Emilia Nora Elina

Oct 10, 20226 min

PORTÁL HVIEZDNEJ BRÁNY ARCTURUS /17.10.2022/: ČAS HLBOKÉHO EMOCIONÁLNEHO LIEČENIA & TRANSCENDENCIE

Každý rok sa naša Zem a naše Slnko zarovnávajú do jednej línie s hviezdou Arcturus. Toto zosúladenie trvá približne tri dni v apríli (16. - 18.4.) a 3 dni v októbri (16. - 18.10.), hoci účinky tohto mocného zosúladenie možeme začať intenzívne pociťovať už niekoľko dní predtým a potom. Arcturus je jasná, stála hviezda umiestnená na 24°14' Váh a 17. októbra 2022 sa k nej pripojí aj naše Slnko, čím otvorí energetický portál, ktorý nás pozýva ísť dovnútra a vrátiť sa do posvätného priestoru našich sŕdc. Svetelné kódy prichádzajúce z hviezdy Arcturus cez lúče Slnka urýchľujú náš liečebný proces, pomáhajú nám nájsť hlbší zmysel našej Cesty, a povzbudzujú nás k tomu, aby sme vždy pamätali na to, že veci sa dejú pre nás a nie nám. Hviezda Arcturus je vzdialená od Zeme cca 37 svetelných rokov, a je to štvrtá najjasnejšia hviezda na oblohe, a najjasnejšia hviezda v severnej polovici oblohy. V starovekých civilizáciách bola známa ako zdroj bohatstva, cti a spravodlivosti. Chcete sa dozvedieť viac o mytológii, spirituálnom význame tohto hviezdneho portálu, ale aj o tom, ako túto energiu využiť vo svoj najvyšší prospech? Pokračujte ďalej v čítaní...

Hviezda Arcturus je s najväčšou pravdepodobnosťou podstatne staršia ako naše centrálne Slnko. Verí sa, že s postupom času sa aj naše Slnko vyvinie do obrovského, žiarivého, červeného telesa, ktoré sa bude podobať hviezde Arcturus.

Priemer hviezdy Arcturus je približne 25-krát väčší ako naše Slnko. Vďaka svojej väčšej veľkosti vyžaruje Arcturus vo viditeľnom svetle viac ako 100-násobok svetla nášho Slnka. Ak vezmeme do úvahy infračervené a iné frekvencie v elektromagnetickom spektre, Arcturus je asi 200-krát silnejší ako naše Slnko. Jeho hmotnosť je o niečo väčšia ako hmotnosť nášho Slnka.

Červenkastá alebo oranžová farba hviezdy Arcturus je spôsobená jej teplotou, ktorá je okolo 4 000 stupňov Celzia, čo znamená, že je o niekoľko tisíc stupňov chladnejšia ako povrch Slnka.

Starovekí astronómovia, najmä tí z Indie a Egypta, si boli dobre vedomí dôležitosti stálych hviezd ako Sírius a Arcturus, a veľmi podrobne študovali ich vplyv. Arcturus je najjasnejšia hviezda v súhvezdí Bootes a tradične sa považuje za jednu z najšťastnejších stálic na oblohe, ktorá sa spája so šťastím, hojnosťou a zvýšenou motiváciou prekonávať výzvy.

Hviezdna brána Arcturus sa otvára dvakrát do roka, keď sa Slnko, Zem a hviezda Arcturus zarovnáva do perfektnej línie: v apríli sme svedkami opozície medzi Slnkom v Baranovi a jasnou stálicou vo Váhach, zatiaľ čo v októbri zažívame účinky ich konjunkcie, ktorá spája ich energie.

Z našej perspektívy na Zemi sa počas konjunkcie Slnko-Arcturus vo Váhach stáva Arcturus neviditeľným /Slnko stojí presne na jednej líniii medzi Zemou a hviezdou Arcturus/. Jeho sila sa však zväčšuje zosúladením so Slnkom. Z tohto dôvodu nám pozeranie sa na Slnko pri jeho východe alebo západe, meditácia v prírode alebo dokonca jednoducho trávenie väčšieho času vonku /optimálne s holou pokožkou vystavenou slnečnému žiareniu, ak nám to počasie umožňuje/, nám môže umožniť absorbovať vyššie frekvencie prichádzajúce z hviezdy Arcturus, ktoré dosahujú Zem cez lúče Slnka.

HISTÓRIA A MYTOLÓGIA HVIEZDY ARCTURUS

Súhvezdie, v ktorej sa nachádza hviezda Arcturus, je niekedy zobrazené ako strážca Veľkého medveďa alebo Veľkej medvedice, ktorá obsahuje asterizmus Veľkého voza. Niekedy sa hviezda Arcturus označuje aj ako Medvedí strážca.

V Číne sa súhvezdie Arcturus niekedy nazýva Drak. V niektorých klasických gréckych príbehoch bolo toto súhvezdie Ikarom, ktorý v inom príbehu letel príliš blízko k Slnku. Arcturus, ktorý prechádzal priamo cez Havajské ostrovy, bol mimoriadne dôležitou navigačnou hviezdou pre domorodých obyvateľov ostrovov a iných Polynézanov, ktorí podnikali dlhú cestu cez moria a oceány.

V západnej astrológii sa Arcturus považuje za šťastnú hviezdu, ktorá nesie energiu prosperity a odhodlania. Znamená to, že ak budeme usilovne pracovať na dosahovaní svojich cieľov, budeme spravodliví a čestní vo svojich aktivitách, budeme spravodlivo odmenení.

Vo védskej astrológii je Arcturus známy ako Swati, čo znamená „veľmi prospešný“.

FREKVENCIA ARCTURUS: LIEČENIE & TRANSCENDENCIA

Arcturus predstavuje viac ako hviezdu: verí sa, že je domovom bytostí vyšších dimenzií a má veľmi vysokú frekvenciu, ktorá bola od pradávna spájaná s transcendenciou fyzickej formy, emocionálnym liečením a tvorivosťou.

O Arkturiánoch sa hovorí, že predstavujú najvyšší potenciál evolúcie ľudskej rasy a je jednou z najvyspelejších civilizácií celej galaxie. Mnohí veria, že v okamihu smrti prechádza ľudské vedomie Arkturiánskymi ríšami. Tieto ríše nie sú hustou fyzickou rovinou ako 3D realita, ktorú poznáme: je to éterická rovina, ktorá má primárne hustotu šiestej dimenzie. Arkturiáni však nemajú fyzickú podobu, často sa nám prejavujú ako anjeli a ich účelom je slúžiť ľudstvu tým, že nám pomáhajú liečiť sa a pripomínajú nám našu pravú podstatu.

Arcturus sa dostal do nášho povedomia Edgarom Cayceom ako energia a inteligencia z 5. dimenzie, ktorá uchováva informácie potrebné na liečenie a pozdvihnutie energií našej planéty, Matky Zeme. Toto jedinečné zarovnanie, ku ktorému dochádza každý rok, poskytuje priamu komunikáciu medzi hviezdou Arcturus a naším Slnkom. Nám na Zemi sa v tomto období môže javiť, že Slnko blokuje hviezdu Arcturus. No to, čo sa v skutočnosti deje, je, že táto obrovská hviezda sa zarovnáva do jednej línie, aby nám posielala svetelné kódy a informácie cez naše Slnko. Čo je veľmi užitočný stav, keďže svetelné kódy, ktoré k nám prichádzajú, prechádzajú cez akýsi svetelný "filter" nášho centrálneho Slnka, čím je nám umožnené ich ľahšie prijať a integrovať do našej vlastnej energie, ako aj energie našej planéty.

SYMBOLICKÝ VÝZNAM SABIÁNSKEHO SYMBOLU VÁH 25

24°14' stupeň Váh, kde sa Slnko, Zem a Arcturus stretávajú v jednej línii, koreluje so Sabiánskym symbolom Váh 25.

Sabiánske symboly pozostávajú z 360 špecifických fráz, ktoré obsahujú metafory a obrázky spojené s každým z 360 stupňov zverokruhu. Sprostredkovala ich jasnovidka Elsie Wheeler, ktorá spolupracovala s astrológom Markom Edmundom Jonesom už v roku 1925. Tieto symboly majú funkciu pridať ďalšiu vrstvu významu každému stupňu jednotlivého znamenia zverokruhu.

Sabiánskym symbolom pre Váhy 25 je „Pohľad na jesenný list prináša pútnikovi náhle odhalenie tajomstva života a smrti“. Táto fráza nám pripomína našu vrodenú schopnosť pozerať sa za to, čo je zrejmé, za to, čo je okamžite viditeľné voľným okom.

Tento Sabiánsky symbol je o hľadaní hlbšieho zmyslu toho, s čím sa stretávame na našej Ceste, a uvedomovaní si príčiny cyklických a opakujúcich sa vzorcov, ktoré sa objavujú v našich životoch. Hľadanie skrytého významu za tým, čo je zrejmé, nám pomáha spojiť sa s naším Vyšším Ja a uľahčuje prístup k našej vnútornej múdrosti a intuícii.

Prechod medzi 24° a 25° Váh tiež symbolizuje našu schopnosť porozumieť prepojenosti všetkého vo Stvorení, a prebiehajúcej výmene energie a informácií medzi našou dimenziou, inými rovinami, vyspelejšími bytosťami a rôznymi časovými osami.

Keď je tento Symbol aktivovaný mocným zosúladením, akým je Hviezdna brána Arcturus, preto je vhodné dávať si obzvlášť veľký pozor na to, čo sa nám počas týchto dní ukáže. Svetské udalosti, ktorým by sme za normálnych okolností nevenovali veľkú pozornosť, môžu predstavovať metaforu niečoho oveľa hlbšieho, čo obsahuje dôležité správy pre ďalší vývoj našej duše.

Tieto dni budú naplnené neuveriteľnou synchronicitou, náhlymi vhľadmi a odhaleniami. To, čo prichádza v tejto dobe, má potenciál neuveriteľne urýchliť posun vo Vedomí, ktorý všetci zažívame.

Kontaktovať Arkturiánov, bytosti z iných dimenzií, či našich anjelov a duchovných sprievodcov, bude pravdepodobne jednoduchšie ako zvyčajne. Hviezdne Arcturiánske semená budú cítiť toto zarovnanie obzvlášť intenzívne, najmä tí z nich, ktorí strávili veľkú časť svojich minulých životov na Arcturus.

Aby ste sa zosúladili s vibráciou Arcturus, nabite pod Slnečným svetlom svoje krištály, amulety, tarotové karty alebo iné duchovné a veštecké nástroje. Toto je úžasný čas na vedomú manifestáciu a nastavenie zámerov pre transformáciu nášho Vedomia. S Novom Mesiaca v transformačnom znamení Škorpióna, ktorý nastáva týždeň po tomto /25. októbra 2022), a frekvencia spojenia Arcturus-Slnko sa navzájom veľmi intenzívne posilňujú.

Spúšťače, ktoré sa objavia počas týchto dní, môžeme cítiť intenzívnejšie ako zvyčajne. Napriek tomu nám tiež ponúkajú veľký potenciál pre emocionálne liečenie, pre integráciu zložitých alebo traumatických zážitkov, a transmutáciu stagnujúcich energií do vyšších vibrácií.

Brána Arcturus otvára kozmický portál, ktorý nás pozýva prísť "domov" k sebe, do stredu našej bytosti a spojiť sa s našou časťou, ktorá je mimo čas a priestor, za fyzickou formou a všetkými obmedzeniami, ktoré z toho vyplývajú. V konečnom dôsledku nám táto vesmírna udalosť pripomína našu skutočnú povahu. V týchto časoch neistoty a prechodu nás spojenie Slnko-Arktúr povzbudzuje k tomu, aby sme otvorili svoje srdcia, dôverovali Božskému plánu a kultivovali naše vrodené spojenie so Zdrojom.

TIP: ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE OKTÓBER 2022: "DRŽTE SI KLOBOUKY, JEDEME Z KOPCE"

S požehnaním a Láskou,

P.S.: Tento príspevok je autorským článkom, preto ak sa vám pačil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼

V mnohých tradíciách po celom svete sa po stáročia verí, že Selenit má silné liečivé účinky. Niektorí dokonca považujú Selenit za jeden z najsilnejších a najdôležitejších krištálov v zbierke spirituálnych nástrojov každého energetického liečiteľa. Selenit sa zvyčajne používa na čistenie a nabíjanie energie. Verí sa, že Selenit nielenže nesie silnú energiu, ktorá môže poskytnúť ochranu a zlepšiť pohodu, ale tiež čistí energie z vášho okolia. Čistí aurické pole, nežiaducu energiu v tele, v okolitom prostredí, ale aj ostatné krištály. Tento nádherný krištál je spojený s korunnou čakrou, ktorá predstavuje duchovné spojenie a transformáciu, ako aj s čakrou tretieho oka (intuitívne poznanie). Je taktiež vynikajúci na duchovnú prácu, počas meditácie, channelingu alebo spájania sa so svojim vyšším Ja alebo duchovnými sprievodcami.