top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
Názov príspevku
© Copyright

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MÁJ 2022: VŠETKO SA MENÍ...

Updated: May 23, 2022

Astrológia apríla naštartovala sezónu Zatmenia, poslúžila prvému retrográdu roka 2022 po mesiacoch s nulovým počtom planét vo svojom retrográde, a utopila nás v magickom mysticizme Rybieho stellia. Hovorí sa však, že aprílové prehánky prinášajú májové kvety, takže vedzte, že vesmírne energie stále rozkvitajú do svojej plnosti – keďže nadchádzajúce astrologické udalosti v máji 2022 sú rovnako silné. Budete si ich zrejme chcieť poznačiť do svojich kalendárov, pretože je toho naplánovaného pomerne veľa. Vesmírom aktuálne víri toľko energetických vplyvov a možno budeme musieť urobiť nejaké ďalšie významné kroky v našom živote, aby sme zvládli vysokú energetickú hladinu a udržali sa v stave rovnováhy. Dve hlavné astrologické udalosti mesiaca sú Zatmenie Krvavého Mesiaca a presun Jupitera do znamenia Barana po prvýkrát za 12 rokov.

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MÁJ 2022

© Art by Emilia Nora Elina


Do mesiaca máj 2022 vstupujeme sviežo po vlnách Zatmenia Slnka v Býkovi, ktoré sa zodvihlo 30. apríla, takže emócie môžu byť po celý mesiac stále vysoké. Sezóna Býka 2022 je už v tomto mesiaci v plnom prúde, čo nám pomôže zladiť sa s našimi fyzickými zmyslami a pracovať na dosahovaní našich cieľov stabilným a metodickým spôsobom. Stabilná a uzemňujúca energia sezóny Býka nám príde určite vhod najmä v polovici mesiaca, keďže 10. mája nám do retrográdu vojde druhá planéta v tomto roku, Merkúr, po ktorom bude 16. mája nasledovať úplné Zatmenie Mesiaca v Škorpiónovi. Pomaly a stabilne nám pomôže zvládnuť nečakané zvraty a zachytiť všetky vesmírne krivky.


Krvavé Zatmenie Mesiaca je úplným Zatmením Mesiaca v Splne, ktoré vrcholí 16. mája. Zatmenie Krvavého Mesiaca je to najsilnejšie, čo môžeme zažiť, a predstavuje silnú transformáciu. Zatmenia Krvavého Mesiaca sú vysoko prorocké a môžu aktivovať našu dušu, čím spôsobujú situácie, ktoré katapultujú našu dušu do ďalšej fázy jej vývoja, niekedy celkom náhle! Niet pochýb o tom, že všetci pocítime účinky tohto Zatmenia!


Jupiter pohybujúci sa do znamenia Barana bude udávať tón pre väčšinu budúceho roka. Jupiter vstúpi do Barana 11. mája, a keďže Jupiter je najväčšia planéta v našej slnečnej sústave, rozhodne to pocítime, keď sa presunie do nového kúta znamenia zverokruhu.


Jupiter v Baranovi prináša novú energiu do kolektívneho vedomia a núti nás premýšľať o nových začiatkoch. Táto energia je vysoko energická a inovatívna.


Keďže sa v mesiaci máj 2022 odvíja toľko energeticky významných tranzitov, vďaka tomuto bude zrejme prelomovým mesiacom. Môžeme sa cítiť "natiahnutí" na naše limity, možno unavení a energeticky nabití týmito transformáciami, ktoré nám môžu prísť do cesty. Je tiež pravdepodobné, že tento mesiac zažijeme náhke ukončenie alebo uzavretie jednej kapitoly nášho života.


Keď nás 21. mája zasiahne sezóna Blížencov, budeme sa pravdepodobne cítiť viac spoločenskejší, energickejší a pripravení spojiť sa s ľuďmi – pokiaľ nám neslávne známe problémy v plánovaní v rámci retrográdneho Merkúra nesťažia veci. Venuša, Mars a Jupiter budú tento mesiac robiť veľké pohyby, keď si vymenia znamenia, takže je tu veľa sviežej energie na prácu, pokiaľ ide o lásku a vášeň. Nakoniec tento rušný mesiac ukončí osviežujúci Nov Mesiaca v Blížencoch, ktorý nám prinesie vzrušujúce nové začiatky a príležitosť stanoviť si zámery po sezóne Zatmenia.


Ste pripravení na všetkú túto planetárnu mágiu, ktorú ponúka nový mesiac máj 2022? V nasledovnej časti si rozoberieme najdôležitejšie astrologické udalosti a tranzity mesiaca...


ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MÁJ 2022


2. máj ~ Venuša vstupuje do Barana

Tento mesiac začíname zmenou vibrácií z planéty lásky, krásy a hojnosti, Venuše, ktorá 2.mája vstúpi do odvážneho a nehanebného ohnivého znamenia Barana. Venušina cesta cez vodné Ryby počas posledných týždňov dodala našej láske zasnenú a romantickú energiu, no zároveň nasadila vo vzťahoch ružové okuliare. Avšak s Venušou v Baranovi, ktorá potrvá do 28. mája budeme pravdepodobne cítiť, že sa veci zahrievajú. Očakávajte, že vo vzťahoch zaujmete dominantnejší prístup a možno budete trochu viac impulzívnejší, pokiaľ ide o lásku a randenie. Nebojte sa uprednostňovať svoje vlastné potešenie a buďte viac predvídaví pri žiadaní o to, po čom naozaj túžite.


Keď Venuša vstúpi do Barana, na našej kozmickej oblohe bude k dispozícii podporná energia pre prácu s manifestáciou a stanovovanie zámerov. Keďže máj bude vskuktu intenzívny mesiac, bolo by vhodné pripraviť si plány možno až na mesiac dopredu a stanoviť si zámery, ktoré sú nastavené pre vaše blaho. Naplánujte si starostlivosť o seba a podniknite kroky na dobitie svojej energie. Ak začnete pociťovať, že máte toho na tanieri naloženého príliš veľa, je to tiež vhodný čas na to, aby ste si začali vytvárať väčší osobný priestor pre lepšie zvládtnutie zvýšenej úrovne stresu.


10. máj ~ Retrográdny Merkúr

10. mája sa planéta komunikácie, myslenia a načasovania začne otáčať cez svoje domovské znamenie Blížencov – naservíruje nám tri a pol týždňa mentálnych zmätkov, komunikačných problémov a logistických problémov. Merkúr bude počas prvej polovice tohto prechodu retrográdny cez vzdušných Blížencov, čo môže sťažiť jasné vyjadrovanie alebo logické myslenie. 23. mája, keď sa Merkúr vráti späť do pozemského Býka, môžu sa do retrográdneho zmätku dostať aj naše peniaze či iné zdroje. Do 3. júna budeme musieť pracovať s touto nervóznou spätne pôsobiacou energiou, takže si pred odoslaním emailu skontrolujte potvrdenie o odoslaní, buďte presní vo svojej komunikácii a niekoľkokrát si prečítajte svoje textové správy pred tým, ako ich odošlete.


Zaujímavosťou tiež je, že tento retrográdny Merkúr nastáva medzi dvoma Zatmeniami (Zatmenie Slnka 30. apríla a nadchádzajúce Zatmenie Krvavého Mesiaca 16. mája), čím sa zvyšuje jeho energia a my sme mimoriadne citliví na jeho účinky. Ako už bolo spomenuté vyššie, Merkúr je planéta komunikácie, zmlúv, cestovania a nášho duševného stavu. V mytológii bol Merkúr považovaný za posla Bohov. Keď Merkúr vstúpi do retrográdneho stavu alebo do "podsvetia", ako hovorievali starovekí astrológovia, jeho energia sa presunie do viac vnútorného, ​​reflexívneho stavu. Do nášho vedomia sa môžu dostať informácie, intuitívne postrehy alebo psychické správy, ktoré sa ukrývali v tieni. Sme povzbudzovaní k tomu, aby sme použili túto energiu na to, aby sme spomalili, pozreli sa späť na veci a rozjímali predtým, než sa pohneme vpred /cca do 3. júna, kedy končí jeho retrográdne obdobie/.



11. máj ~ Jupiter vstupuje do Barana

Jedna z veľkých kozmických udalostí mesiaca a roka je tu! Jupiter v Baranovi prináša do kolektívneho Vedomia viac nezávislosti, inovácií a väčšieho podnikateľského ducha. Baran je znamenie spojené s novými začiatkami, takže môžeme začať cítiť, ako sa veci posúvajú do nového stavu. Na osobnej úrovni môže byť Jupiter v Baranovi veľmi motivujúcim a energizujúcim umiestnením.


V poslednej dobe sa na oblohe udialo veľa významných tranzitov Jupitera, pretože to bola dôležitá súčasť mocného stellia v Rybách, ktoré dominovalo posledných pár mesiacov, a zároveň spojilo svoje sily s duchovnou planétou Neptúnom, aby sa spoločne zosúladili vo vzácnej konjunkcii, ktorá nastáva len raz za život. Táto planéta šťastia a hojnosti pôjde po Venušiných stopách a 11. mája vstúpi do ohnivého znamenia Barana orientovaného na vedenie. Baran je prvým znamením zverokruhu, takže tento vstup predstavuje pre planétu Jupiter dokončenie úplnej rotácie zverokruhu a otvára potenciál pre energetické a jasné nové začiatky pre všetky znamenia zverokruhu.


Vo všeobecnosti je to veľmi priaznivý čas začať veľké projekty a nasledovať svoje nadšenie smerom k novým začiatkom – ale keďže retrográdny Merkúr začína len deň predtým, budeme zrejme musieť zmierniť naše nadšenie a v priebehu prvého mesiaca tejto špeciálnej akcie to trocha spomaliť. Použite túto energiu na naplnenie svojho pohára, na čas na pohyb a na starostlivosť o svoje fyzické telo.


Zatmenie Krvavého Mesiaca je úplné Zatmenie Mesiaca v Splne. Jeho názov "Krvavý Mesiac“ je odovodený od jeho červenkastého odtieňa, ktoré dosiahne po úplnom Zatmení. Zatmenia Krvavého Mesiaca sú neuveriteľne silné kozmické udalosti. Predstavujú obdobie uzatvárania a koncov. Môžu tiež odhaliť informácie, ktoré boli predtým skryté. Zatmenia Krvavého Mesiaca sú body, v ktorých sa aktivuje zmluva našej duše a my dostávame príležitosť urobiť kvantový skok do ďalšej kapitoly nášho vývoja. Naše vedomie sa často v tomto obodbí výrazne posúva vpred a po prechode energie Zatmenia máme tendenciu vidieť veci v úplne novom svetle. Keďže toto Zatmenie spadá do transformačného znamenia Škorpióna, energie náhlych životných zmien sú umocnené. Môžeme tiež zistiť, že uvažujeme o cykloch smrti a znovuzrodenia, ktoré sa odohrali v našich životoch, alebo môžeme zistiť, že prechádzame jadrom jedného z nich. Len vedzte, že všetky veci sú dočasné. Akonáhle sa prach Zatmenia usadí, budeme môcť vidieť vyšší účel, ktorý sa z toho všetkého odvíja.



Spln Mesiaca a úplné Zatmenie Mesiaca v tajomnom znamení Škorpióna, ktoré vrcholí 16. mája, sú tu, aby nám pomohli zbaviť sa emocionálnej záťaže, a aby sme vytvorili väčší priestor pre svoj rast. Toto je prvé Zatmenie Mesiaca v tomto roku a stavia na udalostiach, ktoré sa odohrali počas Zatmenia Slnka 30. apríla. Zatmenia v astrológii môžu priniesť náhle posuny a šokujúce odhalenia, takže pravdepodobne budú odhalené niektoré hlboké pravdy pod touto mocnou lunáciou. Pozrite sa na dejové zvraty a intenzívne premeny počas posledného Zatmenia Mesiaca, ktoré nastalo v máji 2022.


Pozn.: Vedeli ste, že májový Spln Mesiaca sa tiež nazýva Vesak a v rámci budhizmu je najdôležitejším obdobím v roku?... ak chcete vedieť viac, prečítajte si o histórii a mytológii tohto nádherného Kvetinového Mesiaca /ak pracujete s mágiou Mesiaca, nájdete tu k stiahnutiu májové lunárne tranzity/ 👉 MOONOLÓGIA.


20. máj ~ Slnko sa zarovnáva s Plejádami

Plejády sú tiež synonymom cyklov smrti a znovuzrodenia, takže je tu skutočne silná téma! Zdá sa, že Vesmír nás skutočne povzbudzuje, aby sme si ctili a pamätali to, že nič skutočne nikdy neumiera, jednoducho sa to presúva z jedného stavu do druhého. Plejády sú tiež domovom vysoko pokročilej mimozemskej rasy, a keď sa naše vlastné Slnko zosúladí so svojimi hviezdami, môžeme od týchto Bytostí ľahšie prijímať psychické uploady a liečivú energiu. Mnohí ľudia na Zemi sa cítia byť silno spojení s Plejádami. Ich energia je často vnímaná ako fialové svetlo, takže ak potrebujete nejaké liečenie alebo energetické vylepšenia, privolajte toto fialové svetlo do svojho života a pracujte s galaktickými liečivými lúčmi, ktoré ponúka.


21. mája naše centrálne Slnko opúšťa zemské znamenie Býka a vstupuje do spoločenskej a rýchlo uvažujúcej ríše Blížencov. Toto premenlivé vzdušné znamenie je veľmi spoločenské, zhovorčivé, zvedavé a miluje spojenie so svojím okolím, takže je to vhodný čas na intelektuálne aktivity a jarnú socializáciu. Energia zverokruhu Blížencov zvyšuje našu schopnosť robiť viac vecí naraz a spracovávať nové informácie, ale potrebujeme si tiež uvedomiť retrográdny vplyv Merkúra v tomto období, ktorý má tendenciu miešať naše signály, zahmlievať naše myslenie a hádzať prekážky pred naše plány. Blíženci sú tiež znamením dvojčiat. Jedno dvojča je smrteľné, druhé nesmrteľné, čo znamená rovnováhu medzi našou ľudskou stránkou a našou duchovnou stránkou. Pod Slnkom v znamení Blížencov môže byť veľmi prospešné uviesť tieto dva stavy do harmónie alebo rovnováhy.


25. máj ~ Mars vstupuje do Barana

Mars vstupuje do svojho vládnuceho znamenia zverokruhu, Barana, a posilňuje svoju energiu! Mars je planéta, ktorá vládne sexu, aktivitám a pohybom, takže všetky znamenia zverokruhu sa budú cítiť odvážnejšie a asertívnejšie, pokiaľ ide o to, čo chcú – či už ide o horúce rande s láskou alebo vysnívanú pracovnú príležitosť. Po viac ako mesiaci strávenom prechádzaním skrze pasívne a precitlivelé znamenie Rýb bude mať Mars v jeho divokom a nebojácnom domove pocit veľkej kozmickej sily, ktorá zvýši našu motiváciu a naštartuje nášho súťaživého ducha.



Teraz máme Jupiter, Venušu a Mars, všetko v Baranovi, čo vysiela na našu kozmickú oblohu niekoľko silných, ohnivých vĺn, a to môže byť veľmi vítaná zmena tempa! So všetkou touto ohnivou energiou sa môžeme cítiť motivovaní začať nové veci, privítať nové začiatky a prijať zmeny, ktoré sa rozvinuli. Mars v Baranovi nám tiež môže dodať energiu a povzbudiť nás, aby sme sa zbavili akýchkoľvek úzkostí prostredníctvom pohybu a starostlivosti o naše fyzické telá.


28. máj ~ Venuša vstupuje do Býka

O pár dní neskôr, 28. mája, vstúpi planéta lásky Venuša do svojho luxusného, zemského, domovského znamenia Býka. Počas tohto prechodu je naša zmyselnosť na najvyššej úrovni a my túžime po fyzických pôžitkoch a dekadencii. V tomto období si viac vychutnávame aj romantiku, a zaujímame sa o vecnejší a rozumnejší prístup k láske. Pretože motivovaný Mars aj vzrušujúca Venuša budú odteraz vo svojich vládnucich znameniach zverokruhu, ich planetárne kvality sa prejavia výrazne ľahšie a aktívnejšie – takže sa môžeme tešiť na silnejšie obdobie, pokiaľ ide o nadväzovanie vzťahov, naplňovanie našich vášní a vyjadrovanie našich hodnôt.


29./31. máj ~ Slnko sa zarovnáva s Aldebaranom

Aldebaran je jednou z najšťastnejších hviezd na našej nočnej oblohe! Je považovaná za jednu z kráľovských hviezd a keď sa zarovná so Slnkom, môžeme cítiť jej energiu s väčšou ľahkosťou. V šamanskej astrológii sa považuje za Striebornú bránu, portál, kde duše zostupujú na Zem. V súlade s témou transformácie má Aldebaran tiež energiu, ktorá môže pomôcť transformovať našu myseľ do vyšších stavov Vedomia a nakoniec osvietenia. Môže zvýšiť našu mentálnu kapacitu, našu inteligenciu, našu pamäť a našu schopnosť uchovávať informácie.


Aby sme uzavreli rušný mesiac máj, máme tu energický a optimistický Nov Mesiaca v Blížencoch. Tento Nov znamená koniec sezóny Zatmenia. Keď sa Portál Zatmení zatvorí, energie budú vrieť a odľahčovať sa. Môžeme cítiť, ako sa pod týmto Novom Mesiaca objavuje nová energia. Môžeme mať pocit, že naša myseľ je otvorená prijať nové nápady a uvoľniť akékoľvek myšlienky pripútanosti. Naša stránka duše a naša ľudská stránka môžu tiež cítiť väčšiu rovnováhu a prijatie.


Vzhľadom k tomu, že toto je prvá lunácia, ktorá nastáva od sezóny Zatmenia, májový Nov Mesiaca je našou prvou príležitosťou na manifestáciu a stanovenie našich zámerov od polovice apríla (keďže mesačná mágia sa počas Zatmení neodporúča vzhľadom na ich chaotickú povahu). Zamerajte sa v tomto období na prepojenie so svojimi cieľmi, ktoré chcete dosiahnuť, a spolupracujte s ľuďmi okolo vás, aby ste to dosiahli.


Ste pravidelným návštevníkom a bavia Vás & inšpirujú moje príspevky na Blogu, ktoré pre vás pripravujem v oblasti astrológie, mystiky, mágie a vedomého života zdarma, a chcete prispieť do kolobehu výmeny energie v rámci kolesa Dharmy? Podporte jednoducho moju tvorbu a pozvite ma symbolicky na kávu... Tento dobrovoľný príspevok je vo výške ceny kávy /prípadne aj koláčika/ v bežnej kaviarničke, no poteší moju dušu, a zároveň tým prispejete k spravodlivej výmene energie. A čaká vás aj veľmi milý & užitočný darček. Ďakujem🤗❣️☀️


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼!


Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE, a ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše a objavili svoj povestný BOD ŠŤASTIA? Objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY


bottom of page