Emilia Nora Elina

Sep 5, 20228 min

SPLN MESIACA V RYBÁCH /10. SEPTEMBER 2022, 11:58/: ČAS PREMENIŤ SVOJE SNY NA SKUTOČNOSŤ

Aktualizované: Sep 9, 2022

Hviezdy sa zosúlaďujú so septembrovým Splnom Mesiaca 2022 a prinášajú nám mocnú lunáciu v zasnenom, tvorivom a duchovnom znamení Rýb. Tento Spln Mesiaca, ktorý nastáva 10. septembra 2022 pri 17 stupňoch Rýb, nám všetkým ponúka príležitosť na emocionálne uvoľnenie, najmä v oblastiach, kde sme cítili silný tlak na výkon alebo na splnenie príliš perfekcionistických štandardov. Ak vám činy či kritika iných, alebo prílišné očakávania spoločnosti spôsobili vnútorný konflikt, tento dôležitý dátum vo vašom lunárnom kalendári vás vyzýva k tomu, aby ste boli k sebe viac ohľaduplnejší, láskavejší a zhovievaví. Septembrový Spln Mesiaca vás žiada, aby ste ponorili hlbšie a s dôverou do svojich túžov a začali premieňať svoje sny na skutočnosť, bez ohľadu na to, čo si o tom myslia ostatní. Pamätajte tiež, že Sezóna Panny 2022 je v plnom prúde a koniec koncov je považovaná za čas zberu a hojnosti. Pretože Spln Mesiaca je vo všeobecnosti obdobím vyvrcholenia, znamená to, že všetko, čo sa predtým vyvíjalo alebo rozvíjalo, dosiahlo svoje naplnenie. Na tomto septembrovom Mesiaci v Splne v znamení Rýb je však niečo, čo je náročnejšie opísať, ťažko vystihnúť. Je to skoro, ako keby jeho energia bola skrytá, zahmlená, alebo možno len nevýslovná. Možno tento Spln Mesiaca nemá byť o snahe pochopiť mysľou, čo so sebou táto vesmírna udalosť prináša. Možno je to skôr o pocite, počúvaní tela a práci s vlastným intuitívnym prúdom...

Art by Emilia Nora Elina

Odozdajte sa a dovoľte Vesmíru odhaliť svoju Múdrosť. Počas tohto septembrového Splnu Mesiaca sme všetci zasvätení do „zdrojového kódu“, ktorý je vložený do situácií ako božské načasovanie, "náhody" a sny. Realita môže byť ťažšie stráviteľná alebo dokonca veľmi tažko rozoznateľná!

Pretože ezoterické Ryby sú majstrom ilúzie, je to ako keby ste sa stratili v labyrinte. Ak prepadnete panike, budete sa cítiť ešte viac nesvoji. Zastavte sa, zhlboka dýchajte, počúvajte svoju intuíciu a znovu sa prepojte so svojím vnútorným vedením... prípadne aj so svojimi predkami a duchovnými sprievodcami. Tento súcitný Spln Mesiaca dláždi cestu k hlbokému, oduševnenému uzdraveniu. Nečakane môžete uvidieť svojho „nepriateľa“ vo veľmi ľudskom svetle. Aj keď nemusíte akceptovať všetky jeho "zlé" skutky, možno vo svojom srdci nájdete miesto pre odpustenie. Na druhej strane si možno uvedomíte, že je čas vymedziť hranice so šikanovaním. Stačilo!

Septembrový Spln Mesiaca 2022, tiež známy ako Mesiac zberu, sa bude vznášať v blízkosti Neptúna, vládcu vody, spirituality, intuície, kreativity, ale aj ilúzií, zahmlievania a podvodov – a to navyše počas jeho retrográdneho obdobia. Kedykoľvek je energia Neptúna posilnená, vrhá závoj, ktorý môže niekedy spôsobiť hmlu alebo zmätok v našich životoch. Neptún po nás žiada, aby sme sa pozreli za náš vonkajší svet a presunuli sa do nášho vnútorného sveta. Keď je vonkajší svet zahmlený, Neptún nám pripomína, že jediné miesto, kam sa oplatí pozrieť, je vo vnútri.

S Neptúnom vo svojom retrográdnom stave, závoj hmly sa zodvihuje a my sme konfrontovaní s Pravdou. Ilúzie sa rozplývajú a klamstvá či podvody sú odhalené. Retrográdny Neptún nám môže odhaliť veci, ktoré boli ukryté, alebo ktoré sme možno nechceli vidieť. Neptún má tiež tendencie vyvolávať naše najväčšie strachy a obavy. Pri dobre uchopenej práci však Neptún môže umocniť naše liečivé sily, éterickú mágiu, psychické schopnosti a silu snov. Viac o tomto tranzite sa dozviete v príspevku RETROGRÁDNY NEPTÚN /28.6.-04.12.2022/: NACHÁDZANIE BOŽSTVA VO SVOJOM VNÚTRI.

Zdá sa, že v tomto období sme vyzývaní k tomu, aby sme spomalili a neponáhľali sa, zachovali otvorenú myseľ a nesústredili sa v tejto chvíli na prílišnu rigidnosť či puntičkárstvo, najmä ak máme tendencie spoliehať sa výlučne na naše kognitívne schopnosti. Intuitívne fungovanie je názov tejto Mesačnej hry, takže nezabúdajte na to, aby ste kráčali v súlade so svojím vnútorným prostredím. nebude vás klamať.

So všetkou tou hmlou okolo septembrového Splnu Mesiaca 2022 je to dobrá pripomienka, že keď niečo prichádza z miesta zosúladenia – čo znamená, že je to zakorenené vo vašich podvedomých pocitoch a prianiach – bude to pôsobiť prirodzene, možno dokonca neutrálne. Nespôsobí to vo vás pocit strachu ani úzkosti.

Táto dichotómia je presne tá rovnováha, ktorú máme rozpoznať s astrologickou osou Panna-Ryby. Kým Sezóna Panny nás pozýva k analýzam a precíznemu plánovaniu našej mysle, septembrový Spln Mesiaca v znamení Rýb namiesto toho pozýva na jemnejšiu reflexiu, kreatívnu vizualizáciu a vedomú meditáciu. Kľúčom je spojiť tieto dva protiklady dohromady, konkrétne tým, že svoje sny premietnete do fyzickej existencie. To je tá sila manifestácie a mágia Splnu Mesiaca v Rybách, ktorú máte práve teraz k dispozícii s touto intuitívnou, emocionálnou, vysoko kreatívnou a imaginatívnou energiou, ktorá prúdi z nočnej oblohy dolu, smerom k nám.

TIP: MESAČNÁ MÁGIA: 9 RITUÁLOV PRE SPLN MESIACA ~ PRAKTICKÉ TIPY & INŠPIRÁCIE PRE VEDOMEJŠÍ ŽIVOT

Spln Mesiaca v znamení Rýb naplno rozkvitne v rovnaký deň /10. septembra, 2022/, ako sa Merkúr, planéta komunikácie a technológii, otočí do svojej retrográdnej polohy.

Tieto dve kozmické udalosti, ktoré sa odvíjajú chrbtom k sebe, vytvárajú silnú vlnu energie, ktorá bude pravdepodobne pôsobiť trochu rozptýlene, chaoticky a mätúco. Môžeme sa cítiť nepokojne vo svojom bytí alebo si možno nebudeme istí tým, ako postupovať ďalej. Veci zrejme nebudú tak jasné, ako by sme chceli.

Ak sa pri vrcholení Splnu Mesiaca cítite nesvoji vo svojej koži, vráťte sa do svojho stredu a zistite, kde sa možno "držíte príliš pevne". Uvoľnite ovládanie. Pustite všetok ten mentálny hluk, ako aj prílišnú snahu pochopiť veci a dať im zmysel, a namiesto toho sa presuňte do posvätného priestoru, ktorý vedie vaše srdce.

Možno, že odpovede alebo smer, ktorý hľadáte, nepochádzajú z premýšľania nad vecami, ale z ich precítenia.

Srdce to nemusí "vedieť" vysvetliť logikou, nepotrebuje hmatateľnú odpoveď, jeho jedinou úlohou je naplno cítiť. A keď necháme ten pocit vystúpiť, keď tomu pocitu dáme povolenie, môže nás pohnúť vpred, nasmerovať a stať sa naším vodiacim svetlom.

Aj keď môžeme cítiť, že sa náš vonkajší svet spomaľuje, náš vnútorný svet bude pod septembrovým Splnom Mesiaca v Rybách pravdepodobne bzučať. Môžeme zbadať, ako naše problémy z minulosti, staré rany alebo veci, na ktoré sme sa príliš báli pozrieť, vychádzajú na povrch. Možno si budeme musieť konečne nájsť čas na zastavenie a vypočutie si toho, čo sa nám náš vnútorný svet snaží povedať.

Pokúšať sa kontrolovať alebo vynútiť veci pod touto mocnou lunárnou energiou nebude s najväčšou pravdepodobnosťou fungovať. Namiesto toho sa potrebujeme odovzdať; dať si povolenie; možno si dokonca budeme musieť sadnúť a nechať veci, aby sa rozvinuli bez nášho zasahovania.

Váš vnútorný svet vždy predstavuje dokonalú Múdrosť, ktorú potrebujete, v dokonalom načasovaní, tak tomu dôverujte a dovoľte, aby vám pri práci s týmito energiami prinášalo pohodlie.

Spln Mesiaca v znamení Rýb tiež nesie energiu, ktorá pomáha stenčovať závoj, čo nám umožňuje ľahšie získať prístup k našej intuícii, vyššiemu Ja a duchovným sprievodcom. Všetci máme schopnosť spojiť sa s vyššími silami, nemusíme byť „duchovní“ alebo špeciálni, či dokonca meditovať každý deň. Každý z nás má tento dar spájať sa s vyššími svetmi.

Jednoducho nastavte svoj zámer zo srdca a verte, že ste boli vypočutí. Potom zostaňte otvorení akýmkoľvek znameniam, snom alebo intuitívnym vhľadom, ktoré sa nasledovne objavia. Čím otvorenejší ste, tým je pravdepodobnejšie, že sa k vám tieto správy dostanú.

Mars, planéta akcie a energie, sa takisto aktivuje pod týmto Splnom Mesiaca, čo by mohlo spustiť naše citlivejšie emócie a spôsobiť, že budeme viac zraniteľní alebo dokonca veľmi náladoví.

Energia Marsu môže byť tiež nevyspytateľná, unáhlená, náchylná na nehody a príliš rýchla na rozhodovanie, takže pamätajte na to, až do týchto vzorcov upadnete. Energia okolo Splnu Mesiaca v znamení Rýb nás skutočne nabáda k tomu, aby sme kráčali pomaly a dopriali si dostatok času na rozjímanie a oddych.

Ryby sú posledným z 12 znamení zverokruhu a predstavujú koniec cyklu, takže tento septembrový Spln Mesiaca môže so sebou priniesť očakávaný koniec alebo vyvrcholenie cyklu, na ktorom sme intenzívne pracovali.

Možno zistíme, že môžeme konečne začať zbierať plody svojej práce, alebo sa úspešne uzavrie nejaká kapitola v našom živote, na ktorej sme tak dlho pracovali. Uistite sa, že máte náruč otvorenú všetkému, čo chce Vesmír priniesť, a dôverujte jeho dokonalému načasovaniu.

Spln Mesiaca v znamení Rýb je tiež silným časom na rituálnu prácu. Rituál, ktorý vás týmto septembrovým Splnom efektívne prevedie, nájdete v príspevku RITUÁL PRE SPLN MESIACA V RYBÁCH /10.9.2022/ & 7 SPÔSOBOV AKO PLÁVAŤ S PRÚDOM POČAS TOHTO SPLNU.

SPLN MESIACA V RYBÁCH SKRZ POHĽAD EZOTERICKEJ ASTROLÓGIE

Z hľadiska ezoterickej astrológie Spln Mesiaca v znamení Rýb zvýrazňuje vývoj ľudského Vedomia od nevyvinutého, inštinktívneho a na prežití založeného zvieracieho človeka až po našu konečnú realizáciu čistej identity duše. Ryby vyžarujú bodové svetlo na všetky fázy medzi tým: od emocionálne sústredeného a reakčného masového vedomia až po individuálne identifikovanú, intelektuálne a na mysli založenú integrovanú osobnosť.

Ľudské bytosti sa vyvíjajú prostredníctvom cyklov skúseností. Ako sa naše fyzické, emocionálne a mentálne telá vyvíjajú do jemnejších a jemnejších štruktúr, Vedomie, ktoré sa pohybuje týmito štruktúrami, napreduje spolu s nimi. Impulz na vytvorenie novej podoby začína v Baranovi, prvom znamení zverokruhu. Dokončenie ľudského evolučného cyklu nastáva v Rybách, dvanástom a poslednom znamení zverokruhu. Ako ľudské duše si svoj evolučný pokrok môžeme vyskúšať mnohokrát v každom znamení zverokruhu.

Vždy však potrebujeme brať do úvahy každé znamenie zverokruhu vo vzťahu k jeho protikladu. V tomto prípade je opakom Rýb Panna. Vzájomné pôsobenie medzi týmito dvoma znameniami ovplyvňuje vývoj Vedomia vzťahom medzi emocionálnymi/astrálnymi skúsenosťami v Rybách a procesom intelektuálneho myslenia v Panne. Postupne sa fluidná, psychická povaha v Rybách premení na citlivú intuíciu a kritické, odsudzujúce myslenie v Panne sa premení na abstraktné myslenie a kreativitu založenú na rozume. Keď sa naše srdcia otvoria a staneme sa citlivejšími na naše prostredie, začneme sa zosúlaďovať so smerom našej bdelej duše.

Ľudstvo ako rasa postúpilo do štádia, keď sa ako jednotlivci môžeme začať spoznávať ako duše a fungovať v každodennom živote tak, ako nám to káže svedomie. Pretože, čo je to „svedomie“, ak nie duša, ktorá sa k nám prihovára prostredníctvom „tichého hlasu“ vo vnútri?

Veľká podskupina ľudstva dnes zápasí s výzvami, ktoré doliehajú na dušu, keď začína získavať kontrolu nad svojou osobnosťou. Tento boj vyzerá u každého jednotlivca inak, ale vždy súvisí s otvorením srdca a impulzom slúžiť ľudstvu a urobiť svet nejakým spôsobom lepším.

Symbolom pre Ryby sú dve ryby. Obe ryby drží symbolicky pohromade „strieborná šnúra“ alebo pupočná šnúra. Ryby sú reprezentáciou duše a osobnosti, ktoré držia pohromade počas celého evolučného cyklu človeka. V ezoterickej astrológii sa väzenie často používa na symbolizáciu zážitku z Rýb. Dôvodom je, že počas ľudskej skúsenosti je duša symbolicky uväznená vo forme. Druhým dôležitým symbolom priradeným Rybám je smrť. Smrť hrá integrálnu úlohu vo vývoji Vedomia. Zničenie starých foriem je nevyhnutné, aby bolo možné vytvoriť nové, prispôsobenejšie formy. Smrť ničí iba tvarový aspekt, nikdy nie aspekty samotného Vedomia alebo života. Svetlo života a Vedomia pokračuje aj po smrti, kým sa nevytvorí nová forma, ktorá lepšie umožní ďalší krok na ceste vyvíjajúcej sa duše. Nič v tomto procese nie je svojvoľné. Vesmír je v dokonalom poriadku a koniec je zaručený od samotného začiatku. Koniec pre každú dušu je sebarealizácia a duchovné Majstrovstvo.

Meditácia je jedným zo spôsobov, ktoré nám pomáhajú rozpoznať našu skutočnú identitu inkarnovanej duše. Začíname si uvedomovať, že naše fyzické, emocionálne a mentálne schopnosti sú len formy na vyjadrenie účelu duše. Tento proces zahŕňa kultiváciu pokory v osobnosti a nakoniec úplné vzdanie sa identity ega. Súčasne zažívame posun k identifikácii ako duše. Tým sa začína Cesta k identite duše s duchom, ktorá vedie k Majstrovstvu alebo ako sa o tom hovorí v metafyzických knihách, ku Kristovmu Vedomiu.

Ryby sú najviac spojené s narodením Krista v ľudskej podobe. Každé zo svetových náboženstiev je inšpirované dokonalým duchovným majstrom. Kresťania hovoria o Ježišovi Kristovi ako o Spasiteľovi, čo znamená, že prišiel na Zem, aby zachránil ľudstvo pred jeho sebectvom a nevedomosťou. Čo platilo aj pre Budhu, Zoroastera, Krišnu, Mohameda a Abraháma. Každý prejav Boha priniesol trpiacemu ľudstvu novú dispenzáciu svetla, lásky a múdrosti. Mnohí v každom zo svetových náboženstiev dnes očakávajú nový prejav Kristovho Vedomia, či už sa nazýva Maître, mesiáš alebo iným menom. Nádej je v novej dispenzácii svetla a lásky, ktorá konečne prinesie mier na planétu Zem...

Páči sa vám tento nový pohľad na spirituálny význam Spln Mesiaca skrz pohľad ezoterickej astrológie? Radi by ste sa o tomto dozvedeli viac aj v nasledujúcich príspevkoch ohľadom Splnu Mesiaca?

Viac o najvýznamnejších astrologických tranzitoch mesiaca SEPTEMBER 2022 a ich spirituálnom význame sa dočítate v príspevku ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE SEPTEMBER 2022: ČAS SPOMALENIA & INTEGRÁCIE MINULÝCH SKÚSENOSTÍ DO PRAXE.

S Láskou,

P.S.: Tento príspevok je autorským článkom, preto ak sa vám páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak, prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie obsahu a šírenie jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼

ANJELSKÝ SELENIT Z MAROKA NA NAŠOM eSHOPE >> SELENIT - kameň JASNOZRIVOSTI a SPÁJANIA SA S VYŠŠÍMI SVETMI, selenit poskytuje podporu pre "vyčistenie Vašej mysle", prebudenie vedomia a umožňuje vám vidieť pravdu spojením sa s vyšším Vedomím. Jemné liečivé vlastnosti selenitu možno použiť na ochranu pred negatívnou energiou na vytvorenie bezpečného a tichého priestoru s pokojnou atmosférou. Selenit súčasne čistí krištály a obnovuje ich energiu. Selenit má tiež upokojujúce vlastnosti, čo robí ideálnym spôsobom pre meditáciu alebo duchovnú prácu.