Emilia Nora Elina

Feb 15, 202314 min

CESTA ZASVÄTENIA XII.: TAROTOVÝ ARCHETYP "VISELEC" ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA

Aktualizované: Jul 10, 2023

Ako pokračujeme Cestou zasvätenia duše, prichádzame na Cestu čísla 12, ktorú reprezentuje archetyp Viselca. Viselec je trinástou kartou Veľkej arkány v tarote, no nesie vibráciu čísla 12, nakoľko úplne prvá karta (Blázon) má číslo 0. Vo svojom živote sa dostávame na Cestu, ktorá je reprezentovaná odovzdaním sa vyšším princípom Vesmíru a zbavením sa kontroly. Vo všeobecnosti nás Viselec nabáda k tomu, aby sme sa na situácie vo svojom živote začali pozerať z vyššej perspektívy a dôverovali božskému plánu. Tarotová karta Viselec zobrazuje postavu visiacu dole hlavou na jednej nohe, zvyčajne na strome alebo nejakom drevenom kríži. Napriek vyslovene nepohodlnej polohe postava na karte vyzerá úplne odovzdane a v pokoji, niekedy dokonca so svätožiarou okolo hlavy. Hlavným odkazom tejto karty je pozastavenie sa uprostred chaosu, zmätku alebo neistote, ktorá nás aktuálne obklopuje a dovoliť si poučiť sa z toho, že sme uviazli niekde, kde sme možno nikdy nechceli byť. Aké príznačné pre túto aktuálnu dobu, v ktorej žijeme, pravda? Či už ste v tarote nováčik alebo skúsený čitateľ, tento príspevok je vytvorený tak, aby vám poskytol hlbší, mystický vhľad do spirituálneho významu tohto tarotového archetypu Viselca, ktorý vám môže pomôcť posunúť na ďalšiu úroveň Cesty zasvätenia duše. V tomto exkluzívnom príspevku /v celom rozsahu k dispozícii len pre predplatiteľov ZLATÉHO ČLENSTVA/ preskúmame do detailov jeho symboliku, ako aj to, čo tento archetyp pre nás znamená v našom každodennom živote a ako ho za pomoci mocnej starobylej formuly aktivovať pre spojenie sa so svojim vyšším Ja a dosiahnutie najvyšších cieľov i poslania vo svojom živote. Pripravení? Poďme na to...

Mystici na celom svete používali spirituálne "precvičovanie svedka", aby prekročili telo a myseľ a našli vnútorného svedka, ktorý je v skutočnosti našim transcendentným Ja. Pri tomto cvičení neustále vraciame svoje Vedomie a svoje bytie k tej časti seba samého, ktorá presahuje naše myšlienky, pocity, telo a ego. V tarote nás k tejto praxi pozýva karta Viselec. Viselec, ktorý sa často spája s odovzdaním, sebaobetovaním a mystickým uvedomením, je ponorený do vodného živlu, čo naznačuje aj jeho astrologický vládca - planéta Neptún.

Tarotová karta Spravodlivosť je symbolom obety, odovzdania a zbavenia sa kontroly. Z mytologického hľadiska má Viselec /niekedy označovaný ako aj Obesenec/ vzťah k Odinovi, severskému Všeotcovi, vikingskému Bohovi. Odin sa podľa legiend zavesil na posvätný Strom života, Yggdrasil, na deväť dní a deväť nocí po tom, čo si vyrezal jedno oko, aby získal múdrosť Vesmíru. Čiastočne oslepol, aby získal dar "vnútorného videnia" a dokázal "vidieť" omnoho ďalej, ako mu umožňoval jeho fyzický zrak.

V básni "Havarnal" sa píše...

"Viem, že som visel na veternom strome

celých deväť nocí

Zranený kopijou, venovanou Odinovi.

Sám v sebe..."

V priebehu času sa vyskytovali aj mnohé ďalšie príbehy o Bohoch a Bohyniach, svätých mužoch a ženách, ktorí prešli procesom obetovania, aby získali nové poznatky, múdrosť a vedomosti. Obetovali sa, aby získali späť niečo skryté alebo stratené.

Ďalšou legendou je legenda o Inanne, sumerskej Bohyni na území dnešného Iraku, kde sa nachádzal jej hlavný chrám v Uruku.

V legende Inanna zostupuje do podsvetia (uvádzajú sa rôzne dôvody). Počas zostupu prechádza siedmimi bránami a pri každej z nich zanecháva stále viac a viac zo svojich šiat a šperkov. V momente, keď príde do podsvetia a stretne sa so svojou sestrou Ereshkigal (Bohyňou smrti a podsvetia), je potrestaná za to, že doň vstúpila, pretože je určené len pre tých, ktorí zomrú.

A tak sa Inanna zmení na mŕtvolu, a tri dni a noci visí na háku dolu hlavou. Nakoniec jej prídu na pomoc niektorí z Bohov a ona unikne, teraz už s múdrosťou podsvetia. Ereshkigal je pobúrená a žiada, aby ju niekto nahradil. Inanna dovolí, aby si vzali jej manžela Dumuziho, pretože ju neoplakával, kým bola mŕtva. Táto legenda opäť evokuje myšlienku Boha úrody, ktorý každoročne daruje svoju krv krajine, aby ju obnovil.

Táto tarotová karta nám tiež pripomína aj Ježiša, ktorý visel na kríži a tri dni bol mŕtvy, kým vstal z mŕtvych, čím v podstate vznikol nový svet. Upokojte sa, hovorí nám táto karta. Spomaľte. Pozrite sa, čo sa dá naučiť v pozastavení a utíšení mysle.

Keď sme traumatizovaní vonkajšími udalosťami života alebo v hlbokom žiali či smútku, sme častokrát zablokovaní, nevieme sa pohnúť ďalej akoby sme uviazli na jednom mieste, podobne ako Viselec. Naše sladké, otvorené, nevinné časti vo vnútri nás sa uložia na chvíľu k spánku, niekde hlboko v našom srdci, kým my sa snažíme zistiť, ako sa zorientovať vo vonkajšom svete, ktorý sa pre nás navždy zmenil.

Keď sa ocitneme na tomto prevrátenom mieste, náš život je takpovediac hore nohami, je užitočné si uvedomiť, že tu nebudeme navždy. Keď si z tohto miesta odnesieme potrebné lekcie, dostaneme sa z neho von. Ale už nikdy nebudeme takí istí ako predtým. A to myslím v tom najlepšom možnom význame...

Je potrebné podotknúť, že tarotová karta Viselec (Obesenec) je pravdepodobne jednou z najnepochopenejších (ak nie najnepochopenejšou) postavou Veľkej arkány. Je to chodiaci (alebo visiaci) rozpor. Na jednej strane je obesenec. To nie je veľmi príjemná predstava. Na druhej strane vyzerá šťastne. To je výborné znamenie. Aby bol zmätok ešte väčší, význam karty sa často uvádza ako "Obetovanie sa" - čo v nás ľuďoch vyvoláva pomerne negatívne asociácie, všakže, ibaže je to dobré?

Pozn.: Zistili ste už, ktorý je váš dominantný tarotový archetyp, ktorý vás verne sprevádza životom na vašej Ceste zasvätenia duše? Môžete si ho jednoducho vyrátať na základe inštrukcií, ktoré nájdete v príspevku NUMEROLÓGIA A TAROT: AKO ZISTIŤ ŽIVOTNÉ ČÍSLO VAŠEJ CESTY ZASVÄTENIA.

Alebo si objednajte svoj podrobný, personalizovaný výklad TAROTOVÝ ARCHETYP & OSOBNÁ VIBRÁCIE ROKA >> ONLINE SLUŽBY

Kto je teda Viselec a prečo ho nechápeme?

Na začiatok si teda určíme jeho miesto vo Veľkej arkáne. Miesto Viselca je uprostred Veľkej arkány tarotu na čísle dvanásť. To nám dáva dôležitú nápovedu o identite jeho archetypu. Nachádza za polovicou duchovnej Cesty Blázna. Polovicou, na ktorej sú za ním kardinálne lekcie Otec - Matka - Učiteľ - Správne - Nesprávne. Pred ním sa črtá nový duchovný výstup...

Viselec je samotný Blázon v polovici svojej Cesty zasvätenia duše... ale to už vy, moji milovaní Spolupútnici, v tomto momente viete...

VÝZNAM KĽÚČOVÝCH SLOV TAROTOVEJ KARTY VISELEC XII.

VŠEOBECNÝ VÝZNAM KARTY: Iniciácia / Obeta / Odovzdanie / Čakanie / Pozastavenie / Pustenie kontroly / Emocionálne uvoľnenie / Uvoľnenie / Trpezlivosť / Skúška / Iný uhol pohľadu / Hlboké duchovné uvedomenie

OBRÁTENÝ VÝZNAM KARTY: Snaha zapadnúť, byť súčasťou davu, impulzívnosť, oneskorenie.

Názov karty: Viselec / Obesenec

Číslo: 12

Iné mená: The Hanged Man, Le Pendu

Prvok: Voda

Kabalistické písmeno: Mem

Význam kabalistického písmena: Voda

Znamenie: Neptún

Kľúčové interpretácie áno/nie: Možno

Zvieratá: Orol, Had, Škorpión

Kameň: Beryl, Akvamarín

Viselec je kartou Veľkej arkány s číslom 12. 12 je číslom kozmických poriadkov a tiež číslom dokončenia. 1+2 tvoria 3, čo je číslo tvorivosti, inšpirácie a optimizmu.

Tu je zhrnutie niekoľkých najvýznamnejších duchovných významov tarotovej karty Viselec:

  • Odovzdanie sa: Viselec predstavuje odovzdanie sa vyššej moci, vzdanie sa kontroly a umožnenie Vesmíru, aby vás viedol. Povzbudzuje nás k viere a dôvere v božský plán, aj keď mu v danom momente možno úplne nerozumieme.

  • Perspektíva: Viselec môže tiež predstavovať zmenu perspektívy. Keď sa na veci pozrieme z iného uhla, môžeme vidieť veci, ktoré sme si predtým nevšimli, alebo získať hlbšie pochopenie situácie.

  • Obeta: Viselec môže byť pripomienkou toho, že niekedy musíme priniesť obete, aby sme sa pohli vpred. Táto obeť môže byť vo forme opustenia niečoho, čo nám už viac neslúži, alebo to môže byť doslovnejšia obeť, napríklad vzdanie sa práce alebo vzťahu v snahe dosiahnuť niečo väčšie.

  • Zvrat: V niektorých výkladoch predstavuje Viselec zvrat súčasného stavu. Naznačuje, že ak sa chceme pohnúť vpred, možno budeme musieť robiť veci inak ako v minulosti.

  • Trpezlivosť: Viselec môže tiež predstavovať trpezlivosť a čakanie na správny okamih. Niekedy má Vesmír svoj vlastný časový plán a my sa potrebujeme naučiť byť trpezliví a veriť, že sa veci vyvinú tak, ako majú.

Celkovo nám tarotová karta Viselec pripomína, aby sme sa zbavili svojho ega, dôverovali Vesmíru a pozerali sa na veci z inej perspektívy, aby sme hlbšie pochopili seba samých a svet okolo nás.

Ďalšie poznatky o význame archetypu Viselca nám poskytujú astrologické a kabalistické asociácie. Na kabbalistickom Strome života je Cesta Viselca označená písmenom Mem - voda. Voda je spojená s meditáciou a kontempláciou.

Z astrologického hľadiska Viselcovi vládne planéta Neptún - voda. Neptún je považovaný za Boha morí a na kolese zverokruhu vládne znameniu Rýb, ktoré je spojené s dvanástym domom - domom tajomstiev.

Okrem toho cesta Viselca na Strome života vedie zo sefiry Hod (Nádhera) do sefiry Gevurah (Sila). Hod je intelekt človeka. Je veľmi klamlivý, pretože nás často klame, že sme len obeťami okolností v našom svete. V takom prípade máme tendenciu vzdať sa duchovnosti v prospech každodennej všednej existencie.

Z toho vyplýva, že Viselec (ak sa pozorne pozriete na kartu) s ohnutou nohou smeruje na západ k nevedomému konaniu. A tak sa jeho nižšia myseľ transformuje na vyššie Vedomie, smerom k vyššiemu Poznaniu, keď sa posunie nahor ku Gevurah. Gevurah je sefira Sily, ktorej vládne Mars a ktorá je spojená s energiou človeka, ktorá je konečná. Zničením starých mylných predstáv a pojmov Gevura ukazuje, že ako ľudia máme obmedzenia, ktoré je potrebné zničiť / transformovať, aby sa mohla sformovať nová (a pravdivá) realita. Práve Gevura ničí všetko, čo nás na našej Ceste zasvätenia emocionálne a duchovne brzdí.

SILA ALEBO VOĽBA?

Viselec teda nie je "obesený" násilím, ale voľbou. Ako už bolo vyššie spomenúte, je to Blázon v bode svojej Cesty, keď po tom, čo sa naučil "základy" - teraz potrebuje odísť od vnímaných právd a uvažovať o alternatívnej realite. Preto visí dolu hlavou - aby sa zamyslel nad iným vnímaním - inou realitou.

Zavesený dole hlavou môže Blázon v archetype Viselca vnímať iný pohľad. Nazerá do skutočnej reality - do duchovného sveta.

Poďme si to teraz rozobrať ešte na drobnejšie...

TAROTOVÁ KARTA VISELEC & NUMEROLÓGIA

V numerológii sa tarotová karta Viselec spája s číslom 12. Toto číslo sa v numerológii často považuje za významné a silné číslo spojené s duchovným dosiahnutím, dokončením a celistvosťou.

Ak rozložíme číslo 12, dostaneme čísla 1 a 2. Číslo 1 predstavuje archetyp Mága - ktorý je reprezentovaný Silou Vôle a číslo 2 predstavuje Veľkňažná, ktorá v sebe nesie hlbokú múdrosť. Spoločne učia Viselca, ako si poradiť v neznámych situáciách.

Dvanásť sa tiež sčítava do 3, čo je číslo archetypu Cisárovnej. Uzdravenie a plodnosť prichádza k tým, ktorí čakajú a naučia sa nekontrolovať danú situáciu.

Číslo 12 sa tiež spája aj s cyklami a cyklami v cykloch, čo sa odráža aj v symbolike karty Viselec, keďže postava je často zobrazovaná visiaca hlavou nadol, čo naznačuje zvrátenie obvyklého spôsobu videnia vecí a novú perspektívu.

Okrem toho sa číslo 12 spája so znameniami zverokruhu a 12 mesiacmi v roku, čo naznačuje spojenie s cyklickou povahou času a ročných období. To môže naznačovať, že Viselec predstavuje obdobie introspekcie, čakania a premýšľania, v ktorom je jednotlivec povzbudzovaný k tomu, aby urobil krok späť a zvážil svoje konanie a smerovanie.

Celkovo numerologický význam čísla 12 v tarotovej karte Viselec naznačuje obdobie prechodu, reflexie a duchovného rastu, čo sa nakoniec aj odráža v symbolike tejto karty.

TAROTOVÁ KARTA VISELEC & ASTROLÓGIA

Astrologickým znamením zastúpeným v karte Viselca je Neptún. V rímskej mytológii je Neptún Bohom morí. Neptún sa spája s duchovnosťou, mágiou, snívaním, fantáziou a intuíciou. Neptún sa spája s duchovným osvietením. Je to planéta milosrdenstva a súcitu. Neptún je považovaný za planétu inšpirácie, snov, predstavivosti, ilúzií, ilúzií a zmätku. Neptún vládne duchovnosti a všetkým jemným veciam. Neptún je planéta, ktorá nás privádza na hlboko duchovné miesto. Ako som už spomenula vyššie, táto planéta vládne Rybám a 12. domu zverokruhu, ktorý sa spája s tajomstvami, duchovnosťou a podvedomím.

TAROTOVÁ KARTA VISELEC & KABBALAH

Tarotová karta Obesenec sa spája s hebrejským písmenom "Mem" a sefirou Geburah v kabbale. Geburah je piata sefira na Strome života a spája sa so silou, prísnosťou a súdom.

V kabalistickej symbolike predstavuje Viselec stav pozastavenia a obety, keď sa jednotlivec dobrovoľne vzdáva svojho ega a túžob, aby získal hlbšie pochopenie Vesmíru a svojho miesta v ňom. Viselec sa často zobrazuje ako visiaci dole hlavou na strome, ktorý predstavuje Strom života a obetovanie fyzického tela a ega jednotlivca s cieľom získať duchovné poznanie.

V kabale sa číslo 12 považuje za sväté, pretože predstavuje 12 kmeňov Izraela.

Názov tejto karty je "Stabilná inteligencia".

Stabilita našej inteligencie nastáva vtedy, keď si uvedomíme, že nemáme kontrolu nad ničím, okrem vlastnej mysle. Jediné skutočné spojenie, ktoré máme, je so sebou samým a so Stvoriteľom.

Viselec sa tiež spája aj s pojmom "tikkun", čo znamená "náprava" alebo "obnova". To naznačuje, že obetovaním ega a túžob môže jednotlivec obnoviť rovnováhu a harmóniu vo svojom živote a vo svete okolo seba.

Ak to zhrniem, tarotová karta Viselec predstavuje stav pozastavenia, obety a snahu o duchovné poznanie a obnovu, čo sú dôležité témy v kabbale.

OBRAZNOSŤ & MYSTICKÁ SYMBOLIKA TAROTOVEJ KARTY VISELEC XII.

Pozrime sa na obrázok tarotovej karty XII. nižšie. Obrázok je inšpirovaný originálom z tarotového balíčka Rider-Waite-Smith, ktorý bol prvýkrát publikovaný v roku 1909. Je to skvelý tarotový balíček pre začiatočníkov, pretože každá karta má obrázok popisujúci jej hlboký spirituálny význam. Dnes je väčšina tarotových balíčkov založená práve na balíčku Rider-Waite-Smith. Je to tiež veľmi mystický tarotový set, pretože jeho tvorcovia, členovia Rádu Zlatého úsvitu, do neho vložili viacvrstvové významy. A my si ich teraz postupne krok po kroku postupne rozoberieme...

PODROBNÝ VÝZNAM JEDNOTLIVÝCH SYMBOLOV TAROTOVEJ KARTY XII. VISELEC

Na karte vidíme muža, ktorý visí za jednu nohu zo stromu. Jeho nohy sú v obrátenej polohe čísla 4. Ruky má za chrbtom. Okolo jeho hlavy je aureola žltého svetla. Zdá sa byť pokojný a vyrovnaný, čo je zvláštne pre niekoho, kto drží hlavu dole zo stromu!

SYMBOLY

Visiaci muž

Muž visí zo stromu. Zaujímalo by nás, prečo? Jeho dobrovoľná (podľa nás) poloha nám naznačuje hlbší význam, ktorý je uvedený nižšie.

Výraz tváre

Výraz tváre je pokojný a odovzdaný, v skutočnosti možno trochu extatický. Nie je to človek, ktorý trpí alebo má bolesti.

Držanie tela

Držanie tela je zvláštne. Muž je obrátený hlavou nadol a uviazaný o strom za jednu nohu. Druhá noha je ohnutá v kolene. Ruky má za chrbtom, ale nevieme, či sú zviazané alebo nie. Držanie tela je uvoľnené - nie je to to, čo by sme očakávali od človeka visiaceho dole hlavou! Pozícia vyzerá ako jogová pozícia "Vriksha asana", pozícia stromu.

Strom

Strom vyzerá akoby bol vytvorený človekom v tvare kríža, a predsa je živý a vychádzajú z neho listy. Zobrazuje strom, ktorý má životnú silu. Strom vyzerá ako spodná polovica ankhu, ktorý bol v egyptskom náboženstve symbolom života.

Červené legíny

Červená farba nám pripomína Cisára (číslo 4 v tarote a tiež ju predstavujú nohy, ktoré majú tvar obrátenej štvorky). Štvorka je farbou stability a sily. Červená farba znamená vášeň a živel ohňa.

Modrá tunika

Modrá tunika predstavuje Veľkňažnú a tiež farbu liečiteľstva. Predstavuje živel vody. Voda a oheň sú protiklady, rovnako ako tento muž je v podstate vo svojom protiklade (obrátený). Protiklady môžu byť liečivé, rovnako ako byť odlišný.

Žltá aureola okolo hlavy

Mnohí svätí muži a ženy sú na maľbách zobrazovaní so svätožiarou okolo hlavy, čo naznačuje duchovné osvietenie a spojenie s Bohom. Zdá sa, že tento muž sa tým, že visí dole hlavou, približuje k Bohu. Jeho žlté topánky tiež naznačujú, že je "uzemnený" v realite. Vie, čo sa v skutočnosti deje, pretože si našiel čas na skúmanie.

BOHYNE / BOHOVIA

Viselec je ovládaný všetkými Bohmi a Bohyňami, ktoré vládnu zasväteniu, prechádzajú procesom obetovania, a tak hľadajú odpovede na svoje otázky.

Bohyne: Artemis, Inanna, Ištar, Persefóna

Bohovia: Odin, Osiris, Attis, Budha, Ježiš, Demuzi, Boh úrody

SPIRITUÁLNY ODKAZ TAROTOVEJ KARTY XII. VISELEC

Viselec po nás žiada, aby sme pochopili, že odpovede niekedy prídu až časom. Energia Viselca je protikladom tarotového archetypu Voza, ktorý je zameraný na rozhodnutie a ovládanie. Viselec nám hovorí, aby sme "nechali ísť".

Položte si tieto otázky:

Potrebujem sa v tomto štádiu života niečoho vzdať?

Ako môžem niečo nechať ísť?

K čomu sa cítim byť pripútaný/-á?

Ako sa mení môj pohľad na udalosti okolo mňa?

Mám pocit, že som bol/-a zasvätený/-á do novej etapy svojho života?

Mám schopnosť nekonať a len tak byť?

Ako sa očisťujem?

Dovoľte si sústrediť sa na pokoj Viselca, ktorý dôveruje, že všetky riešenia a odpovede prídu v ten najlepší včas. Musí len počkať a možno sa aj trochu obetovať, aby sa k nim dostal.

KARTA VISELEC V TAROTOVOM VÝKLADE

Vo všeobecnosti Viselec predstavuje stav pozastavenia alebo odmlky, keď sa zobrazovaná osoba dostala do stavu neistoty. Možno to chápať ako obetu alebo formu odovzdania sa, keď sa osoba vzdáva kontroly alebo niečo vo svojom živote zanecháva, aby získala hlbšiu perspektívu alebo pochopenie.

Viselec môže tiež predstavovať obdobie čakania, prežívanie medzi dvoma fázami alebo etapami života alebo na križovatke. Môže naznačovať potrebu zbaviť sa starých zvykov alebo vzorcov, zmeniť perspektívu alebo sa zbaviť pripútaností, aby sme sa mohli pohnúť vpred.

Viselec je taktiež spojený s duchovným rastom alebo osvietením, pretože predstavuje ochotu vzdať sa svojho ega a otvoriť sa vyššej moci alebo hlbšiemu pochopeniu Vesmíru.

Celkovo možno Viselca považovať za kartu, ktorá nabáda k premýšľaniu, trpezlivosti a ochote vzdať sa kontroly a odovzdať sa prítomnému okamihu, aby sme získali nové poznatky a perspektívy.

OBRÁTENÝ VÝZNAM TAROTOVEJ KARTY VISELEC

Keď sa vám pri tarotovom výklade objaví obrátená karta Viselca, jednoducho to znamená, že energia je nejakým spôsobom zablokovaná alebo inhibovaná.

Ako by mohla byť energia Viselca zablokovaná?

Možno sa snažíte kontrolovať situáciu, ktorá je mimo vašej kontroly? Možno ste obeťou alebo sa obetujete pre niečo, čo neprináša väčšie dobro? Možno ste uviazli a nemôžete sa pohnúť? Možno žijete príliš pre iných a nie pre seba?

Ak pri tarotovom výklade vám vyjde obrátená karta Viselca, niektoré otázky, ktoré si môžete položiť, by mohli byť...

Cítim sa byť vyčerpaný/-á?

Cítim sa vo svojom živote ako obeť?

Nachádzam sa v "spoluzávislých" vzťahoch?

Čo obetujem, čo by som nemal/-a?

Prečo sa zapájam do vecí, do ktorých mi nič nie je?

Prečo sa cítim zaseknutý/-á? Čo alebo koho nemôžem zmeniť?

Akú súčasnú perspektívu potrebujem zmeniť?

Vytváram si vlastné utrpenie?

Ak sa vám objaví obrátená karta Viselca, upozorňuje vás to na to, že ste uviazli v situácii, ktorá vám už viac neslúži. Potrebujete sa z nej dostať von...

Aby som to všetko zhrnula…

Viselec visí na Strome sveta a hľadá v ňom odpovede.

Trpezlivo čaká a nekoná.

Dôveruje, že udalosti a múdrosť Vesmíru sa objavia, keď bude pripravený.

Viselec vás pozýva pozastaviť sa na chíľu a hľadať odpovede... vo vnútri.

Práve teraz NIE JE čas konať, je čas BYŤ a POZOROVAŤ. Ego nás núti veriť, že potrebujem mať všetko pod kontrolou, ale je to len ilúzia.

Potrebujeme čas nerobiť, nekontrolovať, aby sme mohli VEDIEŤ.

Carl Jung nám pripomína, že "kto sa pozerá von, sníva, kto sa pozerá dovnútra, prebúdza sa". Viselec je v tomto ohľade podobný Pustovníkovi v potrebe ústupu z každodenného ruchu života.

Viselec však potrebuje aj niečo obetovať, aby dosiahol svoj cieľ.

Ako hovorí Yoda vo Hviezdnych vojnách: "Musíš sa odnaučiť, čo si sa naučil".

PREBUDENIE & INVOKÁCIA ARCHETYPU VISELCA

Nájdite si miesto, kde nebudete nikým rušení. Vyberte si z tarotového balíčka kartu číslo XII., VISELCA, a položte si ju tak, aby ste ju mali približne vo výške svojich očí. Ak ešte nevlastníte tarotové karty, jednoducho si vytlačte vyššie uvedený obrázok. Je dôležité, aby bol vytlačený vo farbách /nie čierno-bielo/, aby ste vnímali plné spektrum jej hlbokých symbolov.

Niekoľkými hlbokými nádychmi a výdychmi utíšte svoju myseľ. Keď cítite, že sa vám to podarilo, začnite pozorne skúmať všetky drobné detaily tejto karty: atmosféru, prevládajúce farby karty, postavu muža, prostredie, v ktorom sa nachádza, výraz jeho tváre, oblečenie, pozadie karty. Kontemplujte nad jeho významom, ktorý sme si veľmi podrobne rozobrali vyššie... venujte tomu dostatok času, optimálne 5-10 min. Neponáhľajte sa.

Teraz zavrite oči a premietnite si všetky tieto symboly, postavy a farby z karty, ktoré ste pozorne skúmali, vo svojej mysli až do momentu, kým vytvoríte kompletný vnútorný obraz karty VISELCA. Dajte si záležať na všetkých drobných detailoch karty. Predstavte si následne rám karty ako vstupné dvere do tajomného sveta, za ktorými vidíte celú jej scenériu. Precíťte energiu tejto karty, prineste do pozornosti svojej mysle všetky farby, symboly a drobné detaily. Pracujte s týmto obrazom ďalších 5-10 minút, až kým si vo svojej mysli nevytvoríte kompletný obraz tejto tarotovej karty.

Po 5-10 minútach vizualizácie si predstavte ako cez vstupnú bránu vstupujete do scenérie tejto karty, dovoľte, aby sa táto scenéria premenila na trojdimenzionálnu formu okolo vás a nechajte ju ožiť vo svojej mysli. Nechajte vo svojej mysli ožiť postavu muža na tejto karte. Pozorujte jeho energiu, jeho spôsob bytia, jeho správanie, výraz tváre. Všímajte si energiu, ktorá z neho vyžaruje... načúvajte pozorne, možno má pre vás nejaký odkaz...
 

Akonáhle sa cítite byť energeticky spojení s kartou VISELCA, zlúčte svoju energiu s jeho archetypálnou energiou, staňte sa ním. Ľahnite si na chrbát, alebo ak ste zdatní v jóge vyskúšajte túto invertnú pozíciu, pravú nohu nechajte vystretú, zatiaľ čo ľavá noha je ohnutá a uložení pod pravým stehnom. Ruky uložte za seba, s lakťami vysunutými smerom von a predstavte si, ako vo vás táto postava ožíva. V tejto pozícii vyslovte pevne a nahlas:
 

"JA SOM DUCHOM MOCNÝCH VÔD. SOM TICHÝ RYBNÍK. ODOVZDÁVAM SA UNIVERZÁLNEJ MYSLI. NIE MOJEJ VÔLI, ALE TVOJEJ."

Ak chcete, môžete to pre väčšiu silu vyjadriť v anglickom jazyku.

"I AM THE SPIRIT OF MIGHTY WATERS. I AM THE QUIET POND. I SURRENDER TO THE UNIVERSAL MIND. NOT MY WILL, BUT THINE."

Nechajte tieto mocné slová previbrujú celou vašou bytosťou, aby sa táto vibrácia mohla ukotviť vo vašom vnútri, aktivovať všetky bunky vášho tela a stimulovala vašu schopnosť pozdvihnúť perspektívu vnímania a vstúpiť do stavu transcendencie.

V najbližších dňoch pozorujte, ako sa budú meniť okolnosti vášho života. Sledujte všetky znamenia, signály a odkazy, ktoré vám začne váš vnútorný odkaz tarotového archetypu VISELCA posielať, či už cez vaše sny alebo synchronicity v každodennom živote, pretože sú to vaše vodítka k výraznému posunu na vašej spirituálnej Ceste.

S Láskou,

Predošlé tarotové archetypy nájdete v nasledovných príspevkoch /exkluzívne k dispozícii len pre ZLATÉ ČLENSTVO/:

ÚVOD DO TAROTU: CESTA ZASVÄTENIA DUŠE ~ ARCHETYP "BLÁZON"

CESTA ZASVÄTENIA I ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA ARCHETYPU "MÁG"

CESTA ZASVÄTENIA II ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA ARCHETYPU "VEĽKŇAŽNÁ"

CESTA ZASVÄTENIA III.: PREBÚDZANIE POSVÄTNÉHO ŽENSTVA SKRZ AKTIVÁCIU ARCHETYPU CISÁROVNEJ

CESTA ZASVÄTENIA IV.: TAROTOVÝ ARCHETYP "CISÁR" ~ PREBUDENIE & AKTIVÁCIA

CESTA ZASVÄTENIA DUŠE V.: PREBUDENIE & INVOKÁCIA ARCHETYPU VEĽKŇAZA

CESTA ZASVÄTENIA VI.: TAROTOVÝ ARCHETYP "MILENCI" ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA

CESTA ZASVÄTENIA VII.: TAROTOVÝ ARCHETYP "VOZ" ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA

CESTA ZASVÄTENIA VIII.: TAROTOVÝ ARCHETYP "SILA" ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA

CESTA ZASVÄTENIA IX.: TAROTOVÝ ARCHETYP "PUSTOVNÍK" ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA

CESTA ZASVÄTENIA X.: TAROTOVÝ ARCHETYP "KOLESO ŠŤASTIA" ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA

CESTA ZASVÄTENIA XI.: TAROTOVÝ ARCHETYP "SPRAVODLIVOSŤ" ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA