top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
LAMMAS / LUGHNASADH (1. AUGUST): 1. SVIATOK HOJNOSTI & SPIRITUÁLNY VÝZNAM / + RECEPT NA MAGICKÝ OLEJ/
© Copyright

NOV MESIACA V BLÍŽENCOCH /30.5.2022, 13:32/: ČAS VÄČŠEJ JASNOSTI & NÁDEJE

Updated: May 29, 2022

Búrlivú astrológiu mája 2022 zakončujeme vzrušujúcim Novom Mesiaca 30. mája 2022. Májový Nov Mesiaca 2022 je prvou veľkou lunáciou od sezóny Zatmenia, ktorá nás zároveň vpúšťa do posledného lunárneho cyklu jari – takže je to čas sústrediť sa na našu pravdu a začať chápať vyšší zmysel nedávnych prekvapení života, ktoré v nás sezóna Zatmenia spustila. Obdobie Zatmenia je vždy veľmi transformačné obdobie. Od apríla 2022 tieto energie Zatmenia pravdepodobne priniesli do vašich životov náhle zmeny, transformáciu či nové vhľady a informácie, s ktorými sa dá teraz pracovať. Zatiaľ čo retrográdny Merkúr môže stále miešať naše signály, májový Nov Mesiaca v Blížencoch prinesie potrebnú jasnosť, pretože sa pripravujeme na vstup do nového cyklu a zároveň ukončenie sezóny. Spojenie sa s duchovným významom tohto májového Novu Mesiaca je skvelým spôsobom, ako sa naladiť na túto kozmickú frekvenciu a dať sa do súladu s jeho mocnými trasformačnými darmi, aby sme ich dokázali využiť v náš najvyšší prospech. Čítajte ďalej, kde nájdete všetko, čo potrebujete vedieť o duchovnom význame májového Novu Mesiaca, ako aj o tom, ako sa spojiť s jeho mystickou silou...

NOV MESIACA V BLÍŽENCOCH MÁJ 2022

Art by Emilia Nora Elina


Novy Mesiaca v astrológii často súvisia s novými začiatkami, pretože tieto mesačné momenty s tmavou oblohou sa považujú za prvú fázu lunárneho cyklu mesiaca. Počas Novu tvoria Slnko a Mesiac aspekt konjunkcie v konkrétnom znamení zverokruhu, čo nám dáva kozmickú podporu pri zasadení nových semien, stanovovaní osobných zámerov alebo kontaktovaní sa s našou vlastnou intuíciou. Nov Mesiac v máji 2022 vychádza v bystrom a spoločenskom znamení Blížencov.


Energia Blížencov je v rámci astrológie veľmi nestála. Toto je premenlivá energia, ktorá sa môže neustále meniť a byť dosť klamlivá. Počas Novu Mesiaca v znamení Blížencov je dôležité zamerať sa na úprimnosť, inak bude ľahké ľuďom jednoducho povedať, čo chcú počuť. Úroveň spoločenského šarmu a sympatie sú počas tohto Novu Mesiaca veľmi vysoké, ale to potrebuje byť vyvážené úprimnosťou a autentickosťou.


Emocionálne úrovne sú počas Novu Mesiaca v Blížencoch zvyčajne dosť nízke, pretože táto vzdušná energia je skôr objektívna a abstraktná než osobná alebo intuitívna. Energia Blížencov je racionálna, takže tento Nov Mesiaca je nápomocný pre každého, kto potrebuje prekonať emocionálny blok alebo zvládnuť emocionálne zložitú situáciu.


Nov Mesiaca v Blížencoch je vhodný čas na párty a keďže energia Blížencov je vysoko inteligentná, je to tiež vhodný čas na štúdium alebo učenie sa novej zručnosti. Tento veľmi optimistický Nov Mesiaca má však tendenciu zamlčovať potenciálne problémy, ale jeho šikovnosť je jednou z jeho najväčších predností.


Duchovný význam Novu Mesiaca v Blížencoch korešponduje s našou schopnosťou premýšľať o našich pocitoch a vytvárať spojenia s ľuďmi okolo nás – čo je obzvlášť dôležité vzhľadom na otrasy, ktoré sme zažili a cítili počas sezóny Zatmenia a retrográdneho Merkúra.


TIP: Ak vás fascinuje práca s mágiou Mesiaca, navštívte našu podstránku MOONOLÓGIA.


Bez ohľadu na to, čo sa v našich životoch za posledné obdobie prejavilo, Zatmenia nás vždy umiestni tam, kde potrebujeme byť – aj keď sa to na prvý pohľad nezdá. Sú známe tým, že prinášajú osudové udalosti a situácie, ktoré sú navrhnuté tak, aby zvýšili našu úroveň Vedomia, často pomerne rýchlo!


Májový Nov v znamení Blížencov bude pre nás ako jemná ruka, ktorá nás povedie k tomu, aby sme strávili všetky energie, ktoré nám prišli do cesty.


Prvý Nov Mesiaca po sezóne Zatmenia je vždy dôležitý, pretože prináša dávku sviežej energie a čerstvej perspektívy, čo nám umožňuje integrovať všetko, čo sa rozvinulo, a cítiť sa istejšie, pokiaľ ide o ďalšie kroky vpred.


Aj keď táto svieža energia Novu Mesiaca v Blížencoch je veľmi vítaná, v tomto čase budeme stále svedkami akejsi mentálne hmlistej energie, ktorá nás varuje, aby sme postupovali pomaly a boli trpezliví.

Táto mentálne zahmlená energia čiastočne pochádza z Merkúra, ktorý je vládnucou planétou Blížencov, a momentálne je v retrográdnom stave. Ako vládca Blížencov získava Merkúr počas tohto Novu Mesiaca ešte väčší vplyv. Preto si počas nasledujúcich dní okolo Novu Mesiaca doprajte dostatok času na seba i všetky dôležité rozhodnutia, nič neunáhľujte.


Ak sa mentálne zahmlená energia valiaca sa pod týmto Novom Mesiaca začne prejavovať vo vašich emóciách nepríjemným spôsobom, zamerajte sa na vyčistenie mysle, odstránenie obsedantného alebo opakujúceho sa spôsobu myslenia a prenesenie svojho Vedomia do prítomnosti. Pokúste sa udržať svoju myseľ čistú od "neporiadku", bude tak pre vás jednoduchšie sa zorientovať v tejto hmlistej energii.


DUCHOVNÝ VÝZNAM MÁJOVÉHO NOVU MESIACA V BLÍŽENCOCH

Mnohostranný a otvorený Nov Mesiaca v máji 2022 v Blížencoch je o vytváraní spojenia, vytváraní priestoru pre zvedavosť a hľadaní jasnosti uprostred kozmického chaosu. Energia zverokruhu Blížencov je komunikatívna a logická, takže v spojení s týmto introspektívnym novomesačným momentom nám môže pomôcť mentálne pretriediť naše pocity a nájsť spôsoby, ako vyjadriť svoje emocionálne objavy iným. Máj bol definovaný intenzívnym prekrývaním medzi destabilizujúcou sezónou Zatmenia a dezorientujúcim retrográdnym Merkúrom, ale tento Nov Mesiaca prináša jasný a osviežujúci vánok nádeje.


Keď už hovoríme o logistickej planéte Merkúr, je to zhodou okolností vládnuca planéta Blížencov, takže hrá dôležitú úlohu aj v tomto príbehu o Nove Mesiaca. Vďaka retrográdnosti sme už na vnútornej ceste, ktorá zahŕňa sledovanie našich nedávnych krokov a prehodnocovanie našich rozhodnutí. Počas tohto Novu sa však Merkúr môže rozhádať s vážnou planétou Saturn – čo by mohlo priniesť ťažké myšlienky a prinútiť nás hlbšie pochopiť dôsledky našich rozhodnutí. Našťastie pozitívne spojenie s éterickou planétou Neptún a transformačnou planétou Pluto zaisťuje, že môžeme stáť pevne vo svojej moci a zostať idealistickými tvárou v tvár týmto prichádzajúcim výzvam života.


Tento Nov Mesiaca nás navyše uvádza do posledného lunárneho cyklu jarnej sezóny – a umožňuje nám nadýchnuť sa po tom, čo sme sa ponorili do hlbín Zatmení predošlého obdobia – takže je tu vzrušujúci pocit zmeny a prvok nádeje, ktorý je už cítiť vo vzduchu.


Blíženci sú jedným z premenlivých znamení, takže jeho energia nás povzbudzuje, aby sme prijali neustále posuny a zmeny v našom živote. Aj keď nie je vždy ľahké vysporiadať sa s neočakávanými zvratmi na našej Ceste, duchovný význam májového Novu Mesiaca nám môže vrátiť vietor do plachiet a vzrušenie, ktoré sa črtá na obzore, nás môže inšpirovať k tomu, aby sme zhromaždili svoje nápady a našli inšpiráciu vo všetkom, čo nám život nedávno do cesty nečakane priniesol.


Merkúr opúšťa svoj retrográdny pohyb 3. júna 2022 a hoci bude potrebovať nejaký čas, aby sa vrátil k svojej bývalej sile a rýchlosti, v nasledujúcich týždňoch by sme mali začať cítiť veci viac jasnejšie. Viac o energii a spirituálnom odkaze retrográdneho Merkúra sa dozviete v príspevku RETROGRÁDNY MERKÚR MÁJ 2022: ČAS NA ODPOJENIE SA & RETROSPEKTÍVU.


Pod Novom Mesiaca v Blížencoch sa vznáša aj jemnejšia, subtilnejšia energia, a to je energia Chariklo. Chariklo je známy ako asteroid Duševnej medicíny. Predstavuje návrat na Zem kvôli duchovnému uzdraveniu a pripomenutiu si, že sme neoddeliteľnou súčasťou života na tejto planéte.


Chariklo je veľmi jemná energia, ktorá nám môže pomôcť nájsť úľavu a liečenie na našej Ceste. Pripomína nám, aby sme sa obrátili na prírodu so žiadosťou o podporu a pomoc, či už ide o prechádzku v parku, výlet do prírody či návštevu lesa, alebo o užívanie bylinných čajov a tinktúr, ktoré podporujú naše telo.

Chariklo nám pomáha liečiť sa aj na duchovnej úrovni, pripomína nám silu, ktorá prichádza, keď sa staráme nielen o svoje telo, ale aj o dušu.


Keďže ide o Nov Mesiaca v znamení Blížencov, táto energia je celkom príhodná, keďže Blížencov predstavujú dvojičky. Jedno dvojča je smrteľné a druhé je nesmrteľné, čo nám pripomína tieto dve stránky našej bytosti.


Všetci máme telo a všetci máme dušu, a cítime sa najlepšie, keď tieto naše dve neoddeliteľné stránky navzájom spolupracujú. Priniesť harmóniu do nášho tela a duše môže byť častokrát veľkou výzvou, s ktorou nám ale veľmi rád pomôže práve tento májový Nov Mesiaca v Blížencoch.



Ak chcete vniesť viac harmónie medzi tieto dve stránky vašej bytosti, napíšte si, čo cíti vaša ľudská stránka a čo vaša duša, a potom si stanovte zámer priniesť uzdravenie a súzvuk pre obe tieto stránky. Verte, že Vesmír vám pomôže vybudovať most, po ktorom môže kráčať vaša ľudská aj duševná stránka.


Ďalšou príjemnou energiou, ktorá obklopuje tento Nov Mesiaca v znamení Blížencov, je Aldebaran, kráľovská hviezda, ktorá bola veľmi uctievaná mnohými starovekými kultúrami po celom svete. V tomto čase novu budú Slnko aj Mesiac v konjunkcii s Aldebaran.


Aldebaran nesie energiu úspechu, cti a odmien a dodáva tomuto Novu Mesiaca šťastnú žiaru. Verí sa, že Aldebaran je tiež domovom portálu Striebornej brány. Viac o tom si môžete prečítať v príspevku PORTÁL STRIEBORNEJ BRÁNY: SLNKO V KONJUNKCII S FIXNOU HVIEZDOU ALDEBARAN /29.-31.5.2022/ + RITUÁL.


AKO PRACOVAŤ S ENERGIOU MÁJOVÉHO NOVU MESIACA V BLÍŽENCOCH

Posledný Nov a Spln Mesiaca boli zároveň Zatmenia, takže pravdepodobne priniesli do vašich životov najrôznejšie náhle zmeny a šokujúce udalosti. Pretože väčšina astrológov neodporúča prácu s manifestáciou počas obdobia Zatmenia, májový Nov Mesiaca 2022 predstavuje našu prvú skutočne priaznivú príležitosť na mesačnú mágiu od polovice apríla – a všetky znamenia zverokruhu by ju mali využiť.


Stanovenie zámerov s mystickým rituálom sezóny Blížencov vám umožní využiť energiu zverokruhu a zasadiť semená našich nových túžob. Je to tiež skvelý čas na to, aby ste si posedeli pri atmosfére retrográdneho Merkúra zameranej na reflexiu pri vykonávaní meditačného rituálu alebo pri práci s ochrannými krištálmi.


Kvôli sociálnej povahe vzdušnej energie Blížencov je tento Nov Mesiaca tiež krásnym časom na spojenie sa s priateľmi a vyjadrenie svojich emócií navonok. Porozprávať sa zo srdca s niekoľkými vašimi "miláčikmi" alebo skočiť aspoň na chvíľu do sociálnejšieho prostredia môže byť zábavný spôsob, ako vypustiť trochu pary a získať cenný pohľad na všetky nápady týkajúce sa Novu Mesiaca, ktoré vám možno aktuálne víria hlavou.


Ak sa cítite viac introspektívni, skúste si svoje emócie zapísať do denníka a slobodne sformulovať svoje myšlienky do slov. To vám môže pomôcť zmierniť stres, zamyslieť sa nad tým, kde sa v živote aktuálne nachádzate, a pomôcť vám spracovať zmeny, ku ktorým došlo počas sezóny Zatmenia.


Aj keď tento Nov Mesiaca možno neprinesie úplnú jasnosť, pripomína nám, aby sme boli trpezliví, pohybovali sa pomaly a sústredili sa viac na jemnejšie aspekty našej cesty uzdravenia.


Ak je váš život po transformáciách Zatmenia stále hektický, vedzte, že tento Nov Mesiaca vám pripomína, že je v poriadku dopriať si čas na spracovanie, strávenie a uvažovanie.


A ak aktuálne nemáte pocit, že by ste sa chceli nechať strhnúť nejakou zbesilou alebo rýchlou, spoločenskou energiou Blížencov, namiesto toho spomaľte a zabrzdite, urobte pár krokov dozadu a doprajte si dostatok času a priestoru pre seba.


Extra starostlivosť o seba počas tohto Novu Mesiaca v Blížencoch môže zahŕňať aj bylinné prípravky a čaje. Popíjajte si trochu harmančeka, postriekajte si vankúš levanduľou a udržujte veci vo svojom živote jemné, tiché a mäkké. Ak je to to, čo aktuálne najviac potrebujete.


Váš rituál Novu Mesiaca v znamení Blížencov nájdete v príspevku RITUÁL POSVÄTNÉHO TANCA DUŠE PRE NOV MESIACA V BLÍŽENCOCH.


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼!


Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE? Objednajte si svoj numerologický výklad >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY


bottom of page