top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
Názov príspevku
© Copyright

JUPITER ☌ NEPTÚN ~ VZÁCNA KONJUNKCIA: ČAS EXTRAORDINÁRNEHO DUCHOVNÉHO RASTU

Jupiter je planéta rastu, expanzie, optimizmu a nádeje. Neptún v astrológii znamená spiritualitu, obetavosť, nesebeckosť, inšpiráciu, transcendenciu a jednotu. Kedykoľvek tieto dve planéty vytvoria vzácne spojenie, ich energie sa hladko prelínajú, čo sľubuje veľké pozdvihnutie na úrovni vedomia ľudstva. Jupiter a Neptún tvoria konjunkciu približne raz za 12-13 rokov, pričom konjunkcia sa vyskytuje až trikrát v každom znamení zverokruhu, kým sa presunie do ďalšieho znamenia. Vplyv týchto vzácnych spojení možno vysledovať cez duchovný a osobnostný vývoj ľudstva. Napríklad, pred 166 rokmi sa planéty Jupiter a Neptún spojili v tomto mystickom znamení Rýb. V tom istom roku bol "náhodne" objavený nový spôsob farbenia textílií a otvoril dvere pre ľudí všetkých sociálno-ekonomických postavení, aby mali prístup k pestrofarebným šatám. Po prvýkrát nebolo farebné oblečenie určené len pre ultrabohatých, ale mohol si ho dovoliť takmer každý. Zamyslite sa nad tou krásou, úžasom, inšpiráciou, ktorá prišla pre ľudí, keď mohli vyjsť pred vchodové dvere a vidieť všetkých po prvýkrát v odtieňoch žiarivých farieb. Toto je presne ten typ inšpirácií, ktoré môže priniesť vzácna konjunkcia Jupitera a Neptúna, a keď sa tieto dve planéty stretnú 12. apríla 2022 v Rybách, ktovie, aké nové, revolučné výtvory a poznanie odomknú.

12. apríla 2022 sa planéty Jupiter a Neptún stretnú v Rybách, duchovne najprepojenejšom znamení zverokruhu zo všetkých, v kozmickej udalosti, ktorá nebola videná od roku 1856.


Toto magické spojenie nám prináša šancu využiť silné príležitosti na manifestáciu, a urýchľuje a umocňuje náš prebiehajúci planetárny posun mysle.


Jupiter a Neptún sa na našej kozmickej oblohe vyrovnávajú vo vzájomnej konjunkcii približne každých 13 rokov, ale toto je prvýkrát, čo sa stretávajú v Rybách po viac ako 166 rokoch. Ich stretnutie v Rybách je pravdepodobne najintenzívnejšou energetickou kombináciou, keďže Jupiter je považovaný za starovekého vládcu Rýb a Neptún je považovaný za ich moderného vládcu.


Keďže Jupiter aj Neptún majú pri tranzite Rybami silné energetické putá, umožňuje nám to využiť celý potenciál tejto energie.


Spolu s revolúciami v kráse, umení a móde môže toto spojenie Neptúna a Jupitera inšpirovať nové formy médií a hnutí v oblasti filmu, fotografie či hudby. Je to vysoko kreatívna energia, ktorá stenčuje závoj medzi fyzickým a duchovným svetom, a umožňuje nám vidieť alebo si viac uvedomiť veci, ktoré sme predtým nevideli.


Konjunkcia Jupiter - Neptún v Rybách odomyká dvere do skrytých sfér, do magických svetov, ktoré existovali iba v tieni alebo pod povrchom. Táto energetická kombinácia je tiež klasickým podpisom pre duchovné prebudenie.


Všetky veci v duchovnej sfére sa môžu pod touto energiou rozširovať, prekvitať a rásť. Môžeme sa dokonca ocitnúť pri skúmaní nových chápaní života mimo života alebo spojení s inými svetskými bytosťami.



Pod touto energiou môžeme cítiť túžbu vytvárať hlbšie duchovné spojenia a ten vnútorný božský plameň, ktorý žije vo vnútri, k nám môže prehovárať stále viac a viac.


Na svojej najvyššej vibrácii je Neptún planétou bezpodmienečnej lásky a Jupiter je planétou expanzie. Keď tieto dve planéty spoja svoje sily, môžeme si pripomenúť naše vzájomné prepojenie a lásku, ktorá prúdi vnútri a okolo každého z nás. Namiesto rozdelenia môžeme vidieť, že sme spojení, že všetci si zaslúžime lásku a že naše oddelenie je len ilúzia.


Pod touto energiou bude Vesmír ponúkať vlny energie, ktoré podporujú Jednotu, spájajú sa a zlepšujú život na tejto planéte pre všetkých.


Zatiaľ čo spojenie Jupitera a Neptúna ponúka na jednej strane krásne ppvznášajúce vibrácie, môže tiež spustiť nečakané udalosti týkajúce sa elementu vody, ako sú záplavy či problémy so zásobovaním vodou.


Voda je tiež symbolom našich kolektívnych emócií, takže keď sa Neptún a Jupiter spoja vo vzájomnej konjunkcii, môže dôjsť k zvýšeniu emocionálnej aury planéty.


Súcit je ďalšou dôležitou témou tohto vzácneho spojenia a povzbudzuje nás, aby sme začali dávať viac slobodnejšie – charitatívne dary, áno, ale čo je dôležitejšie, aby sme dávali viac zo seba – aby sme venovali svoj čas, svoje porozumenie, našu empatiu a našu starostlivosť všetkým tým, ktorí sa cítia byť marginalizovaní alebo ktorí sú prehliadaní spoločenskými štruktúrami a systémami.



Mnohí z nás zrejme cítia, že vibrácie vedomia narastajú po celej planéte, keďže si stále viac ľudí uvedomuje svoje duchovné dary a možnosti. Keď sa Jupiter spojí s Neptúnom v Rybách, poniektorí zažijú veľké duchovné prebudenie, ktoré ich vytrhne z ich komfortnej zóny, čo môže byť v tom čase dosť znepokojujúce, kým ich nakoniec táto životná skúsenosť privedie k tomu, aby začali objavovať a skúmať svoj skutočný potenciál.


Pre tých, ktorí už sú na duchovnej ceste, bude toto spojenie osvecujúce, inšpirujúce a plné nádeje. Je to však veľmi idealistická atmosféra, preto je dôležité v tomto období dávať si väčší pozor na to, aby sme sa nenechali uniesť idealistickými snami. Všetka táto pozitívna energia nebude znamenať nič, ak nenájdeme praktické spôsoby, ako ju implementovať.


Ako kolektív sa môžeme stretnúť s niečím, čo vyvoláva vysokú emocionálnu odozvu, alebo jednoducho zistíme, že už prítomné emocionálne, psychické energie planéty sú pripravené na očistenie a rozpustenie.


Liečitelia, jasnovidci, kreatívci a duchovní učitelia budú pravdepodobne v rámci tejto energie veľmi žiadaní. Ak je toto vaše povolanie, môžete nájsť svoje dary prebudené pod touto energiou. Ak ešte len vstupujete do tohto volania, tieto energie vám môžu sťažiť ignorovanie.



Neptún svojou energiou podporuje únik z reality, preto je potrebné dávať si pozor na to, aby sme v tomto období nepodporovali nárast užívania drog a iných vecí, ktoré slúžia k tomuto úniku z reality. Neptún môže tiež vytvárať "hmlu" a ilúziu, takže môže byť pre nás náročnejšie rozoznať pravdu alebo vedieť, ktorou cestou sa vydať.


Na pozemskej úrovni sa konjunkcia Jupiter - Neptún môže ukázať ako problematická pre financie, pretože podporuje prílišný optimizmus a vágnosť. Ak v tomto čase podpisujete nejaké dôležité zmluvy, potrebujete byť naozaj dôslední a opatrní s podrobnosťami; v prípade potreby požiadať o odbornú radu.


Pod touto energiou môže byť pre nás tažšie uzemniť sa alebo vedieť, kde stojíme. Môže byť pre nás taktiež tažšie zaviazať sa, urobiť vážnejšie rozhodnutia alebo získať všetky informácie, ktoré potrebujeme pre svoj pocit bezpečia a pohodlie.


Keďže je to vskutku silná energia elementu vody, najlepší spôsob, ako sa cez toto všetko preniesť, je ísť s prúdom, t.z. odovzdať sa a vidieť perspektívu zo všetkých strán.


Jupiter a Neptún rozširujú naše vedomie a umožňujú nám rozpoznať, že nie všetko je čiernobiele a v očiach Vesmíru neexistuje správne alebo nesprávne, iba vibrácia. Dôvera a nasledovanie našich inštinktov sa v rámci tejto energie tiež stane dôležitou témou. Keď je cesta pred nami zahmlená a nevidíme cestu vpred pomocou našich tradičných zmyslov, potrebujeme ísť dovnútra, potrebujeme sa spojiť so svojimi jemnejšími zmyslami, aby sme našli cestu vpred.


Neptún a Jupiter spolu v Rybách sú jednou z najlepších energií, ktoré uvidíme na posilnenie našich psychických a intuitívnych darov. Vedzte, že táto energia sa vám priam ponúka, preto využite z nej čo najviac pre posilnenie svojich jemnejších zmyslov.


Celkovo konjunkcia Jupiter Neptún otvára dvere do novej reality, rozširuje našu víziu a vystavuje nás novému spôsobu bytia. Život už zrejme nikdy nebude rovnaký – no môže byť farebnejší, živší, jednotnejší ako kedykoľvek predtým.


Je to vzácny čas prebúdzania kolektívneho Vedomia na najhlbších a najvyšších úrovniach. Niečo, čo už pravdepodobne v tomto živote tak skoro nezažijeme.



AKO PRACOVAŤ S ENERGIAMI KONJUNKCIE JUPITER ☌ NEPTÚN

Zatiaľ čo tieto energie tejto vzácnej konjunkcie vyvrcholia v apríli 2022, ich účinky môžeme pocítiť už od konca marca do začiatku mája, a potom znova od konca októbra do začiatku decembra 2022.

  • Spustite nové kreatívne projekty

  • Experimentujte s novými kreatívnymi prístupmi k vašej práci

  • Robte odvážne kreatívne rozhodnutia

  • Nechajte sa inšpirovať krásou okolo vás

  • Rozšírte svoje duchovné dary a precvičte si prácu so svojou intuíciou

  • Zostaňte otvorení novým spôsobom myslenia alebo videnia vecí

  • Keď sú fakty zahmlené, obráťte sa smerom dovnútra, na svoju intuíciu

  • Poddajte sa akejkoľvek neistote a dovoľte veciam, aby sa vám odhalili

  • Ctite si svoje duchovné/liečivé dary

  • Pracujte s jemnejšími frekvenciami, pokiaľ ide o liečenie a prácu s manifestáciou

  • Zabezpečte svoj dom proti povodniam alebo zvážte uzavretie povodňového poistenia

  • Filtrujte si pitnú vodu

  • Spojte sa s touto energiou na psychické sťahovanie alebo na komunikáciu s "druhou stranou" / vyššími svetmi

  • Nasajte túto energiu počas meditácií, aby ste aktivovali svoje duchovné prebudenie

  • Posilnite svoje Božské spojenie

  • Uvedomujte si univerzálnu Jednotu vo všetkom okolo vás

  • Očistite svoje telo od emocionálnej bolesti

  • Strávte čas "nabíjaním sa" pri vode

Ak chcete vedieť, aké ďalšie významné udalosti a tranzity nás čakajú v roku 2022, prečítajte si tiež príspevok ASTROLÓGIA PRE ROK 2O22: ROK LIEČENIA, NOVÝCH NÁDEJÍ & DUCHOVNÉHO POSUNU.


Stiahnite si nezáväzne eBook ZDARMA >> NUMEROLÓGIA & TAROT PRE ROK 2022: VIBRÁCIA ROKA ČÍSLA 6


Ste pravidelným návštevníkom a bavia Vás & inšpirujú moje príspevky na Blogu, ktoré pre vás pripravujem v oblasti astrológie, mystiky, mágie a vedomého života úplne ZDARMA, a chcete prispieť do kolobehu energie v rámci kolesa Dharmy? Podporte jednoducho moju tvorbu a pozvite ma symbolicky na kávu... Tento dobrovoľný príspevok je vo výške ceny kávy /prípadne aj koláčika/ v bežnej kaviarničke, no poteší moju dušu, a zároveň tým prispejete k spravodlivej výmene energie ☺️ A čaká vás aj veľmi milý & užitočný darček...

♀❣️Ďakujem❣️♀


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼


Zistite, či ste vo VIBRAČNOM SÚLADE S POSLANÍM SVOJEJ DUŠE, a ako čo najlepšie využiť svoje dary & lekcie, s ktorými ste vkročili do tejto pozemskej inkarnácie, a objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY


bottom of page