top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM
© Copyright

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MAREC 2022: MAGICKÝ ČAS AKCIE & EXPANZIE

Updated: Mar 21, 2022

Keďže sezóna Rýb je už pevne v plnom prúde, Nov Mesiaca v spirituálnom znamení Rýb, ktorý nastáva 2. marca, nastaví hneď od začiatku mesiaca milú, súcitnú a optimistickú atmosféru pre celý marec 2022. Tento Nov Mesiaca je plne podporovaný veľkorysým a srdečným Jupiterom, vďaka čomu to bude ideálny čas na láskyplné gestá, väčší súcit a empatiu s tými, ktorí majú problémy. Marec 2022 nás žiada, aby sme prevzali vedenie, sadli si na miesto vodiča vo svojom živote a začali konať. Marec je jediným mesiacom v roku 2022, kedy máme nulový počet veľkých planét v retrográdnom stave. To znamená, že tento mesiac nám prináša odvážnu, dynamickú, rýchlu a vpred sa posúvajúcu energiu, ktorá nám môže pomôcť prekonať naše obavy a konať vo veciach, ktoré naozaj chceme urobiť. Takže využite túto energiu vo svoj najvyšší prospech. Začnite nové projekty, urobte ten skok do neznáma, začnite konať vo veciach, ktoré ste doteraz odkladali. Nechajte svoje výhovorky bokom a využite túto energiu pre svoj posun vpred. To platí najmä v druhej polovici mesiaca, keď budeme prechádzať do sezóny Barana po marcovej jarnej rovnodennosti...


Slnko je v tomto období na svojej návšteve v zasnenom znamení Rýb. Ryby sú posledným znamením zverokruhu a prinášajú so sebou prudko reflexnú energiu. Začiatkom mesiaca Venuša tiež opustí svoju tieňovú fázu po tom, čo bola retrográdna od decembra 2021, čo nám umožní naozaj nechať minulosť za nami, najmä pokiaľ ide o zastaralé vzťahy alebo dynamiku vzťahov.


Začiatkom marca môžeme vo vzduchu tiež cítiť niečo ako humanitárnu atmosféru, najmä v období okolo 6. marca, keď Venuša aj Mars menia svoje znamenia zverokruhu a prechádzajú z konzervatívneho Kozorožca do progresívneho, rebelského a priekopníckeho Vodnára. Táto energia prináša so sebou väčšiu snahu urobiť svet lepším miestom pre nás všetkých, takže marec sa zdá byť zaujímavým časom na aktivizmus a osobné zmeny mysle.


Polovica marca bude vskutu nápaditá a kreatívna tiež – Merkúr sa 10. marca presúva do intuitívnych Rýb, vďaka čomu sa hranice medzi fantáziou a realitou môžu ľahko rozmazať, a keď sa Slnko 13. marca spojí s tajomným Neptúnom, môž nastať situácia, že dosiahneme vysoký bod ilúzie a mystérie, ktorý so sebou prináša pocit hlbokého rozčarovania a spochybňovania všetkého okolo nás.


Pripravte sa na poriadnu zmenu energie počas Splnu Mesiaca v zemskom znamení Panny 18. marca. Toto je mocná energia podporovaná transformačným Plutom, ktorá nás nabáda, aby sme jednoducho pokračovali v zadanej práci. Je potrebné urobiť veľa práce a tento Spln Mesiaca nám ukáže oblasti, kde doteraz chýbalo úsilie.


O niekoľko dní neskôr, v čase Jarnej rovnodennosti, vstúpi naše centrálne Slnko do znamenia ohnivého Barana, čo zároveň značí začiatok nového astrologického roka. Toto je vždy energizujúci moment, a zároveň je to skvelý čas zhodnotiť doterajší rok a nanovu nastaviť svoje ciele a ambície. Marec 2022 sa končí príchodom Merkúra do Barana 27. marca, čo zrýchli naše myšlienkové procesy a podporí inteligentné skoky vo viere.


So všetkou touto energiou za nami a s presunom Slnko do znamenia Barana, tón mesiaca sa mení a vlny silnej, ohnivej, vodcovskej energie začnú filtrovať dole cez kozmickú oblohu. Toto je miesto, kde dostávame najuniverzálnejšiu podporu pre začatie nových projektov, odškrtávanie vecí z nášho zoznamu úloh a vytváranie našej silnej identity.

Poďme sa teda podrobnejšie pozrieť na niektoré z kľúčových astrologických udalostí a tranzitov mesiaca MAREC 2022.



Počas Novu Mesiaca je obloha tmavá. Táto temnota je miestom odpočinku a zrodenia nových energí, ktoré sa čoskoro rozvinú. Práve v tejto tme, temnom lone Vesmíru, sa semienko pripravuje na klíčenie a my sme schopní rozlúštiť všetko, čo je potrebné pre našu vlastnú premenu. Tieto energie budú zosilnené v rámci tohto Novu Mesiaca v znamení Rýb a my sa môžeme cítiť trochu viac citlivejší ako zvyčajne. Jupiter, planéta hojnosti a expanzie, je počas tohto Novu Mesiaca veľmi aktívna tiež, čo môže ešte viac umocniť naše emócie. Na Jupiterovej energii je však úžasné to, že nám umožňuje vidieť "striebornú hranicu" /výhoda, ktorá pochádza z ťažkej alebo nepríjemnej situácie/ a sústrediť sa na tie príjemnejšie emócie. V čase tohto Novu Mesiaca budú planéty Venuša, Mars a Pluto zarovnané vo vzájomnej konjukcii v Kozorožcovi. Táto vzácna kombinácia planetárnej energie zafarbí energie, ktoré intenzívne pocítime v čase okolo marcového Novu Mesiaca. V našich životoch si možno budeme viac všímať naše zameranie v našich vzťahov alebo boja o moc. Je tu pomerne veľa energie na rozbalenie, takže úplnú astrologickú predpoveď pre tento unikátny marcový Nov Mesiaca v Rybách nájdete v príspevku TU.


3. MAREC ~ VENUŠA & MARS V KONJUKCII S PLUTOM

Venuša sa za posledných pár mesiacov zoradila do jednej línie s Plutom celkom trikrát. Prvýkrát to bolo 11. decembra 2021, druhýkrát 24. decembra 2021, keď bola vo svojom retrográde, a toto zarovnanie bude tretie a konečné. Takáto konjukcia, ktorá sa uskutoční trikrát v krátkom časovom období, je pomerne zriedkavá a naznačuje to, že Vesmír sem priťahuje našu pozornosť. Pluto predstavuje silu, Venuša predstavuje naše vzťahy a dynamiku vzťahov nielen s ostatnými, ale aj so sebou samými, ako aj náš vzťah k peniazom. Mars symbolizuje našu potrebu získať to, čo chceme. To znamená hnaciu silu, ktorá zahŕňa sexuálny pud, iniciatívu a odvahu. Mars ukazuje na naše túžby, zmyselnosť, odvahu, vôľu, prezrádza aj to, ako dokážeme prekonávať prekážky a ako sme činní. Pod týmto reťazcom energie sme si mohli možno všimnúť boj o moc, pokiaľ ide o naše vzťahy alebo vzťah k niečomu. Možno sme zistili, že je potrebné ustúpiť a uvoľniť kontrolu alebo sa jednoducho vzdať, alebo sme našli potrebu znovu povstať a vziať si späť svoju silu. Keďže ide o tretie zarovnanie v sérii, náš príbeh okolo týchto energií bude napredovať. Vyskytli sa v súvislosti s vyššie uvedenými dátumami témy, ktoré teraz pokročili alebo boli "vymazané"? Akú cestu ste absolvovali, pokiaľ ide o dynamiku moci a vaše vzťahy?


4. MAREC ~ VENUŠA OPÚŠŤA TIEŇOVÉ OBDOBIE

Venuša vstúpila do retrográdnej polohy 19. decembra 2021 a opäť sa umiestnila do svojho pohybu priamo 29. januára 2022. Počas tohto obdobia mohli všetk naše nedoriešené srdcové záležitosti vyplávať na povrch, aby sa vyčistili a transformovali. Retrográdna Venuša zosilnila zastaranú dynamiku vzťahov a sebaobmedzujúce presvedčenia, ktoré nám mohli brániť v realizácii nášho plného potenciálu. Aj keď Venuša nie je od konca januára 2022 v retrográde, stále sa pohybuje po vesmírnej oblohe pomaly a s väčším nadhľadom pozoruje tie časti kozmického neba, cez ktoré už predtým putovala. Toto je známe ako tieňová fáza / obdobie, a deje sa to na začiatku a na konci každého retrográdneho obdobia každej planéty. V tento deň sa tieňová fáza oficiálne končí a Venuša sa vracia na nové územie, čo so sebou prináša príval novej, čerstvej energie. Pokiaľ ide o naše vzťahy a záležitosti vedené srdcom, Venuša opúšťajúca svoju tieňovú fázu môže do našich životoch taktiež priniesť energiu rekovalescencie a omladenia.


5. MAREC ~ KONJUKCIA SLNKA S JUPITEROM

Každoročné stretnutie Slnka a Jupitera sa považuje za jedno z najprospešnejších a najmagickejších zosúladení v astrológii. Jupiter zosilňuje všetko, čoho sa dotkne, a keď sa spojí vo vzájomnej konjukcii so Slnkom, umocňuje jeho životodarné lúče. V astrológii Slnko predstavuje jadro toho, kým sme, takže s Jupiterom v jeho blízkosti môže priniesť čas sebaobjavovania, liečenia a optimizmu. Jedným z darov Jupitera je, že nám umožňuje vidieť väčšiu perspektívu na situácie v našich životoch a má tendencie poukazovať na svetlú stránku veci. Ak niečo vyzeralo pochmúrne alebo ste boli zahalení do nejakého negatívneho myslenia, možno je tento deň dňom, kedy zistíte, že môžete zmeniť alebo preprogramovať spôsob, akým ste sa na veci pozerali.


Venuša a Mars spolu cestujú po našej kozmickej oblohe od polovice februára. Dnes sa obaja presúvajú z Kozorožca do Vodnára, kde sa naposledy stretnú. Toto je magická energia, ktorá nám môže pomôcť harmonizovať a vyrovnať naše posvätné mužské a ženské vnútro. Viac o energiách konjukcie Venuše a Marsu si môžete prečítať TU.



13. MAREC ~ SLNKO V KONJUKCII S NEPTÚNOM

Každoročné stretnutie Slnka a Neptúna je dňom vysokej tvorivosti, duchovného rastu a vyššej lásky. Neptún je považovaný za planétu univerzálnej lásky. Pomáha nám uvedomiť si, že sme všetci prepojení, že v našom jadre sme naozaj všetci len Jedno. Neptún a Slnko môžu pomôcť zosilniť naše duchovné vhľady, pomôcť nám spojiť sa s našou intuíciou a uľahčiť nám spojenie s božskými ríšami. Neptún vládne aj svetu fantázie, umenia a hudby, takže tento typ práce práve teraz uprednostňuje táto silná vesmírna energia.


16. MAREC ~ PALLAS & CHEIRÓN KONJUKCIA

Pallas je asteroidom sily a odvahy. Pomáha nám nájsť našu nebojácnosť, byť nezávislími a postaviť sa za všetko, v čo veríme. Cheirón je na druhej strane asteroidom liečenia, predstavuje rany, s ktorými prichádzame do tohto života, a cestu, ktorou sa potrebujeme vydať, aby sme transformovali tieto rany do brány uzdravenia pre nás a ostatných. Energia asteroidov a ich vplyvu na nás je síce jemná, ale keď sa tieto dve sily spoja, možno zistíme, že bude pre nás jednoduchšie postaviť sa za seba, pokiaľ ide o našu cestu uzdravovania. Môžeme sa tiež cítiť posilnení našou cestou liečenia alebo je pre nás jednoduchšie vidieť silu, ktorú sme získali cez všetky tie doterajšie výzvy, ktorými sme prešli. Ak prechádzate náročným obdobím, táto kombinácia energie asteroidov vám môže tiež dodať silu, ktorú potrebujete na to, aby ste prekonali ďalší deň.


Spln Mesiaca v znamení Panny nás vedie priamo do Jarnej rovnodennosti a na začiatok astrologického nového roka. Splny vo všeobecnosti predstavujú body uvoľnenia, takže toto je ideálna príležitosť očistiť všetko, čo už nechceme so sebou niesť do astrologického nového roka. Pod týmito silnými uvoľňovacími energiami môžeme byť vedení k tomu, aby sme sa vzdali sebakritického myslenia a myšlienok perfekcionizmu. Planéte Neptún je taktiež veľmi aktívna počas tohto marcového Splnu Mesiaca. Aj keď Neptún môže posilniť naše duchovné vhľady, môže nám na druhej strane tiež veci zahmliť a sťažiť videnie objektívnej pravdy. Vo svetle tohto Splnu Mesiaca si možno budeme musieť uvedomiť, že nie je všetko zlato, čo sa blyští. Verte svojej intuícii, bude vaším najvernejším sprievodcom. Viac o tejto energii nájdete v príspevku SPLN MESIACA V PANNE /18.3.2022, 08:20:37/: ČAS SPIRITUALITY, LIEČENIA & ODVÁŽNYCH ROZHODNUTÍ.


Toto je jedna z kľúčových udalostí mesiaca! V západnej astrológii sa Slnko presúva do Barana v rovnakom čase ako začína Jarná rovnodennosť. Keďže Baran je považovaný za prvé znamenie zverokruhu, tento pohyb sa zároveň považuje aj za začiatok astrologického nového roka. Keď vstupujeme do nového roka, stanovujeme si nejaké zámery, ktoré chceme privolať a pritiahnuť do svojho života. Baran je vodcovské znamenie, preto popremýšľajte o tom, čo chcete vo svojom živote viesť. Rovnodennosť je vo všeobecnosti deň s vysokými vibráciami, v ktorom sme vedení, aby sme vniesli do našich životov rovnováhu. V niektorých častiach sveta sa rovnodennosť zhoduje so začiatkom jari alebo jesene /na južnej časti pologule/. Obidve sú však prechodnými obdobiami, ktoré si ctia život a smrť. Môžeme použiť energie rovnodennosti, aby sme si uctili obe tieto stránky našej ľudskej skúsenosti. Čo vo vás odumrelo za posledné obdobie vo vašom živote? Čo sa naopak znovuzrodilo?


27. MAREC ~ MERKÚR VSTUPUJE DO ZNAMENIA BARANA

Merkúr je planétou, ktorá nám prináša záujem o intelektuálne veci, o učenie a štúdiá. Dáva prirodzenú inteligenciu, schopnosť analyzovať a reprodukovať. V tento deň Merkúr prechádza z nekonvenčného a intelektuálneho Vodnára do akčného a divokého Barana. Kým Kým Merkúr vo Vodnárovi pôsobil skôr rozjímajúco, premýšľajúc nad novými ideami, ktoré by pomohli zmeniť svet, Merkúr v Baranovi je trochu unáhlený. Ľudia pod vplyvom Merkúra v Baranovi zvyknú občas vyhrknúť niečo ešte skôr, než sa nad tým zamyslia. Toto rýchle nadšenie však môže byť rýchlo uhasené záujmom o novú vec či ďalšie vzrušujúce skúsenosti. Oheň v chrbte nás však núti k unáhlenosti. V ohnivých znameniach sa Merkúr prejavuje ako čulý nezbedník, ktorý vzplanie pre všetko, čo ho zaujme. Myseľ je v tomto období veľmi aktívna a chce, aby sa myšlienky a slová radšej stali skutkami, než aby zotrvávali iba v ideách. V tomto období je preto dôležité prijímať nielen mentálnu stimuláciu, ale aj výzvy k akcii. Bude však zrejme dôležité si uvedomiť, že to istý čas trvá, kým sa myšlienka alebo cieľ uskutoční.


Ste pravidelným návštevníkom a bavia Vás & inšpirujú moje príspevky na Blogu, ktoré pre vás pripravujem v oblasti astrológie, mystiky, mágie a vedomého života úplne ZDARMA, a chcete prispieť do kolobehu energie v rámci kolesa Dharmy? Podporte jednoducho moju tvorbu a pozvite ma symbolicky na kávu... Tento dobrovoľný príspevok je vo výške ceny kávy /prípadne aj koláčika/ v bežnej kaviarničke, no poteší moju dušu, a zároveň tým prispejete k spravodlivej výmene energie ☺️ A čaká vás aj veľmi milý & užitočný darček...

♀❣️Ďakujem❣️♀


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼!


Zistite, či ste vo vibračnom súlade so svojimi cieľmi a ako čo najlepšie postupovať pri týchto magických frekvenciách, a objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY

bottom of page