Emilia Nora Elina

Jul 19, 202310 min

SEZÓNA LEVA 2023: ASTROLÓGIA, SPIRITUÁLNY VÝZNAM + HOROSKOP & DENNÍKOVÉ VÝZVY

Postupne opúšťame introspektívne obdobie Raka a začíname pociťovať ako sa energia dramaticky mení s nástupom Sezóny Leva, ktoré sa začína 23. júla a končí 23. augusta. Druhá polovica leta prichádza s ohnivou energiou Leva, znamenia zverokruhu známeho svojou silnou slnečnou vibráciou a žiarivou pozitivitou. Slnko, vládnuce nebeské teleso Leva, symbolizuje náš jedinečný vnútorný plameň, našu božskú iskru. Táto božská iskra je zdrojom našich vášní, nášho cieľa a radosti, poháňa nás k sebavyjadreniu, tvorivosti a naplneniu. Počas Sezóny Leva 2023 sme povzbudzovaní, aby sme znovu zapálili svoj vnútorný plameň tým, že sa znovu spojíme so svojimi vášňami a radosťami. Je to čas, aby sme znovu objavili to, čo rozpaľuje našu dušu, vďaka čomu sa cítime živí a čo prináša do nášho života radosť. Môže to byť dokonca vhodný čas na objavovanie nových záujmov, literatúry alebo zážitkov, ktoré vo vás znovu vzbudia chuť do života. Sezóna Leva 2023 je výšak iná tie predošlé vďaka výnimočnému počtu retrográdnych planét v tomto období. Retrográdna energia nás zvyčajne podnecuje k tomu, aby sme sa obzreli späť, prehodnotili minulé rozhodnutia a zahĺbili sa do nevyriešených záležitostí. Retrográdne pohyby Venuše a Cheiróna spolu s Merkúrom, ktorý spomaľuje v rámci príprav na svoju vlastnú retrográdnu fázu, sú v tomto období obzvlášť významné. Do konca Sezóny Leva 2023 bude šesť hlavných vesmírnych telies vo svojom retrográde, čo poznačí toto obdobie väčšou introspekciou a prehodnocovaním. Napriek horúčave a plamennosti Leva si každý, bez ohľadu na znamenie zverokruhu, bude musieť počas tohto potenciálne dusného tranzitu zachovať chladnú hlavu. Je tiež veľmi dôležité zostať otvorený lekciám, ktoré môžu tieto retrográdne planéty priniesť, a využiť ich ako odrazový mostík pre osobný vývoj a rast. Ako efektívne preplávať týmto obdobím a využiť ho k svojmu duchovnému rastu? Pokračujte ďalej v čítaní a dozviete sa...

Art by Emilia Nora Elina

Aby sme plne pochopili energie Sezóny Leva 2023, potrebujeme najprv pochopiť podstatu tohto znamenia zverokruhu. Lev je o odvahe, dramatickom sebavyjadrení a odvážnej tvorivosti. Lev, piate znamenie zverokruhu a fixné ohnivé znamenie, sa vyznačuje vášňou, energiou a inšpiráciou. Znamenie Leva symbolizuje lev, pričom spojenie Leva s týmto kráľom džungle siaha až do gréckej mytológie a Herkulovho stretnutia s nemejským levom. Toto znamenie je tiež spojené so starogréckym Bohom Slnka Heliosom a rímskym Bohom slnka Solom, čo ešte viac zdôrazňuje vitalitu a magnetickú osobnosť znamenia Leva.

Slnko, vládnuce nebeské teleso znamenia Leva, symbolizuje životodarnú energiu, ktorá sa prejavuje v jeho srdečnosti, charizme a otvorenosti. Učí nás odvážne sledovať svoje ciele, prijať jedinečnosť svojej individuality a navonok vyjadriť svoju žiarivú osobnosť. Počas Sezóny Leva sme všetci povzbudzovaní k tomu, aby sme znovu zapálili svoje vnútorné plamene a spojili sa so svojimi vášňami. Je to taktiež čas, aby sme znovu objavili to, čo rozpaľuje našu dušu, vďaka čomu sa cítime živí a čo prináša do nášho života radosť a nadšenie. Môže to byť dokonca vhodný čas na objavovanie nových záujmov, literatúry alebo zážitkov, ktoré vo vás znovu povzbudia chuť do života.

Sezóna Leva 2023 je jedinečná vďaka výnimočnému počtu retrográdnych planét v tomto období. Retrográdna energia nás zvyčajne podnecuje k tomu, aby sme sa obzreli späť, prehodnotili minulé rozhodnutia a zahĺbili sa do nevyriešených záležitostí. Retrográdne pohyby Venuše a Cheiróna spolu so spomalením Merkúra v rámci príprav na jeho vlastnú retrográdnu fázu sú obzvlášť významné. Do konca Sezóny Leva bude šesť hlavných vesmírnych telies vo svojom retrográde, čo významne poznačí toto obdobie väčšou introspekciou a prehodnocovaním svojho života.

Retrográdna Venuša, ktorá sa prekrýva so Sezónou Leva od 23. júla do 4. septembra, bude pravdepodobne najvplyvnejšou z týchto retrográdnych tranzitov. Venuša ako planéta lásky, hojnosti, našich hodnôt a vzťahov by v kombinácii s vládcovstvom Leva nad srdcom mohla iniciovať hlboké obdobie liečivej práce zameranej na srdce. Toto obdobie podporuje hlbokú introspekciu vzťahov, lásky a osobných hodnôt, čím vytvára priestor pre potrebné emocionálne uzdravenie.

TIP: PLAVBA PO MORI SEBALÁSKY: CESTA K RADOSTI, HOJNOSTI & CELISTVOSTI /+ RITUÁL SEBALÁSKY VO VNÚTRI

Venuša vo svojom pohybe retrográdom by mohla mať taktiež tendencie utlmiť časť charakteristickej divokosti a búrlivosti Sezóny Leva. Napriek horúčave a temperamentu Leva si každý, bez ohľadu na znamenie zverokruhu, bude zrejme musieť počas tohto potenciálne dusného tranzitu zachovať chladnú hlavu. Zostaňte otvorení lekciám, ktoré môže retrográdna Venuša priniesť a využite ich ako odrazový mostík pre svoj duchovný rast.

V období retrográdnej Venuše v roku 2023, spolu s prechodom Sezóny Leva, je preto veľmi dôležité regulovať svoj temperament, posilňovať sebalásku, vyživovať svoje vzťahy a odvážne milovať bez toho, aby ste očakávali konkrétny výsledok. Prijmite toto obdobie s vedomím, že vaša duša horí plameňom večnej radosti a naplnenia, preto využite túto energiu na vytvorenie živšieho a plnohodnotnejšieho života. Keď sa statočný lev bude preháňať letnými horúčavami, nechajte sa ním inšpirovať, aby ste aj vy prijali svoju osobnú silu a sebavedome vyjadrili svoje pravé Ja. Viac o tomto tranzite sa dozviete v príspevku RETROGRÁDNA VENUŠA 2023 ~ ALCHEMICKÝ PROCES TRANSFORMÁCIE: HOROSKOP, KRIŠTÁLY & AFIRMÁCIE.

V auguste, počas Sezóny Leva 2023, budeme svedkami aj každoročnej aktivácie portálu Levej brány 88. Tento vysoko nabitý kozmický portál, zosúladený s energiou Leva a hviezdy Sírius, by mohol priniesť nové duchovné poznatky a zvýšenú intuíciu. Táto energia nás taktiež povzbudzuje k tomu, aby sme sa naladili na posvätný priestor svojho srdca, čo nám následne umožňí väčší priestor na hlbšiu osobnú transformáciu a rast.

Na záver možno povedať, že Sezóna Leva v roku 2023 sa vyznačuje nielen charakteristickou ohnivou energiou, ale aj významnými retrográdmi a duchovnými aktiváciami. Hoci je to obdobie sebavyjadrenia, tvorivosti a opätovného spojenia s našimi vášňami, je to aj čas na introspekciu, prehodnotenie a liečenie zamerané na srdce. Prijmite toto obdobie s vedomým uvedomením a nechajte svoju dušu skutočne vzplanúť...

DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE SEZÓNU LEVA 2023

Písanie denníka môže byť mocným nástrojom na navigáciu a čo najlepšie využitie energie Sezóny Leva 2023, najmä pod vplyvom niekoľkých retrográdnych planét. Tu je niekoľko podnetov, ktoré vám môžu počas tohto tranzitu Slnku pomôcť:

Sebavyjadrenie: Aké jedinečné črty definujú vašu osobnú identitu? Ako môžete tieto črty otvorenejšie a autentickejšie vyjadriť v každodennom živote?

Vášeň a radosť: Aké sú vaše skutočné vášne a ako prinášajú radosť do vášho života? Ako môžete tieto vášne znovu roznietiť alebo ďalej rozvíjať?

Tvorivosť: Akým spôsobom vyjadrujete svoju kreativitu? Ako môžete vo svojom živote vytvoriť väčší priestor na ďalšie objavovanie a vyjadrovanie svojej tvorivej stránky?

Liečenie zamerané na srdce: Zamyslite sa nad svojimi minulými vzťahmi a lekciami, ktoré vám dali. Ako môžete tieto lekcie využiť na začatie uzdravovania a podporu zdravších vzťahov v budúcnosti?

Retrográdna reflexia: Sezóna Leva 2023 je časom na retrográdny pohľad späť. Ktoré nevyriešené otázky by ste mohli potrebovať prehodnotiť? Čo ste možno v minulosti prehliadli alebo zanedbali a teraz tomu treba venovať väčšiu pozornosť?

Odvaha a smelosť: Lev je o odvahe. Aké kroky môžete podniknúť, aby ste boli vo svojom živote odvážnejší? Akým obavám alebo prekážkam sa potrebujete naučiť čeliť?

Portál Levej brány 88: Aké duchovné poznatky ste v poslednom čase získali vzhľadom na aktiváciu portálu Lionsgate 88? Ako môžu tieto poznatky pomôcť vášmu osobnému rastu?

Osobné hodnoty: Retrográdna Venuša nabáda k introspekcii osobných hodnôt. Aké sú vaše základné hodnoty? Ako tieto hodnoty ovplyvňujú vaše vzťahy a rozhodnutia?

Energia ohňa: Ako ohnivé znamenie Lev podnecuje k akcii. Aké kroky alebo činnosti môžete v tomto období podniknúť, aby ste sa priblížili bližšie k svojim cieľom alebo snom?

Vplyv Leva: Ako môžete počas tohto obdobia Leva začleniť energiu a vlastnosti Leva - tvorivosť, odvahu, expresivitu - do svojho každodenného života?

Nezabudnite, že písanie denníka je veľmi osobná cesta. Nechajte sa viesť týmito podnetmi, ale zároveň nechajte svoje myšlienky a pocity voľne plynúť. Buďte k sebe úprimní a využite túto príležitosť na sebaspoznávanie a osobný rast...

SEZÓNA LEVA 2023: HOROSKOP PRE JEDNOTLIVÉ ZNAMENIA ZVEROKRUHU

BARAN

Minulé obdobie bolo zamerané na uprednostňovanie vášho zdravia - mysle, tela a ducha. V tomto období Leva sa ponoríte hlbšie do tém uzdravovania, keď sa asteroid Cheirón (známy ako "zranený liečiteľ") 23. júla presunie do svojho retrográdu cez vaše znamenie. Je to veľká výzva na spracovanie nevyriešených rán a tráum, keďže tento retrográdny tranzit trvá až do 26. decembra. Máte pred sebou päť mesiacov liečenia, ktoré môže zmeniť váš život, ak s ním budete vedome pracovať. Začnite s terapiou, vyhľadajte poradenstvo, vyhľadajte
 
nejaký milujúci podporný systém alebo nájdite iné liečivé techniky, ktoré vám pomôžu prekonať rany hlboko vo vašom vnútri. Máte na to, aby ste to zvládli, Barani!

Mantra: "Úspešne liečim svoje traumy a zranenia."

BÝK

Dúfam, že introspektívne energie z minulého obdobia vám pomohli pripraviť sa na to, čo príde v tomto období Leva! Očakávaná retrográdna Venuša (planéta lásky a hojnosti) je pred nami (23. júla - 4. septembra)! Možno pocítite jej intenzívny transformačný vplyv vo svojom milostnom živote, vo svojej schopnosti zmyselne sa spájať s druhými a v oblasti všetkého, čo sa týka randenia. Je to však dobré! Využite časť tejto energie na sebalásku, svoje projekty, priateľstvá a tvorivosť. Dajte si pauzu od zoznamovacích aplikácií a namiesto toho strávte viac času s romantikou samotného života!

Mantra: "Lásku smerujem do svojich tvorivých projektov."

BLÍŽENCI

Vitajte v sezóne Leva 2023. V minulom období ste dostali niekoľko usmernení týkajúcich sa zlepšenia vašej kariéry a domáceho života. Niekedy sa musíme postarať o vonkajšie a pragmatické životné starosti, aby sme vyriešili nerovnováhu, kvôli ktorej sa cítime nešťastní. Ak sú okolo vašej kariéry a domáceho života nejaké nedoriešené záležitosti, ktoré treba riešiť, využite silu Splnu Mesiaca vo Vodnárovi 1. augusta na to, aby ste svoj život zmenili. Spln Mesiaca je ideálny čas na katarzné uvoľnenie niečoho, čo vám už neslúži alebo čo potrebujete uzavrieť. Nájdite si pokojnú chvíľu na malý rituál pre seba, zbavte sa záťaže a pocíťte zmenu energie, ktorú to prináša. Ako budete prechádzať poslednými letnými dňami, začnete pociťovať optimizmus z úplne novej kapitoly života, ktorá vás čaká na jeseň.

Mantra: "Nachádzam liečivé uzavretie vo svojom živote."

RAK

V predošlej sezóne bola koncentrácia sústredená na to, ako reštrukturalizujete svoje vzťahy, aby ste do svojho života vniesli viac šťastia a rovnováhy. Pomáha vám to posunúť sa do novej verzie seba samého. Témy vzťahov pokračujú aj v období Leva, keď sa Venuša, planéta lásky, 23. júla až do 4. septembra stane retrográdnou. Počas tejto retrogradity by sa vzťahová energia vo vašom živote mohla cítiť stagnujúca až frustrujúca. Využite preto túto retrograditu na to, aby ste sa zamerali na starostlivosť o seba a na pokračovanie v práci na reflexii a reštrukturalizácii všetkých vzťahových záležitostí. Niečo okolo vášho romantického života sa posúva k znovuzrodeniu, a ak budete vedome prechádzať touto retrograditou s dôrazom na sebalásku, v septembri zaznamenáte pozitívne zmeny.

Mantra: "Zameriavam sa na svoju sebalásku."

LEV

Je to vaša sezóna a pre mnohých z vás je to váš slnečný návrat - šťastné narodeniny! V tomto období je toho tak veľa, v čom sa potrebujete naučiť zorientovať, pretože 1. augusta sa vo vašom siedmom dome partnerstva nachádza Spln Mesiaca vo Vodnárovi a 15. augusta sa vaším znamením bude pohybovať asteroid spojený so záväzkami, Juno. Navyše Venuša, planéta lásky, sa od 23. júla do 4. septembra pohybuje retrográdne. V tomto období sa toho deje tak veľa, čo bude klásť veľký dôraz na vaše vzťahy! Orientujte sa v tom všetkom vedome a snažte sa počas retrográdnej Venuše nepúšťať do veľkých vzťahových záväzkov, čo môže navonok pôsobiť až rozporuplne, pretože prvé dva augustové týždne budú zvýrazňujú vzťahové záväzky. Môžu sa vyskytnúť zádrhele, komplikácie alebo prekážky, ale zachovajte si chladnú hlavu a dbajte na to, aby ste na nič netlačili a nevytvárali si tak zbytočný stres.

Mantra: "Vedome sa orientujem vo svojich vzťahoch."

PANNA

V tejto Sezóne Leva 2023 sa bude klásť väčší dôraz na vašu pohodu, keďže sa 1. augusta Spln Mesiaca vo Vodnárovi presunie do vášho šiesteho domu zdravia. Nájdite si čas na starostlivosť o seba: o myseľ, telo a ducha. Spomaľte a počúvajte svoje telo, svoje emócie a duševný stav. Možno si nájdite nové techniky, ktoré vám pomôžu podporiť starostlivosť o seba - meditácia, joga alebo spánok navyše. Pre tých z vás, ktorí sa pohybujú v emocionálnom teréne: komunikujte o svojich pocitoch s dôveryhodným priateľom, profesionálnym poradcom alebo si svoje intenzívne pocity zapisujte do denníka. Buďte si vedomí svojej starostlivosti o seba!

Mantra: "Starám sa o svoje zdravie a pohodu."

VÁHY

Minulé obdobie sa pre vás nieslo v znamení spoločenského postavenia a kariéry. V tejto sezóne pokračujeme v tejto téme s niekoľkými pozornými podnetmi okolo energie retrográdnej Venuše od 23. júla do 4. septembra. Venuša je nielen planétou lásky, ale vládne aj peniazom. Ak sa vám zdá, že tvrdá práca, ktorú ste vložili do svojej kariéry, v tomto období trochu stagnuje alebo je zablokovaná, nemusíte sa obávať. Táto retrogradita môže prirodzene vyvolať tieto druhy frustrácie, ale oprite sa do nej s ľahkosťou tým, že si dovolíte pokojne pustiť všetko, čo "nefunguje".

Mantra: "Nechávam odísť všetko, čo nefunguje."

ŠKORPIÓN

Počas nasledujúcich mesiacov sa môžeme toho tak veľa naučiť, pretože vaša vládnuca planéta Pluto sa až do 10. októbra pohybuje retrográdne. Pre mnohých z vás to bude o práci so svojimi najväčšími tieňmi! Témy pokračujú, ale s dôrazom na všetko vzťahové, keďže Venuša, planéta lásky, sa od 23. júla do 4. septembra taktiež pohybuje svojimi retrográdom. Toto je obdobie, v ktorom treba vyčistiť všetky toxické a tieňové aspekty svojho milostného života - vzťahy, ktoré už ni sú v súlade. Minulé obdobie bolo zamerané na "učenie sa zo svojho tieňa". Teraz je čas učiť sa z tienistých stránok vašich vzťahov. Vraciate sa stále do tých istých toxických vzťahov? Ste závislí od určitých typov dynamiky toxických vzťahov? Toto je šanca na uzdravenie a prekonanie týchto vzorcov tým, že v tomto období budete robiť vedomú prácu. Pokračujte vo svojej usilovnej práci, Škorpióni!

Mantra: "Uzdravujem sa z toxických vzťahov."

STRELEC

Minulé obdobie bolo zamerané na to, aby ste opustili starú kapitolu svojho života a vykročili do novej, ale niektorým z vás sa to celkom nepodarilo! Pre niektorých z vás je náročné pustiť zo svojho života niečo, čo vás vlastne brzdí v tom, aby ste boli tou najlepšou verziou seba samého. Spln Mesiaca vo Vodnárovi 1. augusta je ideálny čas na to, aby ste to raz a navždy nechali odísť. Vodnár je archetypom revolúcie a inovácie a je ideálnou energiou na to, aby ste sa začali radikálne správať k sebe samým. Venujte sa rituálu sebarevolúcie, meditujte, píšte si denník alebo sa zapojte do online Mesačného kruhu. Katarzne uvoľnite bloky a prekážky. Máte na to!

Mantra: "Radikalizujem sa sám so sebou."

KOZOROŽEC

V minulom období sa objavilo niekoľko silných usmernení týkajúcich sa práce s tieňmi, ktoré vám pomohli na ceste k uzdraveniu a integrácii, a podobné témy sa nesú aj týmto obdobím Leva. Vaša vládnuca planéta Saturn, ktorá sa zaoberá pravidlami a štruktúrou, je v súčasnosti retrográdna, takže nebuďte na seba počas tejto liečebnej cesty príliš prísni. Vedome sa zbavujte negatívnych myšlienkových slučiek, sebaobmedzujúcich presvedčení a negatívnych samomluv. Ak zistíte, že skĺzavate k deštruktívnemu správaniu, spomeňte si na to, aby ste neboli na seba príliš prísni. Ako raz povedala jedna múdra žena, "človek, ktorý sa snaží, má väčšiu výhodu pred tým, kto si želá".

Mantra: "Znova povstávam a skúšam to znova."

VODNÁR

Verím, že lekcie z predošlého obdobia pomohlo niektorým z vás stanoviť si nové zámery okolo Novolunia v Rakovi 17. júla. Bude zaujímavé sledovať, čo sa pre niektorých z vás Vodnárov manifestuje pri Splne Mesiaca vo vašom znamení 1. augusta. Splny Mesiaca sú časom zavŕšenia a pre niektorých z vás by tento priaznivý Spln mohol priniesť zaujímavé výsledky! Dávajte pozor na navigáciu Venuše, planéty lásky a peňazí, ktorá sa od 23. júla do 4. septembra pohybuje retrográdne, a vedome venujte pozornosť svojej nálade vo všetkých záležitostiach týkajúcich sa vzťahov a financií. Udržujte svoje emócie na uzde a nechajte si priestor, keď sa objavia pocity frustrácie alebo hnevu.

Mantra: "Zachovávam si chladnú hlavu."

RYBY

V tomto období Leva sa to pre mnohých z vás, Ryby, týka najmä vzťahových záležitostí. V minulom období ste sa zameriavali na vytváranie zdravých hraníc vo vzťahoch a táto téma pokračuje aj v tomto období. Keďže Venuša, planéta lásky a hodnôt, sa od 23. júla do 4. septembra pohybuje retrográdne, hlavnou energiou tohto obdobia by mohli byť vzťahové frustrácie. Je to ideálny čas na zvýšenú starostlivosť vo všetkých záležitostiach lásky, komunikácie, spojenia a starostlivosti. Ak ste vo vzťahu, uprednostnite zdravie zväzku s partnerom. Myslite na pozitívnu komunikáciu, transparentnosť a radostné randenie! Pre niektorých z vás by to mohol byť podnet k párovému poradenstvu, aby ste vyriešili zložité základy vzťahovej dynamiky medzi vami a vaším partnerom.

Mantra: "Uprednostňujem zdravé vzťahy."

Požehnanú Sezónu Leva 2023 nám všetkým prajem!!!

S Láskou,

Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE, a ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše a objavili svoj povestný BOD ŠŤASTIA? Objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY