Emilia Nora Elina

Feb 18, 20236 min

NOV MESIACA V RYBÁCH 2023: MAGICKÝ ČAS LIEČENIA & TRANSCENDENCIE

20. februára 2023 máme Nov Mesiaca na 1° 21' znamenia Rýb. Tento Nov Mesiaca je zároveň v konjunkcii so Saturnom na 28° Vodnára. Tradične je Nov Mesiaca v Rybách našou ohromnou príležitosťou na vyslovenie želaní. V nekonečnom oceáne Rýb je predsa možné všetko, Pravda? Saturn však „nevykopáva“ priania. Saturn po nás žiada konkrétne činy. To je dôvod, prečo sme pri tomto Nove Mesiaca v Rybách pozvaní prijať záväzok. Aký je rozdiel medzi želaním a záväzkom? Priania aj záväzky sú dôležité a plnia jedinečnú úlohu. Väčšinou si niečo želáme, keď nemáme odpoveď, alebo keď riešenie nie je na dosah. Ak po niečom túžime, ale nevieme, ako to dosiahnuť, želáme si to. Ak sme vyskúšali všetko, čo je v ľudských silách a nedosiahli sme očakávané výsledky – nechávame to na Vesmír. A na tom nie je nič zlé. V stanovovaní zámerov alias želaní je bezpochyby veľká sila. No keď si niečo "len" želáme, v tom momente podstate vylučujeme seba z "rovnice". Akceptujeme, že odpovede na naše "volanie" sú mimo náš dosah. Všetko nechávame v rukách Vesmíru. Áno, aj to je veľmi dôležitá súčasť manifestačnej práce... ale samotný zámer častokrát nestačí. Je potrebná k tomu aj akcia z našej strany. Záväzok na druhej strane je iný. Keď sa zaviažeme, zaviažeme sa k výsledku. Vieme, že sme to my, ktorí potrebujú podniknúť kroky, ktoré nám následne prinesú požadované výsledky. Ak chceme napríklad schudnúť, vieme, že samotným želaním sa nám to zrejme nepodarí; potrebujeme podniknúť skutočné kroky: zmeniť stravu, viac cvičiť alebo zmeniť svoj životný štýl. Ak sa chceme naučiť novú zručnosť, vieme, že si potrebujeme vyjasniť plán toho, čo je pre nás dôležité, a podniknúť smerom k tomu potrebné kroky; t.z. že si dávame záväzok učiť sa ako aj našej "budúcnosti". Nov Mesiaca v Rybách v konjunkcii so Saturnom je našim pozvaním k tomu, aby sme sa zaviazali dosiahnuť želaný výsledok („čo“) a zároveň ponechali naše možnosti otvorené („ako“). Energia Novu Mesiaca v Rybách je prevažne o tom, že hoci v tomto momente zrejme nemáme všetky odpovede, ktoré hľadáme, všetko sa začína silným záväzkom (Saturn)...

©️ Art by Emilia Nora Elina

Príkladom takéhoto záväzku Novu Mesiaca v spojení so Saturnom v Rybách je: „Na 100 % sa zaväzujem dosiahnuť (...) váš cieľ. Ešte neviem, ako sa tam dostanem, a možno budem musieť vyskúšať rôzne prístupy. Ale bez ohľadu na to, koľkokrát zlyhám, nechám si svoje možnosti otvorené a budem to skúšať ďalej. Som 100% odhodlaný/-á."

Na 100% nasadení je niečo magické.

Nie 99 %, dokonca ani 99,9 %, ale 100 %. Keď sme 100% odhodlaní, sme všetci "vo vnútri". Zlyhanie neprichádza do úvahy. Keď sme 100% odhodlaní, pripojíme sa k štruktúre Vesmíru a Vesmír sa začne sprisahávať v náš prospech, aby nám pomohol dosiahnuť náš cieľ.

Navyše, s presunom Slnka do mystických, hlboko citlivých Rýb (18. februára), môžeme nadobudnúť pocit, že hranice medzi snami a realitou sa zotierajú, a že všetko, o čom snívame, je možné zhmotniť. A tento rok, len dva dni po skončení excentrického obdobia Vodnára, môžete k tomu využiť toto romantické, umelecké Novolunie v Rybách...

TIP: SEZÓNA RÝB 2023: ČAS LIEČENIA, MYSTICIZMU & SPOJENIA SA S BOŽSKÝM VEDOMÍM (+DENNÍKOVÉ VÝZVY)

SPIRITUÁLNY VÝZNAM NOVU MESIACA V RYBÁCH 2023

V pondelok 20. februára o 08:05 hod. nastáva nápaditá, na vzťahy orientovaná Lunácia v znamení Rýb. Mutabilné vodné znamenie, ktorému vládne Neptún (v modernej astrológii, pôvodne Jupiter), ktorý dohliada na súcit a duchovno, má tendenciu zatemňovať racionálne myslenie. Toto Novolunie je éterickým, empatiou nabitým momentom, ktorý nás môže inšpirovať k naštartovaniu novej magickej kapitoly v našich životoch. A keďže toto februárové Novolunie nastáva tesne pred tým, ako sa Venuša, planéta lásky, presunie do nového znamenia, Barana (20. február, 08:56), pravdepodobne sa budeme všetci mimoriadne intenzívne sústrediť na naše vzťahové a finančné záležitosti.

Novolunie v Rybách pripravuje pôdu pre akúkoľvek príbeh, ktorý chceme vyrozprávať svetu.

Novolunie nastáva vtedy, keď sa Slnko spojí s Mesiacom, ktorý je emocionálnym kompasom zverokruhu. Novolonia zvyčajne nastávajú raz za mesiac (niekedy aj dvakrát) a sú našou príležitosťou na získanie jasnej predstavy o príbehu, ktorý chceme napísať v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov (do ďalšieho Splnu Mesiaca) a nasledujúcich šiestich mesiacov (keď nastane príslušný Spln v tom istom znamení zverokruhu, v tomto prípade v Rybách).

Novolunie tohto mesiaca nás povzbudzuje k meditácii či kontemplácii o našom vnútornom svete, o našich predstavách, umeleckých túžbach a hlboko zakorenených emóciách - to všetko je terén, ktorý pokrýva znamenie Rýb.

Nové začiatky sú spojené s dvanástym duchovným domom, ktorý zahŕňa nevedomie, sny a psychologické uzdravenie, a preto teraz idú ruka v ruke s liečením a uzdravovaním sa po duševnej a emocionálnej stránke.

TIP: KRIŠTÁLY PRE RITUÁLY NOVU MESIACA: MANIFESTUJTE SVOJE SNY & TÚŽBY ZA POMOCI TEJTO MOCNEJ ENERGIE

Februárový Nov Mesiaca bude doplnené o stretnutie s pánom úloh, Saturnom, ktorý prináša na večierok zodpovednú atmosféru. Vaše citové záväzky a vzťah k sebadisciplíne budú na vrchole pozornosti, ktorá povedie k éterickému Novoluniu.

Hoci táto konjunkcia so Saturnom môže udávať trochu ťažký, vážny tón, urobíte dobre, ak to budete považovať za pevný, úrodný základ, z ktorého môžete zasadiť semená, ktoré chcete vidieť rozkvitnúť. Saturn je v podstate planéta kontroly reality, čo vám môže počas tohto Novu Mesiaca v Rybách dobre poslúžiť pri identifikácii "nosenia ružových okuliarov". Ak napríklad uvažujete o začatí vedľajšieho príjmu z vlastného podnikania alebo o romantickom záväzku, udržiavanie pozornosti o lekciách z minulých rozhodnutí, opakujúcich sa vzorcov a predošlých zlyhaní v pamäti vás môže z dlhodobého hľadiska nastaviť na väčší úspech.

Venuša sa v ten istý deň ako nastáva Novolunie v Rybách presunie do Barana a podporí vašu energiu, zanietenie a vášeň. Túto astrologickú udalosť vnímajte ako čisté, ničím nepopísané plátno. Dokonca nastane v tú istú hodinu, keď sa Venuša presunie z Rýb, kde bola mimoriadne harmonicky hľadajúca a zasnená, do akčného, hravého Barana. Možno ste sa v tomto období zameriaval na konkrétny príbeh týkajúci sa vzťahov, krásy alebo peňazí, ktorý sa odohrával približne od 27. januára, keď sa Venuša prvýkrát presunula do znamenia Rýb.

Aby ste toto Rybie Novolunie využili čo najlepšie, zvážte, čo ste sa naučili za posledných niekoľko týždňov, a potom sa zamyslite nad tým, ako môžete tieto svoje sny a túžby premeniť na konkrétne činy a "záväzky". Kým je Venuša v Baranovi, romantika, tvorivosť a zarábanie budú vzrušujúcejšie, impulzívnejšie a možno aj súťaživejšie ako kedykoľvek predtým. Urobíte teda dobre, ak prepojíte svoju predstavivosť s vnútornou vášňou, aby ste dosiahli čo najúžasnejší výsledok.

ĎALŠIE ASTROLOGICKÉ ASPEKTY POČAS NOVU MESIACA V RYBÁCH

Nov Mesiaca v Rybách ~ Jupiter v konjunkcii s Cheirónom

Vládca Novu Mesiaca v Rybách, Jupiter, je v konjunkcii s Cheirónom, asteroidom známy ako "zranený liečiteľ". Jupiter v konjunkcii s Cheirónom v Baranovi je jedným z najdôležitejších tranzitov roka. Jupiter v konjunkcii s Cheirónom prichádza s príležitosťami na liečenie a rast.

Cheirónove aspekty nie sú jednoduché, ale tentoraz máme našťastie podporu: Jupiter a Cheirón sú na vrchole malého trojuholníka s Merkúrom a Marsom.

Malý trojuholník je veľmi priaznivý aspektový vzorec zložený z dvoch sextilov a trigónu.

Máme:

Jupiter a Cheirón v sextile s Merkúrom

Jupiter a Cheirón v sextile s Marsom

Merkúr v trigóne s Marsom

Malý trojuholník je aktívnejší ako veľký trojuholník vďaka dvom sextilom. Ak trojuholník naznačuje, že medzi dvoma planétami existuje prirodzený tok (Merkúr a Mars sú vo vzdušných znameniach), sextil predstavuje príležitosť, ktorá prichádza zvonka, z okolia.

Planéta (planéty) na vrchole malého trojuholníka (v tomto prípade Jupiter a Cheirón) majú iný živel (Oheň), čo prináša inú perspektívu.

Vaša myseľ (Merkúr vo Vodnárovi) a vaše činy (Mars v Blížencoch) sú teraz zosynchronizované a podporujú vás na vašej ceste za uzdravením (Cheirón). Jupiter vám pomôže získať krištáľovo čistý obraz o vašom zranení (Cheirón). Potrebujete však konať (Mars), zapojiť svoju myseľ a komunikovať (Merkúr). Opäť je rozdiel medzi vyslovením želania a prijatím záväzku. Samotné želanie s vecou nepohne.

Moderný vládca novolunia v Rybách, Neptún, je stále pod vplyvom magického kúzla svojho stretnutia s Venušou. Venuša sa teraz nachádza na 29°59' Rýb, v sextile Pluto. Cítime sa posilnení (Pluto), aby sme išli za tým, čo chceme (Venuša).

Vo vzduchu je cítiť silnú naliehavosť, keďže Venuša a Pluto sú na 29°, anaretickom stupni. Buď teraz, alebo nikdy.

Cheirón ~ vaša najhlbšia rana, váš najväčší dar

Jupiter v konjunkcii s Cheirónom počas Novolunia v Rybách - ide o neuveriteľné astrálne pozadie, ktoré veľmi podporuje naše liečenie a duchovný rast.

Nepremeškajte túto príležitosť.

Váš rituál spolu s denníkovými výzvami a tipmi na to, ako čo najefektívnejšie pacovať s energiou Novu Mesiaca v Rybách, pripojím už čoskoro... zostaňte naladení!

Požehnaný NOV MESIACA V RYBÁCH nám všetkým prajem!!🙌🏼♡🌚

TIP: MESAČNÁ MÁGIA: AKO POUŽÍVAŤ ESENCIÁLNE OLEJE PRI RITUÁLOCH NOVU MESIACA

S Láskou,

Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼!

Chcete sa dozvedieť viac o tom, kde sa aktuálne nachádzate na vašej Ceste Duše a akú vibráciu nesie váš aktuálny rok? Objednajte si online výklad >> Bližšie info TU