top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
LAMMAS / LUGHNASADH (1. AUGUST): 1. SVIATOK HOJNOSTI & SPIRITUÁLNY VÝZNAM / + RECEPT NA MAGICKÝ OLEJ/
© Copyright

PORTÁL STRIEBORNEJ BRÁNY: SLNKO V KONJUNKCII S FIXNOU HVIEZDOU ALDEBARAN /29.-31.5.2022/ + RITUÁL

Aldebaran je fixná hviezda jasnočervenej farby známa ako jedna zo štyroch kráľovských hviezd. Jej miesto na našej nebeskej oblohe bolo dlho považované za posvätné mnohými starovekými kultúrami po celom svete. Hovorí sa, že Aldebaran prináša bohatstvo, statočnosť, úspech a vytrvalosť. Jej energia je prirovnaná k anjelovi strážnemu, ktorý dáva pozor a chráni tých, ktorí sa kúpu v jeho energii. Aldebaran údajne tiež prebúdza a zbystruje myseľ. Aktivuje našu čakru tretieho oka, čo nám umožňuje rásť v inteligencii a pozdvihnúť naše Vedomie do nových výšin. Aldebaran je tiež považovaný za hviezdu osvietenia a umožňuje nám "stiahnuť si" nové a inšpiratívne nápady z Vesmíru priamo do našej mysle.

Podľa niektorých astrológov je Aldebaran považovaný za domov Portálu Striebornej brány, ktorý je údajne vstupným bodom pre duše, ktoré cestujú na Zem alebo sa na ňu späť reinkarnujú...

KRÁĽOVSKÁ HVIEZDA ALDEBARAN

Červenú hviezdu Aldebaran nájdete pomerne ľahko. Fixná hviezda Aldebaran sa nachádza na 9º 47’ znamenia Blížencov, v pravom ohnivom oku býka v súhvezdí Býka. Aldebaran môžete nájsť tiež pomocou známeho súhvezdia Orion. Všimnite si tri hviezdy Orionovho pásu. Potom nakreslite pomyselnú čiaru cez pás doprava. Prvá jasná hviezda, ku ktorej prídete, bude Aldebaran so svojou výraznou červeno-oranžovou žiarou.


Aldebaran je 14. najjasnejšia hviezda, ale päť z tých, ktoré ju zatieňujú, je z veľkej časti severnej pologule len ťažko viditeľných alebo nie sú viditeľné vôbec. Aldebaran je pre nás na severnej časti Zeme predovšetkým zimnou a jarnou hviezdou. Vtedy je táto červená hviezda najľahšie viditeľná na večernej oblohe. Začiatkom decembra vychádza krátko po západe slnka a je viditeľná celú noc. O tri mesiace neskôr je pri západe Slnka vysoko na juhu a zapadá okolo polnoci. Začiatkom mája visí nízko okolo západnej žiary západu Slnka – a pred koncom mesiaca sa úplne stratí. Koncom júna sa vracia na oblohu pred úsvitom.


HISTÓRIA A MYTOLÓGIA ALDEBARANU

Umelci často zobrazujú Aldebaran ako ohnivé oko býka v súhvezdí Býka. Starí Peržania uctili Aldebaran ako jednu zo štyroch kráľovských hviezd, ďalšie tri boli Regulus, Antares a Fomalhaut.


Meno Aldebaran pochádza z arabčiny a označuje "nasledovníka", pravdepodobne ako lovca, ktorý sleduje korisť, ktorou bola pravdepodobne hviezdokopa, ktorú nazývame Plejády. Niektorí ju považovali za kŕdeľ vtákov, možno holubíc.


V hinduistickom mýte bola Aldebaran krásna mladá žena menom Rohini, preoblečená za antilopu a prenasledovaná svojím chlípnym otcom, preoblečeným za jeleňa Mriga. Niekoľko ďalších starovekých národov spájalo hviezdu s dažďom. Záznam na Wikipédii uvádza príbeh Dakoty z kmeňa Siouxov, v ktorom bol Aldebaran hviezdou, ktorá spadla na Zem a ktorej zabitie hada viedlo k vytvoreniu rieky Mississippi. Pre zaujímavosť, Aldebaran je tiež meno jedného z bojových koní vo filme a knihe Ben Hur.


Verí sa tiež, že fixná hviezda Aldebaran je pravdepodobne najznámejšia zo štyroch archanjelských hviezd, ktoré predstavujú svätého Michaela. Boží vojenský veliteľ a oproti svojmu nepriateľovi Antaresovi, ďalšej zo štyroch kráľovských hviezd, v Škorpiónovi.


Aldebaran sa v mytológii tiež spája s Big Horn Medicine Wheel, starovekým kruhom kameňov na vrchole hory vo Wyomingu. Verí sa, že domorodí obyvatelia mohli používať toto miesto ako akési observatórium na pozorovanie Aldebaranu tesne pred východom Slnka v júni, aby predpovedali júnový Slnovrat.


/Zaujímavosťou je, že asi o dva milióny rokov prejde okolo Aldebaran vesmírna sonda NASA Pioneer 10, ktorá teraz mieri do hlbokého Vesmíru./



VEDCI O ALDEBARANE

Aldebaran je obrovská starnúca hviezda. Jej priemer je 35-40 väčší ako priemer nášho Slnka. Ak by Aldebaran nahradil naše centrálne Slnko, jeho povrch by siahal takmer po obežnú dráhu Merkúra.


Táto hviezda žiari oranžovo-červenou farbou. Vo viditeľnom svetle je asi 153-krát jasnejšia ako Slnko, hoci jej povrchová teplota je nižšia, približne 4 000 kelvinov (asi 3 700 stupňov C) v porovnaní s 5 800 kelvinmi (asi 5 500 C) Slnko.


Aj keď je Aldebaran spojený s hviezdami Hyád, je oveľa bližšie vo vzdialenosti 65 svetelných rokov. Hyády sú od nás vzdialené asi 150 svetelných rokov.


Aldebaran je nestála premenná s malými odchýlkami, ktoré sú príliš malé na to, aby ich bolo možné vidieť voľným okom. Má tiež malú, slabú sprievodnú hviezdu, červeného trpaslíka typu M, vzdialeného asi 3,5 svetelného dňa. Inými slovami, svetlo z Aldebaranu by muselo cestovať 3,5 dňa, aby sa dostalo ku svojmu spoločníkovi, na rozdiel od svetla z nášho Slnka, ktoré potrebuje 8 minút na cestu na Zem.



SPIRITUÁLNY VÝZNAM HVIEZDY ALDEBARAN

Aldebaran je strážcom východnej oblohy a hovorí sa, že je vodcom všetkých hviezd. Aldebaran je jednou z najjasnejších hviezd našej nočnej oblohy.


Podľa šamanskej astrológie je Aldebaran domovom Striebornej brány, portálu, ktorým duše cestujú, keď zostupujú na Zem. Keď duše cestujú cez Portál Striebornej brány, sú kúpané v ochrannom svetle Aldebaranu, kým sa dostanú do svojej novej reinkarnácie.


Predpokladá sa, že práca s energiou Aldebaran pomáha uľahčiť transformáciu našej mysle na vyššiu úroveň Vedomia a osvietenia.


Keď je Aldebaran aktivovaný, môže nám pomôcť zbystriť našu myseľ a odomknúť hlbšiu múdrosť a vyššiu pravdu. Môže zlepšiť našu inteligenciu, umožní nám priniesť inovácie, riešiť zložité problémy a vidieť svet z vyššieho uhla pohľadu.


Zatiaľ čo energia tejto kráľovskej hviezdy môže byť tonikom pre našu myseľ a duševné zdravie, môže mať aj úplne opačný účinok. Ak si neuvedomujeme, ako túto energiu používame, môžeme sa ocitnúť s príliš aktívnou mysľou, ktorá vytvára nepokoj a úzkosť. Inteligencia, ktorú Aldebaran odomyká, by mohla byť ľahko zneužitá na manipuláciu, prekabátenie alebo "premoženie" ostatných. Časom by to však mohlo viesť k našej vlastnej duševnej deštrukcii, takže neodporúčam použiť jej energiu týmto smerom.

Aldebaran je aktívny vo vašom osobnom horoskope, ak máte Slnko, Mesiac, akékoľvek planéty, či ascendent v rozmedzí 1-2 stupňov od 9 stupňov Blížencov. /"Prekvapivo", moja Venuša bola pri mojom zrodení v priamej konjunkcii s hviezdou Aldebaran:)/


Pre nás všetkých je energia Aldebaranu najaktívnejšia, keď sa zosúladí so Slnkom, čo sa deje každý rok od 29. do 31. mája.


Pracujte s energiami Aldebaranu v týchto dňoch tak, že si vyčistíte myseľ, vyložíte svoje myšlienky na papier, naučíte sa niečo nové, použijete svoje myšlienky na podporu toku hojnosti vo vašom živote, a nie na sebaobmedzujúce správanie, a budete meditovať o sile svojej mysle.



AKO VYUŽIŤ ENERGIU PORTÁLU STRIEBORNEJ BRÁNY

Od 29. do 31. mája každého roku Slnko pretína Aldebaran, čím aktivuje jeho energiu a robí ho ľahšie dostupným pre každého z nás.


Môžeme použiť energiu Aldebaranu na zaostrenie našej mysle, zrýchlenie našej cesty k osvieteniu, zvýšenie našej vytrvalosti, ochranu a možno aj pripomenutie si toho, prečo sme sa rozhodli reinkarnovať do tohto života.


Ak ste niekedy chceli urobiť regresiu minulého života alebo čítanie záznamov Akáše či meditáciu za účelom spojenia sa so svojou Hviezdou duše, tento časový rámec vám ponúka veľmi silnú podporu. V tomto mocnom období môžete tiež prirodzene zistiť, že máte sny alebo intuitívne "sťahovanie" informácii o vašom minulom živote či zmluvách duše.


Keďže Aldebaran je spojený s bohatstvom a úspechom, môžeme tento deň využiť aj na konanie smerom k našim cieľom a snom či na manifestačnú prácu.


So zvyšovaním energie v rámci tohto portálu Aldebaranovej hviezdy, predstavte si všetko, po čom túžite, či už pre seba, svojich blízkych alebo svet okolo vás. Nechajte svoju myseľ preniesť do nových výšin, keď si vytvoríte tento manifestačný vizuál.


Keďže Aldebaranova energia je tak silná, najmä na mentálnej úrovni, môžeme sa pristihnúť, že sa cítime trochu ohromení alebo až úzkostliví, najmä ak sme náchylní k nadmernému premýšľaniu alebo máme preplnenú myseľ.


Ak sa začnete cítiť zahltení svojimi myšlienkami, vráťte svoju pozornosť späť k svojmu dychu. Je tiež užitočné vybrať si niečo vo svojom priestore na pozorovanie alebo si urobiť zoznam všetkých vecí, za ktoré cítite vďačnosť. To vám môže pomôcť prepnúť vaše myšlienky do súčasného stavu namiesto premýšľania o minulosti alebo budúcnosti, čo môže občas spôsobiť stres a úzkosť.


Ak chcete pracovať s energiami Aldebaran a aktiváciou Portálu Striebornej Brány, v nasledovnej časti je rituál, ktorý vás touto energiou prevedie...


RITUÁL PRE AKTIVÁCIU STRIEBORNEJ BRÁNY HVIEZDY ALDEBARAN


Urobte tento rituál kedykoľvek medzi 29. a 31. májom.


Budete potrebovať:


Postup:


1.) Začnite so svojou meditáciou za účelom harmonizácie a spojenia sa so svojim najvyšším Ja. Na YouTube nájdete veľa inšpirácii. Ak sa cítite konfortne s AJ, ponúkam vám ako inšpiráciu nádhernú vedenú meditáciu /s anglickými titulkami/ pre spojenie sa so svojim poslaním a najvyšším potenciálom...


Ak ste sa rozhodli použiť pre umocnenie rituálu selenitovú či akúkoľvek krištálovú paličku, či akýkoľvek iný obľúbený krištál, držte ho v ruke alebo ho majte pri sebe, keď robíte túto meditáciu. TIP: Zoznam metafyzických vlastností jednotlivých vzácnych kameňov a ako s nimi pracovať nájdete v časti >> VLASTNOSTI KAMEŇOV.


2.) Keď je vaša meditácia dokončená, vezmite si pero a papier a napíšte si tri veci, ktoré by ste chceli manifestovať do svojho života alebo pre planétu. Držte svoj krištál a rozmarín vo svojej nedominantnej ruke a nahlas recitujte všetky veci, ktoré chcete manifestovať. Predstavte si, ako vibrácie vašich túžob vsakujú do bylinky a/alebo vášho krištálu.


3.) Vložte krištál a vetvičku rozmarínu do papiera a zrolujte ho. Zaistite svoj zvitok kúskom šnúrky/stuhy. Nechajte trochu prebytočnej šnúrky a zaveste svoj zvitok na bezpečnom mieste niekde blízko vody, optimálne pri nejakom prírodnom zdroji, akým je jazero alebo tečúci potok.


(Ak váš krištál nie je možné bezpečne zabaliť do papiera, je v poriadku nechať ho nablízku.)


4.) Pred odstránením nechajte zvitok visieť v blízkosti vody tri nasledujúce noci. Rozmarín a papier môžete následne zakopať v záhrade, alebo kdekoľvek v prírode pri zdravom strome či v lese pri potoku, ak k nemu máte prístup. Krištál si uložte na oltár, vedľa postele alebo ho noste so sebou.


Ak chcete vedieť viac o tom, čo vzrušujúce nám ešte prináša SEZÓNA BLÍŽENCOV, čítajte v príspevku SEZÓNA BLÍŽENCOV 2022: ČAS HOJNOSTI, KOMUNIKÁCIE & ZÁBAVY /+ HOROSKOP PRE KAŽDÉ ZNAMENIE ZVEROKRUHU/


Užite si energie hviezdneho portálu Aldebaran...


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼!


Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE, a ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše a objavili svoj povestný BOD ŠŤASTIA? Objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY


bottom of page