Emilia Nora Elina

Feb 11, 20236 min

SEZÓNA RÝB 2023: ČAS LIEČENIA, MYSTICIZMU & SPOJENIA SA S BOŽSKÝM VEDOMÍM (+ DENNÍKOVÉ VÝZVY)

Aktualizované: Feb 13, 2023

Sezóna Rýb 2023, ktorá tento rok trvá od 18. februára do 20. marca, sa tradične spája s duchovnými témami, ako sú introspekcia, súcit, empatia a spojenie sa s Božstvom alebo Vesmírom. Je to čas na vnútornú reflexiu, emocionálne uzdravenie a skúmanie vlastnej duchovnej cesty. Ryby sú vodné znamenie súvisiace so všetkými éterickými, duchovnými a mystickými sférami. Je to kvapka v oceáne, ktorú nemožno oddeliť od celého oceánu, iskra energie odovzdaná a udržiavaná vibračným prúdom existencie. Je to zároveň posledné z 12 znamení zverokruhu, ktoré predstavuje poslednú cestu tohto astrologického roka pred začiatkom nového cyklu, keď sa Slnko presunie do Barana - prvého znamenia zverokruhu.

Toto éterické znamenie zverokruhu má schopnosť stierať hranice medzi sebou a všetkým, čo je. Keďže Slnko v astrológii všeobecne predstavuje náš zmysel pre seba, identitu a individualitu, pri vstupe do vodnej ríše Rýb je táto štruktúrovaná identita vyzvaná, aby sa zmäkčila, rozpadla a nakoniec prestala existovať - to všetko preto, aby sa, keď príde čas, mohla znovu zrodiť a vytvoriť nanovo. Táto atrologická sezóna sa dotýka témy "vôd", z ktorých sa zrodili mnohé mystické, náboženské a transcendentálne hnutia. Odovzdanie sa a "vyprázdnenie" nášho ľudského Ja, aby splynulo so Stvoriteľom, božský paradox odovzdania tohto Ja len preto, aby zistilo, že jeho pravda je bezhraničná, beztvará a jednotná so všetkým, čo je. Táto Sezóna je zároveň o opustení nášho akéhokoľvek definovaného Ja a uvedomenie si, že naše "Ja" je vo svojej najhlbšej podstate úplne Všetko, čo kedy existovalo, existuje a bude existovať. Ako využiť túto Sezónu Rýb vo svoj najvyšší prospech a spirituálny rast? Čítajte ďalej a dozviete sa všetko potrebné...

© Art by Emilia Nora Elina

"Hľadal som Boha a našiel som len seba samého. Hľadal som seba a našiel som len Boha."

~ Rumi

Sezóna Rýb 2023 začína 18. februára a trvá do Jarnej rovnodennosti 20. marca, čo je zároveň začiatkom astrologického nového roka.

Zasnené Ryby sú posledným znamením zverokruhu a astrologického kalendára, pretože sa nachádzajú tesne pred Jarnou rovnodennosťou, čo je zároveň začiatkom Sezóny Barana. Duchovný význam Sezóny Rýb je vďaka tomtu rovnako zložitý ako aj zaujímavý, ale ak sa na chvíľu zamyslíme nad jeho podstatou, pochopíme jeho krásu aj silu.

Pamätajte, že každé jedno astrologické obdobie má v našom živote a v kolektíve svoj špecifický účel. Napríklad Lev je symbolom radosti a vnútorného dieťaťa, však? No, obdobie Leva sa zhodou okolností odohráva uprostred leta, keď sa deti hrajú vonku a užívajú si svoj život. Nič nie je náhoda.

Astrológia je vskutku magická a planéty sú našimi večnými strážcami. Napríklad Slnko nám dodáva energiu a vitalitu; Mesiac udáva emocionálny tón; Merkúr určuje naše myšlienkové pochody a štýl komunikácie; Venuša je spôsob, akým nadväzujeme vzťahy s ostatnými a prežívame potešenie; Mars nám dodáva energiu a príval rozpálenej vášne. Keď už sme pri tom, Slnko neustále žiari nad konkrétnym znamením zverokruhu, a práve ono určuje náš energetický tón a celkový cieľ, a to ako na osobnej, tak aj kolektívnej úrovni. Duchovnosť astrologického obdobia tiež vyplýva zo živlu znamenia zverokruhu a celkovo z jeho účelu.

Po tom, čo mnohí z nás počas Sezóny Škorpióna zažili silnú transformáciu a znovuzrodenie, obdobie Strelca nás obdarilo nádejou, vierou a optimizmom. Okrem toho nás obdobie Kozorožca "disciplinovalo" a vštepilo nám do mysle štruktúru a pragmatizmus, zatiaľ čo nadčasové vízie a chaos obdobia Vodnára prebudili nášho vnútorného rebela, tímového hráča a humanitárneho ducha. Na druhej strane obdobie Rýb je časom duchovnosti a odovzdanosti, keďže jeho univerzálna prítomnosť vychádza z 11 znamení, ktoré mu predchádzali. Jedno je isté; tieto snové vody sú jedinečné, pestré, všestranné a všeobjímajúce. Preto nikdy nepodceňujte jeho silu...

❣️ NOVINKA ❣️ Ak chcete efektívne pracovať so Sezónou Rýb pre ďalší posun vo svojom spirituálnom raste, stiahnite si môj praktický mini eBook, kde nájdete potrebné nástroje ❣️ Viac info >> DIGITÁLNE PRODUKTY ❣️

TIP: O KRIŠTÁLOCH, DUŠIACH A LIEČENÍ POSTREDNÍCTVOM SILY & MÚDROSTI BÁJNEJ ATLANTÍDY

SPIRITUÁLNY VÝZNAM A SYMBOLIKA SEZÓNY RÝB

Rybám vládne nepolapiteľný Neptún, planéta snov, podvedomých sfér, duchovna a súcitu. V astrológii toto premenlivé vodné znamenie vládne nohám, ktoré sú symbolom našej duchovnej cesty a návratu k Božskému, a práve o tom je toto astrologické obdobie.

Možno to znie zvláštne, ale s energiou Rýb je spojená neuveriteľná nezištnosť. Symbol Rýb, alias dve ryby plávajúce oproti sebe, má niekoľko významov, ale v konečnom dôsledku je to znázornenie ich nekonečnej duality. Jedna ryba predstavuje ducha vyvíjajúceho sa v duchovnej dimenzii, zatiaľ čo druhá je symbolom človeka vo fyzickom svete. Ryby sú symbolom božstva aj človeka a toto astrologické obdobie je tu práve preto, aby nám to pripomenulo.

Pamätajte, že sme duchovné bytosti, ktoré prežívajú ľudskú skúsenosť, a napriek nejasnosti, hmlistosti, neistote a nedostatku hmatateľných dôkazov, ktoré prichádzajú s odovzdaním sa Vesmíru, v skutočnosti nemáme inú možnosť, ako sa nechať unášať nekonečným prudom Vesmíru. To, že niečo nevidíme a nezažívame fyzickými zmyslami, neznamená, že neexistuje, a práve to nás má naučiť Sezóna Rýb.

Je to naša vzácna chvíľa na odpočinok, načerpanie energie, snívanie, využitie intuície a získanie väčšieho duchovného vhľadu. Toto je naša Cesta návratu, ale skôr než sa pokúsite tento proces urýchliť, urobte si láskavosť a zastavte na chvíľu. Zdá sa, že pre všetkých na Zemi to bola za posledný rok divoká jazda. Našťastie, obdobie Rýb je pre nás miestom, kde si môžeme na chvíľu ľahnúť a skloniť hlavu.

Nikto nie je lepší ako vy a vy nie ste lepší ako ktokoľvek iný. Všetci sme prišli z toho istého božského miesta, Zdroja všetkého čo je, a teraz je čas vrátiť sa Domov.

Ryby predstavujú dve ryby plávajúce opačným smerom. Tieto dve ryby predstavujú svetlo aj tmu, čo sú dva nevyhnutné stavy, ktoré z času na čas všetci zažívame na svojej životnej ceste. Podobne ako symbol jin a jang nám dve ryby pripomínajú, že svetlo aj tma nás vždy vrátia do stavu celistvosti.

Ako už bolo vyššie spomenuté, Ryby sú posledným znamením zverokruhu, takže táto Sezóna so sebou prináša prirodzený pocit uzavretia a konca. Môžeme cítiť, ako sa pomaly ukončujú témy, situácie či výzvy z posledných dvanástich mesiacov.

Počas cesty Sezóny Rýb 2023 je vhodný čas na zviazanie voľných koncov a vytvorenie priestoru pre zrodenie toho nového. Ak je potrebné urobiť zmeny vo vašom živote, obdobie Rýb vám ponúka mocnú podporu, ako aj impulz na vyskúšanie nových vecí a experimentovanie s rôznymi spôsobmi myslenia, či duchovnými praktikami.

Sezóna Rýb 2023 prináša aj kľúčový presun Saturna z Vodnára do Rýb (7. marca), kde zostane až do februára 2026. Viac o tomto jednom z najvýznamnejších tranzitov roka 2023 si napíšeme už čoskoro...

Umiestnenie Saturna vo zverokruhu všeobecne naznačuje karmické lekcie, ktorými prechádzame na kolektívnej aj osobnej úrovni.

Na globálnej úrovni môže Saturn v Rybách nastoliť otázky týkajúce sa náboženstva a duchovna a priniesť zmeny v kreatívnych odvetviach.

Na osobnej úrovni nás Saturn v Rybách môže viesť k tomu, aby sme sa chopili svojich nápadov alebo výtvorov a premenili ich na niečo hmatateľné. Môže nás tiež povzbudiť k hlbšiemu a múdrejšiemu prepojeniu s našou spiritualitou.

Sezóna Rýb je našou výzvou na odstránenie všetkých prekážok, ktoré stoja medzi vami a Životom.

Je to naše pozvanie otvoriť srdce, vpustiť doň lásku, krásu, umenie, zvuk, liečenie, energiu, modlitbu, odpustenie a vnímavosť. Je to objektív, cez ktorý sme pozvaní pozrieť sa a uvedomiť si, že na to, aby sme žili naplňujúci život, potrebujeme byť plne otvorení srdcom.

Ako posledná sezóna astrologického roka je to taktiež čas, ktorý predstavuje uzavretie. Je to liminálny priestor v čase, ktorý premosťuje minulosť a budúcnosť - chvíľa, keď sa máme zamyslieť, dokončiť, uzdraviť, odpustiť a uvoľniť cestu, na ktorej sme boli od apríla 2022.

So začiatkom tohto nového obdobia sme pozvaní k odpočinku. Aby sme sa ponorili hlboko do svojho vnútra a rozjímali a vrátili sa k nášmu intuitívnemu vedeniu, ktoré pozná najvýživnejšiu cestu prípravy na nový astrologický rok, ktorý nastane budúci mesiac.

~ Zvuk, hudba, jemný pohyb a modlitba.

~ Umelecké vyjadrovanie a súcitný vzťah.

~ Odpustenie, uvoľnenie a všetko, čo vás priblíži k božstvu.

~ Intuitívne poznanie a mystické spomínanie.

To sú naši spoločníci počas celého tohto obdobia a práve tu môže dôjsť k veľkému uzdraveniu.

K dispozícii počas celého tohto obdobia je dotýkať sa pravej podstaty seba samého, ktorá presahuje všetko to fyzické, hmatateľné, logické a známe.

Dotknúť sa toho Neznámeho, ktoré existuje mimo času a priestoru, aby sme, keď budeme v období Barana pozvaní k znovuzrodeniu, boli prítomní, odpočívali, obnovovali sa a existovali v prázdnote Všetkého, čo je, z ktorej klíči všetka forma Života.

TIP: SELENIT: KAMEŇ JASNOZRIVOSTI & SPOJENIA S VYŠŠÍMI SVETMI ~ PÔVOD A VYUŽITIE V SPIRITUÁLNEJ PRAXI

DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE SEZÓNU RÝB 2023

Tu je niekoľko nápadov pre vašu spirituálnu prácu počas intuitívnej a kreatívnej Sezóny Rýb:

Aké emócie práve cítim? Ako môžem tieto pocity spracovať a uctiť si ich?

Ako môžem do svojho života zapojiť viac tvorivosti? Aké formy tvorivého vyjadrenia so mnou rezonujú?

Ktorým oblastiam môjho života by prospelo viac súcitu a empatie? Ako môžem praktizovať viac láskavosti voči sebe a druhým?

Aké duchovné praktiky alebo presvedčenia so mnou rezonujú? Ako môžem v tomto období prehĺbiť svoje duchovné spojenie?

Aké obavy alebo pochybnosti v súčasnosti prežívam? Ako môžem čeliť týmto prekážkam a prekonať ich?

Aké vzťahy v mojom živote mi prinášajú radosť a naplnenie? Ako môžem tieto spojenia prehĺbiť?

Ktoré aspekty seba samého sa snažím prijať alebo milovať? Ako môžem pestovať súcit so sebou samým a lásku k sebe samému?

Aké nové začiatky alebo prechody práve prežívam? Ako môžem k týmto zmenám pristupovať s väčšou otvorenosťou a zvedavosťou?

Akú úlohu zohráva v mojom živote intuícia? Ako sa môžem spojiť so svojím vnútorným hlasom a viac dôverovať svojej intuícii?

Aké sny alebo túžby mám pre seba? Ako môžem počas obdobia Rýb robiť malé kroky k dosiahnutiu týchto cieľov?

Požehnanú Sezónu Rýb vám všetkým prajem...

S Láskou,

Ak túžite pomôcť s objavením svojho poslania na Zemi, prečo ste sa rozhodli inkarnovať práve v tomto čase, aké dary si sebou nesiete, aké lekcie ste sa rozhodli v tomto živote riešiť a kde sa nachádza váš povestný BOD ŠŤASTIA, objednajte si svoju online konzultáciu pod názvom KARMICKÁ ASTROLÓGIA & CESTA DUŠE. Podrobné info nájdete v časti >> ONLINE SLUŽBY.