Emilia Nora Elina

Mar 10, 20226 min

CESTA ZASVÄTENIA III.: PREBÚDZANIE POSVÄTNÉHO ŽENSTVA SKRZ AKTIVÁCIU ARCHETYPU CISÁROVNEJ

Aktualizované: Feb 18

MODERNÝ MÝTUS A ARCHETYP CISÁROVNEJ

Či už viete alebo neviete niečo o tarote, numerológii alebo starodávnych archetypoch posvätného ženstva, zrejme už poznáte ženu, ktorá stelesňuje svoju vnútornú Cisárovnú. Poznáte tú ženu, ktorá upúta pozornosť všetkých v miestnosti, s jej hlboko zakoreneným sebavedomím a jasným pocitom vlastnej hodnoty a sebaistoty. Či už je generálnou riaditeľkou významnej spoločnosti alebo matkou (vrcholovou manažérkou školskej dochádzky detí:), zdá sa, že ženy, ktoré sú v jednej osobe so svojou vnútornou cisárovnou, majú úplnú kontrolu nad svojim životom a vo svojom živote vychádzajú z kreativity bez námahy a magnetizujú hojnosť a šťastie, zatiaľ čo ostatní sa zdajú, že to iba prenasledujú!

SUVERENITA CISÁROVNEJ

Cisárovná znamená zvrchovanosť. Nie nadvládu alebo dominanciu nad ostatnými, ale autoritu a vládu nad vlastným životom.

Cisárovná ukazuje hlboké spojenie s našou ženskosťou. Ženskosť sa prekladá mnohými spôsobmi - krásou, zmyselnosťou, plodnosťou, tvorivým prejavom, starostlivosťou ... a je priam až nevyhnutná pri vytváraní rovnováhy u mužov i žien.

ZMYSELNOSŤ CISÁROVNEJ

Cisárovná je hlboko spojená so svojou zmyselnosťou, a teda aj so zmyselnosťou svojho prostredia, jedným z najsilnejších zo všetkých božských ženských archetypov. Je strážkyňou pozemských rozkoší, štedrým, veľkorysým poskytovateľom a kráľovnou úrodnej Zeme. Je schopná slobodne rozdávať, pretože vie požiadať o to, čo potrebuje, bez ospravedlňovania. Je posilňovaná prejavovaním svojej sily. Je férová, spravodlivá a súcitná, a je hlboko a dôverne spojená so vzormi a rytmami Prírody.

VŠADEPRÍTOMNOSŤ CISÁROVNEJ

Objavuje sa takmer vo všetkých mýtoch našej minulosti, ktoré sú vyjadrené prostredníctvom rôznych príbehov našich Bohov a Bohýň po celom svete; a dnes sa jasne ukazuje v mnohých podobách, v televízii, filme, literatúre a v každodennom živote.

Cisárovná je hlboko premietnutá v našich životoch. Je to tak preto, lebo jej podstata žije v každom z nás (ženských aj mužských) a jej energia je čoraz dôležitejšia - a nevyhnutnejšia - ako sa posúvame k Novej Zemi a cyklicky prechádzame týmito intenzívnymi kolektívnymi paradigmami zmien.

CISÁROVNÁ A BOHYŇA

Prečo je teda Cisárovná taká dôležitá energia, aby sme ju aktivovali a pozývali do našich životov? Pretože je, jednoducho, našou kotvou k posvätnému ženstvu, a to veľmi fyzickým, hmatateľným a materiálnym spôsobom. Energia Cisárovnej je založená na zmyslových a zmyselných zážitkoch. To ona nás povzbudzuje, aby sme dýchali krásu, ktorá nás obklopuje, a nechali ju vsiaknuť hlboko do našich kostí.

CISÁROVNÁ AKO TAROTOVÝ ARCHETYP

V tejto časti Cesty zasvätenia duše sa stretávame s tarotovým archetypom Cisárovnej, ktorá reprezentuje naše vlastnosti akými napríklad sú ženská intuícia, tvorivá predstavivosť a vytváranie nápadov.

Keďže každý z tarotových triumfov má dôležité posolstvo o ľudskej skúsenosti, možno sa pýtate, čo je na Cisárovnej tak zvláštne a jedinečné? Kým Mág a Veľkňažná predstavujú dve hemisféry ľudského mozgu, magické vlastnosti, ktoré náchádzame v Cisárovnej sú neskrotná radosť mladého dievčaťa, ktoré sa ešte nenaučilo strachu, a vzrastajúca vášeň ženy, ktorá je mocná, milujúca a milovaná. Je to intuícia muža, ktorý má odvahu byť otvorený. Silné spojenie medzi prírodným prostredím a Cisárovnou sa nachádza v každej verzii tejto karty a niekedy je známa aj ako Pani Šťastia / Lady Luck. Keď oslavujeme v sebe Cisárovnú, oslavujeme tie najlepšie možnosti pre náš život!

Bezpečnosť a pud sebazáchovy sú v tejto oblasti silné témy, pretože tieto sily nás chránia a starajú sa o naše blaho. Psychologicky je Cisárovná symbolom objatia Matky Zeme a prísľubu plodnosti. Cisárovná, astrologicky spojená s Venušou, zdieľa rovnakú povahu ako planéta, o ktorej sa hovorí, že ovláda hmat a má silný vplyv na naše túžby. Bohyňa Venuša je Matka-Bohyňa, ktorá vedie pôrod a je patrónkou lásky, krásy a umenia. Na snímkach Rider-Waite-Smith sú zastúpené aj ďalšie staroveké Bohyne: dozrievajúca pšenica v popredí je posvätná pre Isis, Hathor a Ceres, rovnako ako cyprusy v pozadí pre Venušu. Tečúca voda naznačuje prúd podvedomia, ktorý začal s Veľňažnou, a svieža záhrada spája cisárovnú s Mágom.

Ďalšou dominantnou témou v ríši Cisárovnej je sila deduktívneho uvažovania. Zmes vedomých a intuitívnych procesov, schopnosť skombinovať tieto vlastnosti, bola vytvorená predchádzajúcou integráciou vlastností nájdených v Mágovi a Veľkňažnej. Keď oba aspekty spolupracujú v harmónii, osobnosť prepuká do stavu hojného, ​​možno až trocha chaotického rastu. Tento stav mysle pôsobí ako brána pre osobnosť z jednej fázy do druhej.

Tradične je Cisárovná považovaná za najženskejšiu kartu v balíčku. Existujú aj ďalšie významy. V rámci tarotového čítania sú štedrosť, potešenie, dobré zdravie, šťastie a tehotenstvo všetky možné interpretácie tejto karty. Na druhej strane to môže naznačovať potrebu brániť sa proti problémom alebo chorobám v závislosti od ďalších kariet okolo. Osoba reprezentovaná Cisárovnou bude vo vzťahoch veľkorysá a milujúca. Je to niekto, kto je prudko optimistický a dokáže prekonať neúspechy. Táto osoba, ktorá je inšpiráciou pre ostatných, má dar sebavyjadrenia, vysoký stupeň kreativity, pestovateľský stav mysle a samozrejme silnú schopnosť deduktívneho uvažovania.

AKO INVOKOVAŤ VNÚTORNÚ CISÁROVNÚ V RÁMCI KAŽDODENNÉHO ŽIVOTA

Vieme, že v Tarote má karta Cisárovnej číslo 3. V numerológii sa energia Cisárovnej tiež úzko zhoduje s číslom 6, ktoré predstavujú princíp Božskej Matky.

Ak je číslica 6 jedným z vašich základných čísel, je pravdepodobné, že inštinktívne nesiete mnohé z kvalít archetypu Cisárovnej ALE, ale tiež by to mohlo znamenať, že s ňou môžete mať aj konkrétne výzvy. Je preto obzvlášť dôležité, aby ste sa týmito výzvami zaoberali.

A naopak, ak vo svojom numerologickom rozbore prirodzene nedržíte veľkú frekvenciu tohto čísla, jeho aktivácia spolu s vašou vnútornou cisárovnou by pre vás mohla byť nesmierne posilňujúca!

Tu je niekoľko jednoduchých každodenných metód, ktoré môžete použiť na kultiváciu sily svojej vnútornej cisárovnej a na zvýšenie vášho pocitu osobnej sily.

#1 SPOJTE SA SO SVOJOU SENZUALITOU / CITLIVOSŤOU

Ponorte sa hlboko do svojich zmyslov a vnímajte chuť, dotyk, zvuk, vôňu a snažte sa skutočne vidieť svet, v ktorom žijete. Pocíťte prítomnosť, potešenie a naplnenie všade okolo seba, ako prechádzate svojim dňom.

  • Doprajte si denné kúpele, masáž alebo masáž tváre.

  • Uvarte si alebo, ak to možnosti umožnia, choďte na gurmánsku večeru alebo si kúpte šťavnatý košík čerstvého ovocia.

  • Darujte si kyticu kvetov alebo sa len nadýchnite ich omamnej vône, keď prechádzate okolo stánku.

Nemusíte zachádzať ďaleko - cisárovná a číslo 6 sú ovládané Venušou, planétou, ktorá prináša pocit domova, potešenie a krásu, takže tieto pocity nemusíte hľadať ďaleko.

#2 PRAKTIZUJTE LÁSKAVOSŤ A SÚCIT

Číslo 6 intuitívne vie, že hlboká a aktívna starostlivosť o druhých nám pomôže VŠETKÝM prosperovať. Vie, že súcit je to, čo umožňuje vznik najvyšších verzií nás samých. Verte v najlepšie úmysly, úsilie a vlastnosti ľudí. Očakávajte ich, skúste ich uvidieť v každom, zaobchádzajte s ľuďmi ako s vyjadrením ich najlepšieho ja a pomáhate im k tomu, aby sa tak aj oni sami cítili. To každého skutočne povznesie a rozvinie do ohromného potenciálu.

#3 NAPLŇTE SVOJ VLASTNÝ POHÁR

Nečerpajte svoje vlastné sily. Vo svojom najvyššom vyjadrení cisárovná chápe, že musí najprv naplniť svoj vlastný pohár, aby z neho mohla dávať iným - nie zo svojich vlastných rezerv. Je preto skutočne dôležité, aby ste si precvičovali starostlivosť o seba v akejkoľvek podobe.

#4 PRIJÍMAJTE Z PRÍRODY

Cisárovná je mikrokozmický aspekt našej veľkej Matky Zeme. Stelesnenie tejto energie v našom vlastnom tele, mysli a duchu znamená, že splývame s energiou Bohyne. Preto dovoľme a umožnime, aby sa to naplnilo - spojme sa s ňou! Najlepší spôsob, ako to urobiť, je vyjsť von, ísť niekam do "divočiny" a nedotknutej Prírody, a zapojme svoje zmysly.

Buďme prítomní.

Prijímajme a dobíjajme.

Uzemnime sa a spojme sa.

Keď skutočne zažijeme hojnosť Prírody, vytvoríme priestor pre hojnosť, aby mohla vstúpiť do našich vlastných životov. Cisárovná a frekvencia čísla 6 majú mimoriadne tvorivú vibráciu a tvorba je organickým, imaginatívnym a hravým počinom, a nie tým, na ktorom je potrebné tvrdo pracovať systematickým, racionálnym a mužským spôsobom (tento prístup môže byť nádobou na tvorenie , ale samotné stvorenie je prejavom slobody!)

Matka Zem je vrcholom Stvorenia (stvorila nás všetkých), takže ju použime ako príklad, ako svoj veľký vzor. Ak s ňou budeme tráviť skutočný čas, ukáže nám, čo to znamená.

TAKŽE PREČO AKTIVÁCIOU SVOJEJ VNÚTORNEJ CISÁROVNEJ ZO SEBA MÔŽEME UROBIŤ NAJÚŽASNEJŠIU ŽENU V MIESTNOSTI?!?

Aby sme disponovali skutočnou silou, potrebujeme účel.

A potrebujeme veľkú dávku energetickej podpory, ktorá nás bude držať, podporovať a posúva vpred v období, keď to bude ťažké!

Pamätajme, že tá žena, ktorá zo všetkých správnych dôvodov upozorňuje na seba všetkých v miestnosti, to vie a už sa do toho procesu zapojila! Je napojená na energiu Zeme a jej hlboko zakorenenú múdrosť, podporu a vedenie, a preto dokáže otočiť hlavou iných. Preto magnetizuje hojnosť a šťastie - pretože je spojená!

Chcete sa dozvedieť viac o energii Vášho dominantného archetypu na Ceste zasvätenia a o tom, ako súvisia s vašou osobnou numerológiou? Kliknite tu!

Cisárovná je v súčasnosti jedným z najodvážnejších a najpotrebnejších univerzálnych archetypov novej paradigmy. Je na vzostupe, pretože sme pripravení ju opäť otvoriť, aktivovať a odomknúť jej moc.

Budeme jej dôverovať?

Pozveme ju do svojho života?

S Láskou,

UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie a verejné šírenie celého obsahu článku, resp. jeho jednotlivých častí bez predošlého súhlasu autora nie je dovolené. Článok je možné zdielať len v celom rozsahu spolu s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem❤️🙌🏼!

Predošlé tarotové archetypy na Ceste zasvätenia duše:

ÚVOD DO TAROTU: CESTA ZASVÄTENIA DUŠE ~ ARCHETYP "BLÁZON"

CESTA ZASVÄTENIA I ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA ARCHETYPU "MÁG"

CESTA ZASVÄTENIA II ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA ARCHETYPU "VEĽKŇAŽNÁ"