top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
Názov príspevku
© Copyright

MERKÚR V ZNAMENÍ VODNÁRA /14.2.-9.3.2022/: BRILANCIA, ORIGINALITA & NEKONVENČNOSŤ

Updated: Feb 21, 2022

Planéta Merkúr ovláda našu inteligenciu, procesy myslenia, mentálnu bystrosť a komunikačné schopnosti. Z astrologického hľadiska ovplyvňuje to, ako sa rozhodujeme, rýchlosť, akou konáme, a ako sa v danom čase cítime logicky alebo analyticky. Keď Merkúr prechádza cez vizionárske znamenie Vodnára, ktorý je sám osebe jedným z najintelektuálnejších znamení zverokruhu, je to čas, keď sú nové nápady a inovácie prvoradé. Okrem toho, že je Merkúr vo Vodnárovi veľmi užitočný tranzit, je aj dosť nekonvenčný. Naše myšlienky budú v tomto období pravdepodobne prudko netradičné a vynaliezavé, možno až do tej miery, že budú pôsobiť výstredne – poznáte to, medzi „čudákom“ a géniom je len veľmi tenká hranica, pravda? To môže byť nakoniec veľmi dobrá vec, pretože budeme mať príležitosť pozrieť sa na život z iného uhla pohľadu a získať nové perspektívy. A keďže je Vodnár znamenie hľadiace ďaleko do budúcnosti, môžeme využiť toto obdobie aj tak, že strávime svoj vzácny čas premýšľaním o tom, ako urobiť našu budúcnosť jasnejšou.


Naše myšlienky a nápady sa stanú progresívnejšími, keď sa Merkúr utáborí vo Vodnárovi. Toto znamenie je známe tým, že posúva naše hranice ďaleko za naše obzory, takže keď sa spojí s planétou duševnej aktivity, budeme priťahovaní zvážiť úplne všetko, čo by mohlo byť, a nie to, čo je. Nemali by sme byť prekvapení, ak počas Merkúra vo Vodnárovi prídeme s niekoľkými "pritiahnutými a bláznivými" nápadmi.


Originálne myslenie je vskutku veľkou vecou počas prechodu Merkúra cez znamenie Vodnára, ktoré nastáva od 14. februára 2022 do 9. marca 2022. Začíname vidieť veci trochu inak ako doteraz a je jednoduchšie myslieť laterálne, prichádzať s novými nápadmi a byť ochotný skúšať nové riešenia. Nápady, ktoré sa vynoria z kolektívneho vedomia počas prechodu Merkúra vo Vodnárovi, sa často zdajú byť svetelné roky vpred.


Na druhej strane Vodnár je emocionálne trocha chladnejšie znamenie zverokruhu, keďže Merkúr sa zaoberá skôr logikou a myšlienkami, než pocitmi a intuíciou, takže tento prechod môže pôsobiť emocionálne dosť rezervovane. Čo nemusí byť najlepšia správa pre ľudí v blízkom vzťahu alebo tam, kde je potrebná veľká dávka empatie. Ale ako vždy platí v astrológii, nikdy nič nie je jednoducho „dobré“ alebo „zlé“; keď Merkúr prechádza cez toto rebelské, slobodomyseľné a inovatívne znamenie Vodnára, dokážeme urobiť krok späť od príliš emocionálnych situácií a pozerať sa na ne objektívnejšie, čo môže byť pre mnohé situácie veľmi užitočné.


Vodnár je aj o tom, aby sme zostali neutrálni a nedovolili, aby naše pocity prekážali vyššej Pravde. Takže keď sa Merkúr vydá na cestu cez toto znamenie, budeme mať príležitosť pozrieť sa na veci, do ktorých sa štandardne vkladáme veľmi emocionálne, racionálnejšou optikou. Tento prístup by nám konečne mohol pomôcť vidieť ľudí a situácie takých, akí v skutočnosti sú. Očakávajte tiež zopár „a-ha“ momentov s láskavým dovolením tohto dynamického dua!


Keď Merkúr prechádza cez Vodnára, môžu sa taktiež objaviť problémy s autoritou, pretože ide o veľmi nezávislú energiu, ktorej sa nepáči, keď jej niekto hovorí, čo má robiť. Pretože Vodnár je fixná astrologická energia, neústupné myslenie, dogmatizmus a intelektuálna tvrdohlavosť môžu byť pre niektorých ľudí počas tohto prechodu vskutku problémom.


Koniec koncov, počas tohto tranzitu však profituje každý, ak je jeho komunikácia presná, jasná a vecná. Snažte sa udržiavať stručnú komunikáciu a nenechávajte priestor pre nejednoznačnosti, najmä v práci alebo v podnikaní. Kvôli chladnejšej emocionálnej povahe tohto tranzitu si uvedomte, že najmä písané slovo môže pôsobiť rezervovane alebo dokonca až bezcitne, takže v e-mailoch, textoch alebo príspevkoch na sociálnych sieťach sa mnohí z nás budú musieť zrejme veľmi snažiť, aby naše slová vyjadrovali to, čo si naozaj myslíme.


Pretože potreba intelektuálnej stimulácie je pri tomto tranzite silná, astrológia naznačuje, že debaty a hádky o problémoch dňa majú tendenciu narastať. Preto môže byť užitočné nájsť si v tomto obodbí nové intelektuálne záľuby alebo študovať niečo len pre potešenie. Čokoľvek, čo rozvinie vašu myseľ alebo rozšíri vaše duševné obzory, je určite dobrá vec počas prechodu Merkúra vo Vodnárovi.


Ďalšia vec, na ktorú je potrebné dávať si väčší pozor počas tranzitu Merkúra v tomto znamení, je ubližovanie ostatným alebo zanedbávanie pocitov iných ľudí. Racionálna povaha Merkúra vo Vodnárovi dokáže premôcť emócie a racionalizovať ich tak, že je náročné ich cítiť. Je možné, že v tomto období stratíme hlbší kontakt s našimi citlivými stránkami, takže potrebujeme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme všetky rozhovory, ktoré počas tohto obdobia vedieme, viedli veľmi opatrne.


Veľkou udalosťou tohto mesiaca je aj kozmické zosúladenie planét Mars & Venuša, o jeho spirituálnom odkaze a lekciách sa dočítate >> v článku TU.


Ak vás zaujíma, aké ďalšie zaujímavé tranzity sú pre nás nachystané v mesiaci FEBRUÁR 2022, prečítajte si kompletný astrologický výklad mesiaca >> nájdete v príspevku TU.


Bavia Vás & inšpirujú moje príspevky na Blogu, ktoré pravidelne pripravujem v oblasti astrológie, mystiky a vedomého života úplne ZDARMA a chcete prispieť do kolobehu energie v rámci kolesa Dharmy? Podporte jednoducho moju tvorbu a pozvite ma symbolicky na kávu... Tento dobrovoľný príspevok je vo výške ceny kávy /prípadne aj koláčika/ v bežnej kaviarničke, no poteší moju dušu, a zároveň tým prispejete k spravodlivej výmene energie ☺️

​♀❣️Ďakujem❣️♀


S Láskou,






P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼!

bottom of page