top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
SPLN MESIACA V ŠKORPIÓNOVI APRÍL 2024: TRANSFORMÁCIA PODVEDOMÝCH VZORCOV & OSVETLENIE TIEŇOV + DENNÍKOVÉ VÝZVY A KRIŠTÁLOVÝ TIP
© Copyright

NOV MESIACA V BARANOVI /1.4.2022, 08:24/: KRÍZA UZDRAVENIA & ČAS NOVÝCH ZAČIATKOV

Updated: Mar 28, 2022

20. marca 2022 vstúpilo Slnko do znamenia Barana, čím oficiálne začala jar a spolu s ňou aj nový astrologický rok. Ale až po prvom Nove Mesiaca sa veci začnú poriadne rozbiehať. Náš prvý Nov Mesiac v astrologickom novom roku nastáva 1. apríla 2022 v ohnivom znamení Barana. Nov Mesiaca v Baranovi znamená začiatok nového cyklu. Je to vhodný čas na zaviazanie sa k osobným cieľom, ktoré vyjadrujú pozitívne energie znamenia Barana. Je čas konať – vyskúšať niečo nové a inovatívne, a pustiť sa do toho s chuťou a sebavedomím; byť asertívnymi bez toho, aby sme boli drsní; prevziať kontrolu nad našimi životmi; začať úplne nový projekt a objaviť našu vlastnú osobnú odvahu. Toto je silný cyklus, v rámci ktorého prehodnocujeme náš vzťah k sebe samým...


S touto silnou energiou Barana máme šancu urobiť dôležité zmeny v našich životoch. Je čas urobiť si niekoľko pevných, no realistických plánov a pripraviť pôdu na "žatvu odmien" z našich nových začiatkov, či už malých alebo veľkých, ktoré nastávajú približne dva týždne po Splne. Tento aprílový Nov Mesiaca vytvára priaznivú konjunkciu s Merkúrom a nastáva, keď sú všetky hlavné planéty priame, čo naznačuje odvážne myslenie a málo prekážok. Mars, vládca Barana, v tomto období vytvára konjunkciu so Saturnom, a hoci sme pripravení tvrdo pracovať a udržiavať vysoké tempo, môžeme bojovať s určitým strachom, že nebudeme číslo jeden...


Nov Mesiaca v znamení Barana by však mohol byť tou povestnou hnacou silou vašich hraničných impulzov, ktoré potrebujú uvoľnenie. Práve sme dokončili obdobie odpočinku, takže sme plne pripravení začať niečo vzrušujúce a nové. V našej mysli začali kolovať skvelé schémy pre naše veľkolepé plány budúcnosti. Alebo sme prinajmenšom pripravení na to, že sa niečo veľké udeje a pravdepodobne to bude našou vlastnou zásluhou.


Baran je prvým znamením zverokruhu, a preto je Nov Mesiaca v Baranovi obzvlášť zrelý na príležitosť pre nové začiatky. Mohli by sme pre to v tomto období zvážiť svoje konanie na základe konštruktívneho impulzu a nasledovať predtuchu či dokonca trocha zariskovať.


Baran sa učí skúsenosťami a konaním, a my by sme si teraz mohli dopriať malé dobrodružstvo. Je to tiež výborný cyklus, v rámci ktorého môžete objaviť výhody autentického vyjadrovania sa – vyjadrovať sa takí, akí sme. Možno nájdeme spôsoby, ako sa naučiť spoľahnúť sa v prvom rade sami na seba a byť z toho šťastní – ubehneme tým veľký kus cesty smerom k vnútornému šťastiu, keď budeme vedieť, že môžeme byť sebestační bez toho, aby sme obviňovali ostatných, že nám nepomohli. Je to čas, aby sme sa oživili prostredníctvom skúseností, ktoré narúšajú rutinu a ktoré zahŕňajú robiť niečo úplne nové a neprebádané.


TIP: Chcete vedieť viac o mágii a jednotlivých lunárnych fázach & tranzitoch Mesiaca?


Túžite po nejakej akcii? Možno už reagujete na všetkých okolo seba na mierne agresívnej úrovni a ste stále tak temperamentní. Využite túto hnaciu silu v sebe konštruktívne a zvážte napríklad niektoré činnosti, ktoré by ste chceli spustiť; možno váš nový cvičebný program potrebuje naštartovať? Čo tak predbehnúť niektoré projekty v práci? Možno sa rozhodnete konečne iniciovať rande s tou milou a nenápadnou bytosťou vo vašej miestnej kaviarni.


Nepokojná energia Barana vás dostane do pohybu. Premýšľajte o tom, čo by ste chceli robiť a choďte do toho. Môžete dokonca zvážiť vedenie skupiny alebo projektu. Nebojte sa nových výziev a určite si nenechajte ujsť nejakú novú príležitosť. Využite tento mocný čas, kým trvá. Neskôr bude času dosť na dobiehanie tých podrobností, ale zatiaľ sa pripravte na to, aby ste sa pohli vpred. Život je príliš krátky na to, aby sme čakali na zajtrajšky.


Čo okamžite vynikne, keď sa pozrieme na astrológiu tohto Novu Mesiaca, je konjunkcia s Cheirónom. Čo je ďalšou zaujímavosťou, Mesiac, Slnko a Cheirón sú od seba vzdialené menej ako 1 stupeň. Mesiac je na 11°30’ Barana, Slnko je na 11°30' Barana a Cheirón na 12°18’ Barana. A ak by tento Nov Mesiaca nebol dostatočne intenzívny, planéta Merkúr je na 9°44‘ Barana v konjunkcii s aprílovým Novom Mesiaca, čím nám vzniká tzv. stellium / stélium Barana /nastáva vtedy, keď je tri a viac planét v tom istom znamení zverokruhu/.



NOVOLUNIE STELLIUM V BARANOVI ~ NAŠA JEDINEČNÁ PRÍLEŽITOSŤ

V podstate máme Nov Mesiaca v stéliu Barana s veľmi silným vplyvom Cheiróna.


4-planétové stéliové konjunkcie sú veľmi zriedkavé a mocné tranzity, a v čase Novu Mesiaca sú ešte silnejšie. A čo je ešte jedinečnejšie je to, že okrem konjunkcie stélia máme doslova nulové aspekty s inými planétami.


Celá tabuľka Novu Mesiaca je do značnej miery prázdna /viď obr. vyššie. Máme stellium Novu, konjunkciu Venuša-Mars-Saturn vo Vodnárovi ... a to je takmer všetko!


Neexistujú žiadne iné rušivé energie. Zdá sa, že Vesmír nás žiada, aby sme venovali pozornosť tomuto Novu Mesiacu, sektoru Barana našej astrologickej mapy a ničomu inému.


Bez ohľadu na to, či máte alebo nemáte planéty v Baranovi, vo vašom grafe je sektor (dom), ktorému vládne Baran. Kedykoľvek planéty prechádzajú Baranom (ako teraz), aktivuje sa tento sektor alebo oblasť vášho osobného grafu. V mojom prípade sú prvé stupne Barana v 3. dome, čo označuje "Vzdelanie a komunikáciu"... a veľmi to na sebe cítim. V tomto období priam nasávam všetky možné, nové informácie cez rôzne webináre, knihy, videá, konferencie a rôzne ďalšie vzdelávacie a spirituálne zahraničné platformy, a taktiež cítim ohromnú túžbu a "drive" to s vami všetkými zdieľať☺️.


Cheirón je v Baranovi od roku 2018 a zostane v Baranovi do roku 2027. Úlohou Cheiróna je pomôcť nám uzdraviť tú oblasť nášho osobného grafu / horoskopu, ktorej vládne Baran.


Ak je Baran vo vašom prvom dome, potom Baran vládne vašej identite. Ak je Baran vo vašom 2. dome, potom Baran vládne vašej sebahodnote a všetkému ostatnému, čo zahŕňa: peniaze, majetok a všetko, čo vám dáva pocit stability a bezpečia. A tak ďalej.


Asteroid Cheirón je sám o sebe pomerne subtilnou energiou, ktorá nás nevedome ovplyvňuje. Keď však iné planéty aktivujú Cheirón, to, čo bolo doteraz zamknuté v kobkách nášho nevedomia, kričí po prepustení.



NOV MESIACA V BARANOVI ~ NAŠA KRÍZA UZDRAVENIA

Konjunkcia Cheirónu, raneného liečiteľa, s Novom Mesiaca v Baranovi prichádza s neuveriteľnou príležitosťou na naše liečenie.


Toto je prvý Nov Mesiaca v astrologickom novom roku, takže energie sú obzvlášť silné. Pripravuje sa pôda pre nadchádzajúcich 11 lunácií – je to stavebný kameň pre typ energií, ktorých budeme v tomto astrologickom roku svedkami.


Vesmír nás žiada – takmer nás presviedča – „niečo urobiť“. Toto je energia Barana, toto je čas konať. Už nemôžeme zostať na mieste. Už nemôžeme zametať veci pod koberec. V tejto energii je niečo akútne, čo si vyžaduje našu okamžitú pozornosť.


Tranzity Cheirónu nám prinášajú to, čo sa nazýva „uzdravujúca kríza“.


Uzdravujúca kríza znamená, že vyliečeniu spočiatku predchádza zhoršenie symptómov. Toto dočasné zhoršenie stavu je však v skutočnosti znakom toho, že liečba je úspešná, aj keď to tak na prvý pohľad nevyzerá.


Keď máme napríklad horúčku, je nám zrejme fyzicky i mentálne zle – ale horúčka znamená, že náš imunitný systém proti tejto chorobe bojuje.


Podobne, ak sa chceme vyliečiť, potrebujeme najprv vyniesť svoje rany z nevedomia do vedomia. Samozrejme, keď sa rany stanú vedomé, môžu veľmi bolieť. Ale vedzte, že je to dôležitá a priam nevyhnutná súčasť procesu liečenia.


Cheirón nás v tomto období žiada, aby sme venovali väčšiu pozornosť tým častiam nás, ktoré sú resp. boli "zlomené" alebo zranené.


Keď tieto rany nie sú uznané, číhajú v pozadí. Máme pocit, že niečo nás neustále bolí, ale nevieme presne čo. V našom pokuse zastaviť bolesť vyvíjame stratégie nadmernej kompenzácie.


Ak nás napríklad bolí chrbát, môžeme vyskúšať všetky druhy liečebných prístupov, konvenčné aj nekonvenčné. Ak nám chýba sebaúcta, môžeme to prehnane kompenzovať tým, že sa príliš sústredíme na svoj vzhľad, budeme držať drakonické diéty alebo sa začneme prehnane usilovať o to, aby sme dokázali, že sme hodní.


V skutočnosti tým však problém neriešime – pamätajte, že rana je v tomto štádiu v nevedomí – ale vyvíjame všetky druhy stratégií, ktoré nám pomôžu neskôr.


NOV MESIACA V BARANOVI ~ HOJENIE RÁN

Nakoniec prichádza bod, kedy si uvedomíme, že naše prílišné kompenzačné prístupy jednoducho nefungujú. Jediná vec, ktorá funguje, je v skutočnosti čeliť našej rane a objať ju.


V rôznych rehabilitačných programoch je kľúčovým medzníkom, keď členovia akceptujú, že majú problém (a potom zaň prevezmú zodpovednosť). Táto akceptačná fáza je kľúčom k uzdraveniu.


Toto prijatie je zrejme jediná vec, ktorá nám umožňuje vyliečiť sa. A presne toto robí tranzit Cheiróna. Naše hlboké rany sa dostávajú z podvedomia do nášho vedomia. Rana už nie je skrytá. Cítime to. A my s tým konečne niečo urobíme.


Akonáhle je rana uznaná, nielenže sa začíname hojiť, ale samotné utrpenie, ktoré nás prinútilo nájsť úľavu, sa premení na liečivý dar.


Naša prvotná rana identity nám pomáha vidieť našu krásnu jedinečnosť v nás samých i ostatných. Naša rana sebahodnoty sa premení na zdravú sebadôveru. Sme schopní postarať sa o seba a ostatných bez toho, aby sme sa spálili. Naše rané komunikačné problémy z nás robia silných rečníkov. Naše pocity úzkosti alebo nedostatočnosti sa premieňajú na umenie, ktoré sa dotýka duše.Naše neúspešné pokusy o láskyplné vzťahy z nás vytvoria úžasných partnerov.


Cheirón má túto jedinečnú silu a moc – premeniť to, čo bolo pôvodne zranené, na náš veľký dar, na naše poslanie, na naše najväčšie dedičstvo.


Potrebujeme však vedieť ‚rozoznať znamenia‘. Keď sa dostavia symptómy liečebnej krízy, v skutočnosti potrebujeme "sadnúť si" s našou ranou, namiesto toho, aby sme ju ďalej otupovali.


Tranzit Cheirónu v konjunkcii so silným Novom Mesiaca v Baranovi je našou jedinečnou príležitosťou na vykonanie tejto hlboko liečivej a očistnej „práce Cheiróna“. Ste pripravení postaviť sa zoči voči svojim najhlbším ranám, o ktorých ste možno ani nevedeli? Nuž, je zrejme najvyšší čas s tým niečo urobiť...


Manifestačný rituál pre aprílový Nov Mesiaca v Baranovi >> nájdete TU☺️


Chcete vedieť, aké ďalšie významné tranzity nás čakajú v mesiaci APRÍL 2022? Prejdite na príspevok ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE APRÍL 2022: ČAS PLANETÁRNEHO POSUNU VEDOMIA & MANIFESTÁCIE.


Ste pravidelným návštevníkom a bavia Vás & inšpirujú moje príspevky na Blogu, ktoré pre vás pripravujem v oblasti astrológie, mystiky, mágie a vedomého života úplne ZDARMA, a chcete prispieť do kolobehu výmeny energie v rámci kolesa Dharmy? Podporte jednoducho moju tvorbu a pozvite ma symbolicky na kávu... Tento dobrovoľný príspevok je vo výške ceny kávy /prípadne aj koláčika/ v bežnej kaviarničke, no poteší moju dušu, a zároveň tým prispejete k spravodlivej výmene energie. A čaká vás aj veľmi milý & užitočný darček. Ďakujem🤗❣️☀️


S Láskou,




UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie a verejné šírenie celého obsahu článku, resp. jeho jednotlivých častí bez predošlého súhlasu autora nie je dovolené. Článok je možné zdielať len v celom rozsahu spolu s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem❤️♀🙌🏼!


Zistite, či ste vo VIBRAČNOM SÚLADE S POSLANÍM SVOJEJ DUŠE, a ako čo najlepšie využiť svoje dary & lekcie, s ktorými ste vkročili do tejto pozemskej inkarnácie, a objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY


bottom of page