Emilia Nora Elina

Aug 20, 202218 min

SEZÓNA PANNY /23. AUGUST - 23. SEPTEMBER/: ENERGIA HOJNOSTI, CELISTVOSTI & PERFEKCIONIZMU + HOROSKOP

Astrologické znamenie Panny predstavuje archetyp Panenskej Bohyne. Panenská Bohyňa je symbolom nezávislosti a celistvosti. Panna Bohyňa zaobchádza so svojím telom ako s rozšírením samotnej Prírody; riadi sa jeho rytmami a ročnými obdobiami, a jej blahobyt je jej najvyššou prioritou. Pre Pannu je jej telo jej chrámom. S presunom Slnka do zemského znamenia Panny 23. augusta sa v nás všetkých aktivuje energia Panenskej Bohyne. V tomto čase sme povzbudzovaní, aby sme počúvali svoje telo, ctili si svoj vlastný osobný vnútorný hlas a pamätali si, že nikto nás nepozná lepšie ako my sami. Keď Slnko prechádza Pannou, každý z nás tiež podstúpi symbolický zber svojej mini úrody, nech už ste akékoľvek znamenie zverokruhu. To, čo nám dobre slúžilo, oslavujeme a udržiavame, aj keď to častokrát musí zmeniť formu, aby sa zlepšilo naše blaho. To, čo nám neslúžilo, je nemilosrdne kritizované a opustené. Počas prechodu Slnka znamením Panny sme v hlbokom kontakte s energiou Zeme, takže sme uzemnení, rozumní a praktickí. Panna je však tiež premenlivé znamenie zverokruhu, ktoré je schopné poriadne zamiešať planetárne energie. Komunikácia sa v tomto období výrazne zlepšuje a stáva sa sebavedomejšou, dokážeme sa viac sústrediť na detaily a nájsť starostlivé, precízne riešenia dlhodobých aj krátkodobých problémov. Ako znamenie zverokruhu je Panna úzko spojená so zdravím a blahobytom, preto prechod Slnka cez Pannu môže byť skvelým časom na zbavenie sa zlých návykov a na začatie tých nových, prospešnejších. Tento prechod Slnka tiež úžasne podporuje kreatívne vyjadrenie spisovateľov a básnikov, záhradníkov či alternatívnych terapeutov. Tí, ktorí pracujú v zákulisí, často za veľmi malú odmenu, sa môžu tešiť zo Slnka v prechode znamením Panny, rovnako ako ako aj každý, kto sa snaží zlepšiť seba a svoj život. Ako to konkrétne ovplyvní vaše znamenie zverokruhu? Čítajte ďalej v príspevku...

Prijatie energie Panenskej Bohyne je o rozpoznaní múdrosti, ktorú máme vo svojom vnútri, ako aj o zaobchádzaní so svojím telom ako s posvätnou bytosťou, ktorou je.

Využite tento čas na to, aby ste sa zamerali na svoje zdravie, naladili sa na posolstvá svojho vnútorného sveta a vytvorili si život, ktorý plynie v súlade s každým ročným obdobím, v ktorom sa práve nachádzate. Keďže Panna je zemské znamenie, uzemňuje vašu energiu, organizuje, čistí neporiadok, preto trávenie väčšieho času v Prírode je skvelým spôsobom, ako s energiou Sezóny Panny čo najefektívnejšie pracovať.

Keď sa Slnko presunie do Panny, na severnej pologuli sa toto obdobie zhoduje so zberom úrody, je to čas, keď sa úroda nachádza vo svojom najväčšom rozkvete a mení sa na našu životadárnu potravu. Symbolicky to poukazuje na veľkú časť samotnej podstaty Panny ako znamenia zverokruhu – v astrológii však môžu byť energie Panny tiež rezavé, veľmi kritické, s neutíchajúcou snahou o dokonalosť. Energie Sezóny Panny sa nám môžu javiť, akoby nás chceli zastaviť na našej Ceste. Ale je to len preto, aby mohla nastať transformácia.

Čo znamená Slnko v prechode znamením Panny pre každé znamenie zverokruhu?

Každé slnečné znamenie zverokruhu bude vnímať tento prechod Slnka znamením Panny trochu inak. Ak budete venovať pozornosť svojmu horoskopu, v priebehu niekoľkých rokov si pravdepodobne všimnete, ako sa vaše astrologické zameranie a pozornosť na rôzne aspekty vášho života či spirituálne výzvy v priebehu roka postupne presúvajú – to je vplyv slnečných tranzitov.

Zistite, ako môže vaše znamenie zverokruhu čo najlepšie a najefektívnejšie využiť tranzit Slnka znamením Panny vo svoj najvyšší prospech smerom k transformácii...

SEZÓNA PANNY 2022: HOROSKOP PRE JEDNOTLIVÉ ZNAMENIA ZVEROKRUHU

Slnko v Panne pre znamenie Barana (Baran: 20. marec – 19. apríl)

Váš ohnivý duch môže použiť uzemňujúce energie Sezóny Panny, aby spomalil a vrátil sa späť k tomu, čo je skutočne dôležité. Ak ste sa v poslednej dobe cítili trocha rozhádzaní, toto je vaša príležitosť nájsť svoj stred a zamerať sa na to podstatné vo vašom živote. Možno si budete musieť stanoviť nové hranice, vyčistiť si rozvrh alebo upraviť spôsob, akým trávite svoj čas. Nov Mesiaca v znamení Panny 27. augusta bude pre vás obzvlášť aktívny, pretože váš vládca Mars bude v tomto čase veľmi zaneprázdnený. Možno sa pristihnete, že okolo tohto Novu Mesiaca budete musieť urobiť nejaké veľké rozhodnutia, alebo ak tam nejaký čas niečo bublalo a varilo sa, hrniec môže náhle pretiecť, čo vás prinúti konať. Merkúr, planéta komunikácie, vstúpi do retrográdnej fázy neskôr v tejto Sezóne 10. septembra, čo znamená, že všetko to plánovanie a konsolidáciu je najlepšie urobiť aspoň týždeň pred týmto dátumom. Keď Merkúr vstúpi do retrográdneho stavu, bude to pre vás vhodný čas zamerať sa na to, čo už máte na tanieri, než pridávať niečo nové. Len pár hodín po tom, čo nastáva retrográdny pohyb Merkúru, máme aj Spln Mesiaca v znamení Rýb. Tento Spln môže aktivovať vašu citlivú stránku alebo priniesť do popredia niečo, čo pretrvávalo v pozadí vášho života. Môžu byť odhalené tajomstvá alebo môžu vyjsť na povrch nové informácie, ktoré zmenia vašu cestu alebo smer, ktorým ste sa doteraz pohybovali. S koncom Sezóny Panny vstúpime tiež do obdobia Jesennej Rovnodennosti, čo vytvorí výborný priestor na vytvorenie rovnováhy vo všetkých oblastiach vášho života.

Tento tranzit Slnka znamením Panny vám prináša veľa dobrého zdravia a vitality, Barani, takže toto je skvelý čas na vyskúšanie nových diét alebo cvičenia či začatie nového športu. V tomto období sa budete cítiť plní energie a vyžarovať veľmi pozitívnym myslením, takže sa chopte výzvy, a začnite na nej pracovať. Venujte sa detailným úlohám, na ktoré Barani zvyčajne nemajú veľkú trpezlivosť – alebo sa pustite do práce na projekte, ktorý si vyžaduje vašu neustálu pozornosť. Energia Panny prináša so sebou veľa výdrže, čo Baranom niekedy chýba. Tak to využite vo svoj najvyšší prospech...

Slnko v Panne pre znamenie Býka (Býk: 20. apríl – 20. máj)

Býk má tendenciu pomerne ľahko uviaznuť v koľaji, ale prechod Slnka v Panne môže pomôcť posunúť tento pocit. Napriek tomu, že Panna je považovaná za opatrné znamenie, Slnko pošas tranzitu znamením Panny vás môže povzbudiť k prechádzke po divokej strane ulice a preskúmať tú časť seba, ktorú bežne skrývate. Dôraz je kladený na zábavu a nové zážitky. Pozbierajte, čo môžete, Býci, tým, že vystúpite zo svojej komfortnej zóny. Počas tohto obdobia je dôležité, aby ste mali otvorenú myseľ.

Rebelská planéta Urán sa veľmi aktívne pohyboval cez vaše znamenie, najmä počas Sezóny Leva, keď sa zarovnal so Severným uzlom. Teraz v Sezóne Panny bude Urán opäť aktívny, ale tentoraz je to preto, že vstupuje do retrográdneho stavu. Keďže Urán vstupuje 24. augusta do svojho retrográdu, dá vám to príležitosť poriadne sa nadýchnuť, zastaviť sa a zamyslieť sa nad energiami posledných siedmich mesiacov. Urán je planéta zmeny a prebúdzania a za posledných pár rokov ste pravdepodobne pocítili jej všetky možné odtiene. S retrográdnym umiestnením Uránu budete mať možnosť konečne stráviť akékoľvek zmeny a pochopiť pridaný zmysel všetkého, čo sa vám zdalo byť neisté alebo nestabilné. Urán bude cestovať retrográdom až do začiatku roku 2023, takže buďte trpezliví, ak máte pocit, že sú mnohé veci vo vzduchu. Hrá sa tu božské načasovanie! Nov Mesiaca v znamení Panny 27. augusta je vhodným časom na precvičenie starostlivosti o seba a sebaovládanie. Dávajte si pozor, aby ste veci nepreháňali alebo si neodhryzli viac, ako dokážete zvládnuť. Merkúr, planéta komunikácie, vstupuje tiež do svojho retrográdu 10. septembra, v ten istý deň ako nastáva Spln Mesiaca v znmanení Rýb. Táto kombinácia energie môže spôsobiť, že sa budete cítiť viac rozptýlení, čo môže vo vás vyvolať mocné pocity nestability. Vráťte sa späť do svojho stredu a pokúste sa nasmerovať všetku rozptýlenú energiu do kreatívnych projektov. Pri Mesiaci v znamení Rýb je tiež dôležité venovať väčšiu pozornosť svojim snom, pretože majú tendencie mať prorockú povahu.

Slnko v Panne pre znamenie Blížencov (Blíženci: 21. máj – 20. jún)

Slnko v prechode znamením Panny je pre Blížencov o stabilite – a pri vašej normálnej prelietavosti je to celkom cenná komodita. Toto je čas zapustiť korene, ak ste tak ešte neurobili, a preskúmať, čo vás drží na jednom mieste, čo môže byť pre Blížencov pomerne náročné. Prehĺbte svoje spojenie s členmi vašej rodiny, s vašou polohou a s vašou komunitou, Blíženci. Váš zmysel pre identitu je teraz viazaný na to, kde ste, rovnako ako na to, kto ste, takže si toto spojenie uvedomte a vážte si ho.

Panna zdieľa rovnakú vládnucu planétu ako vy, takže toto je pre vás vždy špeciálne obdobie roka, ktoré funguje v súlade s vašou dušou. Merkúr, váš vládca zamieri 10. septembra do podsvetia (aka retrográdneho obdobia), takže prvú časť Sezóny Panny budete chcieť využiť na maximum. Využite tento prvý týždeň Sezóny Panny na organizáciu a konsolidáciu svojich plánov. Akonáhle sa Merkúr začne spomaľovať, je najlepšie zamerať sa na to, čo už máte na tanieri, než zavádzať niečo nové. Keďže Merkúr je vaším vládcom, retrográdne obdobie môže byť pre vás trochu pomalé, ale môžete túto energiu nasmerovať na odpočinok a nabíjanie. Môžete tiež využiť retrográdne energie Merkúra, aby ste sa zamerali na svoje komunikačné alebo písacie schopnosti. Nová inšpirácia pravdepodobne príde neočakávaným spôsobom, najmä okolo Novu Mesiaca v znamení Panny 27. augusta. Majte svoju myseľ otvorenú a zostaňte otvorení všetkému, nikdy neviete, čo objavíte! Ak sa ešte len chystáte na dovolenku, naplánujte si niečo malé okolo Splnu Mesiaca v znamení Rýb 10. septembra. Choďte niekam blízko k vode alebo do mestečka, ktoré je plné umenia a kultúry. Nezabudnite, že retrográdny Merkúr môže výrazne ovplyvniť vaše cestovné plány, takže si pred cestou nezabudnite všetko dôkladne usporiadať a skontrolovať. Tento Spln Mesiaca je tiež skvelým obdobím na naplánovanie romantického večera alebo na niečo kreatívne, čo ste vždy chceli vyskúšať. Trávenie času pri vode môže byť aj pre vás extra liečivé.

Slnko v Panne pre znamenie Raka (Rak: 21. jún – 21. júl)

Slnko v prechode Pannou je čas, aby ste zozbierali svoje intelektuálne a duševné dary. Dajte si za úlohu predviesť všetky svoje veľké dary a schopnosti počas tohto obdobia, aby ste vyťažili maximum z toho, čo ste sa za posledný rok naučili. Využite túto šancu k tomu, aby ste zažiarili. Komunikácia každého druhu je počas tohto prechodu veľmi dôležitá, ale uistite sa, že je veľmi jasné, čo hovoríte, aby ste dosiahli tie najlepšie výsledky. Urobte to úplne korektne a správne, aby to nebolo neskôr použité proti vám.

Prijmite energie Panenskej Bohyne tým, že si nájdite čas na výživu svojej mysle, tela a duše. V posledných mesiacoch ste boli pomerne dosť zaneprázdnení, takže použite Sezónu Panny ako pripomienku toho, aby ste sa zastavili, uvoľnili a trochu spomalili. Urobte si poriadok vo svojich veciach a vytvorte si dlhodobé plány. To všetko sú skvelé spôsoby, ako z tejto energie vyťažiť maximum. Nov Mesiaca v Panne 27. augusta je vhodným časom na to, aby ste sa konečne vypustili von všetko, čo máte na srdci. Je to tiež dobrý čas, aby ste sa dostali do kontaktu so svojím vnútorným hlasom. Môžete to urobiť prostredníctvom denníka alebo prediskutovaním vecí s priateľom alebo terapeutom. 10. septembra Merkúr vstúpi do retrográdnej polohy, čím spomalí veci a pripomenie vám, aby ste sa sústredili na to, čo je už pred nami. Toto je obdobie nácviku trpezlivosti a veľmi pozorného počúvania toho, akým smerom nám posúva Vesmír. Spln Mesiaca v znamení Rýb 10. septembra prináša určitú úľavu, pretože je oveľa jemnejší ako Splny, ktoré sme zažili v posledných mesiacoch. Využite jeho ľúbivú energiu na dobitie energie a zamerajte sa na to, aby ste boli k sebe viac ohľaduplnejší a láskavejší.

Slnko v Panne pre znamenie Leva (Lev: 22. júl – 21. august)

Počas prechodu Slnka cez Pannu žiari značná sila Slnka zo zóny vašich hodnôt. Je to osvetľujúce vo všetkých zmysloch a pomáha vám to lepšie pochopiť, na čom vám skutočne záleží a prečo. Pokiaľ ide o peniaze, môže to byť váš šťastný prechod cez planétu, Levi, ale môže to tiež naznačovať finančné ťažkosti – v závislosti od toho, či by vášmu osobnému rastu viac prospela hojnosť, alebo aby ste sa naučili väčšej ďačnosti za to, čo už máte. Nedovoľte, aby materializmus predbehol etiku.

Jasné svetlá Levej Sezóny nateraz skončili. Kedykoľvek Slnko opustí váš kút zverokruhu, môžu ho nasledovať pocity malátnosti alebo nedostatku energie. Ak s tým rezonujete, určite si doprajte čas na dobitie batérií a zamerajte sa na to, čo je pre vás skutočne dôležité. To môže vyžadovať to, aby ste upravili svoje osobné hranice, povedali nie ostatným alebo boli na seba prísnejší, pokiaľ ide o to, ako využívate svoj osobný čas. Energie Sezóny Panny môžete využiť aj na to, aby ste sa zamerali na svoje zdravie a pohodu, najmä pokiaľ ide o vašu stravu a to, čo sa rozhodnete dať do svojho tela. Nov Mesiaca v znamení Panny 27. augusta môže rozprúdiť vaše vášne alebo ohnivú stránku. Ak vás niečo vo vašom živote trápilo, tento Nov Mesiaca môže byť vaším bodom zlomu. Možno sa budete musieť postaviť pevne nohami na zem a presadiť svoje záujmy, túžby a ciele. Ďalšia lunárna udalosť Sezóny Panny – Spln Mesiaca v znamení Rýb 10. septembra, bude svojou povahou oveľa jemnejšia, preto bude pre vás vhodným časom na relaxáciu, uvoľnenie a dovoliť veciam, aby boli také, aké sú. Merkúr vstupuje do svojho retrográdu v ten istý deň ako nastáva Spln Mesiaca, čo je ďalším Vesmírnym indikátorom toho, že je čas spomaliť a zamyslieť sa nad svojimi ďalšími krokmi a dlhodobými plánmi vo svojom živote.

Slnko v Panne pre znamenie Panny (Panna: 22. august – 21. september)

Vitajte vo svojej Sezóne, Panny! Osvetľujúce, liečivé a omladzujúce lúče Slnka sú vo vašom kúte zverokruhu, osvetľujú váš svet a aktivujú každú časť vašej bytosti. Toto je čas na oslavu a uznanie Cesty, ktorú ste prešli za posledných 12 mesiacov. Ako si môžete uctiť všetko, čo sa objavilo a čím ste za posledné obdobie prešli, a v'dak čomu ste tak vyrástli? Ako môžete poďakovať svojej mysli, telu a duši za to, že vás verne sprevádzajú na tejto Ceste? Byť vďačný je mocnou technikou manifestácie hojnosti a zdravia, ale byť vďačný za seba je mimoriadne mocné! Ak ste tvrdo pracovali na dokončení projektu alebo na rozbehnutí vecí, Slnko pohybujúce sa skrz váš roh zverokruhu vám s tým pomôže, rovnako ako Nov Mesiaca v Panne 27. augusta. Toto je silné Novolunie, ktoré vám môže výrazne pomôcť pri dosahovaní vašich cieľov. Využite tento Nov Mesiaca na stanovenie si mocných zámerov toho, čo chcete privolať do svojho života počas nasledujúcich 12 mesiacov. Tento Nov Mesiaca môžete tiež použiť na odstránenie všetkého, čo stagnuje alebo vám zaberá príliš veľa času. Počas tohto Novu Mesiaca môžete získať energiu vďaka aktivite z Marsu, tak to využite! Mars nám pomáha prekonať naše obavy a prekonať duševné bloky, takže vedzte, že táto energia je teraz na vašej strane, ak ju potrebujete. Merkúr, vaša vládnuca planéta bude vstupuje 10. septembra do svojho retrográdu, avšak svoju energiu bude postupne strácať už niekoľko týždňov pred tým. Keď Merkúr skĺzne do retrográdneho pohybu, je to vhodný čas aj pre vás spomaliť tempo. V ten istý deň nastáva aj krásny Spln Mesiaca v znamení Rýb. Využite tento Spln na dobitie batérií, na akúkoľvek reflexnú prácu a na odomknutie vašej kreatívnej stránky. Ak ste vo vzťahu, tento Spln Mesiaca môže byť mimoriadne výnimočný a romantický, takže ak môžete, naplánujte si niečo špeciálne so svojou spriaznenou dušou.

Berte svoje narodeniny ako svoj vlastný osobný nový rok, milé Panny, znovu si stanovte ciele, znova zanalyzujte svoj doterajší pokrok a zablahoželajte si k tomu, ako ďaleko ste sa dostali. So Slnkom vo vašom vlastnom znamení sú vaše talenty Panny zvýraznené v ich najlepšom svetle, takže je vhodný čas na hľadanie novej práce alebo na začatie vlastného podnikania. Dôverujte svojim schopnostiam a vykročte konečne zo svojho tieňa. Je čas prevziať si zásluhy za všetko, čo robíte, a nechať sa viesť vaším planetárnym vládcom, Merkúrom, ktorý vám poskytuje jasnosť a pochopenie na vašej Ceste životom...

Slnko v Panne pre znamenie Váh (Váhy: 22. september – 22. október)

Mesiac pred vašimi narodeninami je pre vás, Váhy, z hľadiska astrológie a vášho horoskopu tým najreflexívnejším obdobím roka, a to je správne. S približovaním sa k tranzitu Slnka znamením Váh, nájdite si čas na to, aby ste uviazali voľné konce a dokončili dlho očakávané projekty. Počas tohto obdobia možno budete chcieť trochu obmedziť socializáciu – pre Váhy ovládané Venušou to nie je vždy ľahké! – prospelo by vám tiež trávenie väčšieho času meditáciou. Počúvajte svoje sny a inštinkty a konečne pochopte, že ste dokonalí takí, akí ste. Váhy, toto je čas utíšiť váš kritický vnútorný hlas.

Sezóna Panny je pre vás časom dokončení a uväzovania voľných koncov. Končíte svoju ročnú cestu okolo Slnka a pripravujete sa na oslavu vašej Sezóny, ktorá príde hneď po tejto. Predtým, ako sa môže začať oslava novej Sezóny, potrebujete najprv vyčistiť, uvoľniť a opustiť všetko, čo už nechcete nosiť so sebou. Možno zistíte, že veci prirodzene zabaľujete, uzatvárate stratené konce a cítite pocit dokončenia určitých vecí. Ak je niečo alebo niekto, s kým sa chcete rozlúčiť, možno práve teraz nájdete tie správne slová a odpovede pod Slnkom v znamení Panny. Nov Mesiaca v Panne 27. augusta vám s tým tiež ochotne pomôže. Podporte svoju myseľ v tom, aby premýšľala viac o tom, čo vo svojom živote chcete, a nie o tom, čo nechcete. I ked vedieť presne, čo nechcete, vám môže pomôcť uvoľniť a nechať veci ísť, čím sa vytvorí priestor pre niečo nové. Nezostávajte však dlho v myšlienkách toho, čo nechcete. Dovoľte energii Vesmíru využiť toto mocné momentum, aby prinieslo do vášho života viac toho, čo chcete tým, že uvoľnite svoju myseľ a začnete dôverovať, že všetko sa deje vo váš najvyšší prospech. Aj keď si možno nie ste vždy istí, čo to „nové“ je, táto lunácia vám môže pomôcť aktivovať vašu kreativitu a silu potenciálu. 10. septembra vstupuje planéta Merkúr do svojho retrográdu vo vašom znamení zverokruhu, čím sa vaša komunikácia môže otočiť viac dovnútra, do vašej mysle, aby ste zistili, ako sa skutočne cítite. Najlepšie je nechať retrográdnemu Merkúru voľný priebeh a dôverovať tomu, že pred veľkými rozhodnutiami si vás nové postrehy a ahá momenty určite nájdu. Spln Mesiaca v znamení Rýb v ten istý deň /10. septembra/ môže vyniesť na povrch vaše citlivé emócie, takže si v tomto období viac chráňte svoju energiu a stanovte pevnejšie hranice s ostatnými. Trávenie času pri vode môže byť vždy liečivé za Splnu Mesiaca, čo je obzvlášť zosilnené za Splnu Mesiaca v znamení Rýb. Keď sa Sezóna Panny začne blížiť ku svojmu koncu, môžete sa aj vy začať cítiť viac nabití energiou a pripravení osláviť svoju novú Cestu okolo Slnka.

Slnko v Panne pre znamenie Škorpióna (Škorpión: 23. október – 21. november)

Drahí Škorpióni, vaša myseľ dokáže fungovať veľmi prakticky a racionálne s prechodom Slnka znamením Panny, takže toto môže byť veľmi užitočné obdobie vášho roka. Využite tento čas na zostavenie dlhodobého strategického plánu, ale vyhnite sa drastickým krokom, ktoré by mohli spôsobiť stratu vášho predchádzajúceho progresu. Inými slovami, je to skvelý čas na zber, ale bez poškodenia zásob, ktoré už máte. Energia Panny je skvelá v tom, že vám pomôže naučiť sa praktické lekcie a prispôsobiť vaše ciele a priority tomu, čo ste sa naučili. Naplánujte si nový kurz a môžete ísť!

Sezóna Panny je vhodná doba na to, aby ste sa viac presadili, pokiaľ ide o vaše ciele a priania. Ak je niečo, čo by ste chceli zhmotniť, alebo ciele, nad ktorými ste sedeli celý rok, je čas vytiahnuť si ponožky a pustiť sa do práce! Uzemnená, organizovaná a oddaná energia Panny bude na vašej strane a bude vám pomáhať na každom kroku. Nechajte sebakritiku za dverami a využite túto energiu na svoj pokrok! Nov Mesiaca v Panne 27. augusta vám s tým ochotne pomôže. Je to fantastický čas na to, aby ste podnikli kroky k čomukoľvek, čo chcete manifestovať. A keď si stanovíte svoje mocné zámery či nabijete svoje krištály, uistite sa tiež, že robíte smerom k tomu aj konkrétne kroky, aj keď sú len malé. S prechodom do septembra sa energia Vesmíru začne spomaľovať. Je to spôsobené tým, že Merkúr 10. septembra vstúpi do svojho retrográdu, čo nám poskytne celkovo šesť veľkých planét v retrográdnosti. Toto je vhodný čas na to, aby ste uviazali voľné konce alebo sa vrátili k projektom, ktoré mohli byť v poslednom obodboí zanedbávané. Spln Mesiaca nastáva v ten istý deň, čo môže so sebou priniesť mocný príval funkčnej energie. Keďže tento Spln spadá taktiež do vodného znamenia, Rýb, použite ho na zvýšenie svojej intuície a kreativity. S koncom Sezóny Panny vstupujeme tiež do obdobia Jesennej rovnodennosti, ktoré je časom sily na vytvorenie rovnováhy vo všetkých oblastiach vášho života. Využite ju...

Slnko v Panne pre znamenie Strelca (Strelec: 22. november – 20. december)

Dôvera vo vašu kariéru je pre vás, Strelci, kľúčovým znakom tohto obdobia. Slnko svieti z tejto zóny vašej astrologickej mapy, takže budete mať zrejme pocit, že robíte dobrý pokrok a skutočne je teraz na vašich úspechoch čo obdivovať, čo poteší vašu vládnucu planétu Jupiter. Ale pozor na problém ega a panovačný postoj, Strelci. Ak sa chcete o svoje vedomosti podeliť s ostatnými, nesnažte sa to robiť tak, že im ich budete vnucovať. Vytvorte priestor pre úctivejší a jemnejší prístup k zdieľaniu.

Čokoľvek, na čom ste tvrdo pracovali, sa pravdepodobne uskutoční v Sezóne Panny! To platí najmä okolo Splnu Mesiaca v znamení Rýb 10. septembra. V tomto čase venujte väčšiu pozornosť všetkým odmenám a darom z Vesmíru. A nezabudnite sa naplniť pocitom vďačnosti za všetko, čo ste dosiahli. Keď začneme Sezónu Panny, Urán, planéta zmeny a prebúdzania, sa 24. augusta postaví do retrográdnej polohy, potom len o niekoľko týždňov neskôr, 10. septembra, vstúpi do retrográdnej polohy aj Merkúr, čo nám poskytne celkom 6 retrográdnych planét. To môže bezpochyby vytvoriť spomaľovací efekt na našej kozmickej oblohe, čo nás povedie k tomu, aby sme šli svojou pozornosťou viac dovnútra a premýšľali, a nie uháňali vpred. Keď sa v prvej polovici septembra veci začnú výraznejšie spomaľovať, využite to ako zámienku na oddych alebo kreatívnu prácu. Spln Mesiaca v znamení Rýb 10. septembra bude úžasný na to, aby stimuloval vašu kreativitu a priniesol vám do života nové poznatky a inšpiráciu. Venujte pozornosť aj svojim snom okolo tohto Splnu Mesiaca, pretože budú pravdepodobne prorockejšie ako inokedy. S koncom Sezóny Panny vstupujeme tiež do obdobia Jesennej rovnodennosti, ktoré je časom sily na vytvorenie rovnováhy vo všetkých oblastiach vášho života. Využite ju...

Slnko v Panne pre znamenie Kozorožca (Kozorožec: 21. december – 19. január)

Tranzit Slnka znamením Panny bude pre vás, Kozorožci, duchovne podfarbený, takže pravdepodobne so sebou prinesie viac otázok ako odpovedí. Vedzte však, že je to dobrá vec! Kľúčovým pre toto obdobie by v skutočnosti mohlo byť kladenie otázok. Veľa sa pýtajte, hľadajte, objavujte, snažte sa odhaľovať pravdu, bude vás pri tom sprevádzať aj váš planetárny vládca Saturn. Táto energia vás tiež povzbudzuje k tomu, aby ste podporovali aj ostatných, pretože to Kozorožci vedia robiť prirodzene dobre, a aby ste sa prípadne postavili za tých, ktorí si nevedia pomôcť sami.

Nasmerujte energiu Panenskej Bohyne, aby ste do svojho bytia priniesli pocit väčšej pohody. Nechajte si skontrolovať všetky nepríjemné príznaky, naplánujte si kúpeľný deň, urobte čokoľvek, čo potrebujete, aby ste do svojho bytia vniesli viac pokoja. Zaobchádzajte so svojím telom ako s chrámom a uvidíte, o koľko lepšie sa budete cítiť. Pod Slnkom v znamení Panny nájdete motiváciu potrebnú na to, aby ste sa držali akýchkoľvek postupov, ktoré vám prinášajú dobrý pocit, ktoré by ste chceli vyskúšať. Nov Mesiaca v Panne 27. augusta je tiež vhodným časom na prijatie záväzkov k zdravým návykom a rutinám. Je to tiež čas na uzemnenie vašej energie a privedenie sa späť do súladu. Ak ste sa cítili v poslednom období viac rozptýlení, použite energiu tohto Novu Mesiaca na privolanie všetkých roztrúsených kúskov seba. S týmto novým zmyslom pre celistvosť možno zistíte, že máte viac energie a dokážete urobiť viac. S presunom do septembra, Merkúr, planéta technológií a komunikácie, začína dňa 10. septembra svoj pravidelný retrográdny tranzit, čím vytvorí na našej kozmickej oblohe efekt spomalenia a poskytne nám celkovo šesť planét v retrográdnom stave. To môže vytvoriť pocit určitej spomalenej energie, čo môže sťažiť pokrok v projektoch, na ktorých pracujete. Nebojujte s tým; namiesto toho využite tento čas na oddych, načerpanie nových síl a relax. Použite ho na zhodnotenie smerovania vášho života a kam sa chcete ďalej posunúť. Spln Mesiaca v ten istý deň 10. septembra je tiež vhodný čas na uvoľnenie všetkého, čomu už nechcete venovať svoju pozornosť. Tento Spln Mesiaca, ktorý spadá do vodného znamenia Rýb, vás žiada, aby ste sa riadili srdcom a pocitmi, a nie rozumom. Nechajte svoju intuíciu, aby sa ujala vedenia, a snažte sa neuviaznuť vo svojej hlave.

Slnko v Panne pre znamenie Vodnára (Vodnár: 20. január – 17. február)

Tranzit Slnka znamením Panny osvetľuje najzáhadnejšiu a potenciálne nezákonnú časť vašej astrologickej mapy, Vodnári! Toto je čas, kedy vychádzajú na povrch všetky tajomstvá – akokoľvek by ste si to priali, aby sa to nedialo – takže udržujte svoje motívy čisté, milí Vodnári, a svoje činy priezračné a konštruktívne, aby ste dosiahli dobré výsledky. V tejto dobe sú pre vás veľmi dôležité vysoké morálne štandardy, ale môže to byť aj čas veľkej intimity a vášne v milostnom vzťahu. Energia Slnka môže byť v tejto oblasti vašej astrologickej tabuľky omamná – nech sa páči, Vodnári, tento mesiac si zrejme zapamätáte!

Vaša vládnuca planéta, Urán, bola na kozmickom nebi doteraz mimoriadne zaneprázdnená, no so vstupom do svojho retrográdu 24. augusta, vám poskytne potrebný čas na integráciu a prispôsobenie sa akýmkoľvek zmenám alebo otrasom, ktoré vám prišli do cesty. A ak ešte stále niečo visí vo vzduchu, možno budete musieť byť ešte chvíľu trpezliví, aby ste umožnili Uránu odhaliť všetko, čo je potrebné odhaliť. Po tomto tu máme Nov Mesiac v Panne, ktorý vyvrcholí 27. augusta. Mars, planéta akcie a energie, je počas tohto Novu Mesiaca mimoriadne aktívna, čo nám pomáha upevniť naše ciele a prekonať všetky sebaobmedzujúce presvedčenia. Ak je niečo, čo by ste chceli vo svojom živote aktivovať, toto je dobrý Nov Mesiaca k tomu, aby ste k tomu podnikli potrebné kroky. Majte však na pamäti, že 10. septembra sa Merkúr zastaví a otočí do svojej retrográdnej polohy, čím sa vytvorí efekt spomalenia na našej kozmickej oblohe. Veci sa môžu zdať pomalé a možno nemáme dostatok energie na to, aby sme naplnili akékoľvek ciele a zámery, ktoré sme si stanovili. Toto je v poriadku! Buďte trpezliví a dovoľte veciam marinovať, dôverujte dokonalému načasovaniu Vesmíru. Retrográdny Merkúr je tiež dobrou príležitosťou ísť viac dovnútra a ujasniť si, čo sa vám snaží váš vnútorný hlas odkomunikovať. Ako sa naozaj cítite? Čo sa vám vaše telo skutočne snaží oznámiť? 10. septembra máme Spln Mesiaca v znamení Rýb, ktorý so sebou prináša jemné, citlivé a láskavé energie. Ak sa v tomto čase cítite mimoriadne emocionálne, nasmerujte to na fyzickú aktivitu a postarajte sa viac o svoju pohodu. Pamätajte na posolstvo Panenskej Bohyne – vaše telo je váš chrám.

Slnko v Panne pre znamenie Rýb (Ryby: 18. február – 19. marec)

Keď Slnko prechádza znamením Panny /vaše opačné znamenie/, Ryby, vaše myšlienky sú pevne zamerané na váš milostný život a akékoľvek iné osobné vzťahy, ktoré máte. Normálne nie ste znamenie zverokruhu poháňané egom, ale aj Ryby teraz môžu zažiť nádych arogancie, na ktorú si budete zrejme musieť dávať väčší pozor. Vo všeobecnosti však teplo Slnka požehnáva a podporuje zdravé, šťastné medziľudské kontakty, takže je to krásny čas na romantiku a spoznávanie nových priateľov.

Ako už bolo vyššie spomenuté, Panna sedí oproti vám na kolese zverokruhu, takže táto Sezóna môže priniesť veci vo vašom vonkajšom prostredí, ktoré je potrebné riešiť. To môže zahŕňať aj vaše vzťahy. Čokoľvek priťahuje vašu pozornosť, pamätajte na múdrosť, ktorú ponúka Panna Bohyňa. Nepotrebuje žiadať ľudí okolo seba o vedenie, všetky odpovede, ktoré hľadá, má už dávno v sebe. Jediné, čo potrebuje urobiť, je vojsť do prítomnosti ticha a dôverovať odpovediam, ktoré sa objavia. Je to pocit Poznania, ktorý žije v každom z nás, takže si dajte záležať na tom, aby ste to odomkli pod Slnkom v znamení Panny. Nov Mesiaca v Panne 27. augusta rozprúdi energiu z Marsu, čo nás môže viac rozpáliť. Dávajte si pozor na unáhlené závery alebo na to, aby ste si neodhryzli z koláča viac, než dokážete stráviť. Merkúr vstúpi do retrográdneho stavu krátko nato, 10. septembra, takže pohybujte sa pomaly a s rozhodnutím sa neponáhľajte. Retrográdny Merkúr má tendencie zakaliť vody našej mysle a urobiť náš rozhodovací proces trochu zložitejším. Ak je to potrebné, doprajte veciam väčší priestor a ak môžete, počkajte, kým sa Merkúr otočí 2. októbra opäť do svojho priameho pohybu vpred. Spln Mesiaca vrcholí 10. septembra a spadá do vášho znamenia, Ryby! Je to oveľa jemnejší Spln ako tie, ktoré sme práve zažili. Využite preto tento Spln Mesiaca na dobitie batérií a oslávte všetko, čo ste dosiahli. Splny majú tendenciu všetko umocňovať, zväčšovať alebo prinášať kulminačný bod v našom živote, takže v tomto čase môže niečo nádherné rozkvitnúť.

Požehnanú Sezónu Panny vám všetkým prajem!!🙌🏼☀️♍

S Láskou,

UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie celého obsahu článku, resp. jeho častí, bez predošlého súhlasu nie je dovolené. Článok je možné zdielať prostredníctvom sociálnych sietí len v celom rozsahu aj s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem❣️

SELENIT - kameň JASNOZRIVOSTI a SPÁJANIA SA S VYŠŠÍMI SVETMI, Selenit poskytuje podporu pre "vyčistenie Vašej mysle", prebudenie Vedomia a umožňuje vám vidieť pravdu spojením sa s vyšším Vedomím. Jemné liečivé vlastnosti Selenitu možno použiť na ochranu pred negatívnou energiou na vytvorenie bezpečného a tichého priestoru s pokojnou atmosférou. Selenit súčasne čistí krištály a obnovuje ich energiu. Selenit má tiež upokojujúce vlastnosti, čo robí ideálnym spôsobom pre meditáciu alebo duchovnú prácu.