti komunikácie, výpadku elektronických zariadení, nezhôd a iných nešťastných "náhod" týkajúcich sa zdieľania informácii, ale my to môžeme jednoducho považovať len za iné energetické vyjadrenie. Merkúr vstupuje do svojej retrográdnej fázy minimálne tri až štyrikrát do roka, je to prirodzený cyklus Vesmíru, ktorý nám zároveň dáva aj vodítka, ako nasledovať jeho rytmus.


Retrográdny Merkúr sa môže stať výzvou, keď sme netrpezliví, máme veľa mentálneho neporiadku, ignorujeme svoju intuíciu, posúvame sa rýchlo vpred bez obsiahnutia dôležitých faktov, nedokážeme jasne komunikovať alebo sa pokúšame zahrávať s technológiou.


Pretože Merkúr vládne našej mysli – vrátane spôsobu, akým myslíme a spôsobu komunikácie – môže byť počas retrográdneho Merkúra ťažké správne sa pochopiť. Komunikačné siete ako internet a dopravné systémy môžu byť vystavené výpadkom a oneskoreniam. Tradične sa to často považuje za nepríjemné alebo frustrujúce obdobie, ale v skutočnosti môže retrográdny Merkúr priniesť aj mnohé výhody.


Je tiež dôležité pamätať na to, že kedykoľvek zažijeme účinky retrográdneho Merkúra, je to často znamenie pre nás, ktorému by sme mali venovať väčšiu pozornosť.


Retrográdny Merkúr chce, aby sme spomalili, zastavili sa a prehodnotili, chce, aby sme počúvali svoje podvedomie i intuíciu. Mnohí z nás sú neustále v zhone a mysľou sa nám neustále preháňajú myšlienky, a preto môže byť častokrát veľmi náročné zastaviť sa a skutočne venovať pozornosť správam, ktoré sa nám Merkúr snaží odhaliť.


Keď je Merkúr v retrográdnom stave, je to vlastne skvelý čas vrátiť sa späť k dôležitým veciam a preskúmať ich s väčšou dôslednosťou, prípadne zamyslieť sa nad našimi veľkými rozhodnutiami v minulosti. Staré projekty, dokonca aj staré vzťahy sa môžu niekedy vrátiť do našich životov pod vplyvom tohto retrográdu, zvyčajne preto, že tu zostalo niečo nedokončené, čo je potrebné vyriešiť a uzavrieť tak túto lekciu.



RETROGRÁDNY MERKÚR MÁJ 2022

Druhý retrográdny Merkúr v roku 2022 sa nám teda začína 10. mája, priamo v srdci portálu Zatmenia. Portál Zatmenia je už sám o sebe transformačným obdobím so zvýšenými energiami, takže keď Merkúr počas tohto portálu ponorí svoje "prsty na nohách" do Podsvetia, výrazne sa zvýši aj naša senzitívnosť.


Keďže Merkúr je vládcom mysle, môžeme v tomto období tiež pociťovať, akoby sa zosilňovala mentálna hmla. Môže byť pre nás náročnejšie pochopiť, ako sa cítime, čo si myslíme a čo sa s nami naša intuícia snaží komunikovať.


Z tohto dôvodu je potrebné v tomto období spomaliť, byť viac trpezliví a využiť túto energiu na zastavenie sa a reflexiu predtým, ako sa rozhodneme pokračovať vpred. Zatmenie nás aj tak vedie k ďalšiemu najlepšiemu kroku, takže toto je skutočne obdobie odovzdania sa a dôvery v dokonalý tok Vesmíru.


Zatmenie Krvavého Mesiaca 16. mája bude prevažne o ukončení a uzavretí cyklu, a retrográdny Merkúr nám v tomto procese môže výrazne pomôcť tým, že odhalí hlbšie poznatky a intuitívne posolstvá. Na povrchu môže retrográdny Merkúr veci spomaliť či spôsobiť rôzne nečakané oneskorenia, ale akýkoľvek čas navyše, ktorý dostaneme, môžeme využiť ako dar od Vesmíru.


Majte na pamäti, že v deň, keď sa planéta otáča do svojej retrográdnej polohy, a následne deň otočenia do priameho pohybu vpred sú najsilnejšie na zvýšenie energií.


VÝZNAM RETROGRÁDNEHO MERKÚRA V BLÍŽENCOCH

Zo všetkých retrográdnych období Merkúra je to práve retrográdny Merkúr v Blížencoch, ktorý ponúka najlepšiu príležitosť na odpojenie sa od všetkého technologického ruchu. Vypnite techniku. Nemusíte byť neustále pripojení a dostupní pre všetkých v každú hodinu dňa.


Počas retrográdneho Merkúra v Blížencoch si doprajte čas, aby ste mohli využiť tichšie tempo života. Komunikácia môže byť v tomto období neprehľadná alebo zmätená, ale ak budete veci robiť pomalšie, bude menej pravdepodobné, že vás to zaskočí.


Očakávajte, že aj rozhodnutia môžu trvať dlhšie – keď Merkúr retrográduje v tomto vzdušnom znamení, ktoré je povestne známe svojou premenlivou náladou a nerozhodnosťou, môžeme sa častejšie ocitnúť v hádkach či neochote podstúpiť pevné rozhodnutie.


V rámci starostlivosť o seba v tomto retrográdnom období je veľmi užitočná meditácia, rovnako ako akékoľvek kreatívne písanie. Je to taktiež vhodný čas naučiť sa nový jazyk, pretože sa ľahšie sústredíme a nebudeme sa rozptyľovať.


Každé znamenie zverokruhu zažije toto retrográdne obdobie Merkúra trochu inak, v závislosti od presného umiestnenia Merkúra v osobnom horoskope jednotlivca. Celkovo sa nám však naskytuje pocit pokoja a spomalenia frenetického tempa života – za predpokladu, že to dovolíme.



Zistite, ako môže vaše znamenie zverokruhu vyťažiť maximum z retrográdneho Merkúra v Blížencoch v nasledovnom horoskope...


RETROGRÁDNY MERKÚR MÁJ 2022 ~ HOROSKOP PRE KAŽDÉ ZNAMENIE ZVEROKRUHU


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Barana (Baran: 20. marec – 19. apríl)

Pretože toto retrográdne obdobie Merkúra nastáva vo vašej komunikačnej zóne, môžete zistiť, že ste viac ovplyvnení oneskoreniami, technickými poruchami, poruchami spotrebičov či inými ďalšími nedorozumeniami. Trpezlivosť je cnosť! Vyhraďte si viac času na všetko dôležité, čo potrebujete počas týchto niekoľkých týždňov stihnúť, a venujte väčšiu pozornosť drobnostiam. Nespoliehajte sa na ostatných, že majú veci pod kontrolou, pretože to nemusia. Doprajte si aj dostatok spánku, pretože sa môžete cítiť nepokojnejší ako zvyčajne.


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Býka (Býk: 20. apríl – 20. máj)

Toto je dobré obdobie na to, aby ste si dôkladne premysleli, ako míňate alebo šetríte svoje peniaze. Merkúr retrograduje vo vašej zóne hodnôt a ak ste míňali veľa na márnomyseľné veci alebo utrácali na svoj luxusný blahobyt, možno vás to teraz znepokojuje. Precvičujte všímavosť, aby ste si pripomenuli svoj skutočný stav hojnosti. Ste oveľa požehnanejší, ako si uvedomujete, a to nielen materiálne – pochopenie a premýšľanie o tom v tomto období vám pomôže aj pri manifestácii materiálnej hojnosti.


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Blížencov (Blíženci: 21. máj – 20. jún)

Keď je Merkúr retrográdny vo vašom vlastnom znamení, váš zmysel pre identitu môže trochu trpieť. Pretože ste si menej istí sami sebou a svojim komunikačným štýlom, je ľahké neúmyselne uraziť ostatných. Z vynúteného spomalenia, ktoré toto obdobie prináša, však budete mať úžitok viac ako väčšina znamení a určite budete mať prospech z toho, že znížite používanie technológií. Vráťte sa k starým dobrým telefónnym hovorom po pevnej linke alebo rozhovorom tvárou v tvár, či dokonca k písaniu listov. Menej sa ponáhľať urobí v tomto období zázraky pre vaše duševné zdravie.


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Raka (Rak: 21. júna – 21. júla)

Keď sa Merkúr vo vašej najduchovnejšej zóne otáča retrográdne, bude to pravdepodobne niekoľko týždňov plných živých snov, zvláštnych pocitov a zábleskov sveta duchov. Teraz by bola pre vás práca s interpretáciou snov, rovnako ako regresná terapia z minulých životov. Predovšetkým sa obráťte dovnútra a hľadajte pokoj preč od šialenstva sveta. Toto je vaša pripomienka, aby ste sa odpojili, spomalili, ustúpili a nechali svet otáčať sa bez vás. Osviežte sa.


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Leva (Lev: 22. júl – 21. august)

Toto retrográdne obdobie Merkúra pravdepodobne povedie k nepochopenej komunikácii medzi priateľmi, kolegami a vaším širším spoločenským okruhom. Buďte opatrní najmä so sociálnymi sieťami a snažte sa nepridávať príspevky v hneve alebo frustrácii! Dajte priateľom výhodu pochybnosti, ak sa správajú čudne; vy asi tiež. Celkovo je čas spomaliť svoju spoločenskú aktivitu, dať si na chvíľu priestor na oddych od ostatných.


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Pannu (Panna: 22. august – 21. september)

Retrográdny Merkúr vo vašej zóne kariéry možno znie ako katastrofa, ktorá čaká, kým sa stane, Panny. No v skutočnosti to môže byť premyslené a produktívne obdobie. Najmä ak máte pocit, že potrebujete znovu nastaviť alebo prekalibrovať svoju kariérnu cestu, ktorá bude viac zodpovedať vášmu skutočnému poslaniu. Nečudujte sa, ak zistíte, že vám v tomto období pribúdajú pracovné povinnosti, hoci by ste možno čakali opak. Kľúčom je zostať pokojný, usporiadaný a pokračovať – zvládnete to. Ale ak sa vám to zdá nesprávne, využite tento čas na prehodnotenie toho, kam smerujete.


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Váhy (Váhy: 22. september – 22. október)

Cestovanie môže byť problematické počas tohto retrográdneho obdobia Merkúra, Váhy, pretože ovplyvňuje vašu zónu cestovania a dobrodružstva. Možno budete musieť trocha obmedziť svoje plány, alebo ich aspoň dôkladne skontrolovať a uistiť sa, že máte po ruke plány B a C. Ako už bolo povedané, neexistuje dôvod, prečo by to pre vás nemohlo byť stále šťastné a zaujímavé obdobie – možno len potrebujete nájsť svoje nové skúsenosti a nové tváre bližšie k "domovu". Rozhliadnite sa okolo seba na to, čo považujete za samozrejmosť, a nájdite každodenný zázrak vo veciach a ľuďoch, ktorých si už možno v skutočnosti nevšímate.


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Škorpióna (Škorpión: 23. október – 21. november)

Toto retrográdne obdobie Merkúra ovplyvňuje jednu z psychologicky najcitlivejších oblastí vášho horoskopu, Škorpióni, a počas tohto obdobia sa môžete cítiť veľmi emocionálni. Staré pocity úzkosti, ľútosti, horkosti alebo zlomeného srdca môžu byť znovu aktivované, ale ako vždy platí v astrológii, bolesť prichádza len preto, aby nás poučila a vytvorila cestu k ešte niečomu lepšiemu. Spracujte tieto pocity teraz, či už neformálne alebo prostredníctvom terapie, aby ste sa od nich mohli oslobodiť. Je to veľmi dobrý čas na sebaanalýzu a vlastný rast, ale potrebujete sa postarať o to, aby ste sa nenechali chytiť negativitou.


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Strelca (Strelec: 22. november – 20. december)

Retrográdny Merkúr vo vašej zóne lásky neznamená rozpad vášho vzťahu, Strelci. Aspoň nie vždy. Je pravda, že v tomto období sa môžete cítiť citlivejšie a pravdepodobnejšie sa budete hádať – ale v niektorých ohľadoch ste aj lepším komunikátorom, pretože vaše emócie sa ľahšie prejavujú a nefiltrujete ich cez logiku. Toto je dobrý čas na rozhovory od srdca k srdcu vo vašom milostnom živote a na úprimnosť, nech je to akokoľvek spaľujúce, s tými, ktorých máte najradšej.


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Kozorožca (Kozorožec: 21. december – 18. január)

Tento retrográdny Merkúr ovplyvňuje vašu zónu každodenných rutín, takže pravdepodobne môžete očakávať niektoré z tradičných problémov s technikou, spotrebičmi, komunikáciou a cestovaním. Vaša pokojná povaha vám však pomôže prijať to po svojom a je nepravdepodobné, že by vás to príliš trápilo. Vytvorte si chvíle pokoja a vďačnosti vo svojom každodennom živote a viac ako zvyčajne si všímajte krásu, ktorá je všade okolo vás. Pretože je to aj vaša zóna zdravia, mohol by byť vhodný čas prehodnotiť svoj fitness režim.


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Vodnára (Vodnár: 19. január – 17. február)

Kreatívne sa môžete počas tohto retrográdneho obdobia Merkúra cítiť zaseknutí, milí Vodnári. Brilantné nápady, ktoré môžete zvyčajne získať odnikiaľ, sa zdajú byť len frustrujúco mimo dosahu. Neprepadajte však panike, nebude to trvať dlho. Namiesto toho, aby ste sa snažili presadiť svoju kreativitu, zamerajte sa namiesto toho na vytváranie väčšej radosti vo svojom živote. Oddýchnite si, načerpajte energiu, relaxujte a robte svoje obľúbené veci so svojimi obľúbenými ľuďmi. Šťastie je všade tam, kde sa ho rozhodnete nájsť, tak sa na to zamerajte a buďte šťastní zo života, ktorý vediete.


Retrográdny Merkúr v Blížencoch pre Ryby (Ryby: 18. február – 19. marec)

Merkúr retrograduje vo vašej rodinnej zóne, Ryby, čo poskytuje skvelú príležitosť prehodnotiť rodinnú dynamiku, medzirodinné vzťahy a všetky druhy iných zložitých vecí. Ak sa vyskytli problémy s členmi rodiny, tento vplyv by mal ľuďom poskytnúť viac času a priestor na zamyslenie a prehodnotenie. Pravdepodobne to však nie je dobré obdobie, ak sa snažíte presadiť predaj nehnuteľnosti, sťahovanie alebo iné praktické domáce záležitosti. Ak dokážete sa vopred zmieriť s tým, že akékoľvek oneskorenia sú v tomto období dosť pravdepodobné, môžete výrazne zmierniť tento úder.


Chcete sa dozvedieť viac o tom, aké ďalšie významné udalosti a tranzity nás ešte čakajú v intenzívnom mesiaci MÁJ 2022? Čítajte v príspevku ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MÁJ 2022: VŠETKO SA MENÍ...


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼!


Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE, a ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše a objavili svoj povestný BOD ŠŤASTIA? Objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY


Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page